Προς το περιεχόμενο

Φώτα και εξοπλισμός για νυχτερινή ασφάλεια ποδηλατών

Skylined

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πίσω φωτισμός με σειρά απ' το πιο φωτεινό:

Blackburn Mars 3.0 LED Safety Rear Light 18 ευρώ

Smart Superflash 0.5W Nichia LED Rear Light 17 ευρώ

3-LED 3-Mode Safety Bike Tail Light 3 ευρώ

Ειδικά τα δύο πρώτα φώτα (αλλά και το τρίτο είναι σχεδόν εξίσου άξιο) φαίνονται από απόσταση 100ντάδων μέτρων αρκεί οι μπαταρίες μας να μην είναι ψόφιες οπότε φροντίζουμε αντικατάσταση/επαναφόρτιση ανά τακτά διαστήματα. Στο ποδήλατό μου έχω το μεσαίο και το τελευταίο αλλά δε τα χρησιμοποιώ μαζί για να μην τυφλώνω τους οδηγούς, γιατί πραγματικά είναι ικανότατα φώτα.

Μπροστά φωτισμός με σειρά απ' το λιγότερο φωτεινό:

250-Lumun LED Flashlight 11 ευρώ

900-Lumen 2-Mode LED Flashlight 26 ευρώ

Ο πρώτος φακός στέλνει τη σχετικά στενή αλλά απίστευτα ισχυρή για φακό των 11 ευρώ δέσμη εκατοντάδες μέτρα μακρυά. Θα σας δουν όλοι και θα τους δείτε όλους.. Ενώ 26 ευρώ κοστίζει ένα μικρό κανόνι φωτονίων, πλατιά δέσμη και φως που προσεγγίζει την ένταση φανού αυτοκινήτου. Ότι πρέπει δηλαδή για συνετισμό οδηγών που δε χαμηλώνουν τα φώτα τους :mrgreen: Το ποδηλατό μου διαθέτει και τους δύο. Είναι τόσο φωτεινοί ώστε δε μπορείς να κοιτάξεις το LED χωρίς να πονέσουν τα μάτια σου.

Λοιπός εξοπλισμός

18650 Lithium Battery 2500mAh 2-Pack 7 ευρώ - με τους άνωθεν φακούς σε φουλ ένταση μία μπαταρία κρατάει 50 λεπτά με μία ώρα.

Digital Li-Ion 18650 Battery Charger 6 ευρώ

Bicycle Mount 1.5 ευρώ

Bicycle Mount 2.5 ευρώ

Με τον παραπάνω εξοπλισμό προσωπικά νιώθω και φυσικά είμαι πολύ ασφαλής εντός και εκτός πόλης, δηλαδή νιώθω μεγαλύτερη ασφάλεια να ποδηλατώ τη νύχτα παρά τη μέρα. Προτάσεις/παρατηρήσεις δεκτές, δεν κάνω διαφήμιση και δεν έχω καμία σχέση με κανένα κατάστημα κινέζικο ή αγγλικό! :mrgreen:

---------- Προσθήκη στις 09:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 09:23 ----------

Σημείωση ότι τα προϊόντα τα αναφέρω ενδεικτικά, ευθύνη του καθενός είναι να ψάξει αυτό που του ταιριάζει. Ένα πράγμα όμως μπορώ να διαβεβαιώσω, ότι οι φακοί του dealextreme (που έχει τεράστια γκάμα φακών) είναι απίστευτοι και πάμφθηνοι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αρκεί η δέσμη να μη χτυπάει πάνω στα αυτοκίνητα. Πολύ δυνατοί φακοί... Αυτοί επίσης οι φακοί με LED έχουν ένα θεματάκι με την υπερθέρμανση και τη διάρκεια ζωής τόσο της μπαταρίας όσο και του LED... Δεν είναι τυχαίο που παίρνουν ειδική μπαταρία...

