Προς το περιεχόμενο

NTFS σε FAT32

kosmasgr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Σε εξωτερικό σκληρό δίσκο ποια είναι η διαδικασία για την μετατροπή σε FAT32 ? Με δεξί κλικ πάνω στον σκληρό και διαμόρφωση μου δίνει μόνη επιλογή NTFS , θυμάμαι όμως ότι παλαιότερα είχα βρεί έναν οδηγό για την συγκεκριμένη διαδικασία.

Καμοιά βοήθεια ? :-D

Δημοσ.

Δηλαδή δεν σου δίνει την επιλογή FAT32, άμα δεν στο κάνει δοκίμασε να κατεβάσεις μία διανομή linux, όπως το ubuntu και να το τρέξεις ώς live cd και από εκεί συνδέεις τον σκληρό σου,εφόσον έχεις μπει κανονικά στο περιβάλλον ubuntu, πας places --> coputer--> και μετά δεξί κλικ στον σκληρό σου και format. Από εκεί διαλέγεις το σύστημα αρχείων που θέλεις (έχει και FAT32).

Δημοσ.

kosmasgr, μετατροπή θες να κάνεις, ή format;

Mετατροπή NTFS σε FAT, δεν παίζει.

Αν για format ρωτάς, κι αν για κάποιο λόγο δεν σου βγάζει επιλογή να το κάνεις σε FAT, καν' το με το HP USB Storage Format Tool

Δημοσ.

Αναγκαστικά κάνεις και φορματ στην περίπτωσή μου. Εκανα την μετατροπή με το Paragon Partition Manager™ ;) Αφού πρώτα έκανα back up ;)

Δημοσ.

Παρόμοιο πρόβλημα έχω και εγώ.

Θέλω να μετρέψω έναν σκληρό από NTFS σε FAT32.

Δεν μου την δίνει αυτή την επιλογή όταν πάω να κάνω διαμόρφωση.

Μπορούμε να το κάνουμε χωρίς την χρήση κάποιου επιπρόσθετου προγράμματος ;

Δημοσ.

γινεται με το πολύ καλό, εύχρηστο και απλό προγραμματάκι, EASEUS Partition Master !

Για ΧΡ ειναι δωρεάν το κατέβασμά του, όπως και για 32bit windows 7, από εδω!

μεσα απο τα windows, δε νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα που ζητάτε...

Δημοσ.

υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα για τη μετατροπή από fat σε ntfs και έχει να κάνει με το μέγιστο επιτρεπόμενο μέγεθος αρχείου που υποστηρίζουν τα δυο αυτά file systems.

fat32 -> 4GB - 2 Bytes

ntfs -> περιορίζεται πρακτικά από το μέγεθος του σκληρού που μπορεί να είναι μέχρι 2ΤΒ

ΥΓ: μια ιδέα πως μπορείς να το πετύχεις εφόσον έχεις πάρει backup είναι να σιγουρευτείς ότι δεν υπάρχει αρχείο μεγαλύτερο από 4gb, να κάνεις φορματ σε fat32 και μετά να αντιγράψεις τα αρχεία σου.

με το gparted live cd θα καταφέρεις να κάνεις φορματ όπως και να έχει, μην μασάς. καλή επιτυχία!

πηγή: http://www.ntfs.com/ntfs_vs_fat.htm

Δημοσ.
γινεται με το πολύ καλό, εύχρηστο και απλό προγραμματάκι, EASEUS Partition Master !

Για ΧΡ ειναι δωρεάν το κατέβασμά του, όπως και για 32bit windows 7, από εδω!

μεσα απο τα windows, δε νομίζω να υπάρχει η δυνατότητα που ζητάτε...

Φίλε πράγματι είναι εύχρηστο και απλό το προγραμματάκι και το μετατρέπει σε FAT32.

Εγώ μάλλον έχω πρόβλημα με τον δίσκο γιατί μου βγάζει προβλήματα.

Σε ευχαριστώ πάντως.

---------- Προσθήκη στις 16:54 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:48 ----------

Εγώ θέλω να χρησιμοποιήσω(συνδέσω) το σκληρό σε δορυφορικό δέκτη που συνεργάζεται μόνο με FAT32.

Ο δέκτης έχει την δυνατότητα να φορμάρει τον δίσκο σε FAT32,όταν όμως το κάνω και τον πάω στον υπολογιστής, αυτός τον βλέπει σαν αδιαμόρφωτο και μου ζητάει πάλι διαμόρφωση.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

An μετατρεψουμε τωρα των σκληρο σε φατ32 και θελουμε να μεταφερουμε απο τον υπολογηστη μας ταινιες χωριτικοτητα 7 και 8 γιγα στον σκληρο τις δεχεται;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Δεχεται μεχρι μονο 4Gb απο εκει και περα μονο σε κομματια

Πως θα το κανω αυτο παιδια εχω ενα στικακι 16 γιγα σε φατ32 και θελω να του περασω μερικες ταινιες πανο απο 4 γιγα να τις πεζω στο ps3 πως θα το κανω χωρις να του αλλαξω διαμωρφωση ξερει κανεις; γιατι εχω απελπιστει!

Σας ευχαριστω πολυ!

Δημοσ.

Δεν γινεται. Στο FAT32 μονο μεχρι 4 gb.Δυστυχως μετατροπη της ταινιας σε avi η αν μπορεις να την συμπιεσεις σε μικροτερη χωρητικοτητα.μονο ετσι.

Δημοσ.

Δεν γινεται καπος να σπασουμε την ταινια σε 2 μερη-κοματια ξερω γω;

Καμια εναλακτικη λυση υπαρχει;Αν την συμπιεσω δεν θα χασω την ποιοτητα;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...