Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις για windows 7 απο εναν ασχετο!!

Luxx

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ηρθε ο vaio με windows 7 64 bit. Πρωτη φορα χρησιμοποιω και αυτα τα windows και 64-bit.

Ειπαμε οτι παιζει και εφαρμογες με 32-bit, ετσι; Αυτες μπαινουν στον φακελο "Program Files x86" που εχει; Αν ναι,πως θα ξερω αν μια εφαρμογη ειναι 32-bit ή 64-bit, ωστε να τη βαζω στο καταλληλο φακελο; Εκτος και αν το κανει αυτοματα στην εγκατασταση. Αν οχι, που μπαινουν;

Το λαπτοπ ερχεται προεγκαταστημενο με πολλα προγραμματα. Λετε να τα σβησω; Εχει το mcafee antivirus, που λεει ειναι designed for vaio, εχει δικο του registry cleaner, junk cleaner κτλ..

Επισης ξερετε τιποτα καλα tweaks για να κανω; Οχι πως τα χρειαζομαι.. 8gb ram, τετραπυρηνο. Απλα για να ξεκινησει το λαπτοπ μεχρι να μπει στην επιφανεια κανει παραπανω απο λεπτο.

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γίνετε αυτόματα η εγκατάσταση στους φακέλους.

Εγώ κάνω πάντα clean install απτήν αρχή, όπως βλέπεις είναι γεμάτο άχρηστα κυρίως προγράμματα .

Δημοσ.

Πρώτα από όλα καλορίζικο και να μας πεις εντυπώσεις...

Δεν χρειάζεται να διαλέξεις εσύ, το κάνει αυτόματα το σύστημα στον ανάλογο φάκελο. Επίσης εγώ σβήνω σχεδόν ότι έρχεται μαζί με το laptop... συν του ότι έχω την εντύπωση ότι δεν είναι full το mcafee αλλά demo (μπορεί να κάνω και λάθος). Αν σβήσεις ότι άχρηστο πρόγραμμα ξεκινάει μαζί με τον vaio (που σίγουρα είναι πολλά) με κάποιο πρόγραμμα σαν το ccleaner σίγουρα θα ξεκινάει πολύ πιο γρήγορα

Δημοσ.

Ειναι full το mcafee, αλλα μεχρι και τον αυγουστο. Μπορει να το κρατησω μεχρι τοτε. Το θεμα ειναι οτι δεν μου εχουν δωσει το cd με τα windows, οποτε δε μπορω να κανω clean install.

Εχω κρατησει 4 dvd recovery, αν χρειαστω να κανω format, αυτα δε θα βαλω;

Εντυπωσεις ακομα δε μπορω να πω, απλα σιγουρα ειναι ταχυτατος, για τα δεδομενα που τον θελω εγω ( σερφαρισμα και βιντεο ), σιγουρα θα δοκιμασω να παιξω και καποιο παιχνιδι, καθως εχω να παιξω πανω απο 3 χρονια καινουριο game!!

Δημοσ.

Μονο το key χρειάζεσαι, windows βρίσκεις παντού.

Τα recovery discs απλά ξαναστήνουν το pc σου όπως ήταν στην αρχή (όλα μέσα δηλαδή)

Δημοσ.
Ειναι full το mcafee, αλλα μεχρι και τον αυγουστο. Μπορει να το κρατησω μεχρι τοτε. Το θεμα ειναι οτι δεν μου εχουν δωσει το cd με τα windows, οποτε δε μπορω να κανω clean install.

Εχω κρατησει 4 dvd recovery, αν χρειαστω να κανω format, αυτα δε θα βαλω;

Εντυπωσεις ακομα δε μπορω να πω, απλα σιγουρα ειναι ταχυτατος, για τα δεδομενα που τον θελω εγω ( σερφαρισμα και βιντεο ), σιγουρα θα δοκιμασω να παιξω και καποιο παιχνιδι, καθως εχω να παιξω πανω απο 3 χρονια καινουριο game!!

Αυτό εννοούσα demo... ότι υπάρχει συνήθως περιορισμός στις μέρες.

Για recovery έχει κατά 99.9% recovery partition, δεν χρειάζεσαι cd/dvd εκτός και αν κρατάς δικό σου image

edit: πάντα ένα λεπτό πιο μπροστά ο tsakonas

Δημοσ.

