Προς το περιεχόμενο

Απορία γραμματικής

acid18

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@Arcanaloth: Διαφωνώ 101% μαζί σου. Η γλώσσα είναι ζωντανή και ως εκ τούτου αλλάζει συχνά μορφή. Η έννοια "σωστό" ως γραμματικά σωστό ΣΥΜΦΩΝΑ με κάποιο βιβλίο γραμματικής είναι απλή και ξεκάθαρη. Αλλά η έννοια "σωστό" ως γλωσσικά σωστό είναι εντελώς συγκεγχυμένη διότι, όπως προείπα και σωστά είπε και ο/η Μορτίσια, η γλώσσα διαρκώς αλλάζει και αυτό που ήταν λάθος πριν χρόνια τελικά έγινε σωστό μέσα από τη χρήση και μπορεί να αντικατασταθεί αργότερα από κάτι άλλο, κτλ.

Είναι λανθασμένο, ανόητο, επικίνδυνο και ακράτως συντηρητικό να αντιμετωπίζεις τη γλώσσα με την αυστηρότητα που αντιμετωπίζεις την αριθμητική όπου στο δικό τους ιδεατό κόσμο είναι εύκολο και ξεκάθαρο να διαχωρίσεις το σωστό από το λάθος.

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
@Arcanaloth: Διαφωνώ 101% μαζί σου. Η γλώσσα είναι ζωντανή και ως εκ τούτου αλλάζει συχνά μορφή. Η έννοια "σωστό" ως γραμματικά σωστό ΣΥΜΦΩΝΑ με κάποιο βιβλίο γραμματικής είναι απλή και ξεκάθαρη. Αλλά η έννοια "σωστό" ως γλωσσικά σωστό είναι εντελώς συγκεγχυμένη διότι, όπως προείπα και σωστά είπε και ο/η Μορτίσια, η γλώσσα διαρκώς αλλάζει και αυτό που ήταν λάθος πριν χρόνια τελικά έγινε σωστό μέσα από τη χρήση και μπορεί να αντικατασταθεί αργότερα από κάτι άλλο, κτλ.

Είναι λανθασμένο, ανόητο, επικίνδυνο και ακράτως συντηρητικό να αντιμετωπίζεις τη γλώσσα με την αυστηρότητα που αντιμετωπίζεις την αριθμητική όπου στο δικό τους ιδεατό κόσμο είναι εύκολο και ξεκάθαρο να διαχωρίσεις το σωστό από το λάθος.

Σωστα. Και μπορει η γλωσσα να αλλαζει αλλά τα μαθηματικα οχι! Και το σωστο ειναι σωστο και το λαθος λαθος.

Ετσι λοιπον δεν σου επιτρεπω να λες "διαφωνω 101% με καποιον". Θα λες 100% ή χαμηλοτερα ποσα.:mrgreen:

Γιατι το "διαφωνω Χ% μαζι σου" σημαινει: "απο ολα οσα ειπες, απο ολες τις προτασεις που ειπες/εγραψες/εννοηθηκαν, πχ απο τις Φ τον αριθμο προτασεις που ειπες/εγραψες/εννοουσες, διαφωνω με ενα μερος αυτων(μπορει και ολοκληρο το μερος ή κανενα)."

Προφανως μπορει να διαφωνεις με καμια(0), με 1, με 2,......, εως και να διαφωνεις με ολες δηλαδη και με τις Φ προτασεις του.

Στην τελευταια περιπτωση διαφωνεις με το 100% οσων ειπε καποιος. ΟΕΔ.

Το να λες διαφωνω με το 101% σημαινει οτι διαφωνεις και με καποιες παραπανω προτασεις που αυτος ειπε. Πραγμα αδυνατο γιατι αφου δεν τις ειπε δεν μπορεις να διαφωνεις μαζι του για κατι που δεν ειπε!

Δημοσ.

Εγώ απλά να πω -το αυτονόητο φαντάζομαι- ότι κάποιες αρχαιοκλισίες δεν είναι περιττές, γιαυτό άλλωστε επιβιώνουν ακόμα. Προσωπικά αποδίδω διαφορετικό τόνο στο ήτο και το ήταν, άρα δεν θεωρώ το ένα αντικαταστάτη του άλλου.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει που υπάρχουν 3 ρήματα που κάνουν τρίτο πρόσωπο ενικού σε -οι και δεν τα απλοποιήσαμε ακόμα παρά το ότι κάποια ουσιαστικά κάνουν γενική σε -ος.

