r3ptile Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Λοιπόν παίδες, λέω τέλος του μήνα να κάνω μια αναβαθμισούλα... αυτή την στιγμή έχω: thermaltake armor black intel quad 6600 abit aw9d max 3gb ram @800 evga 260 gtx enermax noisetaker II 600w και σκέφτομαι να πάρω: amd X6 1090 280e Asus Socket AM3 M4A89GTD PRO/USB3 135e OCZ Gold Low Voltage 8GB DDR3-1600 Ram Kit 279e cythe Mugen 2 Rev.B Cpu Cooler 40e TOT 734e το pc είναι για επαγγελματική χρήση και όχι παιχνιδομηχανή!(3d graphics/animation κτλ). στόχος είναι ένα μέτριο OC μέχρι τα 4-4,2. (24/7) νέα κάρτα γραφικών + ssd προς το παρών δεν βλέπω φως, προς τα Χριστούγεννα το ξανακοιτάμε. θα την παλέψει το τροφοδοτικό με την καινούργια σύνθεση ? πιστεύω πως ναι, αλλά θέλω και την άποψη σας! το budget είναι γύρω στα 750e!
uncle_sam Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 και εγω ετσι πιστευω, θα την παλεψει το τροφοδοτικο!....αν παρεις καμια πιο απαιτιτικη καρτα γραφικων τοτε ξανακοιτας και για αυτο ...δεν ξερω ποσο καλη μπορει να ειναι η ψυκτρα με τους εξαπυρηνους της AMD, περιμενε να σου πει καποιος με προσωπικη εμπειρια
r3ptile Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 ευχαριστώ για την απάντηση! αυτό με την ψύχτρα καλή παρατήρηση, από την μαμίσια σίγουρα βέβαια θα έχει καλύτερη απόδοση η συγκεκριμένη , με υδρόψυξη δεν θα θελα να μπλέξω (δεν έχω και ιδέα)... πάντως έχω την εντύπωση ότι ο 1090 δεν έχει κάνει τίποτα τρελές πωλήσεις ή είναι ιδέα μου ?
cortaN@ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Λοιπόν παίδες, λέω τέλος του μήνα να κάνω μια αναβαθμισούλα... αυτή την στιγμή έχω: thermaltake armor black intel quad 6600 abit aw9d max 3gb ram @800 evga 260 gtx enermax noisetaker II 600w και σκέφτομαι να πάρω: amd X6 1090 280e Asus Socket AM3 M4A89GTD PRO/USB3 135e OCZ Gold Low Voltage 8GB DDR3-1600 Ram Kit 279e cythe Mugen 2 Rev.B Cpu Cooler 40e TOT 734e το pc είναι για επαγγελματική χρήση και όχι παιχνιδομηχανή!(3d graphics/animation κτλ). στόχος είναι ένα μέτριο OC μέχρι τα 4-4,2. (24/7) νέα κάρτα γραφικών + ssd προς το παρών δεν βλέπω φως, προς τα Χριστούγεννα το ξανακοιτάμε. θα την παλέψει το τροφοδοτικό με την καινούργια σύνθεση ? πιστεύω πως ναι, αλλά θέλω και την άποψη σας! το budget είναι γύρω στα 750e! Από την αλλαγή του επεξεργαστή ανεβαίνεις 20Watt χονδρικά, καθώς ο Q6600 έχει TDP 105W και ο X6 1090T έχει TDP 125W. Από εκεί κ πέρα εξαρτάται πόσα Watt θα τραβάει η νέα μητρική σε σχέση με την παλιά, καθώς και οι μνήμες (αν και οι μνήμες συνολικά δε θα τραβάνε σχεδόν τίποτα παραπάνω). Μαλλον o συνδυασμός cpu + mobo θα τραβάει αρκετά παραπάνω απ' τα 20W της διαφοράς των 2 cpu, ειδικά αν ακολουθήσεις τη συμβουλή μου παρακάτω για τη μητρική. Μαζί με το overclocking και τη σχετική άνεση που πρέπει να έχει ένα pc σαν αυτό που θες να φτιάξεις, η άποψή μου είναι πως παίζεται για το αν θα τα καταφέρει το PSU. Νομίζω πως θα αντέξει, ο συνδυασμός όμως X6 + overclocking με ανησυχεί κάπως. Συνεχίζοντας, θα ήθελα να σου επισημάνω κάποια