Προς το περιεχόμενο

προβλημα με Ethernet

panostuner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είχα και πολύ χρόνο να ασχοληθώ με τη λύση του προβλήματος και τώρα που είπα να παραγγείλω την κάρτα μου προέκυψε το εξής!Οπως βλέπετε και στην φωτογραφία δεν υπάρχει αρκετός χώρος για την κάρτα διότι θα ακουμπάει στην κάρτα γραφικών!!Στην φωτογραφία έχω κυκλώσει (πάνω κύκλος) το πρόβλημα και μια άλλη θύρα pci express (κάτω κύκλος)!!Κάνει αυτή η κάρτα ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612378 ) για την pci express που έχω κυκλώσει?Γιατι δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια θύρα και δεν ξέρω..(λίγο χαζή απορία βέβαια:P)

post-145923-129063100365_thumb.jpg

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Όντως αφού είναι τόσο στριμωγμένα τα πράγματα εκεί καλύτερα πάρε αυτήν που λες(δεν έχει και άλλη απο οτι βλέπω σε αυτό το σλότ το εν λόγο μαγαζί...), pci-x 1x είναι, κάνει.

Δημοσ.

πήγα σήμερα να τοποθετήσω την κάρτα που αγόρασα ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612378 ) και παρατήρησα οτι η θύρα είναι πιο μεγάλη από την κάρτα!Δηλαδ η κάρτα χωράει αλλά μένουν κενά μεροικά pins της θύρας κενά (το κυκλωμένο στην φωτογραφία)!Απο περιέργεια έβαλα το pc να δουλέψει και σύνδεσα το καλώδιο του router με την θύρα της νέας κάρτας!!Ολα τα λαμπάκια της κάρτας και του router άναβαν αλλά δεν είχα ιντερνετ...Επίσης την κάρτα την αναγνωρίζει στο devise manager, κάτω από αυτή της μητρικής, αλλά την αναγνωρίζει με το ίδιο όνομα με αυτό της θύρας της μητρικής και όχι με το κανονικό της...Να προσθέσω ότι έχω windows 7 64αρια!!Θα έπρεπε να δουλεύει η όχι?Τα κενά pins είναι ο λόγος που δεν δουλεύει?

post-145923-12906310124_thumb.jpg

post-145923-129063101242_thumb.jpg

Δημοσ.

Ναι λογικό να πιάνει λιγότερο χώρο, είναι 1χ ενώ η θύρα βάζει μέχρι 4χ νομίζω, παρ'όλα αυτά πρέπει να δουλέψει σε αυτήν την θύρα.

Μπήκες στο bios για να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα δικτύου? Μετά διέγραψε τους drivers της και βάλε την καινούργια.

Μετά λες αμα γίνεται τπτ και βλέπουμε...

Δημοσ.

Δε την απενεργοποίησα!Από το devise manager αν την απενεργοποιήσω και κάνω uninstall τους drivers γίνεται?Γιατί δεν είμαι σίγουρος να θα τα καταφέρο απο το bios...Μήπως φτάιει οτι έχω windows 7 χ64 bit??

Δημοσ.

Άμα ξέρεις ποια απο τις 2 είναι η onboard απενεργοποίησε την και κάνε ενημέρωση προγράμματος οδήγησης για την pci-x με το κανονικό της οδηγό (μέσα στο cd της θα είναι).

Edit:

Πάντως για απενεργοποιήσεις την on board πρέπει:

Όταν ανοίγει το pc πατάς Delete και μπαίνεις στις ρυθμίσεις του Bios.

Μετά πατάς δεξιά να πας στην καρτέλα advanced.

Εκεί επιλέγεις on board devises configuration.

Μετά αλλάζεις σε Disabled την επιλογή on board pci gbit lan.

Αποθήκευση και έξοδος :ρ

Δημοσ.

Οκ thanx!!Ξέρω ποιά είναι.Θα το κάνω αυτό και ελπίζω να δουλέψει!!

