planet82 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 καλησπερα παιδια! εχω ενα προβλημα δικτυωσης και το γραφω εδω για να παρω μια αποψη εχω ενα μικρο χωρο που διατηρω σαν γραφειο στο κεντρο της αθηνας.Ειναι συνδεδεμενος στον ΟΤΕ (αριθμος τηλεφωνου κτλπ).Η πολυκατοικια που μενω ειναι στα 800-1klm περιπου στην ευθεια.θελω να συνδεσω αυτα τα δυο σημεια ωστε να εχω ανταλλαγη data οποια ωρα το θελησω.(εχω μια βση δεδομενων και θελω προσβαση στο pici της χωρις να ειμαι εκει.Δε με ενδιαφερeι η ταχυτητα αλλα η αξιοπιστια σε πρωτη φαση,Απο αποψη εξοπλισμου/καλωδιωσης τι λυσεις υπαρχουν?μισθωμενη γραμμη?ειναι διαφορετικο απο το δικτυο hellacom του ote?το hellaspac?Aς μου δωσει καποιος αν μπορει μερικές γενικες οδηγίες η δευτερη λυση να συνδεσω μοντεμ στο σπιτι, να βγαινει απο τις γραμμες στο τηλεφωνικο δικτυο και να βρισκει τη δευτερη συσκευη γίνεται?Η μόνο η πρωτη περπτωση?αφιερωμενη γραμμη απο το ενα κεντρο στο άλλο?ευχαριστω
denexo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Προσωπικά θα δοκίμαζα το παρακάτω και μετά από εκεί και πέρα βλέποντας και κάνοντας: σύνδεση στο internet στο σπίτι και στο γραφείο, κατά προτίμηση με 1mbps upload ώστε να μπορείς να μεταφέρεις αρχεία με περίπου 100-100kB/s και 2 WRT54G/GS/GL (ένα σε κάθε άκρη) με tomato firmware πάνω τα οποία θα τρέχουν vpn server και με τον vpn client θα συνδέονται το ένα στο άλλο. Κόστος για τα router 100 € περίπου συν το κόστος του παρόχου σου. Σίγουρα θα παίξει καλά μιας και είναι δοκιμασμένο.
planet82 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 xm βασικα ο ογκος μου ειναι μικρος .απλως θελω να βλεπω την databace και να κανω μερικες τροποποιήσεις .οποτε χρειαζονται ρουτερ αλλα θα ειναι στη μεση ο παροχος ετσι?ελεγα να το αποφυγω το νετ .δηλαδη αν θελω να στειλω ενα πακετακι με pdfs θα παει μεσω λαμιας? να περασει δηλαδη ολους του κομβοθς της φορθνετ πχ?
denexo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Πίστεψε με για τον μικρό όγκο που χρειάζεσαι δεν είναι απαραίτητη η μισθωμένη που λες. Κοίταξε και τις τιμές τους κιόλας και θα καταλάβεις . Με τα 2 ρουτεράκια που σου λέω και με το συγκεκριμένο firmware θα είσαι άρχοντας και θα δουλεύεις απροβλημάτιστα από το σπίτι σου σαν να είσαι στο γραφείο σου.
planet82 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 ναι οικονομικα δε το συζηταω ειναι στανταρ φθηνοτερη η λυση με τους vpn.η μισθωμενη δε θα παιξει μαλλον.για την τριτη εχεις ακουσει τιποτα?καπου ειδα οτι εχειftp ο OTE οποτε παω παλι σε λυση νετ και χρηση των εκει σερβερς?
parsifal Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 ελεγα να το αποφυγω το νετ .δηλαδη αν θελω να στειλω ενα πακετακι με pdfs θα παει μεσω λαμιας? να περασει δηλαδη ολους του κομβοθς της φορθνετ πχ? Σε απασχολεί η ασφάλεια των δεδομένων ή κάτι άλλο; Δε μπορεί να είναι π.χ. latency, γιατί για την χρήση που περιγράφεις δεν είναι σημαντικός παράγοντας. VPN πάνω από ADSL που σου προτάθηκε ήδη, φαίνεται να είναι η πιο cost-effective λύση και έχει ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας.
denexo Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δεν έχω ακούσει κάτι για αυτό αλλά δεν βλέπω και τον λόγο να το κάνεις. Πολλά τα λεφτά για κάτι που θα το χρησιμοποιείς μόνο όταν το χρειάζεσαι. Με την λύση που σου πρότεινα, εφόσον το ρυθμίσεις σωστά, θα βλέπεις τους υπολογιστές σου σαν να ήταν όλοι στο ίδιο τοπικό δίκτυο, συν το ότι θα μπορείς να συνδέεσαι από όπου και να είσαι ή στο σπίτι ή στο γραφείο.
planet82 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Σε απασχολεί η ασφάλεια των δεδομένων ή κάτι άλλο; Δε μπορεί να είναι π.χ. latency, γιατί για την χρήση που περιγράφεις δεν είναι σημαντικός παράγοντας. VPN πάνω από ADSL που σου προτάθηκε ήδη, φαίνεται να είναι η πιο cost-effective λύση και έχει ικανοποιητικό επίπεδο ασφάλειας. οχι δε με αποσχολει ιδιαιτερα η ασφαλεια ακόμα.Δεν εχω dsl akoma sto γραφειο.Τωρα το εξοπλιζω . Yπαρχει τηλεφωνική γραμμή , 2-3 υπολογιστες ποθ θα τους κανω δικτυο και ο δικος μου που μπαινω στη β δ του σερβερ από localhost..Αυτό me vpn μαλλον θα ακολουθησω Απορια η η υπηρεσια αυτη χρειαζεται dsl για να τρέξει? πρεπει με καποιο τροπο να αποκτησει IP ο σερβερ ετσι ωστε να ειναι ορατος εξω σωστα?Αυτο παει πακετο με το υπολοιπο νετ?(αλλεσ υπηρεσιες ενοω www ,mail ftp κτλπ) pσορυ που τα λεω λιγο απλοικα αλλα θελω να τα ξεκαθατισω. Μια δευτερη ερωτηση καπως πιο γενική .ψαχνωντας για μισθωμενες γραμμες επεσα πανω στις εννοιες hellaspac,+ hellascom τι ακριβω ςυπηρεσειες ειναιι αυτες?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.