asun Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γεια χαρά, έχω ένα desctop που έχει windows7 κι ενα laptop που έχει xp.Kai oi 2 υπολογιστές μπαίνουν στο internet από ένα router.Πως μπορώ να έχω κοινόχρηστους φακέλους?
Blackman Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 1) να τα βάλεις στο ίδιο workgroup (το Win7 δεν έχει πρόβλημα με αυτό, αρκεί να είναι στο ίδιο δίκτυο, το XP όμως έχει θέμα, αλλιώς πιθανόν να έχει προβλήματα) 2) να είσαι σίγουρος ότι είναι στο ίδιο εύρος δικτύου (για να μην μπω σε πολλά τεχνικά...αν το router είναι και dhcp server είσαι οκ). 3) απο win7 σε xp, χρειάζεται να ξέρεις τα credentials του χρήστη του XP για την πρώτη σύνδεησ...ενώ από XP σε 7 αν δεν σου δουλέψει με τον ίδιο τρόπο, τότε φρόντισε να έχουν και οι 2 υπολογιστές ένα χρήστη με ίδιο username & ίδιο password. 4)θα πρέπει να κάνεις share τους φακέλους που θες να είναι κοινόχρηστοι (αν δεν ξέρεις πες να σου γράψουμε) στα παραπάνω προτίνεται οι 2 υπολογιστές να έχουν ntfs και όχι fat partition, για να μπορείς να έχεις τις επιλογές security που σου προσφέρει οπότε να ξέρεις ποιος μπορεί να δει τους φακέλους αυτούς... επιπλέον αν δεις ότι έχεις πρόβλημα στο να συνδεθείς δοκίμασε να απενεργοποιήσεις ή να ρυθμίσεις το firewall των υπολογιστών... αυτά για αρχή...τα υπόλοιπα βάση των απαντήσεων σου... καλώς όρισες στην "Αυπνία"
asun Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ΚΑλώς σας βρήκα!Λοιπόν το router είναι Thomson και μου το έδωσε η Forthnet.Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι ρυθμίσεις πρέπει να κάνω στους υπολογιστές.Θα με βοηθούσε αφάνταστα αν μου έλεγε κάποιος βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνω,αφού συνδέσω τα 2 pc στο router
asun Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Είσαι γ@$*#ος!!!!Απίστευτο video,αλλά από τον υπολογιστή που έχει xp που θα δω τα αρχεία που έκανα share στον σταθερό?Πρέπει να κάνω και εκεί ρυθμίσεις?
tsakonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δες τι λέει στο τέλος το video. \\IP\share p.x \\192.168.1.2\share\
asun Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Εβαλα το share path που ελεγε στον φάκελο , αλλά όταν από τον xp βάζω το path μου ζητάει user name και κωδικό.Στον σταθερο δεν έχω βάλει κωδικό για να μπαίνω μέσα
tsakonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αν δε θες κωδικό, τότε πρέπει να απενεργοποίησης το password protected sharing. http://www.butterscotch.com/tutorial/How-To-Get-Windows-7-And-Windows-XP-Talking-On-The-Network Στο 1.00 μπορείς να δεις πως
asun Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Είστε απίστευτοι!!!!!Όλα έγιναν τέλεια!!!Ευχαριστώ ρε παιδιά!Αλλά μου φαίνεται περίεργο αυτό με τον κωδικό,που μπορώ να δω τον κωδικό αυτο?Εγώ δεν έχω βάλει τπτ!
tsakonas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν ξέρει ότι δεν έχεις βάλει κωδικό...ζητάει το λογαριασμό χρηστη στο απομακρυσμένο pc. Αν δεν έχεις βάλει κωδικό, σου είπα παραπάνω πως να απενεργοποίησης να σου ζητάει κωδικό
Greator Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2010 Εχω ενα παρομοιο προβλημα με 2 PC που τρεχουν W7 Ultimate. Το ενα PC βλεπει κανονικα τους shared folders του αλλου ενω το αλλο, ενω το φαινεται στον explorer οταν παω να το ανοιξω για να δω τους shared folders μου ζηταει user name και password, που εγω ομως δεν εχω θεσει ποτε, οποτε δε μπορω να δω τους φακελους. Το παραπανω βιντεο δεν βοηθησε στην περιπτωση μου, υπαρχει καποια αλλη λυση?
kosthsk Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 καλησπέρα.. Γιατί έχεις κρύψει την απάντηση. έχω το ίδιο θέμα με τον άλλο φίλο. ο Κύριος υπολoγιστήσ είναι ο win7..
corrupted Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δεν εχει κρυψει την απαντηση. Απλα εχει αλλαξει ο τροπος που εμφανιζονται τα videos απο τo youtube στο forum. Το video ειναι αυτο... http://www.youtube.com/watch?v=zVTlpHdgR0E
kosthsk Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 ευχαριστώ πολύ. θα το δοκιμάσω αργότερα. τώρα αν θέλω απο το pc me win7 να ελεγχο το xp πωσ γινεται.? να βλέπω που μπαίνει και τι κάνει-γραφει . είμαι άσχετος όπωσ θα εχετε καταλαβει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα