rappereminem2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Στις 18-5-2010 αγόρασα παπούτσια από το amazon.co.uk. Είναι η πρώτη φορά που αγοράζω από amazon αλλά έχω αγοράσει πολλές από το ebay. Ακόμα δεν έχει φτάσει η παραγγελία μου και ο πωλητής απάντησε(όταν αποφάσισε να απαντήσει γιατί αργεί 3-4 μέρες πάντα) πως το δέμα έχει φτάσει Ελλάδα. Έχω λοιπόν μια βδομάδα περίπου που επικοινωνώ τακτικά με ΕΛΤΑ προσπαθώντας να μάθω αν έχει χαθεί ή αν έχει σταλεί σε λάθος διεύθυνση(πριν 1 μήνα είχε φτάσει στην πόρτα μου λογαριασμός Cosmote που πήγαινε σε άλλη διεύθυνση της ίδιας οδού) ή αν έχει κολλήσει σε κάποια διαδικασία τέλος πάντων το δέμα. Μου είπαν να περιμένω λίγο ακόμα γιατί κάποιες φορές στο τελωνείο διαλέγουν επίτηδες δέματα που έρχονται από Ευρωπαϊκή Ένωση και τα περνάνε από έλεγχο και καθυστερούν εκεί. Μου είπαν επίσης να ζητήσω από τον πωλητή τον αριθμό της παραγγελίας γιατί από το site http://www.elta.gr μπορώ να εντοπίσω πού βρίσκεται το δέμα. Στο amazon υπάρχει μόνο ένας αριθμός που λέγεται Order ID και τον δοκίμασα αλλά δεν είναι αυτός. Βγάζει "The IdentifierID you entered is invalid. Please contact customer service." Ο πωλητής έχει 95% θετικά σχόλια. Τι μπορεί να συμβαίνει? Θα έρθει ποτέ η παραγγελία? Να περιμένω ή να ζητήσω πίσω τα λεφτά μου? Ελπίζω να βοηθήσετε γιατί είμαι άσχετος από amazon και μέχρι στιγμής φαίνεται πως κακώς το επέλεξα για αγορά.
isay Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Welcome to greek postage services Τα παπούτσια εστάλησαν από Αγγλία ή εκτός Αγγλίας; Αν εστάλησαν απο Αγγλία, δεν περνάνε τελωνείο. Κανόνας Αν εστάλησαν με απλό ταχυδρομείο (οχι royal mail signed) δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από το να περιμένεις. Αν εστάλησαν με signed τότε ζήτα από τον πωλητή το track id και μετά από ΕΔΩ ελέγχεις αν έχει μπει Ελλάδα και αν έχει μπει καλείς στο 8001182000 και δίνοντας το νούμερο, σου λένε που βρίσκεται.
rappereminem2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Στον ΕΛΤΑ μου είπανε πως μερικές φορές το κάνουν αυτό στο τελωνείο και τους καθυστερούν οπότε ο κανόνας αυτός δεν ισχύει πάντα. Είπε πως διαλέγουν επίτηδες κάποιο δέμα που έρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το περνάνε από έλεγχο. Δεν έχει και πολύ σημασία γιατί μου έστειλαν τον αριθμό αποστολής και το εντόπισα από το Track & Trace του ΕΛΤΑ. Έπρεπε να μου έχει έρθει ειδοποίηση στις 26 Μαϊου αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει έρθει τίποτα. Θα ξαναπάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω τη έχει συμβεί. Σε περίπτωση που έχουν κάνει λάθος και έχει χαθεί ή έχει πάρει άλλος το δέμα ποιος πληρώνει τη νύφη? Θα αποζημιωθώ??
isay Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Στον ΕΛΤΑ μου είπανε πως μερικές φορές το κάνουν αυτό στο τελωνείο και τους καθυστερούν οπότε ο κανόνας αυτός δεν ισχύει πάντα. Είπε πως διαλέγουν επίτηδες κάποιο δέμα που έρχεται από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το περνάνε από έλεγχο. Δεν έχει και πολύ σημασία γιατί μου έστειλαν τον αριθμό αποστολής και το εντόπισα από το Track & Trace του ΕΛΤΑ. Έπρεπε να μου έχει έρθει ειδοποίηση στις 26 Μαϊου αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει έρθει τίποτα. Θα ξαναπάρω αύριο τηλέφωνο να ρωτήσω τη έχει συμβεί. Σε περίπτωση που έχουν κάνει λάθος και έχει χαθεί ή έχει πάρει άλλος το δέμα ποιος πληρώνει τη νύφη? Θα αποζημιωθώ?? Αφού το εντόπισες ότι έφτασε ελλάδα και η διεύθυνση αποστολής είναι σωστή, ο πωλητής και το amazon δεν φέρουν καμία ευθύνη (αυτοί μια χάρα την κάνανε τη δουλειά τους). Με βάση το trace το δέμα έχει φτάσει στο ταχυδρομείο της περιοχής σου; Αν ναι πήγαινε εκεί και ζήτα το με βάση τον αριθμό trace. Τα ΕΛΤΑ και το τελωνείο βαριούνται και δεν προλαβαίνουν να εκτελωνίσουν αυτά που έρχονται από εξωτερικό, λες να σκαλίσουν το δικό σου θέμα που είναι παπούτσια; Άμα ήταν κανένα δέμα 3χ3 ίσως να το άνοιγαν για υποψία χημικών, φυτών ή άλλου παράνομου υλικού. Προσωπική μου γνώμη; Είτε κάποιος το <<έφαγε>> (από το ταχυδρομείο, μέχρι και γείτονας σου), είτε το πακέτο είναι στο ταχυδρομείο και περιμένουν να πας να το πάρεις.
