metmat Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2010 Σήμερα έβαλα κι εγώ το fifa στον υπολογιστή και έχω να πω ότι είναι πολύ πάνω από το pro! Το pro το έχω παίξει μόνο στο demo και νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν να το βάλω στον υπολογιστή. Επιτέλους η EA κατάλαβε ότι έπρεπε να δώσει μια καλή έκδοση και στα pc. Πολύ ωραία κίνηση των παιχτών και νομίζω ότι είναι το πιο ρεαλιστικό παιχνίδι ποδοσφαίρου που έχω δει μέχρι σήμερα. Ελπίζω να εκπλαγούμε ευχάριστα και πάλι!
greenmachine Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Κάποιες φορές μετά το τέλος του αγώνα με πετάει στο desktop (μόνο φιλικά έχω παίξει). Την επαναφορτωμένη έκδοση παίζω. Έχει κανείς άλλος θέμα?
greenmachine Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Εν τω μεταξύ έγινε το εξής γελοίο: πάει να κάνει βολέ ο τερματοφύλακας τους, και πετάγομαι με το villa, του τσιμπάω τη μπάλα και βάζω γκολ. Eλπίζω να μη συμβαίνει συχνά
Aleksiss Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 με το πληκτρολόγιο μπορουμε να παίξουμε σωστά ή πρέπει να παμε σε gamepad?
nzeppos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Θεωρητικά μπορείς, αλλά χάνεις παραπάνω από το μισό παιχνίδι. Με keyboard όλα τα controls είναι στο αυτόματο και το παιχνίδι γίνεται φλιπεράκι. Τo Fifa χρειάζεται manual controls για να αναδείξει το θεσπέσιο και βαθύ άρωμά του, την κρεμώδη του υφή και τη γλυκιά του γεύση (παραλήρημα-mode: on). Πάρε αυτό να ξενοιάσεις: http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=XB3.00035
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Με το πληκτρολόγιο το παιχνίδι μου φαίνεται εξαιρετικά εύκολο. Αν χάνει κιόλας, φαντάσου πόσο εύκολο γίνεται με το gamepad. Ή μήπως δε γίνεται και παιδεύεστε τζάμπα; Κατά τα άλλα, έχω πλέον απογοητευτεί επισήμως. Αν είναι δυνατόν αυτό το παιχνίδι να ονομάζεται ρεαλιστικό. Φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι που τα γράφετε απλά ασχολείστε με το FIFA με τις κονσόλες και παίξατε ελάχιστα το FIFA για PC και είδατε απλά ότι μοιάζει σε ένα βαθμό. Το παιχνίδι δεν έχει κέντρο. Όλο το παιχνίδι παίζεται ή όλοι μαζί στην περιοχή (οργανωμένη επίθεση) ή γρήγορες αντεπιθέσεις. Δε υπάρχει αυτό που λέμε παιχνίδι κέντρου, όπως στο PES και στο πραγματικό σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει και το στοιχείο της στρατηγικής, το passing game κτλ. Αν κάποιος γνωρίζει να παίζει στρατηγικά, το παιχνίδι γίνεται γελοιωδώς εύκολο. Οι κάθετες μπάλες είναι, επίσης, πανεύκολες και γίνονται συνεχώς. Μια καλή απόδειξη για τη γνώμη που έχει το παιχνίδι για τις πάσες και το στρατηγικό παίξιμο, είναι το γεγονός πως στο Be a Pro, καμιά φορά όταν δίνεις πάσα προς τα πίσω για να ανοίξεις χώρους, σε βαθμολογεί αρνητικά! Οι σέντρες (πονεμένη ιστορία) και τα στημένα γίνονται με απίστευτο φάλτσο από οποιονδήποτε παίχτη. Εντελώς αντιρεαλιστικό και αυτό. Τα σουτ γίνονται με παρόμοιο τρόπο είτε σε μαρκάρει κάποιος είτε είσαι μόνος σου και ιδιαίτερα τα σουτ από απόσταση δεν έχουν καλύτερη συμπεριφορά όταν "βλέπεις" το τέρμα και έχεις 1 μέτρο κενό χώρο μπροστά σου. Κάτι που επίσης έμαθα από το PES και το έχω παρατηρήσει και στην πραγματικότητα. Οι παίχτες που σουτάρουν από μακριά και σκοράρουν, εκμεταλλεύονται το ότι βρήκαν χώρο. Αν δε βρούνε δε σουτάρουν και αν βρούνε σουτάρουν καλά, δε σουτάρουν το ίδιο άσχημα! Ειδικά στα μεγάλα πρωταθλήματα. Στο FIFA το μακρινό σουτ είναι απλά τζόγος. Τα δοκάρια πρέπει να είναι μισό μέτρο! Σχεδόν σε κάθε αγώνα υπάρχει