Προς το περιεχόμενο

Συγκριτικο / Γνωμες

Nik.K

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε Νίκο τίποτα δεν θα πέσει άμα το πας στο 16χ.Σχεδόν τσάμπα θα σου κάτσει.Στο λέω γιατί εντάξει εμείς εδώ μέσα σε ξέρουμε δεν παρεξηγούμε.Αν τα ποστάρεις και πουθενά αλλού θα γελάει ο κόσμος.Τρέξτα 0/0,4/16 και 8/16 όπως όλοι.Και μην βάζεις score.Βάλε καλύτερα min/avg/max fps σε όλα..Αυτό καταλαβαίνει ο περισσότερος κόσμος.

Μήπως 74-79 στην 470;

Μια χαρά είναι.Από που την πήρες την κάρτα;

• Απαντ. 146
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τα FPS στην ΑΤΙ πεφτουν στο 1.5 οταν μιλαμε για το Unigen....Ειναι ΠΟΛΥ ασχημο και γιαυτο διαλεξα να βαλω τα Score.

Τεσπα, θα δω τι θα κανω για το 16χ, δεν το θεωρω λογικο σαν ρυθμιση αφου ειναι σχετικα αχρηστο και οι διαφορες με το 8χ ειναι ελαχιστες αλλα θα δω μηπως βαλω μια εξτρα αναλυση με αυτο. Μην φοβασαι, δεν με παρεξηγει κανεις ουτε εξω αφου κανεις δεν ειναι τελειος, εδω αλλοι ανεβασαν κλιπακια που καποια εξυπνοπουλια εβαλαν την 5870 με τους 10.5 εναντιον της 470 με τους αρχικους οδηγους, τι να λεμε τωρα ? Αν καποιος παρεξηγησει το 4/4, 8/8 τοτε εκεινους κετεμε επρεπε να τους κρεμασουν αναποδα, ισα ισα ομως καποιοι τους επικροτουν.

Δημοσ.
..... εδω αλλοι ανεβασαν κλιπακια που καποια εξυπνοπουλια εβαλαν την 5870 με τους 10.5 εναντιον της 470 με τους αρχικους οδηγους, τι να λεμε τωρα ? ......

Κατακριτέο όντος, πάλι καλά που δεν ανέβασαν κλιπάκια με "ελαφρός" κλοκαρισμένη 5870 εναντίον 470 :-)

Δημοσ.
Κατακριτέο όντος, πάλι καλά που δεν ανέβασαν κλιπάκια με "ελαφρός" κλοκαρισμένη 5870 εναντίον 470 :-)

χαχα σωστοοοος.... :lol::lol::-(:-(

Το συγκριτικό βρωμούσε από την αρχή "nvidia... πως θα καταφέρω να την βγάλω καλύτερη"....

1) Χρηση εξωπραγματικών αναλύσεων (που μόνο cf και sli setups παιζει να την παλέψουν σε πραγματικές συνθήκες gaming)... με αποτέλεσμα να ευννοείται η nvidia λόγο μεγέθους μνήμης και αυξημένου bandwidth! (ασχέτως αν το target group των υποψήφιων αγοραστών στην συντρηπτική του πλειοψηφια παίζει σε αναλύσεις 1680Χ1050 και 1920Χ1080)

2) Χρήση oced 470 (έστω και ελάχιστα) εναντίον stock 5870... (τουλάχιστον θα μπορούσες να ανεβάσεις κατά το ίδιο ποσοστό και την 5870)

3) PhysX on όπου υπάρχει... με αποτέλεσμα στην περίπτωση της 5870 να τρώει όλη την νείλα ο επεξεργαστής και τα fps να χτυπούν limit down.

4) Eλλειψη ss που να επιβεβαιώνουν τις μετρήσεις καθώς και μή αναφορά ρυθμίσεων σε catalyst και nvidia cotrol panel!!!

Δημοσ.

Χεχε, σωστός. :-)

Δημοσ.

@nickelodon Και οι 2 καρτες ειναι Non-Reference και πιο ακριβες απο τις "κανονικες" εκδοσεις. Το οτι η XFX διαλεξε να ΜΗΝ κλοκαρει την καρτα δεν το λες δικο μου φταιξιμο. Δικαιωμα σου ομως να το πιστευεις αυτο.

χαχα σωστοοοος.... :lol::lol::-(:-(

Το συγκριτικό βρωμούσε από την αρχή "nvidia... πως θα καταφέρω να την βγάλω καλύτερη"....

1) Χρηση εξωπραγματικών αναλύσεων (που μόνο cf και sli setups παιζει να την παλέψουν σε πραγματικές συνθήκες gaming)... με αποτέλεσμα να ευννοείται η nvidia λόγο μεγέθους μνήμης και αυξημένου bandwidth! (ασχέτως αν το target group των υποψήφιων αγοραστών στην συντρηπτική του πλειοψηφια παίζει σε αναλύσεις 1680Χ1050 και 1920Χ1080)

2) Χρήση oced 470 (έστω και ελάχιστα) εναντίον stock 5870... (τουλάχιστον θα μπορούσες να ανεβάσεις κατά το ίδιο ποσοστό και την 5870)

3) PhysX on όπου υπάρχει... με αποτέλεσμα στην περίπτωση της 5870 να τρώει όλη την νείλα ο επεξεργαστής και τα fps να χτυπούν limit down.

4) Eλλειψη ss που να επιβεβαιώνουν τις μετρήσεις καθώς και μή αναφορά ρυθμίσεων σε catalyst και nvidia cotrol panel!!!

1) Οποιος παιρνει αυτες τις καρτες ΔΕΝ τις παιρνει για 1680χ1050, μην δουλευομαστε. Και μια 5850 εκει κανει Θαυματα. Τωρα τα 1000 κοντρα στα 1280ΜΒ ειναι το θεμα σου ? Δουλευομαστε ? Και να ειναι αυτο και να ειναι το αυξημενο Bandwidth ΤΙ προσπαθεις να πεις ? ΔΕΝ εξεταζουμε το ΓΙΑΤΙ η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη, αλλα το ποια ειναι καλυτερη, αυτο μαλλον δεν το κατανοεις.

2) Οπως απαντησα και στον Nickelodon, και οι 2 καρτες ειναι Non-Reference και κοστιζουν ακριβοτερα απο τις κανονικες. ΦΥΣΙΚΑ και θα κανω στο τελος ενα μαξ OC και στις 2 και θα τρεξω 1,2 παιχνιδια να δω ποια τα παει καλυτερα, δεν αρνηθηκα ποτε κατι τετοιο.

3) Σε Κανενα απο τα παιχνιδια που εχω αναρτησει τωρα δεν γινεται χρηση του PhysX. Ισα ισα που αφου ειναι ενεργοποιημενο η 470 τρωει ενα χτυπημα στις επιδοσεις της, αυτο θα επρεπε να το ξερεις αφου το παιζεις ειδημωνας.

4) SS απο control panel ειναι αχρηστα, μπορω καλιστα να κανω ρυθμισεις, να βγαλω SS και μετα να τις ξαναλαξω οποτε ? Μην δουλευομαστε παιδες, δεν εχω αναγκη να "παιξω" με αυτα, αν το εκανα οι διαφορες Υπερ της 470 θα ηταν τραγικες και οπως βλεπουν οσοι "γνωριζουν" δεν τιθεται ερωτημα παρασκευασμενων αποτελεσματων.

Ηξερα εξαρχης πως τετοιες αντιδρασεις θα υπηρχαν σε οποιαδηποτε περιπτωση, ωστοσο ειναι αστειο να μην μιλαει κανεις υπερ της NVIDIA αφου πχ στο Just Cause 2 η 5870 βγαινει καθαρα μπροστα, αλλα να μιλανε καποιοι Υπερ της ΑΤΙ γιατι η 470 βγαινει στα αλλα.

Δημοσ.
@nickelodon Και οι 2 καρτες ειναι Non-Reference και πιο ακριβες απο τις "κανονικες" εκδοσεις. Το οτι η XFX διαλεξε να ΜΗΝ κλοκαρει την καρτα δεν το λες δικο μου φταιξιμο. Δικαιωμα σου ομως να το πιστευεις αυτο.

1) Οποιος παιρνει αυτες τις καρτες ΔΕΝ τις παιρνει για 1680χ1050, μην δουλευομαστε. Και μια 5850 εκει κανει Θαυματα. Τωρα τα 1000 κοντρα στα 1280ΜΒ ειναι το θεμα σου ? Δουλευομαστε ? Και να ειναι αυτο και να ειναι το αυξημενο Bandwidth ΤΙ προσπαθεις να πεις ? ΔΕΝ εξεταζουμε το ΓΙΑΤΙ η μια ειναι καλυτερη απο την αλλη, αλλα το ποια ειναι καλυτερη, αυτο μαλλον δεν το κατανοεις.

