Προς το περιεχόμενο

Πρόταση μητρικής

St4lker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεστεεε!

Κατ'αρχάς τα specs του PC μου:

CPU: AMD Phenom II x2 550 @ OCed @ 3.6

Mobo: Gigabyte MA790X-UD4

Ram: Corsair 2GB XMS2 DDR2 @ 5-5-5-18, 800 MHz

GPU: ATI Sapphire 4850 Vapor-X 512

PSU: Thermaltake W0116 750W

Μια εισαγωγή:

Είχα/έχω καποια προβλήματα με το εν λόγω PC όπου συγκρίνοντας το με ενός φίλου μου με παρόμοιο rig (

CPU: Intel E8400 overclocked @ 3.4

VGA: Sapphire 4850 OC/ed

PSU: 600w Thermaltake

RAM: Kingston 4gb hyper-x @ 800Mhz όμως 3gb λόγω ΧΡ

MOB: ASUS P5QL-E)

παρατηρώ οτι το δικό μου για κάποιο λόγο ειναι απλα τρισκατώτερο. (κατώτερο, οχι σκα...)

Αρχικά η σύγκριση ήταν στα περισσότερα εφφε που του εμφάνιζε στο CoD 4, όπως οι αντανακλάσεις του background στις διόπτρες, όπου εμένα με τα ίδια settings δεν τα εμφάνιζε, καθώς επίσης είχα ΠΟΛΥ λιγότερα FPS.

Όταν άλλαξα τροφοδοτικό και πήγα απο 425 noname στο εν λόγω 750άρι και έκανα φορμάτ βάζωντας τα win 7 αντι ξανά τα XP, είδα αυτά τα εφφε αλλα τα fps συνέχιζαν να ήταν χαμηλα...

Τώρα το παιχνίδι δεν είναι και πολύ playable αφου μεταβίας πιάνω τα 50 fps στα 2χ antialiasing, καθώς να προσθέσω οτι σε άκυρες στιγμές κολάει κ πρεπει να κάνω ρισετ. Αν και τώρα έχει καιρο να το κάνει... Αλλα είναι ενοχλητικό όπως και να'χει.

Απ'οτι έχω ψάξει καταλήγω οτι φτάει το motherboard, όπως υποστηρίζουν και άλλοι.

Και τώρα χρειάζομαι την βοήθειά σας...

Θέλω να μου προτείνετε κάποιο απο τα καινούρια mobo που περιλαμβάνουν το 890 chipset + ddr3 μνήμες.

Μνήμες έχω καταλήξει.

ASUS

Gigabyte ή

MSI

help!

Δημοσ.

Με τους ίδοιους drivers είστε;

Στα ίδια ρολόγια οι κάρτες σας;

Ίδιες αναλύσεις;

Γιατί δεν ξεκινάς με άλλα 2gb ram πρώτα και ψάχνεσαι για μητρική;Μια χαρά είναι αυτή που έχεις.

50fps είναι υπερplayable.Πόσα να μπορεί να βγάζει μια 4850 δηλαδή;

Κάτι μου λέει ότι κάποια σημαντική παράμετρο δεν την έχετε τσεκαρισμένη.Αποκλείεται να σε κόβει έτσι η μητρική.Παρόλα αυτά MSI από εμένα.

Δημοσ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έπρεπε να βγάζεις παραπάνω frames στο COD4. Εγώ με την δικιά μου 4850 το έπαιζα full σε σχετικά μικρή ανάλυση.

Εσύ σε τι ανάλυση παίζεις;

(Στο COD4 τα 50 fps είναι τραγικά λίγα για να παίξεις καλά)

Δημοσ.

Εγώ την έχω κλοκαρει, αυτός οχι.

Ναι συμφωνω οτι 50 ειναι καλα αλλα στο δικο μου δεν ειναι. Δεν τρεχει μαλακα οπως εκεινου, κανει σπασιματα ΣΥΝΕΧΩΣ.

Ισα ισα, αυτός παιζει σε 1920χκατι (24 οθόνη) ενω εγω σε 1280χ1024 σε 17αρα.

Χωρις υπερβολες εκεινου του εχει ΣΤΑΘΕΡΑ 100+ fps.

Και γενικότερα εκείνου όταν τα FPS πάνε στα 40 απλα δεν νοιώθει... εμένα οταν παει στα 40 (που εκει ειναι συνεχεια δλδ) κανει μπαμ οτι εχω προβλήματα.