Skylined οι τιμές που αναφέρεις είναι μαζί με τα μεταφορικά; Αν ναι, είναι όντως ευκαιρία... Παρόλα αυτά οι φωτογραφίες με τη δέσμη του μεγάλου είναι παραπλανητικές γιατί έχουν τραβηχτεί και οι 2 με μικρή ταχύτητα διαφράγματος και φέγγουν πάνω σε χιόνι. Η διαφορά του φωτός από το χιόνι που είναι κατάλευκο μέχρι την γκριζόμαυρη άσφαλτο, είναι αστρονομική...

Αρκεί η δέσμη να μη χτυπάει πάνω στα αυτοκίνητα. Πολύ δυνατοί φακοί... Αυτοί επίσης οι φακοί με LED έχουν ένα θεματάκι με την υπερθέρμανση και τη διάρκεια ζωής τόσο της μπαταρίας όσο και του LED... Δεν είναι τυχαίο που παίρνουν ειδική μπαταρία...

Ο 26 ευρώ έχει φαρδιά δέσμη γι αυτό όταν υπάρχουν αυτοκίνητα γύρω τον έχω στη χαμηλή σκάλα. Επίσης τα υπόλοιπα που γράφεις ισχύουν.

Skylined οι τιμές που αναφέρεις είναι μαζί με τα μεταφορικά; Αν ναι, είναι όντως ευκαιρία... Παρόλα αυτά οι φωτογραφίες με τη δέσμη του μεγάλου είναι παραπλανητικές γιατί έχουν τραβηχτεί και οι 2 με μικρή ταχύτητα διαφράγματος και φέγγουν πάνω σε χιόνι. Η διαφορά του φωτός από το χιόνι που είναι κατάλευκο μέχρι την γκριζόμαυρη άσφαλτο, είναι αστρονομική...

Τα μεταφορικά κοστίζουν 0 και δεν είναι μεγάλη ευκαιρία, είναι τεράστια γιατί ανάλογης έντασης φώτα στην Ευρώπη κοστίζουν τα δεκαπλάσια. Η διαφορά της ανάκλασης στο χιόνι και την άσφαλτο είναι μεγάλη, αλλά πιστεψέ με, δεν υπάρχει ανάγκη να σε παραπλανήσει κανείς για την ένταση του φωτός που ρίχει αυτό το μικρό μαραφέτι γιατί η φωτογραφία επίσης δε δείχνει πόσο μακρυά φτάνει το χρήσιμο φως. ;)

Η 8mode έκδοση, ίδια ακριβώς εξωτερικά

---------- Προσθήκη στις 00:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:08 ----------

για τα φωτα της cateye εχει κανεις καμια γνωμη;

εχει δοκιμασει κανεις καποιο;

http://www.cateye.com/en/product_category/52

Ακριβά γι αυτά που προσφέρουν αλλά για μέσα στην πόλη / αν δεν έχεις πολλές απαιτήσεις κάνουν.

• Moderators

Εγω παντως πηρα αυτο, κυριως με το σκεπτικο να βλεπω εγω τυχον ανωμαλιες και επικινδυνα σημεια στους δρομους, και οχι τοσο γιατι νιωθω ανασφαλεια απο τους οδηγους. Περιειχε 5 μπαταριες επαναφορτιζομενες και φορτιστη, ωστοσο επειδη ειχα ηδη καμποσες τετοιες μπαταριες, τις αντικατεστησα. Ετσι πλεον η διαρκεια λειτουργιας ειναι πανω απο 1 ωρα στα σιγουρα, ενω υπαρχει ενα πρασινο led που αναβει οταν θελουν φορτιση οι μπαταριες. ;)

Αν ενιωθα ανασφαλεια, θα επαιρνα 3-4 λευκα ultra bright ledάκια απο καταστημα ηλεκτρονικων και με μια κατασκευη κοστους 5 ευρω θα "αναγκαζα" τους οδηγους να με προσεχουν.