δοκάρι. Έχω παίξει καμιά 50αριά παιχνίδια και σε καμιά 20αριά από αυτά είχα 2 και 3 δοκάρια. Είναι πολύ εκνευριστικό που δεν μπορείς να πηδήξεις εύκολα τις cut-scenes. Έχω βαρεθεί να βλέπω τις λάμπες του γηπέδου 4-5 φορές στο πεντάλεπτο του δεύτερου ημιχρόνου όποτε γίνονται αλλαγές. Έλεος! Οι φάσεις είναι επαναλαμβανόμενες και το σύστημα της ομάδας παίζει ελάχιστο ρόλο. Σε αντίθεση για άλλη μια φορά με το PES, που αν αλλάξεις σύστημα νιώθεις ότι παίζεις άλλο παιχνίδι, κάτι το οποίο είναι και πολύ κακό, γιατί με συγκεκριμένα συστήματα κερδίζεις άνετα, ενώ με άλλα παιδεύεσαι άδικα. Γενικά η δυσκολία του PES εξαρτάται πολύ από το σύστημα. Το Be A Pro αποτελείται από 4 σεζόν; Και ξεκινάς σε ότι ηλικία να 'ναι; Και από όποια ομάδα να 'ναι; Και οι οδηγίες του προπονητή είναι να κερδίσεις το παιχνίδι με τουλάχιστον 5 γκολ διαφορά; What?! Ναι, όλα αυτά που γράφω τα γράφω για αυτόματο παίξιμο, γιατί χάρη στο γνωστό bug δεν μπορώ να πειράξω τίποτα όσον αφορά το χειρισμό με το πληκτρολόγιο μέσα από το παιχνίδι. Αλλά αν το παιχνίδι είναι πανεύκολο υπό αυτοματοποιημένες συνθήκες, τι λόγο έχω να παίξω με manual controls; Ο αντίπαλος θα είναι ο ίδιος. Είναι σαν να προσπαθώ να παίξω μπάσκετ από αναπηρικό καροτσάκι γιατί αλλιώς μου είναι πολύ εύκολο. BOTTOM LINE: Το παιχνίδι έχει αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά έχει και αρκετά αρνητικά. Δεν απέχει έτη φωτός από το PES. Αντίθετα είναι πάρα πολύ κοντά. Προσωπικά θα μείνω στο FIFA για λίγο καιρό ακόμα, αφενός για να του δώσω μια ευκαιρία ακόμα (αν και το γεγονός πως νικάω πανεύκολα δύσκολα θα αλλάξει, αλλά θα δοκιμάσω να παίξω με πολύ πολύ μικρές ομάδες), αφετέρου γιατί έχω βαρεθεί τόσα χρόνια τις παραξενιές του PES και θέλω να δοκιμάσω μερικές..."καινούργιες". Να είμαι ειλικρινής, όμως, όσο περίεργα κι αν αισθάνομαι, υποπτεύομαι ότι θα ξαναγυρίσω στο PES. Δε μου αρέσει να είμαι ο μόνος περίεργος, αλλά... Αυτά προς το παρόν. Σίγουρα έχω ξεχάσει κι άλλα πολλά που ήθελα να γράψω...
fearwhatnow Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 ^^ Ωχ ετοιμασου να σε κατασπαραξουν οι fifa fans.Σε γενικες γραμμες δεν εχεις αδικο σε αυτα που γραφεις.Παντως ειναι αληθεια οτι πρεπει να παιξεις και με gamepad αλλιως η αποψη σου δεν ειναι ολοκληρωμενη για κανενα απο τα 2 ποδοσφαιρακια.Εχουμε πει παντως οτι το pes ειναι πολυ ανωτερο στο παιχνιδι κεντρου και στην επιβολη ρυθμου.
nzeppos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Εχμ, σε κάποια έχει δίκιο αλλά στα περισσότερα η κατάσταση αλλάζει ριζικά αν μιλάμε για διπλό παιχνίδι με manual όλα. Ούτε οι προωθημένες είναι πλέον εύκολες, ούτε τόσα δοκάρια υπάρχουν, γίνεται πολύ περισσότερο παιχνίδι κέντρου (με πολλά λάθη και καραμπόλες) ενώ κατά την προσωπική μου άποψη τα συστήματα στο Fifa παίζουν τεράστιο ρόλο. Με το default σύστημα της ομάδας συνήθως δεν μπορώ να κάνω πολλά πράγματα, αν όμως το σκαλίσω λίγο είναι σαν να έχω άλλη ομάδα, μπορώ να παίξω αρκετά καλύτερα χωρίς όμως να γίνεται εύκολο το παιχνίδι. Για συγκρίσεις με το Pro περί ανάπτυξης παιχνιδιού κλπ. δεν μπορώ να πω, γιατί το έχω παίξει ελάχιστα. Δεν μπορώ να παίξω πάνω από 2-3', μου φαίνεται πραγματικά ελεεινό και εντελώς ψεύτικο. Επαναλαμβάνω, για να καταλάβει κάποιος το gameplay του Fifa πρέπει να το δοκιμάσει σε διπλό, με manual όλα (άρα με gamepad). Και φυσικά να μην περιμένει να δει γκολάρες-φωτοβολίδες στο γάμα σε κάθε αγώνα (όπως χαίρονται μερικοί, που τα βλέπουν αυτά στο Pro και νομίζουν ότι αυτό είναι το πραγματικό ποδόσφαιρο).
