Προς το περιεχόμενο

intel core i7 860 vs AMD phenom II x6 1090T

rafail1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

@thinlizzy Ε εντάξει αυτό είναι σχετικό φίλε.Άλλοι θέλουν να αναβαθμίζουν parts όποτε το χρειάζονται ή σιγά σιγά και όχι μόλις φτάσει το pc σε σημείο νέκρας να τα σκάνε χοντρά για τελείως καινούριο σύστημα.Μπορεί ας πούμε να δώσουν τα ίδια στο τέλος αλλά μένουν σε κάποιες σταθερές επιδόσεις μόνιμα για τις ανάγκες τους και την εποχή και πληρώνουν σταδιακά μικρά ποσά αντί να σκάνε μεγάλο νούμερο € για πλήρη αναβάθμιση.Δεν πάνε από το 8 στο 1 για να ξαναπάνε στο 8 μόλις αναβαθμίσουν σε 5 χρόνια.Μένουν μονίμως στο 8 ξέρω εγώ με τα ίδια χρήματα.

Δεν είναι ψέμματα πως ο περισσότερος κόσμος όταν αναβαθμίζει αναβαθμίζει ολόκληρο το pc και αυτή είναι και η δικαιολογία της intel για τον ψιλοχαμό που έχει κάνει με τα sockets αλλά τώρα όταν για ένα πινάκι πας και αλλάζεις το socket δεν τίθεται θέμα.Το κάνεις τελείως επίτηδες για να αναγκάσεις τον κόσμο να αγοράσει πιο πολλά καινούρια πράγματα.

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δλδ ρε παιδια σε 2 χρονια κατοχοι i7/phenom II θελεται να μου πειτε οτι θα χρειαζοντε αναβαθμιση?

Νταξει για γραφικα δε λεω αλλα τι να μην μπορουν να τρεξουν οι ανωτερο το 2012?

Νομιζω οτι γινομαστε λιγο υπερβολικοι

Άλλο τα δύο προηγούμενα χρόνια και άλλο τα δύο επόμενα. Μέχρι το 2012 δεν ξέρουμε τι εφαρμογές μπορεί να έχουν βγει. Η τεχνολογία αναπτύζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό και όσο περνάνε τα χρόνια αυτός ο ρυθμός επιταχύνεται οπότε οι αλλαγές που θα γίνουν στα δύο επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα δύο προηγούμενα...Οπότε ναι σε δύο χρόνια ίσως κάποιοι με i7/Phenom II χρειαστούν αναβάθμιση.;)

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς λέμε με διαφορετικά λόγια και λίγο διαφορετική οπτική γωνία (όχι του μπακλαβά...).

Πριν 2 χρόνια έστησα τον 8400 (ο οποίος ζει και βασιλεύει), και δεν βλέπω λόγο αναβάθμισης εκτός από την κάρτα γραφικών.

Σίγουρα ρόλο παίζει και η χρήση για την οποία θες ένα PC, αλλά τον 8400 δεν τον λες και ψόφιο.

Δημοσ.

Όπως έχουν χρειαστεί εδώ και 1-2 χρόνια οι κάτοχοι C2Q ας πούμε..

Μυαλά χρειάζονται αναβαθμίσεις κατ' αρχάς και για υπολογιστές, βλέπουμε..

Δημοσ.
Άλλο τα δύο προηγούμενα χρόνια και άλλο τα δύο επόμενα. Μέχρι το 2012 δεν ξέρουμε τι εφαρμογές μπορεί να έχουν βγει. Η τεχνολογία αναπτύζεται με πολύ γρήγορο ρυθμό και όσο περνάνε τα χρόνια αυτός ο ρυθμός επιταχύνεται οπότε οι αλλαγές που θα γίνουν στα δύο επόμενα χρόνια θα είναι πολύ μεγαλύτερες από τα δύο προηγούμενα...Οπότε ναι σε δύο χρόνια ίσως κάποιοι με i7/Phenom II χρειαστούν αναβάθμιση.;)

Τα ίδια λέγαμε πριν 2 χρόνια

Όπως έχουν χρειαστεί εδώ και 1-2 χρόνια οι κάτοχοι C2Q ας πούμε..

Μυαλά χρειάζονται αναβαθμίσεις κατ' αρχάς και για υπολογιστές, βλέπουμε..

Συμφωνώ όσο δεν πάει άλλο

Αν είχα τα λεφτά (λέω αν) μπορεί και εγώ να έκανα μια αναβάθμιση, αλλά θα ήταν καθαρά για λόγους καύλας. Με το σύστημα που έχω τώρα καλύπτομαι πλήρως και σχεδόν σε όλα (games, Autocad, videoencoding) και δεν έχω παράπονο.

Δημοσ.
Αυτό ακριβώς λέμε με διαφορετικά λόγια και λίγο διαφορετική οπτική γωνία (όχι του μπακλαβά...).