Δημοσ.

Άρα και η ορθογραφία σύμφωνα με τα όσα λέτε δεν υπάρχει και κανάς σοβαρός λόγος να υπάρχει. Ας γράφουμε όπως γουστάρουμε, αρκεί να βγαίνει ένα νόημα.

Πρώτος έγραψα στο μήνυμα μου ότι δέχομαι ότι μια γλώσσα μπορεί να εξελίσσεται και να αλλάζει, σαφώς και πρέπει να βάζουμε και νέες λέξεις στο λεξιλόγιο και αν κάποιος κανόνας της γραμματικής κρίνουμε ότι δεν εξυπηρετεί πλέον κάποιον σκοπό, να αλλαχτεί. Δεν είπα π.χ. να γυρίσουμε στο πολυτονικό σύστημα.

Αλλά, οι αλλαγές αυτές πρέπει να γίνονται με κάποιο σύστημα, να γίνεται πρώτα κάποια μελέτη από άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο και αργότερα να περαστούν και στα σχολικά βιβλία ώστε να τα διδάσκονται τα νέα παιδιά. Έτσι εξελίσσεται μια γλώσσα.

Δεν μπορεί όμως ο καθένας να βγάζει τους δικούς του κανόνες! Αυτό δεν είναι πρόοδος, έτσι σύντομα ΟΝΤΩΣ δεν θα καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Είστε πολύ λάθος σε αυτό το θέμα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω με τίποτα το σκεπτικό "μίλα όπως να 'ναι αρκεί να βγάζουμε νόημα" και μάλιστα να θεωρείται και ΣΩΣΤΟ γραμματικά ή να καθόμαστε να συζητάμε καν για το αν είναι σωστό ή όχι.

Είναι δυνατόν να μην σας ενοχλούν τρανταχτά λάθη;

"Θα συναντηθούμε στις 1!"

"Παρήγγειλε μου έναν καφέ!"

"Από ανέκαθεν ψωνίζω εδώ"

"Όσον αναφορά την περίπτωση αυτή..."

Θα τα βαφτίσουμε σωστά αυτά με το ζόρι επειδή το 95% του κόσμου τα λέει λάθος;

Δεν είναι, πως να το κάνουμε δηλαδή; Και η ορθογραφία είναι πάρα πολύ σημαντική και η γραμματική. Και στην Ελλάδα μιλάμε και γράφουμε την κοινή νέα Ελληνική γλώσσα. Από εκεί και πέρα τι ακριβώς συζητάμε; Προσωπικά, όταν βλέπω άτομο που δεν το ενδιαφέρει η σωστή σύνταξη και αδιαφορεί παντελώς για τους κανόνες της γραμματικής, αυτομάτως χάνω και όποιον σεβασμό έχω για το πρόσωπο του.

Δεν λέω να μην κάνουμε λάθη, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ούτε περιμένω από κάποιον να τα ξέρει όλα, αλλά η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και το "έλα μωρέ, αφού κατάλαβες τι εννοώ" μου κάνουν τρομερή εντύπωση.

Δημοσ.
Θα τα βαφτίσουμε σωστά αυτά με το ζόρι επειδή το 95% του κόσμου τα λέει λάθος;

Έτσι λειτουργεί η γλωσσική εξέλιξη, ωστόσο. Πώς για παράδειγμα τόσα ανώμαλα ρήματα της αγγλικής έγιναν ομαλά και κλίνονται στο past με -ed; Δεν έγινε με κανένα φιρμάνι, απλά έτσι τα χρησιμοποιούσαν στην καθομιλουμένη, κι ας έλεγαν άλλα τα συντακτικά και τα λεξικά.

Κάποιοι ειδικοί, παλιά, προσπάθησαν να κάνουν αλλαγές

με κάποιο σύστημα, να γίνεται πρώτα κάποια μελέτη από άτομα που ασχολούνται με το αντικείμενο και αργότερα να περαστούν και στα σχολικά βιβλία

αλλά όπως θα ξέρεις, δεν τους πέρασε. Ούτε οι ίδιοι δεν μπόρεσαν να τηρήσουν τους κανόνες τους.

Κι εμένα με ενοχλούν κάποιες χρήσεις της γλώσσας, ακόμα και μερικές που στα χαρτιά είναι σωστές. Αυτό το "λόγω ότι" για παράδειγμα. Αλλά αφού το χρησιμοποιούν, δεν θα κάνω πώς δεν το βλέπω.

