Nik.K Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Λοιπον παιδες για να το κανω short και easy. Ετοιμαζω αρχικα ενα συγκριτικο μεταξυ της XFX Radeon 5870 AVP Edition και της Gainward Geforce GTX470 Good Edition. Μετα αν δεν εχει βγει κατι νεο απο αυτες τις εταιρειες θα ακολουθησει και συγκριτικο μεταξυ GTX480 και 5970. Η ερωτηση ειναι η εξης και την κανω για να ακουσω τις γνωμες και των 2 πλευρων ως προς τι παιχνιδια λετε να συμπεριληφθουν, ισως να μην ειναι οτι καλυτερο αλλα θα ηθελα να γνωριζω πιθανες αντιρρησεις, σκεψεις. Ελπιζω να ειναι κατανοητο πως συμφερει ολους να γινει μια σωστη συζητηση χωρις παρατραγουδα. Λοιπον τα παιχνιδια στην λιστα ως τωρα ειναι τα AVP ( DX11 / DX10 ) Just Cause 2 Mass Effect 2 Metro 2033 ( DX11 / DX10 ) Split Second Crysis Warhead x64 Battlefield Bad Company 2 Αν και νομιζω πως με τα παραπανω εχω καλυψει ολες τις μηχανες παιχνιδιων αυτη την στιγμη και δυσκολο να τα αλλαξω εσεις τι νομιζετε ? Φυσικα ολα τα παιχνιδια θα ειναι αναβαθμισμενα στις τελευταιες εκδοσεις τους και το ιδιο και οι οδηγοι των καρτων ( 10.5 για ΑΤΙ και οι επικειμενοι της NVIDIA ).
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν δεν σου είναι κόπος, στο 5870 VS GTX470 να βάλεις και την 480, και τεστάρεις αργότερα την 5970 με την 480.
Nik.K Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Θελει ηδη παρα πολυ δουλεια για να βγει εκ νεου Benchmark με ολα αυτα τα παιχνιδια εφοσον θα γινει με 2 διαφορετικες αναλυσεις ( 1920χ1080 / 2560χ1600 ) και με 2 διαφορετικες ρυθμισεις για AA/AF ( 4ΧΑΑ / 4XAF - 8XAA / 8XAF ). Εχω και ενα μικρο timetable που πρεπει να ακολουθησω.
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μην το κάνεις σε 2560χ1600, έτσι και αλλιώς η πλειοψηφία παίζει από 1920χ1200 και κάτω...
Nik.K Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν μπορω να τεσταρω τετοιες καρτες σε 1 αναλυση και σιγουρα το να τις τεσταρω σε αναλυσεις τυπου 1680χ1050 και κατω δεν ειναι κατι λογικο οποτε HD και ανω.
lionheart75 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Nik χώσε αν μπορείς και το splinter cell conviction που είναι και αυτό αρκετά βαρύ σαν παιχνίδι να το δούμε, διότι το έπαιξα πρόσφατα και είμαι περίεργος.
Nik.K Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ισως το βαλω στην θεση του Split Second....Εχει προβλημα με την 5870, δεν ανεβαζει πανω απο 30fps, τουλαχιστον στο Benchmark....
d3m0n Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ΟΚ εσύ αποφασίζεις, απλά πιστεύω πως ένα GTX470 VS 5870 VS GTX480 θα 'ταν ότι πρέπει.
Nik.K Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ηδη θα πεσουν επανω μου και θα με φανε τοσο η ATI οσο και η NVIDIA που θα κανω κατι τετοιο και θα το δει ολος ο κοσμος, κανονικα επρεπε να κανω την καθε μια ξεχωριστα οπως κανουν ολοι.