κορυφαίες οι eneloop, τις χρησιμοπιώ για τα πίσω φώτα (τα μπροστά είναι πολύ ισχυρά για να λειτουργήσουν με ΑΑ)

Αν ενιωθα ανασφαλεια, θα επαιρνα 3-4 λευκα ultra bright ledάκια απο καταστημα ηλεκτρονικων και με μια κατασκευη κοστους 5 ευρω θα "αναγκαζα" τους οδηγους να με προσεχουν.

Custom made ε; Εύκολη η κατασκευή;

• Moderators
κορυφαίες οι eneloop, τις χρησιμοπιώ για τα πίσω φώτα (τα μπροστά είναι πολύ ισχυρά για να λειτουργήσουν με ΑΑ)

Οχι οταν προκειται για πεντε ΑΑ ομως ;)

Και οντως οι Eneloop ειναι κορυφαιες. Εχω αλλες της ιδιας μαρκας και ηλικιας (Sanyo απλες 2000/2300/2500/2600 mAh) και μπορω να πω οτι οι Eneloop κρατανε περισσοτερο και απο τις 2600, κι ας ειναι μολις 2000.

Custom made ε; Εύκολη η κατασκευή;

Ουσιαστικα αγοραζεις οσα bright leds θελεις, και το μονο που εχεις να κανεις ειναι να βρεις καποιο κουτακι να τα τοποθετησεις και να τα συνδεσεις με τις μπαταριες.

Φυσικα το οπτικο αποτελεσμα δεν θα ειναι σαν αγοραστο, αλλα τη δουλεια του τη κανει στα σιγουρα. :-)

PS: Τα bright leds χρειαζονται 3volt για να λειτουργησουν, αρα 2 μπαταριουλες.

Ενα παραδειγμα απο το πώς φεγγουν τα bright leds μπορεις να παρεις εδω:

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=9-OGtNGSclE[/ame]

Επίσης οι eneloop είναι κορυφαίες γιατί σ' ένα χρόνο χάνουν 20% της φόρτισής τους, δηλαδή αποφορτίζονται πολύ αργά. ;)

Νομίζω ότι μιλάμε για διαφορετικά led, αυτό δύσκολα το κοιτάω απευθείας για πάνω από ένα δευτερολέπτο, ακόμα και τη μέρα

ledy.jpg

Δεν υπερβάλλω ότι έχει ένταση συγκρίσιμη με φως αυτοκινήτου, στα 40 μέτρα είναι πολύ λαμπρός και η οδοσήμανση λάμπει σε απόσταση 100ντάδων μέτρων ενώ ο φακός των μόλις 11 ευρώ είναι λιγουλάκι λιγότερο φωτεινός και έχει στενότερη δέσμη η οποία όμως φτάνει πιο μακρυά.

• Moderators

Nαι, μα γιαυτο μιλησα για απλες κατασκευες, που κυριως βοηθανε στα πισω φωτα ή και στα εμπρος, οταν απλα θελεις να φαινεται (και οχι κανονικο φωτισμο δρομου για να βλεπεις και εσυ). ;)

Επισης, τα led αυτα κοστιζουν οχι πανω απο μερικα λεπτα του ευρω το καθενα.

Αλλα τελος παντων, μη ξεφυγουμε απο το θεμα:P

Επίσης οι eneloop είναι κορυφαίες γιατί σ' ένα χρόνο χάνουν 20% της φόρτισής τους, δηλαδή αποφορτίζονται πολύ αργά. ;)

Νομίζω ότι μιλάμε για διαφορετικά led, αυτό δύσκολα το κοιτάω απευθείας για πάνω από ένα δευτερολέπτο, ακόμα και τη μέρα

ledy.jpg

Δεν υπερβάλλω ότι έχει ένταση συγκρίσιμη με φως αυτοκινήτου, στα 40 μέτρα είναι πολύ λαμπρός και η οδοσήμανση λάμπει σε απόσταση 100ντάδων μέτρων ενώ ο φακός των μόλις 11 ευρώ είναι λιγουλάκι λιγότερο φωτεινός και έχει στενότερη δέσμη η οποία όμως φτάνει πιο μακρυά.