Sir Pretender Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Όπως και να 'χει, τελωνείο δεν υφίσταται στην περίπτωσή σου. Ένα από τα δύο τινά που αναφέρει ο isay συμβαίνει. Για κάνε μια βόλτα απ' το ταχυδρομείο σου με το trace number...
rappereminem2 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 παιδια το track & trace λεει οτι ειναι στο καταστημα της πολης μου και γραφει διπλα ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ δηλαδη πρεπει να εχουν στειλει ειδοποιηση για να παω με ταυτοτητα να το παρω. Να το εχει παρει αλλος δεν παιζει γιατι πρεπει να παει εχει παει σε διευθυνση εδω γυρω και να εχει το ιδιο ονομα γιατι ζητανε ταυτοτητα. μενω σε πολυκατοικια κ ο ξαδερφος μου και ο παππους μου μενουν εδω κ αυτοι κ εχουν το ιδιο ονομα αλλα ρωτησα και δεν εχουν παρει καμια ειδοποιηση. θα ξαναπαρω αυριο στο καταστημα να ρωτησω τι εχει συμβει γιατι δεν μπορει να το εχει παρει αλλος αφου πρεπει να εχει ταυτοτητα με το ιδιο ονομα. πρεπει να βρισκεται στο καταστημα το δεμα και να εχουν κανει καποιο λαθος ή να χαθηκε η ειδοποιηση οταν κ αν την εστειλαν.
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 πεστους οτι γραφει ειδοποιηση.και απο amazon επειδη εχω παραγγειλει πολλες φορες συνηθως φτανουν λιγο μετα απο αυτο που μου λενε estimated.
qwerty1982 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Welcome to greek postage services Τα παπούτσια εστάλησαν από Αγγλία ή εκτός Αγγλίας; Αν εστάλησαν απο Αγγλία, δεν περνάνε τελωνείο. Κανόνας Αν εστάλησαν με απλό ταχυδρομείο (οχι royal mail signed) δεν μπορείς να κάνεις τίποτα από το να περιμένεις. Αν εστάλησαν με signed τότε ζήτα από τον πωλητή το track id και μετά από ΕΔΩ ελέγχεις αν έχει μπει Ελλάδα και αν έχει μπει καλείς στο 8001182000 και δίνοντας το νούμερο, σου λένε που βρίσκεται. Αν σου έχει δώσει track id αλλά στην σελίδα της Royal Mail σου λέει δεν έχω πληροφορίες για το αντικείμενό σας, και πέρνεις τηλ στα ΕΛΤΑ και σου λένε δεν φαίνεται να έχει έρθει Ελλάδα..... τι κάνεις?
Porg Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Αν σου έχει δώσει track id αλλά στην σελίδα της Royal Mail σου λέει δεν έχω πληροφορίες για το αντικείμενό σας, και πέρνεις τηλ στα ΕΛΤΑ και σου λένε δεν φαίνεται να έχει έρθει Ελλάδα..... τι κάνεις? Απο που έγινε η παραγγελία και με ποια εταιρία θα έρθει;
PETROS13 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Αν σου έχει δώσει track id αλλά στην σελίδα της Royal Mail σου λέει δεν έχω πληροφορίες για το αντικείμενό σας, και πέρνεις τηλ στα ΕΛΤΑ και σου λένε δεν φαίνεται να έχει έρθει Ελλάδα..... τι κάνεις? στο royal mail δεν μπορείς να εντοπίσεις πότε θα έρθει. πάντως έχουν φτιάξει οι ημερομηνίες, όποτε σου λέει ότι θα έρθει έρχεται,άντε με 3 μέρες καθυστέρηση το πολύ
Porg Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Δημοσ. 19 Μαΐου 2011 Μα λέει πως έχει tracking number Η δεν του έδωσαν tracking και το μπερδεύει με κάτι άλλο ή είναι σε άλλη εταιρία το πακέτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.