IcemanGr71 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Καλημέρα .... στο URL http://www.sat.gr/show.cfm?id=334&obcatid=16 ..... "Διαθέσιμα σε μεγάλες ποσότητες τα νεα MPEG-4 cams της ΝΕΟΤΙΟΝ NP4 irdeto, NP4 viacces, NP4 conax. Με τα νεα cams καθίσταται δυνατή η πρόσβαση στα ψηφιακά κανάλια MPEG-4 της DIGEA σε LCD τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG-2, που έχουν CI Slots (δέχονται modules) . Επίσης χρησιμοποιούνται σε combo δέκτες της αγοράς (δορυφορικοί + επίγειοι MPEG-2), οι οποίοι έχουν CI slot, και με αυτόν τον τρόπο μετατρέπονται σε MPEG-4. Τα νεα cams είναι διαθέσιμα σε 3 κωδικοποιήσεις (irdeto, viacces, conax), πράγμα που σημαίνει ότι εάν μελλοντικά κωδικοποιηθούν κάποια MPEG-4 κανάλια, με την εισαγωγή της ανάλογης κάρτας στο module, η LCD τηλεόραση ή ο combo αποκωδικοποιητής θα μπορεί να τα αποκρυπτογραφήσει." Ποια κάρτα θεωρητικά είναι η καλύτερη για τα κανάλια της Digea? Λογικά ίδιες είναι.... απλά αλλάζει η κωδικοποίηση τυχόν συνδρομιτικών καναλιών... Λογικά η Nova σε irdeto δεν είναι???? Οπότε αν θέλω να έχω Νova βάζω την κάρτα της μέσα στο CI και μπορώ να δω???? Σε όσα φυλλάδια και κτλ. έχω διαβάσει όλοι πουλάνε την viacces ..... Υπάρχει λόγος??? Έχω μία Philips 32PF9731D/10 με CI slot..... Θεωρητικά η κάρτα παίζει..... Ξέρεις κανείς κάτι παραπάνω???? Ευχαριστώ....
Ntinsky Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Αρκετά CI modules ΝΕΟΤΙΟΝ παρουσιάζουν ασυμβατότητες με αρκετές τηλεοράσεις με ενσωματωμένο ψηφιακό δέκτη MPEG-2 που έχουν CI Slots καθώς χάνουν frames ή κολλάνε την κάρτα
TheoKent Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 IcemanGr71, για την ακρίβεια υπάρχουν 4... irdeto, viacces, conax, και FTA (free-to-air), τα 3 πρώτα αφορούν κωδικοποιήσεις όπως σωστά ανέφερες... Το 4ο απλά κάνει την ίδια δουλειά που κάνουν και τα άλλα, δηλαδη να μετατρέπει το MPEG4 video stream που περιέχεται μέσα στο σήμα σε MPEG2 για να το παίζουν οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν αποκωδικοποίηση MPEG2 Τονίζω το γεγονός ότι οι περισσότερες τηλεοράσεις υποστηρίζουν DVB-T (Digital Video Broadcasting — Terrestrial) και ΟΧΙ DVB-S (Digital Video Broadcasting - Satellite) δηλαδή σήμα απο την "κλασικη" (επίγεια) κεραία και όχι το δορυφορικό πιάτο. Δηλαδη τον αποκωδικοποιητή της nova δεν τον ξεφορτώνεσαι... Όσο για την επισύμανση σου Ntinsky, δυστυχώς έχεις δίκιο και το δυστυχώς το λέω γιατί όπου και αν έχω ψάξει δεν έχω βρεί μια λίστα συμβατότητας, ωστόσο αυτό που έχω ακούσει είναι ότι γίνεται μια προσπάθεια απο τους κατασκευαστές τηλεοράσεων να βελτιώσουν την συμβατότητα με τις C.I. κάρτες (και ειδικά αυτές της neotion) μέσω αναβαθμισμένου firmware που το δίνουν μέσω του site τους και συνήθως αναβαθμίζεις την τηλεόραση σου μέσω USB stick στο οποίο έχεις περάσει το νέο firmware
vrodinos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 [quote name=....... Όσο για την επισύμανση σου Ntinsky' date=' δυστυχώς έχεις δίκιο και το δυστυχώς το λέω γιατί όπου και αν έχω ψάξει δεν έχω βρεί μια λίστα συμβατότητας....[/quote] Εχω αυτη τη λιστα αλλα ειναι παλια Neotion MPEG4 Cams - IDTV Ready List (NP4).txt
Βίκη Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα, Το παρακάτω link αναφέρει τις συμβατές τηλεοράσεις με την κάρτα CI της Neotion. Βασιζόμενη σε συτή αγόρασα για την τηλεόρασή μου SONY BRAVIA KDL32D3000 την συγκεκριμένη κάρτα και δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα ψηφιακά κανάλια. http://www.majar.gr/neotion%20list.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.