2) Οπως απαντησα και στον Nickelodon, και οι 2 καρτες ειναι Non-Reference και κοστιζουν ακριβοτερα απο τις κανονικες. ΦΥΣΙΚΑ και θα κανω στο τελος ενα μαξ OC και στις 2 και θα τρεξω 1,2 παιχνιδια να δω ποια τα παει καλυτερα, δεν αρνηθηκα ποτε κατι τετοιο.

3) Σε Κανενα απο τα παιχνιδια που εχω αναρτησει τωρα δεν γινεται χρηση του PhysX. Ισα ισα που αφου ειναι ενεργοποιημενο η 470 τρωει ενα χτυπημα στις επιδοσεις της, αυτο θα επρεπε να το ξερεις αφου το παιζεις ειδημωνας.

4) SS απο control panel ειναι αχρηστα, μπορω καλιστα να κανω ρυθμισεις, να βγαλω SS και μετα να τις ξαναλαξω οποτε ? Μην δουλευομαστε παιδες, δεν εχω αναγκη να "παιξω" με αυτα, αν το εκανα οι διαφορες Υπερ της 470 θα ηταν τραγικες και οπως βλεπουν οσοι "γνωριζουν" δεν τιθεται ερωτημα παρασκευασμενων αποτελεσματων.

Ηξερα εξαρχης πως τετοιες αντιδρασεις θα υπηρχαν σε οποιαδηποτε περιπτωση, ωστοσο ειναι αστειο να μην μιλαει κανεις υπερ της NVIDIA αφου πχ στο Just Cause 2 η 5870 βγαινει καθαρα μπροστα, αλλα να μιλανε καποιοι Υπερ της ΑΤΙ γιατι η 470 βγαινει στα αλλα.

1) Σιγουρα είναι πολλοί περισσότεροι αυτοι που τις πέρνουν για 1680Χ1050 παρά για 2560Χ1600. Βρες μου εσύ ένα σύγχρονο παιχνίδι που να μπορούν οι συγκεκριμένες κάρτες να το τρέξουν ανεκτά με όλα τα φίλτα στο μαξ σε αυτή την ανάλυση και θα σου πώ μπράβο... Ενα σωστό συγκριτικό πρέιπει να δείχνει ποια κάρτα είναι καλύτερη σε ανθρώπινες ρυθμίσεις και όχι σε μη λειτουργικές... έτσι για την ιστορία κανε καμια μετρηση στα 1920Χ1080 να δουμε ποια υπερέχει...

2) Το οτι είναι non-reference δεν μου λέει κάτι .. αυτο που μου λέει κάτι είναι οτι συγκρίνεις μια oced καρτα που στάνταρ έχει κερδίσει λίγο σε fps με μία stock... πράγμα το οποιο δεν έχει καμία λογική....

3)

Δεν ειπα πως στο AVP εχουν χαωδης διαφορες, μονο στο Unigen Heaven. Εδω οι διαφορες ειναι μικρες και οφειλονται στο μαμα OC της 470, αν και τπτ φοβερο (Η Gainward παντα κλοκαρε λιγο). Ωστοσο αυτο σημαινει πως εντελως μαμα ειναι ιδιες οποτε αναρωτιεμαι αν θα αλλαξει αυτο με τους νεους οδηγους. Φυσικα το PhysX ειναι ενεργοποιημενο, δεν βρισκω λογικο να κανω μετρησεις χωρις αυτο, αν και θα το κανω αν βρω χρονο.

Μας δουλέυεις???

Μπορεί η nvidia να τρώει hit με physX on... αλλα στην περίπτωση της ΑΤΙ πάλι με physX on το ζόρι περνάει στον επεξεργαστή με αποτέλεσμα το hit στα fps να είναι πολύ χειρότερο...

Δεν νομίζω οτι είναι τυχαίο οτι στα περισσοτερα συγκριτικα το physX ειναι ΠΑΝΤΑ κλειστό...

4) δεν με ενδιαφερουν τα ss απο τα panel. SS από τις μετρήσεις θέλω ώστε να ξέρουμε ότι τα αποτελέσματα που γράφεις είναι αληθή!!!

