miandge Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνω τα ακόλουθα μηνύματα όταν ανοίγω το laptop μου: ERROR 0271: Check date and the settings WARNING 0251: System CMOS Checksum bad - Default Configuration used και απ'όσα έχω διαβάσει προφανώς τα έχει "παίξει" η μπαταρία που έχει επάνω στην μητρική. Ανοίγοντας το laptop, θα είναι κάτι εύκολο να την αλλάξω, ή καλύτερα να μην μπλέξω και να το πάω σε κάποιο κατάστημα για την δουλειά αυτή; Να επισημάνω πως εγγύηση δεν υπάρχει πλέον, καθώς το έχω 3 χρόνια ήδη. ---------- Προσθήκη στις 18:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:48 ---------- Λοιπόν, άνοιξα το laptop και βρήκα τη CMOS Battery η οποία είναι σε εμφανές σημείο, αλλά είναι τυλιγμένη με θερμοσυστελόμενο(αν λέγεται έτσι) υλικό και πάνω από την μπαραρία φεύγουν 2 καλωδιάκια τα οποία και καταλύγου σε ένα jumperάκι. Η ερώτηση μου είναι η εξής. Κόβω το θερμοσυστελόμενο και αλλάζω την μπαταρία ή πρέπει να πάω να βρω κάτι ίδιο με τα καλώδια και το jumperάκι επάνω; Αν κόψω την θηκούλα της μπαταρίας, μετά τα καλώδια πάνε πάνω της απλά ακουμπιστά και με μια μονωτική ταινιούλα θα κάνω την δουλειά μου, ή θα χρειαστώ κάτι περισσότερο;;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.