πράγματα σχετικά με τη σύνθεση. Εφόσον χρειάζεσαι το PC για 3d graphics/rendering/animation, σε βολεύει η μητρική να έχει ενσωματωμένη κάρτα γραφικών; Νομίζω είναι extra χωρίς να το χρειάζεσαι και αφαιρεί επεκτασιμότητα απ τα back i/o, αφαιρεί pci-e lanes που είναι τόσο σημαντικά στις μέρες μας και προσθέτει πολυπλοκότητα στο northbridge. Μήπως θα ήταν καλύτερα να πήγαινες σε κάποια μητρική με το 890FX αντί για το GX; Αν έχεις πάντως τα λεφτά μπορείς να πας σε αυτή: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/GIGABYTE-890-FXA-UD5-SAM3-890-FX-DDR3-GA890FXA5-00-G2.htm Κορυφαία επιλογή, πολύ καλά υποσυστήματα, πλήθος θυρών pci-e ώστε να είναι αναβαθμίσιμη. Επίσης, κάπου διάβασα (χωρίς να επαληθεύεται αυτό) πως ίσως οι οκταπύρηνοι της AMD να μπαίνουν μόνο στο 890FX. Anyway, και ανυπόστατο να είναι αυτό, πιστεύω πως ειδικά επειδή το PC σου το θέλεις για επαγγελματική χρήση, καλύτερα είναι να έβαζες το τελευταίο chipset που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή, για να είσαι όσο πιο future proof μπορείς. Θα μπορούσες να πας και στην Crosshair IV Formula της ASUS, αλλά η συγκεκριμένη έχει πολλές φανφάρες, όπως audio κτλ, ανήγει στη σειρά ROG, έχει ΟΝ/ΟFF/RESET switches και νομίζω απευθύνεται κυρίως σε overclockers και gamers. Αντίθετα, αυτή που σου προτείνω έχει ένα πιο σοβαρό προφίλ, είναι ultra durable 3 - 2 επιπλέον layers χαλκού στο PCB - και έχει κάποια άλλα χαρακτηριστικά που ταιριάζουν γάντι σε ένα επαγγελματικό pc, όπως το ON/OFF charge για φόρτιση συσκευών ipod/itouch κτλ, 3xUSB power (πατέντα της gigabyte που δίνει 3 φορές περισσότερα amperes στις θύρες του usb, ώστε να επιτρέπει ταχύτερη φόρτιση συσκευών και ταυτόχρονα μεγαλύτερη αξιοπιστία, κάτι πολύ χρήσιμο αν έχεις εξωτερικούς δίσκους για backup των 3d μοντέλων σου κτλ...), dual gigabit lan και με άλλα λόγια απευθύνεται πιο πολύ στη δική σου περίπτωση απ ότι η Crosshair IV. Δεδομένου πως φτιάχνεις ένα σύστημα για επαγγελματικά γραφικά/animation/rendering κτλ...προσωπικά θα αναβάθμιζα και την κάρτα γραφικών σε μία ATi που να μετατρέπεται σε FireGL ή θα αγόραζα μία Quadro της nVidia, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. + σίγουρα ξεφεύγει πολύ απ το budget. Τέλος, για τον Χ6 1090Τ με αέρα/stock δεν νομίζω να είναι τόσο εύκολο να πάει στα 4, άντε το πολύ εκεί. Εφόσον τον χρειάζεσαι 24/7 stable, νομίζω η προσθήκη εξωτερικής ψύκτρας που να έχει καλές επιδόσεις στους νέους Χ6 επιβάλλεται. Για τη Mugen δεν ξέρω πόσο καλά θα έψυχε ένα τέτοιο setup. Απ την άλλη πρέπει να προσθέσεις ανεμιστήρες και στο κουτί και στην ψύκτρα, ώστε να υπάρχει καλή κυκλοφορία του αέρα. Να προσέξεις εδώ λίγο στο θόρυβο, καθώς για μένα είναι χαζό να φτιάξεις ένα επαγγεματικό pc στο οποίο θα δουλεύεις πολλές ώρες και αυτό να κάνει θόρυβο. Πρέπει να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα στην ήσυχη λειτουργία και στην καλή ψύξη ώστε να φτάσεις τα 4Ghz stable, μαζί με o/c μνημών κτλ...Δεν είναι τόσο εύκολο όσο παρουσιάζεται στα reviews.