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Ας προσθέσω και αυτό, γιατί πραγματικά δεν έχω καμία προκατάληψη (αντιθέτως πήγα με ενθουσιασμό στο FIFA) και ούτε έχω όρεξη να μπω στο τριπάκι "αυτό ή το άλλο" ή "τέλειο - σούπερ μάπα". Πιστεύω πως λογικά σε παιχνίδι μεταξύ ανθρώπων τα πράγματα ναι, θα είναι μέρα με νύχτα. Και τα manual controls θα βοηθάνε. Επίσης, ισχύει αυτό που έγραψε στο άλλο τόπικ ο fearwhatnow. Η AI πραγματικά ώρες ώρες με εκπλήσσει με τις επιλογές της.
Sir Pretender Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Εντάξει, καμία σχέση με το FIFA 10 για PC. Όπως έγραφα και στο σχετικό review, επιτέλους μετά από χρόνια το FIFA στο PC είναι και πάλι playable. Προσωπικά μου θύμισε κάτι ανάμεσα σε FIFA 10 και FIFA 11 για τις κονσόλες -ας πούμε έχει πιο γρήγορο ρυθμό από την "κονσολική" έκδοση του παιχνιδιού αλλά στερείται ορισμένων στοιχείων της όπως το Personality+ και το Be a Goalkeeper. Μου αρέσει όμως πολύ και θα το πρότεινα δίχως δεύτερη σκέψη σε φίλους μου που βλέπουν χειριστήριο και βγάζουν σπυριά (τι να κάνουμε, γούστα είναι αυτά...).
Anubis13 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δεν ξερω τι στην ευχη εχει κανει η ΕΑ στην εκδοση του pc και το ΑΙ παιζει τοσο ρεαλιστικα.Σουτ εκτος περιοχης χωρις δισταγμο (μεχρι και απο τα 30 μετρα το μπουμπουνανε) , σεντρες, μακρινα πλασε οταν ο τερματοφυλακας ειναι εκτος θεσης, απιστευτα 1-2 στην επιθεση και ανοιγματα στον κενο χωρο.WTF.Πλακα μας κανουν εκει στην ΕΑ?Εχω fifa 10/wc/fifa 11 στο ps3 και αυτα που βλεπω στην εκδοση του pc απο το ΑΙ δεν γινονται. Επισης αυτα μπορει να τα κανει και ο παικτης εβαλα γκολ απο την σεντρα επιτελους χωρις να εχει γυρισει ο τερματοφυλακας αυτοματα στην θεση του(επισης στις μεγαλες ομαδες εχω παρατηρησει οτι οι world class players εχουν πολυ ωραια και αρκετα διαφορετικα τελειωματα.. Φυσικα υπάρχουν αρκετές προοπτικές βελτίωσης όπως το παιχνίδι κέντρου..Αλλά επιτέλους αξίζει τα λεφτά του.
frou-frou Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά το Fifa είναι επιτέλους playable στο Pc και φανταστικό και βγάινουν ακόμα άτομα και το κράζουν. Τόσα χρόνια δεν το παίζαμε γιατί ήταν ΜΟΥΦΙΦΑ. Φέτος όμως είναι άδικο γιατί είναι διαμάντι πραγματικό.
nzeppos Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Αυτό σε πείραξε? Εδώ βγαίνουν διάφοροι (μάλλον οι ίδιοι που λες κι εσύ) που τόσα χρόνια έλεγαν τι παιχνιδάρες ήταν τα PES2008, 2009, 2010 και τώρα κάνουν την κλασική κωλοτούμπα "τι φοβερό το PES2011, καμία σχέση με τα 2-3 προηγούμενα Pro που ήταν μάπα" κλπ. Είμαι βέβαιος ότι τα ίδια θα λένε και του χρόνου, "το Fifa είναι μουφίφα και το PES2012 είναι το τέλειο ποδοσφαιράκι, πολύ καλύτερο από το μέτριο 2011". Άστους να τα σκάνε στον βρωμερό αρχιαπατεώνα* Τσακατσούκα. Αυτοί και οι Ιάπωνες, γιατί στον υπόλοιπο πλανήτη όλοι Fifa παίζουν πλέον. * PES2008 online, δεν ξεχνώ όσα χρόνια και να περάσουν
man99 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2010 Να ρωτήσω σχετικά με την ανάλυση οθόνης στο ΦΙΦΑ 2011 στο λαπτοπ μου το βγάζει σε 4:3...μπορώ να αλλάξω την ανάλυση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.