Επίσης, άλλο γραφή (άρα και ορθογραφία) και άλλο γλώσσα. Υπάρχει λόγος ύπαρξης της ορθογραφίας φυσικά, ειδικά τώρα που γίνεται (λόγω των υπολογιστών κυρίως) η γραφή το κυριότερο μέσο επικοινωνίας.

Τα ουσιαστικά που κάνουν γενική σε -ος από την άλλη, δεν είναι θέμα ορθογραφίας, αλλά μορφολογικό.

Δημοσ.

Βρε κροκόδιλε, εμφατικά το είπα. Έλεος δηλαδή.

Στα καθ' υμάς: Κάθε σύστημα χρειάζεται κανόνες για να μπορεί να λειτουργήσει (ένας αναρχικός ισως διαφωνήσει, ας μην βγούμε όμως εκτός θέματος). Το ίδιο και η γραμματική, το ίδιο και η ορθογραφία. Κανόνες υπάρχουν και σύμφωνα μ' αυτούς μια πρόταση μπορεί να είναι ορθή ή λάθος, μια λέξη μπορεί να είναι σωστά γραμμένη ή λάθος. Εντάξει μέχρι εδώ;

Η γλώσσα όμως είναι αυθαίρετη και δεν μπαίνει εύκολα σε καλούπια. Η γλώσσα ως επικοινωνιακός λόγος είναι σωστή μόνο όταν περνά το μήνυμα στον συνομιλητή. Άρα, και το "C U ltr" είναι σωστό αν καταλαβαίνεις τι εννοώ. Εντάξει και μέχρι εδώ;

Που ακριβώς διαφωνούμε;

Δημοσ.

Arcanaloth : Κάτσε βρε αδερφέ.

Εγώ έμαθα τα πρώτα γράμματα με την παλιά γραμματική και τις γενικές σε -ος.

Έμαθα να γράφω με πολυτονικό,δασείες κλπ.

Με ποιά λογική θα γυρίσεις να με πεις ότι είμαι λάθος ?

Δημοσ.

*Κροκόδειλε τον έστειλες για βρούβες.

Κι εγώ νομίζω πως επειδή

Έτσι λειτουργεί η γλωσσική εξέλιξη,

λογικό είναι να υπάρχει κατά τη διάρκεια αυτής της εξέλιξης

κατάλοιπο από την καθαρεύουσα

ώσπου να εξαφανιστεί ή να αντικατασταθεί.

Στη γλώσσα πιο πολύ λειτουργεί το χρησιμοποιείται-δε χρησιμοποιείται, παρά το σωστό-λάθος.

Προσωπικά το αγαπημένο μου κομμάτι μιας γλώσσας είναι τα κουσούρια της. Επικοινωνούν περισσότερα για τον ομιλητή/γράφοντα απ' ότι θέλει αυτός να πει.

Δημοσ.
Άρα και η ορθογραφία σύμφωνα με τα όσα λέτε δεν υπάρχει και κανάς σοβαρός λόγος να υπάρχει. Ας γράφουμε όπως γουστάρουμε, αρκεί να βγαίνει ένα νόημα.

Οχι πρεπει να υπαρχει και να τηρειται αν ειναι δυνατον, αλλά χωρις να πρεπει να σταυρωνουμε ή να παρατηρουμε καποιον αν δεν την τηρει, ειτε επειδη δεν ξερει καλα ορθογραφια, ειτε επειδη βαριεται να γραφει αλφα γιωτα και γραφει απλως εψιλον πχ, ειτε επειδη του ερχεται πιο ευκολο να γραψει κατι χωρις να υπαρχει αμφιβολια για το νοημα της προτασης, πχ αν γραψω της Ελλαδος και οχι της Ελλαδας ποια χωρα εννοω? Την Μαγαδασκαρη?, ειτε επειδη βαριεται να μαθει τους ακριβεις κανονες γραμματικης και ορθογραφιας και μπορει ανετα να συννενοειται με τους υπολοιπους και αν βρισκει τοιχο σε καποια περιπτωση απλως θα ρωταει ειτε καποιον αλλο ειτε την γραμματικη ειτε το google.

Δεν μπορεί όμως ο καθένας να βγάζει τους δικούς του κανόνες! Αυτό δεν είναι πρόοδος, έτσι σύντομα ΟΝΤΩΣ δεν θα καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο. Είστε πολύ λάθος σε αυτό το θέμα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω με τίποτα το σκεπτικό "μίλα όπως να 'ναι αρκεί να βγάζουμε νόημα" και μάλιστα να θεωρείται και ΣΩΣΤΟ γραμματικά ή να καθόμαστε να συζητάμε καν για το αν είναι σωστό ή όχι.

