Προς το περιεχόμενο

Φιλοσοφικά σχετικα με dl ταινιων....

bgeorgalas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κατά καιρούς έχω πετύχει κάτι καλές. Το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό τώρα είναι το LOST που ξεκίνησε από τη ΝΕΤ (από εκεί το έμαθα). Έ μετά άρχισα να νοικιάζω την 1η σεζόν καλοκαίρι του 06 ήταν θυμάμαι. Σε εμάς δεν είχε έρθει ο πολιτισμός ακόμα , μετά ήρθε (adsl).

Μιλάω για ταινίες/σειρές που δε βλέπονται και μου αναφέρεις το Lost, άρα συμφωνείς μαζί μου :P (αν είσαι φανάτικος της σειράς και θες και συ να πας να ζήσεις μόνιμα στο νησί, κάνω πλάκα αν και προσώπικη μου άποψη είναι ότι πράγματι δε βλέπεται..)

Δημοσ.
Μιλάω για ταινίες/σειρές που δε βλέπονται και μου αναφέρεις το Lost, άρα συμφωνείς μαζί μου :P (αν είσαι φανάτικος της σειράς και θες και συ να πας να ζήσεις μόνιμα στο νησί, κάνω πλάκα αν και προσώπικη μου άποψη είναι ότι πράγματι δε βλέπεται..)

Νταξ, μη μου πεις τώρα ότι είδες 1η σεζόν λοστ και δε σου άρεσε γιατί θα πεις ψέματα...

1η-2η τα έσπαγε. Μετά δε ξέρω τι έγινε και ούτε θέλω να μάθω:P

Δημοσ.
Δεν πιστεύω ότι παίζει άνθρωπος που θέλει να δει ταινία της κρατικής τηλεόρασης..

lolol-1.gif

Και ομως βλεπουν μερικοι! Ειναι τρομερο δηλαδη.:rolleyes:

BTW και εγω ειμουν προκατειλημμενος με τα παντα εκτος Hollywood, εως οτου ειδα το Ιαπωνικο(ή Κορεατικο i don't give a damn anyway) Oldboy(2003) και τα παιξα. Μια απο τις καλυτερες ταινιες που εχω δει και σιγουρα απο τις ευρηματικοτερες. Το Seven δηλαδη μπροστα του ειναι λιγο, ΙΜΟ.:shock:

Αλλα οπως και να το κανουμε αυτα που δειχνει η ΕΡΤ συνηθως ειναι παπαριες.:X

Δημοσ.
[...]

(βγάζει νόημα όμως. Αν αύριο βάλει το lord of the rings στο star, μπορώ να το γράψω και να το δώσω σε όσους θέλω; :rolleyes: )

Δεν ξέρω πόσο σχέση έχει αλλά (τουλάχιστον παλιότερα) θυμάμαι πως είχε δικαίωμα ο ιδιοκτήτης ενός pc game να κάνει ένα backup/αντίγραφο του τίτλου του είχε αγοράσει. Αυτό φυσικά δεν του δινε το δικαίωμα να το μοιράσει σ όλον τον κόσμο.

Αν ήταν έτσι, δε θα ταν εξ ορισμού παράνομα τ αντιγραφικά που συνδέονται με τηλεοράσεις; Εκτός κι αν η λογική είναι ότι μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιεί για να γράφει μη copyrighted υλικό.

Και όπως ειπώθηκε δεν «αγοράζουμε» ότι βλέπουμε στην ΕΡΤ, απλά την πληρώνουμε για να υπάρχει και να μπορούμε να τη βλέπουμε...

Δημοσ.

Και όπως ειπώθηκε δεν «αγοράζουμε» ότι βλέπουμε στην ΕΡΤ, απλά την πληρώνουμε για να υπάρχει και να μπορούμε να τη βλέπουμε...

χε,χε βλέπω ότι σας κινήθηκε το ενδιαφέρον,

εγώ δεν λέω ότι αγοράζουμε ότι παίζεται στην τηλεόραση όυτε να αντιγράψω και να το μοιράσω σε όλο τον κόσμο αυτό που λέω είναι το εξής:

Την παρασκευή το βράδυ έχει μια ταινία που θέλω να δώ αλλά με έχουν καλεσμένο και σε ένα τραπέζι: Ποια η διαφορά του να την γράψω σε vhs και να την δω το σαβάτο απόγευμα ή να την κατεβάσω και να την δω σαβάτο απόγευμα? είμαι παράνομος και στις δυο περιπτώσεις?

