Προς το περιεχόμενο

intel core i7 860 vs AMD phenom II x6 1090T

rafail1994

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εγω φιλε μου μετα απο αρκετο διαβασμα πριν κανα δυο βδομαδες κατεληξα οτι η πιο συμφερουσα λυση ειναι ο i5 750 (δεν ειμαι fanboy καμιας εταιρείας) τωρα απο εκει και περα ο καθενας διαλεγει οτι του αρεσει.

καλα δεν αμφισβητω κι εγω οπως βλεπεις 750 εχω και τα λεφτα εκεινη τη στιγμη ηταν πολυ καλα και ειμαι υπερευχαριστημενος (κι εγω θεωρω ανουσιο τον i7)

απλα και οι 6 πυρηνες με 200 ευρω μου φαινονται μια χαρα

• Απαντ. 58
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Επίσης το 1156 οδεύει προς κατάργηση οπότε εγώ προσωπικά δεν θα πήγαινα με τίποτα σε καινούργιο setup με 1156.

και το s1366 την ίδια μοίρα έχει, όπως το s1156 αντικαθίσταται από το s1155 έτσι και το s1366 θα δώσει τη θέση του στο s2011 του χρόνου :P

+1 και από μένα για AMD...

Δημοσ.
Ok φίλε ας πάρει αυτόν κι μετά σε κανα δυο χρόνια για αναβάθμιση να αλλάζει και μητρική μαζί...:X

Μπορει να εχεις δικιο αλλα κοιτα το σκεπτικο μου: για εναν 930 + μητρικη θες κανα 400-450αρι ευρω ενω για εναν 750 + μητρικη θες κανα 300αρι και αν εισαι ατομο που κυνηγάει την τεχνολογια και τα δυο συστηματα σε 2 χρονια θα ειναι ξεπερασμενα οποτε....

Δημοσ.

θες επισης πιο λιγα λεφτα σε μνημες, και το μονο που θα χασεις ουσιαστικα hyperthreading και triple channel

Δημοσ.
και το s1366 την ίδια μοίρα έχει, όπως το s1156 αντικαθίσταται από το s1155 έτσι και το s1366 θα δώσει τη θέση του στο s2011 :P

Αυτό που το είδες πάλι? :PΤουλάχιστον όμως ακόμα βγαίνουν για το 1366. Οι εξαπύρηνοι της Intel (αν βγάλει κι άλλους) σε αυτό το socket δεν θα μπουν?

• Super Moderators
Δημοσ.

στο xtremesystems.org , στο tomshardware και σε μερικά άλλα sites αν θυμάμαι καλά...google LGA2011 :-)

οι μόνοι 6core που έχουν ανακοινωθεί για s1366 είναι ο Extreme των 1000 euro και ο "απλός" των 500-600 euro

Δημοσ.
στο xtremesystems.org , στο tomshardware και σε μερικά άλλα sites αν θυμάμαι καλά...google LGA2011 :-)

οι μόνοι 6core που έχουν ανακοινωθεί για s1366 είναι ο Extreme των 1000 euro και ο "απλός" των 500-600 euro

E εντάξει μάλλον εννοείς ότι απλά θα βγει ένα καινούργιο socket. Αυτό δεν πάει να πει ότι το 1366 θα καταργηθεί. Εξάλου στο 1156 έβγαιναν επεξεργαστές και αφού μπήκε το 1366. Το ότι θα βγει ένα νέο socket δεν σημαίνει απαραίτητα την κατάργηση του 1366. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να βγάλουν νέους επεξεργαστές σε αυτό το socket...Επίσης και η AMD δεν θα βγάλει τίποτα καινούργιο το 2011 για τους οκταπύρηνούς της?

• Super Moderators
Δημοσ.
E εντάξει μάλλον εννοείς ότι απλά θα βγει ένα καινούργιο socket. Αυτό δεν πάει να πει ότι το 1366 θα καταργηθεί. Εξάλου στο 1156 έβγαιναν επεξεργαστές και αφού μπήκε το 1366. Το ότι θα βγει ένα νέο socket δεν σημαίνει απαραίτητα την κατάργηση του 1366. Δηλαδή δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να βγάλουν νέους επεξεργαστές σε αυτό το socket...

καλά μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά...

Δημοσ.
καλά μην βάζεις το χέρι σου στη φωτιά...

Δεν είπα ότι είμαι σίγουρος. Υποθέσεις μόνο μπορούμε να κάνουμε σε αυτό το σημείο για το τι θα γίνει...B)

• Super Moderators
Δημοσ.

αν σκεφτείς τι έγινε με το s775 όταν βγήκε το s1366 φαντάζομαι ότι μπορείς περίπου να προβλέψεις τι θα παιχτεί και με το s2011

Δημοσ.

Επεξεργαστές για s775 εξακολουθούν να πωλούνται και να υποστηρίζονται από την Intel. Το μόνο που δήλωσε πρόσφατα είναι ότι σταματά την παραγωγή των E6300 (αν θυμάμαι καλά). Εξάλλου συνήθως όταν κάνουμε αναβάθμιση σε επεξεργαστή, κάνουμε και για μητρική. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει τώρα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι εξακολουθούν να υπάρχουν επεξεργαστές για s775, αλλά κανένας δεν τους προτείνει για νέο PC ή αναβάθμιση. Σε περίπτωση που κάποιος χρειαστεί επεξεργαστή λόγω κάποιου προβλήματος ή οτιδήποτε μπορεί μια χαρά να βολευτεί και με μεταχειρισμένο. Οπότε ποιος ο λόγος να μας στεναχωρεί ότι σε 1 ή 2 χρόνια κάποιο socket θα καταργηθεί; Γιατί να μην προχωρήσει κάποιος σε υλοποίηση με socket 1156;

Δημοσ.

Δλδ ρε παιδια σε 2 χρονια κατοχοι i7/phenom II θελεται να μου πειτε οτι θα χρειαζοντε αναβαθμιση?

Νταξει για γραφικα δε λεω αλλα τι να μην μπορουν να τρεξουν οι ανωτερο το 2012?

Νομιζω οτι γινομαστε λιγο υπερβολικοι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...