And your life is getting shorter in the meantime.....

Είναι δυνατόν να μην σας ενοχλούν τρανταχτά λάθη;

"Θα συναντηθούμε στις 1!"

"Παρήγγειλε μου έναν καφέ!"

"Από ανέκαθεν ψωνίζω εδώ"

Δυνατοτατο ειναι!

Υπαρχουν τοσοι χιλιαδιες αλλες λογοι για να με ενοχλουν γυρω μου που τα γραμματικα λαθη ειναι πραγματικα αμελητεα.

Πχ το οτι πληρωνω 32 € για ΕΡΤ-Δημους(what the hell does that mean?) μεσα απο το λογαριασμο της ΔΕΗ μονο(και στου ΟΤΕ άλλα τοσα) με ενοχλει 7000000000000 φορες παραπανω αν μου πεις καποιος οτι θα συναντηθουμε στις μια αντι για τη μια.

Εξαλλου ποιο ειναι πραγματικα το προβλημα σου? Δεν καταλαβαινεις πότε πρεπει να συναντηθειτε? Ή φοβασαι μην αλλαχτει η γλωσσα επειδη καποιος το ειπε ετσι λαθος?

Εδω βιαζεται η γλωσσα και ο πολιτισμος μας καθε μεσημερι στα κωλοκαναλα της TV μας, καθως και στις ειδησεις και σε πειραζουν αυτα.

Priorities. Οι προτεραιοτητες σου ειναι χαλια! Οταν δεις οτι καιγεται το δασος και το σπιτι σου δεν εχει νοημα να σωσεις το πομολο της πορτας πχ. Η ζημια εχει ηδη γινει.

Προσωπικά, όταν βλέπω άτομο που δεν το ενδιαφέρει η σωστή σύνταξη και αδιαφορεί παντελώς για τους κανόνες της γραμματικής, αυτομάτως χάνω και όποιον σεβασμό έχω για το πρόσωπο του.

Προσωπικα οταν βλεπω ανθρωπο τοσο κομφορμιστη και κολλημενο σε ανουσια πραγματα(πχ αντι να κολλας σε τετοιες ανουσιοτητες θα μπορουσες να κυνηγας οντα του αντιθετου φυλου και να προβαινεις σε ανηθικες πραξεις με αυτα) οπως εσυ τον λεω ηλιθιο, αλλά επειδη σε αυτο το φορουμ εχω προιστορια να πηγαινω για μπανιο συχνα, θα πω οτι πλεον του λεω οτι δεν εχω κανενα σεβασμο για το προσωπο του.

BTW εμενα δεν με ενδιαφέρει η σωστή σύνταξη και αδιαφορω παντελώς για τους κανόνες της γραμματικής.

Δεν λέω να μην κάνουμε λάθη, κανείς δεν είναι αλάνθαστος, ούτε περιμένω από κάποιον να τα ξέρει όλα, αλλά η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ και το "έλα μωρέ, αφού κατάλαβες τι εννοώ" μου κάνουν τρομερή εντύπωση.

Εμενα μου κανει παλι μεγαλη εντυπωση η ασεξουαλικοτητα που υπαρχει στην Ελλαδα στις ηλικιες 17 με 30 χρονων. Οι Ελληνες κανουμε λιγο σεξ και το μεγαλυτερο ποσοστο γυναικων(>50% απο οτι θυμαμαι) δηλωνει οτι δεν εχει σχεση και οτι εχει να κανει σεξ περισσοτερο απο 2 μηνες. Και μαλιστα ειναι γνωστο οτι οι γυναικες μικρων ηλικιων(20-26) εχουν σοβαροτατα παραπονα απο το αντιθετο φυλο οτι δεν τους την πεφτουν και οτι αναγκαζονται να ειναι μονες τους.

Αυτα ειναι προβληματα. Οποτε αφηστε την ορθογραφια και πιαστε το αντιθετο φυλο.

Καντε σεξ και καντε ορθογραφικα λαθη θα μπορουσαμε να πουμε.

Aυτο γιατι ειναι λαθος συμφωνα με την νεα Ελληνικη γραμματικη?

Το "την" ειναι το λαθος και πρεπει να μπει "στην"?