pano Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Adata-Premier-2GB-DDR2-800-Ram-Dimm-Bulk-PC2-6400-5-5-5-15-AD2U800B2G5-B.htm x2 70 ευρώ και πάς στα 6 ή 7 γίγα. http://www.multirama.gr/products/product?pid=0422595&catid=020801 188 ευρὠ Ορίστε η αναβάθμισή σου,overclocking και επαγγελματικό pc δεν θα το σχολιάσω. Τι λειτουργικό δουλεύεις; Υ.Γ Τώρα αν είσαι αποφασισμένος για ολική αναβάθμιση κάνε αυτά που σου είπε ο cortaN@.
r3ptile Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 @ cortaN@ σ ευχαριστώ για το feedback! πολύ χρήσιμες πληροφορίες! 70 ευρώ που έχουν διαφορά οι 2 μητρικές δεν είναι απαγορευτικό,οπότε θα κοιτάξω να πάρω την gigabyte! τώρα αυτό που λες για quadro/firegl, το ξέρω, αν θα άλλαζα κάρτα γραφικών , θα πήγαινα σε nvidia λόγω cuda (μου χρειάζεται για τα gpu based software pου έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ), αλλά τελικά δεν ξέρω αν αξίζουν τα λεφτά τους οι quadro γιατί όλο βλέπω στα διάφορα forum προβληματάκια με drivers κτλ... δεν λέω η 260άρα μου είναι παλιό μοντέλο αλλά οκ γίνεται δουλειά ! άμα πρέπει να αλλάξω και τροφοδοτικό, θέλω +100 ευρώπουλα χονδρικά... βέβαια παραμένει και το μυστήριο με την ψύχτρα που πρέπει να το ψάξω κι άλλο... καλό θα ήταν να ξέραμε αν θα είναι συμβατοί και bulldozer ρε γμτ ... @ pano αυτή την στιγμή έχω win xp 32 αλλά θέλω να πάω στα 7 64bit! το OC δεν είναι αυτοσκοπός , θα δω σε πρώτη φάση που μπορεί να πάει χωρίς να πειράξω το ρεύμα και μετά ίσως να το τσιμπήσω λιγάκι να φτάσει στα 4, στα διάφορα reviews φαίνεται πολύ απλό ... αν δεν κάτσει δεν θα πεθάνουμε κιόλας
Teisos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέτριο oc στα 4+; Αχ! απαιτητικέ! πάντως έχω την εντύπωση ότι ο 1090 δεν έχει κάνει τίποτα τρελές πωλήσεις ή είναι ιδέα μου ? Δεν πάυει να είναι cpu των ~300€ και δεν παύουμε να οδεύουμε για πτώχευση. Oc και δουλεία δεν προτείνονται λόγω πιθανής αστάθειας. ( εγώ έχω τις διαφωνίες μου πάνω σ'αυτό (τα gains δεν είναι λίγα..), αλλά νταξ.. ) Τι προγράμματα δουλεύεις κυρίως; Θέλω να μου πεις αν σε καλύπτει η 260.