Οταν λεμε key; Αυτο που εχει κατω σε μια ετικετα στο λαπτοπ; Και βαζω οτι windows θελω; Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να ψαχνω και για drivers μετα.. Θα προτιμουσα τα vista ξανα, ή μηπως οχι;

Ενα προβλημα που συναντησα ειναι πως χαλανε οι ιστοσελιδες με τον firefox οταν κανω καθαρισμο του υπολογιστη με το vaio care.. Και για να ξαναφτιαξει θα πρεπει να σβηνω ολο το ιστορικο του firefox. Μαλλον υπαρχει ασυμβατοτητα.

Δημοσ.

Ναι αυτό στο sticker. Έκδοση πρέπει να βάλεις ίδια, για να δεχτεί το key. P.x windows 7 x64 ultimate/professional κλπ.

drivers θα βρει τους περισσοτερους μονο του το 7. Τα υπόλοιπα vaio.com

Δημοσ.
Οταν λεμε key; Αυτο που εχει κατω σε μια ετικετα στο λαπτοπ; Και βαζω οτι windows θελω; Το θεμα ειναι οτι θα πρεπει να ψαχνω και για drivers μετα.. Θα προτιμουσα τα vista ξανα, ή μηπως οχι;

Ενα προβλημα που συναντησα ειναι πως χαλανε οι ιστοσελιδες με τον firefox οταν κανω καθαρισμο του υπολογιστη με το vaio care.. Και για να ξαναφτιαξει θα πρεπει να σβηνω ολο το ιστορικο του firefox. Μαλλον υπαρχει ασυμβατοτητα.

Με το recovery partition που έχει ο vaio δεν χρειάζεσαι ούτε το key ούτε dvd... ξεκινάς τον υπολογιστή από το recovery partition και σου τον κάνει όπως την πρώτη φορά που τον άνοιξες μαζί με τους drivers όλα έτοιμα.

Άσχετα από αυτό όμως τα seven σε θέμα drivers είναι πολύ πιο εύχρηστο από τα vista. Βρίσκουν σχεδόν τα πάντα από μόνα τους.

Για το vaio care αν είναι όπως το ccleaner τότε είναι feature και όχι ασυμβατότητα. Δες αν ρυθμίζεται και αν αλλάζει

Δημοσ.

Δλδ προτεινεις να βαλω windows; Και αν ναι, ποια; Γιατι εχει πολλες εκδοχες. Ή μπορω να τον στρωσω εγω απο μονος μου; Εχει παρα πολλα προγραμματα, οσο καλα και να τα σβησω, σιγουρα θα μεινουν αρκετα καταλοιπα.

Δημοσ.

Μα δεν πρότεινε κανένας linux :-).

Χάσιμο χρόνου είναι τα προεγκατεστημένα για μένα. its up το you.

Έκδοση είπαμε θα βάλεις ίδια (αν θες να χρησιμοποιήσεις το κλειδί σου). Δες τι λέει στο laptop σου.

Δημοσ.

Το laptop λεει "Windows 7 Home Premium" και ειναι 64-bit.

Δε μπορω να βαλω δλδ τα ultimate ή καποια αλλη εκδοση με αυτο το κλειδι;

Δημοσ.
Το laptop λεει "Windows 7 Home Premium" και ειναι 64-bit.

Δε μπορω να βαλω δλδ τα ultimate ή καποια αλλη εκδοση με αυτο το κλειδι;

όχι δεν μπορείς

Δημοσ.

Οκ ευχαριστω.

Και κατι αλλο ασχετο. Πηγα στα installed updates και ολα εχουν ημερομηνια 27/11/2009. Οχι αυτα που εβαλα εγω, αυτα που υπηρχαν. Δλδ το λαπτοπ ειναι τοσο παλιας φουρνιας; Εγω νομιζω οτι ηταν ψιλοκαινουριο.

Εχω το sony vaio f11z1eb.

Δημοσ.
Οκ ευχαριστω.

Και κατι αλλο ασχετο. Πηγα στα installed updates και ολα εχουν ημερομηνια 27/11/2009. Οχι αυτα που εβαλα εγω, αυτα που υπηρχαν. Δλδ το λαπτοπ ειναι τοσο παλιας φουρνιας; Εγω νομιζω οτι ηταν ψιλοκαινουριο.

Εχω το sony vaio f11z1eb.

Όχι, απλά η έκδοση των seven που βάλανε ήταν ενημερωμένο μέχρι τότε

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...