Alchemist` Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Θελει ηδη παρα πολυ δουλεια για να βγει εκ νεου Benchmark με ολα αυτα τα παιχνιδια εφοσον θα γινει με 2 διαφορετικες αναλυσεις ( 1920χ1080 / 2560χ1600 ) και με 2 διαφορετικες ρυθμισεις για AA/AF ( 4ΧΑΑ / 4XAF - 8XAA / 8XAF ). Εχω και ενα μικρο timetable που πρεπει να ακολουθησω. Θα μπορούσες για την ιστορία να προσθέσεις μερικά παιχνίδια, όπως Return to castle wolfenstein, κάνα half life...Θα ήθελα προσωπικά να δω εάν μια σημερινή κάρτα προσφέρει σε αυτά τα games κάτι περισσότερο, καθότι υποψιάζομαι πως επειδή οι επιδόσεις σε αυτές τις engine φτάσανε σε ανώτερο επίπεδο, θα έχουν στάσιμα τα πράγματα... Επίσης διαφωνώ με τις αναλύσεις σου... Το 1920χ1080 το δέχομαι διότι αρκετοί έχουν full HD οθόνες, αλλά δεν έχω βρει ποτέ στην ζωή μου κάποιον που είχε οθόνη με native ανάλυση 2560χ1600. Θα προτιμούσα να δώ κάτι σε 1280χ1024 και 1366χ768 στις οποίες πιστεύω πως λειτουργεί η πλειονότητα των οθονών.. Ηδη θα πεσουν επανω μου και θα με φανε τοσο η ATI οσο και η NVIDIA που θα κανω κατι τετοιο και θα το δει ολος ο κοσμος, κανονικα επρεπε να κανω την καθε μια ξεχωριστα οπως κανουν ολοι. seriously, το πιστεύεις αυτό?
Nik.K Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Σχετικα με τις αναλυσεις, κανεις δεν δινει 350ε+ για να παιξει στις αναλυσεις που λες, οσοι τα δινουν εχουν το λιγοτερο 1680χ1050 και ανω. Εν τελει τα τεστ θα γινουν σε 1920χ1200 (λογο του οτι μερικα παιχνιδια δεν υποστηριζουν native 1920χ1080) και σε 2560χ1600. Τετοια καρτες για αυτα κατασκευαστηκαν εξαρχης. Τωρα για παλιοτερα παιχνιδια ο λογος ? Ηδη σε παλιοτερες καρτες (GTX2xx / 4xxx) εβγαζαν πανω απο 100-150fps, δεν ηταν αρκετα ? Συν το οτι υπαρχει και το θεμα του χρονου, δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει κατι τετοιο, μην ξεχνας πως δεν θα βγαλω 10 charts και τελειωνει εκει το θεμα, πρεπει να γινει εκτενης παρουσιαση των καρτων κτλ κτλ κτλ. Εχεις δει πολλα Reviews στο δικτυο που να λενε ταδε VS ταδε ? Γενικα σπανια γινονται αυτα για να αποφευχτουν τα κλασσικα παρατραγουδα, μπορει να μην πεσουν πανω μου οι ιδιες οι εταιρειες, σιγουρα ομως θα ακουσω παραπονα απο τους κατασκευαστες των καρτων.
LouCi4er Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 μπορει να μην πεσουν πανω μου οι ιδιες οι εταιρειες, σιγουρα ομως θα ακουσω παραπονα απο τους κατασκευαστες των καρτων. Θα σου κανει παραπονα η Sapphire και η MSI? Αντε και καλο κουραγιο φιλε διοτι εχεις πολυ δουλεια.Περιμενουμε να δουμε αποτελεσματα.