cortaN@ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 τώρα αυτό που λες για quadro/firegl, το ξέρω, αν θα άλλαζα κάρτα γραφικών , θα πήγαινα σε nvidia λόγω cuda (μου χρειάζεται για τα gpu based software pου έχω αρχίσει να χρησιμοποιώ), αλλά τελικά δεν ξέρω αν αξίζουν τα λεφτά τους οι quadro γιατί όλο βλέπω στα διάφορα forum προβληματάκια με drivers κτλ... δεν λέω η 260άρα μου είναι παλιό μοντέλο αλλά οκ γίνεται δουλειά ! άμα πρέπει να αλλάξω και τροφοδοτικό, θέλω +100 ευρώπουλα χονδρικά... βέβαια παραμένει και το μυστήριο με την ψύχτρα που πρέπει να το ψάξω κι άλλο... καλό θα ήταν να ξέραμε αν θα είναι συμβατοί και bulldozer ρε γμτ ... Τροφοδοτικό δε θα αλλάξεις, τουλάχιστον εξαρχής. Θα σετάρεις το νέο setup, θα δοκιμάσεις πως πάει, θα τρέξεις κάποια stability programs για να δεις αν είναι stable 24/7, θα δεις από το bios της μητρικής πόσο δίνει το παλιό τροφοδοτικό στα lines και αποφασίζεις. Π.χ. αν με το νέο setup δίνει πάνω από 12V στην 12αρα, 3.3V στην 3.3, 5 ή παραπάνω στην 5αρα, κτλ...σημαίνει πως είναι επαρκές. Αν τώρα δεις 11.7, 11.8V στην 12αρα γραμμή σημαίνει πως είσαι στο όριο. Προσωπική μου αίσθηση χωρίς o/c θα είσαι σίγουρα εντάξει. Επίσης συμφωνώ με Pano για overclocking + επαγγελματικό pc πως δε ταιριάζουν, αλλά αν κάνεις ένα συντηρητικό o/c (π.χ. με default τάση) και το τεστάρεις το Pc πως ανταπεξέρχεται και είναι rock stable με wprime, orthos και memtest86+, τότε θα είσαι κομπλέ. Για τους bulldozers δεν ξέρουμε στα σίγουρα, οπότε η καλύτερη επιλογή αν αγοράζεις pc τώρα, είναι να πάρεις το "ακριβότερο τιμολογιακά" και με τα περισσότερα features chipset. Και αυτό είναι το 890FX, γι αυτό σου πρότεινα και τη συγκεκριμένη υλοποίηση της Gigabyte. Βέβαια, τα πιο ακριβά κοστίζουν κιόλας.... Για τις Quadro της nVidia, το Cuda αν δεν κάνω λάθος δεν τρέχει με DirectX ?? οπότε και με απλές (consumer) κάρτες είσαι καλυμμένος. Η GTX260 είναι πολύ καλή κάρτα και πολύ γρήγορη γενικά για directX (καλά και games κτλ). Εκτός και αν θέλεις να τρέχεις προγράμματα σε openGL όπως π.χ. Solidworks, CATIA, Proengineer, κτλ μπορεί να μη σε συμφέρει να πας σε quadro. Για να βρεις equivalent μοντέλο quadro, χρειάζεται να επενδύσεις πάρα πολλά λεφτά και η πικρή αλήθεια είναι πως το hardware είναι ίδιο κατά 95%. Αυτό που αλλάζει κυρίως είναι οι επαγγελματικοί drivers. Τέλος, μου άρεσε η πρόταση τoυ Πάνου για ένα γρήγορο SSD, αλλά ανεβαίνει το κόστος. Αν σε παίρνει, αλλιώς προχώρησε στο αρχικό setup σου με την προσθήκη της μητρικής της gigabyte. Πρόσεξε μόνο να κοιτάξεις στη σελίδα της gigabyte το information σχετικά με το memory qualified vendor list, ώστε να δεις πόσο συμβατές είναι οι μνήμες 8Gb που πρόκειται να αγοράσεις. Μερικές φορές υπάρχουν ασυμβατότητες σε μητρικές+μνήμες τόσο μεγάλης χωρητικότητας. Αυτά, καλό στήσιμο και να μας δώσεις και κανα benchmark! Τέλος, θα μπορούσες να μου πεις πιο είναι το gpu based software στ οποίο χρησιμοποιείται το cuda, μπορεί να μου χρησιμεύει.