Δημοσ.

Το PhysX ειναι απενεργοποιημενο για να ανεβουν οι επιδοσεις των NVIDIA. Οσο για SS οκ θα δουμε.......

Δημοσ.
Το PhysX ειναι απενεργοποιημενο για να ανεβουν οι επιδοσεις των NVIDIA. ....

Το physX είναι κλειστο γιατι δεν υπάρχει νόημα στο να συγκρινεις δύο προιοντα από τα οποία το ένα υποστηρίζει μια λειτουργια και το άλλο οχι!!!

Δημοσ.
Το physX είναι κλειστο γιατι δεν υπάρχει νόημα στο να συγκρινεις δύο προιοντα από τα οποία το ένα υποστηρίζει μια λειτουργια και το άλλο οχι!!!

Μην περιμενεις απο benchmarks να δεις ποσο επηρεαζει το physX on τα fps σε ΑΤΙ ή σε Nvidia.Πρεπει να ειναι σχεδιασμένο καλα το benchmark για αυτο τον σκοπο...Σε benchmark crysis το πολυ να δεις διαφορά 1fps που ειναι στο πεδιο σφαλματος.Αναφερομαι για τις καρτες που εχω εγω 295 και 4870χ2 .

Δημοσ.

Νικ.Κ καλό θα είναι αφού το ξεκαθαρίσαμε ότι οι Nvidia είναι κλοκαρισμένες να το αναφέρεις ευανάγνωστα στο πρώτο σου post με τους χρονισμούς τους σε αντιπαράθεση με τους χρονισμούς μιας reference, δεν θέλεις να δημιουργήσεις παρερμηνείες έτσι δεν είναι.

Δημοσ.

Όπως καταλαβαίνεις Νίκο κάνε το bench 1680χ1050,1920χ1080,2560X1600 με σωστές ρυθμίσεις.Σε 0/0,4/16,8/16 AA/AF,πλήρη αναφορά των δύο setup.Και δεν είναι κακό να βγάλεις και κανένα βίντεο την ώρα του bench.'H τουλάχιστον κανένα SS άμα σου κάνει τόσο κόπο να κάνεις Upload στο youtube που θα τα δεί και περισσότερος κόσμος..

Δημοσ.

Το 1920x1080 είναι σφάλμα που δεν υπάρχει.είναι πολύ κλασική ανάλυση και νομίζω μαζί με το 1920x1200 οι δυο πιο απόλυτες.όσο για το 2560X1600 γνώμη μου είναι ότι είναι τραβηγμένη από τα μαλλιά σαν ανάλυση Νίκο.αφού το συγκριτικό είναι για το insomnia δεν νομίζω ότι την χρησιμοποιούν αρκετά άτομα.όσο για τα συγκριτικά γενικά..τι να πω.γενικά δεν πιστεύω και πολλά..κανεις μα κανεις δεν θεωρείτε αξιόπιστος.μικρά παραδείγματα..

http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-6-months-late-was-it-worth-the-wait-/9

http://www.anandtech.com/show/2977/nvidia-s-geforce-gtx-480-and-gtx-470-6-months-late-was-it-worth-the-wait-/12

η 295 καταπίνει την 5870 κατά τις μετρησης του Ινδού.

Toms Hardware...εδώ καλύτερα να μην μιλήσω..η 295 είναι η καλύτερη κάρτα του κόσμου!

Δημοσ.

1) Αναφερω τα μοντελα αρκετα Ευαναγνωστα καθως και το οτι η 470 ερχεται κλοκαρισμενη απο το εργοστασιο. Φυσικα το OC Δεν ειναι κατι φοβερο, καλο αλλα ως εκει.

2) Νικο ειναι απιθανο να κανω ολες αυτες τις μετρησεις σε ολα αυτα τα παιχνιδια, μπορει αλλα δεν ξερω. Οκ θα κανω και το 8/16 αλλα τα αλλα χλωμο, μαρεσει να ειμαι ειλικρινης.

3) Το Benchmark Δεν γινεται για το insomnia αλλα γενικα σαν συγκριτικο των καρτων που θα ανεβει στο ιντερνετ οποτε 2560χ1600 χρησιμοποιουν αρκετοι.

Οσο για SS θα τραβηξω με τα τεστ του 8AA/16AF, απλα μην μου ζητατε να ξανακανω ολα τα Bench για αυτο τον λογο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...