• Moderators
Δημοσ.
Οχι πρεπει να υπαρχει και να τηρειται αν ειναι δυνατον, αλλά χωρις να πρεπει να σταυρωνουμε ή να παρατηρουμε καποιον αν δεν την τηρει, ειτε επειδη δεν ξερει καλα ορθογραφια, ειτε επειδη βαριεται να γραφει αλφα γιωτα και γραφει απλως εψιλον πχ, ειτε επειδη του ερχεται πιο ευκολο να γραψει κατι χωρις να υπαρχει αμφιβολια για το νοημα της προτασης, πχ αν γραψω της Ελλαδος και οχι της Ελλαδας ποια χωρα εννοω? Την Μαγαδασκαρη?, ειτε επειδη βαριεται να μαθει τους ακριβεις κανονες γραμματικης και ορθογραφιας και μπορει ανετα να συννενοειται με τους υπολοιπους και αν βρισκει τοιχο σε καποια περιπτωση απλως θα ρωταει ειτε καποιον αλλο ειτε την γραμματικη ειτε το google.

Η γλωσσα ειναι ενας κωδικας επικοινωνιας. Το ιδανικο ειναι να χρησιμοποιειται σωστα απο ολα τα μελη μιας ομαδας που επικοινωνουν μεταξυ τους. Αλλωστε καθε λεξη εχει συγκεκριμενους λογους που γραφεται οπως γραφεται και προφερεται οπως προφερεται (ιδιαιτερα στην αρχαια ελληνικη βεβαια). Απο κει και περα αν καποιος δεν γνωριζει τους κανονες για λογους που δεν μπορει να ελεγξει δεν το βρισκω κακο.

Απλα να βαριεται ομως το βρισκω τραγικο.

Επιπλεον αν πεις την προταση "Μενω στους Ελλαντις" παλι θα καταλαβει ο συνομιλητης οτι εννοεις την Ελλαδα, αλλα πως σου ακουγεται?

Επισης (αφου μιλας για χαμενο χρονο κλπ), αν αντι να ρωταει τους αλλους διαρκως ή να ανηζητει στο google καποιος που βρισκει τοιχο, πολυ απλα ανοιγει ενα βιβλιο γραμματικης, μαθαινει καποια πραγματα και σωζει τον δικο του χρονο αλλα και των αλλων.

Δυνατοτατο ειναι!

Υπαρχουν τοσοι χιλιαδιες αλλες λογοι για να με ενοχλουν γυρω μου που τα γραμματικα λαθη ειναι πραγματικα αμελητεα.

Πχ το οτι πληρωνω 32 € για ΕΡΤ-Δημους(what the hell does that mean?) μεσα απο το λογαριασμο της ΔΕΗ μονο(και στου ΟΤΕ άλλα τοσα) με ενοχλει 7000000000000 φορες παραπανω αν μου πεις καποιος οτι θα συναντηθουμε στις μια αντι για τη μια.

Και τα δυο ενοχλητικα ειναι, δεν ειναι απαραιτητο να επιλεξεις αναμεσα τους.

BTW εμενα δεν με ενδιαφέρει η σωστή σύνταξη και αδιαφορω παντελώς για τους κανόνες της γραμματικής.

Δικαιωμα σου αλλωστε :-) Οπως δικαιωμα των αλλων να το κρινουν. :-)

Αυτα ειναι προβληματα. Οποτε αφηστε την ορθογραφια και πιαστε το αντιθετο φυλο.

Καντε σεξ και καντε ορθογραφικα λαθη θα μπορουσαμε να πουμε.

Υπαρχει επισης η περιπτωση του να κανεις σεξ και να μην κανεις ορθογραφικα λαθη :-)

Το "την" ειναι το λαθος και πρεπει να μπει "στην"?

Διοτι το σωστο ειναι "οσον αφορα"

Δημοσ.

Απλα να βαριεται ομως το βρισκω τραγικο.

Αν βαριεται και επιλεγει να μην μαθει ορθογραφια γιατι θελει να παει ενα ταξιδι, μια βολτα, ενα παιχνιδι στον υπολογιστη ή αλλου, ή κατι παρομοιο τοτε καλα κανει και βαριεται να μαθει ορθογραφια και προτιμα το αλλο. Αν βαριεται γιατι προτιμα να κοιμαται παλι καλα κανει.

Σημασια δηλαδη εχει οτι δεν βλαπτει κανεναν αλλο με το να μην μαθαινει ορθογραφια. Οποτε δικαωμα του ειναι να κανει ο,τι θελει.