r3ptile Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 @ Teisos, το μέτριο πήγαινε ότι θα ανέβαζα τον 1090 σε από 3,2-4 (+800) ενώ τον 920 από 2,6 τον πάνε και 4,2 (+1600) αυτό με την οικονομική κρίση το ασπάζομαι (και το βιώνω) απλά και στο google / youtube δεν βλέπω γενικά μεγάλη αγοραστική κίνηση για τον εν λόγω επεξεργαστή ... @ cortaN@, thanx again! γενικά χρησιμοποιώ πολύ 3d studio max + vray , photoshop , rhino, premiere , κα γενικά τα τελευταία χρόνια το όλο θέμα με τα rendering έχει αρχίσει να γίνεται gpu based (αν και πιστεύω ότι θέλουμε ακόμα 3-4 χρονάκια),αυτό που κοιτάω τις τελευταίες βδομάδες είναι το octane renderer (http://www.refractivesoftware.com/) το οποίο έχει πλάκα μεν, αλλά θα είχε πιο πολύ πλάκα αν είχα 2-3 480 gtx ένας συνεργάτης/φίλος αγόρασε και το arion (http://www.randomcontrol.com/arion) το οποίο (αν και είναι beta ακόμα) επειδή εκμεταλλεύεται cpu + gpu είναι δυνατό προγραμματάκι κ πιστεύω ότι έχει ακόμα μέλλον! (βέβαια υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα βλ. iray , luxrender και 1-2 ακόμα που ξεχνάω)...
cortaN@ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 @ Teisos, το μέτριο πήγαινε ότι θα ανέβαζα τον 1090 σε από 3,2-4 (+800) ενώ τον 920 από 2,6 τον πάνε και 4,2 (+1600) αυτό με την οικονομική κρίση το ασπάζομαι (και το βιώνω) απλά και στο google / youtube δεν βλέπω γενικά μεγάλη αγοραστική κίνηση για τον εν λόγω επεξεργαστή ... @ cortaN@, thanx again! γενικά χρησιμοποιώ πολύ 3d studio max + vray , photoshop , rhino, premiere , κα γενικά τα τελευταία χρόνια το όλο θέμα με τα rendering έχει αρχίσει να γίνεται gpu based (αν και πιστεύω ότι θέλουμε ακόμα 3-4 χρονάκια),αυτό που κοιτάω τις τελευταίες βδομάδες είναι το octane renderer (http://www.refractivesoftware.com/) το οποίο έχει πλάκα μεν, αλλά θα είχε πιο πολύ πλάκα αν είχα 2-3 480 gtx ένας συνεργάτης/φίλος αγόρασε και το arion (http://www.randomcontrol.com/arion) το οποίο (αν και είναι beta ακόμα) επειδή εκμεταλλεύεται cpu + gpu είναι δυνατό προγραμματάκι κ πιστεύω ότι έχει ακόμα μέλλον! (βέβαια υπάρχουν και άλλα αντίστοιχα βλ. iray , luxrender και 1-2 ακόμα που ξεχνάω)... Thanks! Θα τα κοιτάξω...! Το Octane το αγόρασες..; Λέει κάνει 100 ευρώ, γι αυτό σε ρωτάω. Στα πρώτα που είπες το Rhino έχω ακούσει πως είναι πολύ βαρύ πρόγραμμα, ισχύει..;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.