cortaN@ Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Σχετικα με τις αναλυσεις, κανεις δεν δινει 350ε+ για να παιξει στις αναλυσεις που λες, οσοι τα δινουν εχουν το λιγοτερο 1680χ1050 και ανω. Εν τελει τα τεστ θα γινουν σε 1920χ1200 (λογο του οτι μερικα παιχνιδια δεν υποστηριζουν native 1920χ1080) και σε 2560χ1600. Τετοια καρτες για αυτα κατασκευαστηκαν εξαρχης. Τωρα για παλιοτερα παιχνιδια ο λογος ? Ηδη σε παλιοτερες καρτες (GTX2xx / 4xxx) εβγαζαν πανω απο 100-150fps, δεν ηταν αρκετα ? Συν το οτι υπαρχει και το θεμα του χρονου, δεν ειναι καθολου ευκολο να γινει κατι τετοιο, μην ξεχνας πως δεν θα βγαλω 10 charts και τελειωνει εκει το θεμα, πρεπει να γινει εκτενης παρουσιαση των καρτων κτλ κτλ κτλ. Εχεις δει πολλα Reviews στο δικτυο που να λενε ταδε VS ταδε ? Γενικα σπανια γινονται αυτα για να αποφευχτουν τα κλασσικα παρατραγουδα, μπορει να μην πεσουν πανω μου οι ιδιες οι εταιρειες, σιγουρα ομως θα ακουσω παραπονα απο τους κατασκευαστες των καρτων. Ρε συ Nik.K, αφού ρωτάς για την ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ και δεν τη δέχεσαι, ΓΙΑΤΙ μας ρωτάς τότε...?? Σου πρότειναν μερικές ιδέες τα παιδιά, αν είναι να διαφωνείς με όλες τότε ποιος ο λόγος για το thread. Είναι σαν να έχω αποφασίσει κάτι εγώ και να ρωτάω ερήμην και απλά να το ανακοινώνω....Δικαίωμά σου να μη λάβεις υπόψη τις γνώμες μας, αλλά τότε τι κάθεσαι και ρωτάς...? Για το έτσι...? Σχετικά με τις αναλύσεις και εγώ διαφωνώ με τις αναλύσεις σου. Για μένα θα έπρεπε να τεστάρεις τις κάρτες στις εξής αναλύσεις: 720p, 1360x768 (οι 2 αναλύσεις που δίνουν HD ready), 1080p, 1900x1200 με ΑΑ/AF OFF, 4AA/16AF, 8AA/16AF και μετά με τις ειδικές ρυθμίσεις ΑΑ που δίνει η κάθε κάρτα...π.χ. SSAA. Επίσης να δοκιμάσεις το occlusion culling στις nvidia καθώς και το physx. Τα settings που θα σου πρότεινα είναι για nVidia1: High Quality, AF optimisations OFF, negative LOD -1 και δοκιμές με occlusion culling ΟΝ/ΟFF. Για ATi, catalyst AI Set OFF, negative LOD -1. Τέλος, καλό θα ήταν να κάνεις μετρήσεις του Adaptive AA/Transparency AA, το οποίο δίνει ΑΑ σε alpha textures, και στις 2 ρυθμίσεις του Μultisampling/Supersampling. Εφόσον έχουμε να κάνουμε με 2 κορυφαίες κάρτες, καλό είναι να τις τεστάρεις στις πιο High ρυθμίσεις ποιότητας. Μία παρατήρηση για τις ρυθμίσεις σου: Εσύ προτείνεις 4ΑΑ/4ΑF...πολύ χαμηλό AF setting για 4ΑΑ...Καλύτερα να βάλεις 4ΑΑ/16AF, 8AA/16AF, καθώς με το bandwidth αυτών των καρτών το AF είναι σχεδόν δωρεάν. Τώρα σε τι παιχνίδια...οι επιλογές σου μου αρέσουν, θα ήθελα να προσθέσεις: Splinter Cell: Conviction, Company of Heroes, Dawn of War II, Resident Evil 4, Stalker: Call of Priapat, PREY ή κάποιο άλλο παιχνίδι για OpenGL, ΝΒΑ 2Κ 2010, Cryostasis (πολύ βαριά μηχανή γραφικών), Halflife 2: Episode 2, Farcry 2, GTA IV: Liberty City Stories. Επίσης, θα ήθελα να σου προτείνω να τρέξεις στις κάρτες 2 επαγγελματικά benches που χρησιμοποιούν το openGL, και συγκεκριμένα τα Cinebench R11.5 και το SpecViewPerf 10...Αυτά τα 2 θα μας δώσουν μία ιδέα για το πως τα πηγαίνουν οι κάρτες σε CAD/CAM προγράμματα τα οποία πολλοί χρησιμοποιούν. Όπως εγώ, π.χ.
john2gr Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Ισως το βαλω στην θεση του Split Second....Εχει προβλημα με την 5870, δεν ανεβαζει πανω απο 30fps, τουλαχιστον στο Benchmark.... 30fps capped είναι το Split Second, γι' αυτό δεν βλέπεις πάνω από 30 Μια καλή επιλογή για bench είναι επίσης το Resident Evil 5 για όλα τα παιχνίδια που χρησιμοποιούν την MT Framework (αν κατεβάσεις το benchmark, στο config αρχείο ενεργοποίησε χειροκίνητα τον HIGH HDR φωτισμό)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.