Οποτε τραγικο δεν ειναι σε καμια περιπτωση.

Επιπλεον αν πεις την προταση "Μενω στους Ελλαντις" παλι θα καταλαβει ο συνομιλητης οτι εννοεις την Ελλαδα, αλλα πως σου ακουγεται?

Αν καποιος πει μενω στους Ελλαντις τοτε ειτε ειναι αλλοδαπος οποτε δικαιολογειται, ειτε ειναι ηλιθιος οποτε δεν εχει νοημα να το συζηταμε γιατι οι ηλιθιοι δεν βελτιωνονται.

Αν ομως δεν ειναι ουτε ηλιθιος ουτε αλλοδαπος, τοτε δεν θα πει μενω στους Ελλαντις γιατι θα ηταν υποκριτικο. Γιατι πχ να μην πεις Ελλαδα και να πεις Ελλαντις?

Δυνατοτατο ειναι!

Και τα δυο ενοχλητικα ειναι, δεν ειναι απαραιτητο να επιλεξεις αναμεσα τους.

Ειναι. Προτεραιοτητες ξαναλεω.

Τα ενοχλητικα πραγματα προσπαθουμε να τα βελτιωσουμε σαν κοινωνια.

Και αρα πρεπει να επιλεξουμε αναμεσα τους.

Υπαρχει επισης η περιπτωση του να κανεις σεξ και να μην κανεις ορθογραφικα λαθη :-)

Μπα. Για να μην κανεις ορθογραφικα λαθη πρεπει να μελετησεις καποιο βιβλιο για να μαθεις, αυτο ομως συνεπαγεται οτι πρεπει να χασεις χρονο διαβαζοντας τον οποιο θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις για να κανεις σεξ.

Διοτι το σωστο ειναι "οσον αφορα"

Ουπς δεν προσεξα το "α" στο αναφορα και το περασα ως αφορα.

Καλα αυτο ειναι τραγικο τελειως αν και δεν το εχω ακουσει να λεγεται συχνα.

• Moderators
Δημοσ.
Αν βαριεται και επιλεγει να μην μαθει ορθογραφια γιατι θελει να παει ενα ταξιδι, μια βολτα, ενα παιχνιδι στον υπολογιστη ή αλλου, ή κατι παρομοιο τοτε καλα κανει και βαριεται να μαθει ορθογραφια και προτιμα το αλλο. Αν βαριεται γιατι προτιμα να κοιμαται παλι καλα κανει.

Σημασια δηλαδη εχει οτι δεν βλαπτει κανεναν αλλο με το να μην μαθαινει ορθογραφια. Οποτε δικαωμα του ειναι να κανει ο,τι θελει.

Οποτε τραγικο δεν ειναι σε καμια περιπτωση.

Δεν ειπα πως δεν ειναι δικαιωμα του. Ειπα πως το χαρακτηριζω ως τραγικο. Αυτος εξασκει το δικαιωμα του να πραττει οπως θελει και εγω το δικο μου να το κρινω.

. Γιατι πχ να μην πεις Ελλαδα και να πεις Ελλαντις?

Γιατι δεν γνωριζεις τους κανονες. Κανεναν κανονα ομως. Εκτος αν θεωρεις πως δεν ειναι κακο να μην τους γνωριζουμε ΜΟΝΟ απο ενα συγκεκριμενο επιπεδο και μετα, οποτε πολυ θα ηθελα να μαθω πιο ειναι αυτο :-)

Ειναι. Προτεραιοτητες ξαναλεω.

Τα ενοχλητικα πραγματα προσπαθουμε να τα βελτιωσουμε σαν κοινωνια.

Και αρα πρεπει να επιλεξουμε αναμεσα τους.

Οχι απαραιτητα. Αν χρησιμοποιεις σωστα τον κωδικα επικοινωνιας εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να αλλαξεις ενα αλλο ενοχλητικο στοιχειο κανοντας σαφες πιο ειναι αυτο και ποιους τροπους προτεινεις για να το αλλαξεις.

Μπα. Για να μην κανεις ορθογραφικα λαθη πρεπει να μελετησεις καποιο βιβλιο για να μαθεις, αυτο ομως συνεπαγεται οτι πρεπει να χασεις χρονο διαβαζοντας τον οποιο θα μπορουσες να χρησιμοποιησεις για να κανεις σεξ.

Ποιος κανει σεξ στο δημοτικο που υποτιθεται πως τα μαθαινουμε τα παραπανω?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...