Πριν 2 χρόνια έστησα τον 8400 (ο οποίος ζει και βασιλεύει), και δεν βλέπω λόγο αναβάθμισης εκτός από την κάρτα γραφικών.

Σίγουρα ρόλο παίζει και η χρήση για την οποία θες ένα PC, αλλά τον 8400 δεν τον λες και ψόφιο.

Και σου λέω εγώ πως του χρόνου παίρνεις μια κάρτα γραφικών υπερτούμπανη γιατί αυτή που έχεις τώρα έχει αρχίσει να τα φτύνει και εσύ είσαι απαιτητικός στα γραφικά.Αλλά με την νέα σου κάρτα(gtx680,ati 6870) τρως τρελή μπουκάλα σε επεξεργαστή.Θα πας σε έναν c2Q9550 μεταχειρισμένο θα τον τιγκάρεις και στο O/C για να μην τρως μπουκάλα τρελή αλλά ότι και να κάνεις το μπουκάλι δεν το γλιτώνεις και καις και τα 2πλάσια σε ρεύμα..Λύση για να μην έχεις τέτοιο αποτέλεσμα και να παίρνεις το max των δυνατοτήτων σου;Νέο pc ολόκληρο.

Από την άλλη ο Χ χρήστης με το ΑΜ3 διπήρυνο gaming setup του πετάει έναν 6-8core πάνω και είναι αρχηγός χωρίς να αλλάξει τίποτε άλλο και συνεχίζει να έχει τις ίδιες επιδόσεις στο χρόνο..

Δημοσ.
Και σου λέω εγώ πως του χρόνου παίρνεις μια κάρτα γραφικών υπερτούμπανη γιατί αυτή που έχεις τώρα έχει αρχίσει να τα φτύνει και εσύ είσαι απαιτητικός στα γραφικά.Αλλά με την νέα σου κάρτα(gtx680,ati 6870) τρως τρελή μπουκάλα σε επεξεργαστή.Θα πας σε έναν c2Q9550 μεταχειρισμένο θα τον τιγκάρεις και στο O/C για να μην τρως μπουκάλα τρελή αλλά ότι και να κάνεις το μπουκάλι δεν το γλιτώνεις και καις και τα 2πλάσια σε ρεύμα..Λύση για να μην έχεις τέτοιο αποτέλεσμα και να παίρνεις το max των δυνατοτήτων σου;Νέο pc ολόκληρο.

Από την άλλη ο Χ χρήστης με το ΑΜ3 διπήρυνο gaming setup του πετάει έναν 6-8core πάνω και είναι αρχηγός χωρίς να αλλάξει τίποτε άλλο και συνεχίζει να έχει τις ίδιες επιδόσεις στο χρόνο..

Γι' αυτό μιλάω περί καύλας. Γιατί αν θέλεις τρελά γραφικά για πάντα, όλο και κάτι θα αναβαθμίζεις μια φορά το χρόνο.

Να σημειώσω ότι δεν θέλω να υποστηρίξω καμία Intel και ότι συμφωνώ μαζί σου για το θέμα της εύκολης αναβάθμισης των AMD.

Δημοσ.
Για σας παιδιά μήπως μπορείτε να μου πείτε ποιος από τους δυο επεξεργαστές είναι καλύτερος για παιχνίδια σε ανάλυση 1920 Χ 1080??

intel core i7 -860 2.80GHz X4

AMD Phenom II x6 1090T 3.2 GHz X6

Για παιχνίδια φίλε μου και οι οι 2 κορυφαίοι είναι, αλλά για μένα είναι overkill, αν τους θέλεις μόνο για παιχνίδια.

Σε αναλύσεις 1080p το σημαντικότερο λόγο παίζει η κάρτα, οπότε εγώ θα σου πρότεινα να αγοράσεις έναν Phenom II X6 1055T και τα υπόλοιπα 100 ευρώ, αν σου περισσεύουν να τα διαθέσεις για καλύτερη κάρτα γραφικών.

Και όχι, δεν είμαι υπέρμαχος των λύσεων SLI/Crossfire, πάρα μόνο αν ήδη έχεις μία κάρτα και βρεις μία δεύτερη σε καλύτερη τιμή.

Δημοσ.

Καλημέρα καταρχάς όπως και στο προηγούμενο θέμα που είχα θέση INTEL VS AMD διάβασα σε διάφορα αλλά forum ότι ο Intel i7-860 είναι πολύ καλύτερος από τον AMD Phenom II x6 1090t αληθεύει???????????:rolleyes::rolleyes:

Η μητρική μου είναι μια asus crosshair iv formula

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/ASUS-Crosshair-IV-Formula-sAM3-890FX-DDR3-90-MIBCN0-G0EAY00Z.htm

που την έχω αγοράσει και έχω παραγγέλλει και τον επεξεργαστή της AMD και δεν είμαι σίγουρος αν έκανα καλή επιλογή!!!!:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...