pgmank Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γειά σας παιδιά, θα ήθελα να σας ρωτήσω αν αυτό που βρήκε το avast! καθώς έτρεχα τα Ubuntu από το Virtualbox είναι πραγματικός ιός ή fake alert, εγώ τον διέγραψα όπως πρότεινε το avast! χωρίς να το σκεφτώ. Το αρχείο αυτό τελίωνε σε .sys και νομίζω πως ήταν στα Αρχεία Εφαρμογών του Virtualbox. Αν είναι fake alert πρέπει να το ξαναεγκαταστήσω ή όντως είναι κάποιο rootkit που βάζει η εταιρία ; Ευχαριστώ πάρα πολύ που διάβασατε το μήνυμά μου !
jim_p Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Το vbox γενικα εχει καποια δικα του αρχεια συστηματος προκειμενου να εχεις ποντικι, πληκτρολογιο, δικτυο, shares κλπ στο guest λειτουργικο σου. Αν τωρα το αντιβιοτικο βρηκε οτι καποιο απο αυτα ειναι κακοβουλο, προβλημα του. Εγω παντως δεν θα τα αγγιζα καν.
Moderators Gi0 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Το αρχείο αυτό τελίωνε σε .sys και νομίζω πως ήταν στα Αρχεία Εφαρμογών του Virtualbox. Αν δεν μαθεις πως λεγοταν το αρχειο και αν οντως ηταν στο φακελο του virtualbox,δεν νομιζω πως θα βρεις και σιγουρη απαντηση καπου.
firewalker Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν ήταν του virtualbox τότε μάλλον είναι fake alarm. Π.χ. μπορεί να ήταν ο driver για το NAT του vbox και να φάνεικε στο antivirus πως κάνει κάτι περίεργο... Ρίξε μια ματιά στα logs του avast και δες το όνομα του αρχείου.
pgmank Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Το έκανα αλλά δεν βρίσκω τίποτα, το μόνο που βρίσκω είναι τα log files των scan και όχι των Real-Time Shields. Άμα έχουν αυτά log, πού βρίσκονται. Έχω το avast! 5.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.