Προς το περιεχόμενο

Ασφάλεια και Teamviewer

tarantules

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γνωρίζουμε κατά πόσο είναι ασφαλές το teamviewer όσον αφορά τα δεδομένα?

Το αναφέρω αυτό γιατί πρόσφατα είχα υποκλοπή στο rapidshare account μου αλλά το μπλόκαρα έγκαιρα μιας και εξέτασα τις IP από το log file και βρήκα οτι κάποιος έμπαινε και κατέβαζε από το account μου από Ουκρανία.Το περιστατικό το αντιλήφθηκα κάποιες μέρες μετά αφού είχα χρησιμοποιήσει το teamviewer για να βοηθήσω στην εγκατάσταση κάποιων προγραμάτων κάποιο φίλο.Μέσω του remote access έκανα login και στο rapidhsare account μου για να του τσεκάρω τις μέγιστες ταχύτητες download που υποστήριζε η νέα του ADSL συνδρομή.

Να σημειώσω οτι το rapidshare account δεν το χρησιμοποιεί άλλος εκτός από εμένα και επίσης δεν υπάρχει περίπτωση keylogger ή κάποιου είδους malware που θα μπορούσε να διαρρεύσει τους κωδικούς μου :-)

Δημοσ.

Αρκετες φορες χακαρουν το ιδιο το Rapidshare και κλεβουν εκατονταδες κωδικους, δεν ειναι κατι παραξενο.

Δημοσ.

To teamviewer έχει πολύ ισχυρή κωδικοποίηση των δεδομένων και θεωρώ απίθανη την υποκλοπή των κωδικών σου, λόγω του teamviewer.

Μήπως ο υπολογιστής του φίλου σου ήταν διάτρητος; Μήπως από εκεί έγινε η υποκλοπή;

Επίσης το/τα δίκτυο/α που δουλέυεις είναι ασφαλές/ή; Είσαι σε ασύρματο χωρίς ασφάλεια; Είσαι σε Lan Που το μοιράζονται και άλλοι υπολογιστές/χρήστες;

Μήπως χρησιμοποίησες τον κωδικό και σε άλλους υπολογιστές;

Σε κάθε περίπτωση δεν φταίει το teamviewer

Δημοσ.

Από τη δική μου μεριά είμαι σε κλειστό ενσύρματο δίκτυο χωρίς άλλους υπολογιστές.

Από τη μεριά του φίλου , έχει ασύρματο

Δημοσ.

Οι ερωτήσεις που σου έκανα, δεν ήταν για να μου απαντήσεις, αλλά για να αναρωτηθείς και να σκεφτείς που μπορεί να έγινε η διαρροή.

Για παράδειγμα, αν ο υπολογιστής του φίλου σου ήταν διάτρητος, τότε μπορεί η επικοινωνία μεταξύ εσένα και του φίλου να ήταν ασφαλής (λόγω teamviewer) αλλά τα δεδομένα δεν είναι ασφαλή (αφού φτάσουν εκει).

Σκέψου ότι τον παίρνεις στο κινητό (που είναι κρυπτογραφημένες συνομιλίες) και συζητάτε. Αν αυτός έχει ανοιχτά παράθυρα και πόρτες, τότε οι γείτονες ΑΝΕΤΑ θα ακούν το διάλογο. Το ίδιο είναι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...