Γιατί αν ναι δεν είδα ποτέ κανένα να συγχιστεί για τα video όλο με το Internet τα βάζουνε....

Δημοσ.

εγώ έχω ακούσει οτι μπορείς να αντιγράφεις ταινία απο την τηλεόραση, αρκεί να μην την αντιγράψεις για να έχεις προσωπικό όφελος πχ να την πουλάς μετά. Δηλαδή μπορείς να την αντιγράψεις και να την έχεις μόνο για προσωπική χρήση.

Δημοσ.
εγώ έχω ακούσει οτι μπορείς να αντιγράφεις ταινία απο την τηλεόραση, αρκεί να μην την αντιγράψεις για να έχεις προσωπικό όφελος πχ να την πουλάς μετά. Δηλαδή μπορείς να την αντιγράψεις και να την έχεις μόνο για προσωπική χρήση.

Εγω δεν το εχω ακουσει αυτο αλλά το ξερω!

Και το ξερω γιατι το κανω εδω και 15 χρονια και κανείς δεν εχει διαμαρτυρυθει απο τις εταιριες ουτε εχω καμια μηνυση εναντιον μου.:mrgreen:

Δημοσ.
Εγω δεν το εχω ακουσει αυτο αλλά το ξερω!

Και το ξερω γιατι το κανω εδω και 15 χρονια και κανείς δεν εχει διαμαρτυρυθει απο τις εταιριες ουτε εχω καμια μηνυση εναντιον μου.:mrgreen:

Ε καλά αυτό δεν είναι απόδειξη ωρέ. Κι εγώ έχω 1000 κατεβασμένες ταινίες και δε μου χει διαμαρτυρηθεί κανείς :P

Δημοσ.
ρε παιδιά συγγνώμη για το θέμα αλλά το στριφογυρίζω στο κεφάλι μου εδώ και αρκετό καιρό:

Με δεδομένο ότι όλοι μας πληρώνουμε για την ΕΡΤ και ότι η ΕΡΤ καμμια φορά βάζει και ταινίες δεν θα έπρεπε να είναι νόμιμο να μπορώ να κατεβάσω τις ταινίες που έχει παίξει η ΕΡΤ μέσω emule/torrent κτλ. χωρίς να τίθεται πρόβλημα παράνομου κατεβάσματος?

Δηλαδή αν δεν είμαι σπίτι και προγραμματίσω να γράψω μια ταινία΄που θέλω να δω στο βίντεο/dvd είναι νόμιμο αλλά αν την κατεβάσω είναι παράνομο?

εσείς πως το βλεπετε σαν σκεπτικο? στέκει?

το θεμα εδω δεν ειναι η ΕΡΤ αλλα οι εταιριες που εχουν γυρισει τις ταινιες. η ερτ πληρωνει δικαιωματα για να προβαλει τις ταινιες στο καναλι της. εσυ μπορεις να τις κατεβασεις για προσωπικη σου χρηση. την ιδια στιγμη που τις κατεβαζεις ΔΩΡΕΑΝ οι εταιριες παραγωγης χανουν λεφτα.

αμα εσυ πουλησεις ή διανειμεις αυτα που κατεβασες τοτε οι εταιριες χανουν περισσοτερα εσοδα. με αυτο το σκεπτικο εχουν περασει το θεμα της παρανομιας που αναφερεις.

με λιγα λογια, οταν την προβαλει το καναλι , σημαινει οτι εχει πληρωσει για το δικαιωμα προβολεις και εσυ απλα κρατας μια κοπια την ωρα που γινοταν η προβολη.

στο κατεβασμα, η εταιρια παραγωγης ΔΕΝ εχει δωσει την συγκαταθεση της, ουτε εχει λαβει χρηματα για τα δικαιωματα προβολης/μοιρασματος.

επισης οι υπευθυνοι των torrent site βγαζουν λεφτα απο το παρανομο μοιρασμα των torrents Μεσω διαφημισεων , user traffic και τις VIP συνδρομες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...