---------- Προσθήκη στις 20:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:23 ----------

Άμα ξέρεις ποια απο τις 2 είναι η onboard απενεργοποίησε την και κάνε ενημέρωση προγράμματος οδήγησης για την pci-x με το κανονικό της οδηγό (μέσα στο cd της θα είναι).

Edit:

Πάντως για απενεργοποιήσεις την on board πρέπει:

Όταν ανοίγει το pc πατάς Delete και μπαίνεις στις ρυθμίσεις του Bios.

Μετά πατάς δεξιά να πας στην καρτέλα advanced.

Εκεί επιλέγεις on board devises configuration.

Μετά αλλάζεις σε Disabled την επιλογή on board pci gbit lan.

Αποθήκευση και έξοδος :ρ

Απενεργοποίησα και έκανα uninstall την onboard!Το cd με τους drivers της pci-x δεν έχει κάποιο exe μέσα...Εχει 3 αρχεία ένα INF ένα sys και ένα cat που όταν κάνω δεξί κλικ και πατάω install στο INF

μου βγάζει το εξής μήνυμα: the INF file you selected does not support this method of installation.

Δημοσ.

Το inf είναι αυτό που θες. Πρέπει να πας στις συσκευές και να πατήσεις στην κάρτα δικτύου δεξί κλικ ενημέρωση προγράμματος οδήγησης. Μετά πατάς να γίνει ενημέρωση και να του πεις εσύ τον τόπο που βρίσκεται το πρόγραμμα (το cd στην προκειμένη), μετά λογικά θα το βρει... Βλέπουμε...

Δημοσ.

Το κάνω αυτό που μου λες αλλά μου λέει πως είναι up to date και μου βγάζει πάλι το ίδιο όνομα με της onboard.Αμα απενεργοποιήσω την onboard από το bios όπως μου είπες λες να γίνει τίποτα??

Δημοσ.

Τότε δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την onboard, δεν χάνεις κάτι, καμμένη είναι :Ρ

Μετά πρέπει να κάνεις κατάργηση και στις 2 κάρτες (και στην απενεργοποιημένη), μετά διέγραψε το πρόγραμμα οδήγησης απο την διαχείριση προγραμμάτων και μετά κάνε την κάρτα την pcix να ψάξει για drivers μέσα απο το cd.

Δεν μπορεί να μην βλέπει τους drivers της....

Δημοσ.
Τότε δοκίμασε να απενεργοποιήσεις την onboard, δεν χάνεις κάτι, καμμένη είναι :Ρ

Μετά πρέπει να κάνεις κατάργηση και στις 2 κάρτες (και στην απενεργοποιημένη), μετά διέγραψε το πρόγραμμα οδήγησης απο την διαχείριση προγραμμάτων και μετά κάνε την κάρτα την pcix να ψάξει για drivers μέσα απο το cd.

Δεν μπορεί να μην βλέπει τους drivers της....

Αμα έχω απενεργοποιήσει την onboard από το bios πως θα της κάνω και κατάργηση μετά (από που?)?Φοβάμαι ότι το μπέρδεμα των drivers γίνεται από τα windows (γιατί είναι 64αρια και 7) και άμα κάνω uninstall την pci-x μετά δε θα μπορώ να κάνω πάλι install τα drivers!!Λέω να το δοκιμάσω και ότι γίνει...

Δημοσ.

Lol έχεις δίκιο :P Άμα την απενεργοποιήσεις τέρμα, δεν θα την βλέπεις... Τότε απλά καθάρισε την 2η...

Μην ξεχάσεις να σβήσεις τους drivers απο την διαχείριση προγραμμάτων.

Δημοσ.

Οχι οχι, η pci-x. Απλά απενεργοποίησε την την onboard εσύ και μετά κάνεις οτι είναι με την pcix.

Σαν τι σου την βλέπει την pci-x?? Όνομα. Γιατί παίζει να την έχει δει και σωστά...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...