Αλήθεια δεν ξέρω πως να σας το περιγράψω.... :(

Δημοσ.

Απλά δεν γίνονται αυτά που λες.

Παίζεις σε 1280χ1024 με κλοκαρισμένη κάρτα,ο άλλος σε 1920χ.. με stock ρολόγια και υπάρχει τέτοια διαφορά μεταξύ σας;

Πραγματικά απίθανο.

Μήπως ρε man φταίει η ανάλυση που την έχει ο άλλος στο τέρμα και φαίνονται καλύτερα;Μήπως κανένα vsync τίποτα;

Μήπως έχεις καμμία οθόνη 5hz που λέει ο λόγος;:-D

Δοκιμάστε μια να συνδέσετε το pc σου στην οθόνη του και βάλτε κάντε ένα stick ραμ τράμπα να το δουλέψεις με 4gb να σιγουρευτείς ότι δεν φταίει κάτι άλλο οπτικά πριν χαλάσεις τόσα λεφτά για πλήρη αλλαγή μητρικής.

Δημοσ.

Κι εγώ είμαι στα όρια σχιζοφρένειας με αυτά που συμβαίνουν... Κι'όμως... το λίνκ που έδωσα το διάβασες; Ο αλλος με την ίδια MOBO και με την 4870 είχε ίδια προβλήματα...

EDIT: Κοίτα, τώρα αυτός έχει κάνει φορματ... πριν την είχε κλοκαρει, τωρα οχι κ ουτε εχει το CoD 4, άλλα έχει το CoD 4 MW2 του τα MAXαρα ΌΛΑ στα σεττινγς και απλα ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΟΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.... σταθερό στα 60-75 αντε να παει 50 αλλα δεν το καταλαβαινεις....

Δημοσ.

Εγώ είμαι με τους καινούριους της ΑΤΙ τους 10.5. Αυτός τώρα μετα το φορματ νομίζω δεν εχει βάλει ούτε του cd. Και αν τους εχει βάλει σίγουρα δεν εχει κατεβασει τους καινούριους.

Ούτε το catalyst δεν μπορω να ανοιξω, εχω κλοκαρισμενη την καρτα απο το Riva turner.

Δημοσ.
οι καρτες σας εχουν την ιδια ram?

ναι 512 και οι δύο.

Βασικά ολόιδιες ειναι αφου ειναι Sapphire απλά η δικιά μου έχει καλύτερη ψύξη.

Δημοσ.

Δοκιμάστε μια να φέρει την οθόνη του και ένα στικάκι ram να τα βάλετε στο pc σου.Αφού τα έχετε τα pc κάντε τράμπες να το σιγουρέψετε πρώτα ότι δεν είναι οτιδήποτε άλλο.Μην πάρεις την μητρική και μετά είσαι στα ίδια..Βάλετε και την κάρτα σου στο δικό του.Μία ώρα υπόθεση είναι.Πας με την κάρτα σπίτι του δοκιμάζετε,παίρνετε κάρτα,οθόνη και 2gb ram και πάτε σπίτι σου.

Εντάξει μαζί σου πως φταίει η μητρική για να το λές θα το έχεις ψάξει..Αλλά άμα δεν φταίει η μητρική στο τέλος;Στο λέω επειδή κολλητός και αδερφός είναι και οι δύο με 790FX σε full HD οθόνες,ο ένας με Giga o άλλος με MSI και δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Το να σου βγάζει τόσα λίγα fps σε 1280χ1024 ρε φίλε είναι λίγο δύσκολο να κάνει τόση μεγάλη ζημιά η μητρική.

Δημοσ.

Λοιπόν τώρα είμαι σπίτι του και έχω βάλει την κάρτα μου στο πισι του.

CoD 4 MW2 @1920χ1080 @75 full ολα 4x Anti-Aliasing

ΣΤΑΘΕΡΑ 59-60 FPS και τρέχει πολύ απαλά...

Τώρα θα βάλω την καρτα μου στο πισι μου κ μετα θα τη συνδέσω στην οθόνη του.

Ειδομεν.

ΕDIT: CoD 4 το απλό, τα ίδια σκ@τ@, οπως πριν, full ολα σε 1920χ1080 ασταθες τα FPS 40-59 και δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΑΛΟ....

Τωρα θα αλλάξω ΡΑΜς.

EDIT 2

Στην αρχη ειχα 60-70 FPS δεν επαιζε μαλακά, και σε μια στιγμή επεσαν στα 20-30.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...