φιλε skylined

επειδη εχω ενα φωτακι της κακιας ωρας και θελω να παρω ενα καλυτερο και σαφως πολυ ισχυρο,μπορεις εσυ η καποιος να μου πει πως μπορω να φτιαξω ενα σαν αυτο στο 2ο spoiler που παραθετεις????

επειδη δεν τα κατεχω τα ηλεκτρονικα,αν καποιος μπορει η εχει φτιαξει ενα τετοιο ας μου το εξηγησει με το κοστος πανω κατω φυσικα

επισης αν ειναι δυσκολο το παραπανω μπορειτε να μου πειτε εαν υπαρχει στην αγορα τετοιο ετοιμο και δυνατο φως???

επισης αν ειναι δυσκολο το παραπανω μπορειτε να μου πειτε εαν υπαρχει στην αγορα τετοιο ετοιμο και δυνατο φως???

Ναι. Αυτό στα 26 ευρώ είναι ακριβώς τόσο φωτεινό

και αυτό στα 11 ευρώ αν θέλεις να κάνεις οικονομία είναι λιγότερο ισχυρό αλλά δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητο.. Διάβασε την πρώτη δημοσίευση του νήματος για να δεις τί άλλο χρειάζεσαι (μπαταρίες, φορτιστή, στήριγμα για το τιμόνι). Υπόψη ότι ο 26 ευρώ έχει δύο σκάλες φωτεινότητας και ο 11 ευρώ μία, όμως οι ίδιοι βγαίνουν και σε περισσότερα modes αν θέλεις κάτι τέτοιο. Επίσης ο συγκεκριμένος έμπορος έχει τεράστια γκάμα φακών, αληθινά reviews χρηστών (δεν υπάρχει λογοκρισία) και product discussions κάτω κάτω στη σελίδα, οπότε διαβάζοντας θα βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα και δε θα αγοράσεις στην τύχη. Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες το google είναι ο φίλος μας. :-)

φιλε skylined

επειδη εχω ενα φωτακι της κακιας ωρας και θελω να παρω ενα καλυτερο και σαφως πολυ ισχυρο,μπορεις εσυ η καποιος να μου πει πως μπορω να φτιαξω ενα σαν αυτο στο 2ο spoiler που παραθετεις????

επειδη δεν τα κατεχω τα ηλεκτρονικα,αν καποιος μπορει η εχει φτιαξει ενα τετοιο ας μου το εξηγησει με το κοστος πανω κατω φυσικα

Eίναι αρκετά δύσκολο ακόμα και για άτομα που κατέχουν ηλεκτρονικά, γιατί υλικά όπως οι ψύκτρες custom για να μη ζεσταίνονται τα LED πρέπει να βγείς άνθρωπο να στις φτιάξει ή να τις παραγγείλεις. Θα σου βγεί πιο άκριβα, πίστεψέ με.

• Moderators

Τα led αν κατι θετικο εχουν, ειναι οτι δε θερμαινονται επικινδυνα, σε ουδεμια περιπτωση.

Γιαυτο εχεις και τοσο πολυ φωτισμο για τοση ωρα απο μολις 2500mah μπαταριες...

Εδω ψυξη δεν χρειαζονται λαμπες πυρακτωσεως πολλων βατ, τα λεντακια θα χρειαζονται?

Μερακι να υπαρχει και ολα γινονται ;)

Το μονο που με προβληματιζει ειναι η ευρεση τετοιων led, και οχι των απλων bright led που χρησιμευουν απλα στο να σε βλεπουν οι αλλοι και οχι να φωτιζεις το δρομο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...