marioskan1 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Σκέφτομαι να κάνω μια ιστοσελίδα όπου θα βάζω τα νεα των ομαδων από όλεσ τις ιστοσελίδες... θα κάνω post το link δηλαδη της καθε ιστοσελίδας... Είναι παράνομο αυτό?
RubiksCube Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Νέος στο forum βλέπω, καλως ήρθες. Αν περιμένεις απάντηση, θα πρέπει να βάζεις καλύτερο τίτλο στα post σου. Σχεδόν όλοι μια ερώτηση θέλουν να κάνουν, φαντάσου όλα τα post να είχαν αυτόν τον τίτλο. Αυτό που περιγράφεις δεν φαίνεται παράνομο, μπορεί να γίνει με ένα πολύ απλό blog, αλλά δεν ξέρω κατα πόσο χρήσιμο είναι, ή αν το κάνεις απλά για πειραματισμό..
weathor Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Νομιζω να το κανεις με rss δεν ειναι παρανομο. ΝΑι τo rss γιαυτο το λογο το δινουν. Αν παντως δεν θες rss και επικοινωνησεις μαζι τους δεν νομιζω ναχει κανενας προβλημα αφου θα φαινεται η ιστοσελιδα που τα τραβας.. Έτσι δεν ειναι?
elis88 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τα άρθρα στην κεντρική σείδα του insomnia, αυτο δεν κάνουν;
_tasos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Και παράνομο και άχρηστο. Γιατί είναι παράνομο; Εφόσον αναφέρεται η πηγή, μπορείς να αναδημοσιεύσεις οτιδήποτε, εκτός κ αν στην ιστοσελίδα που είναι η πηγή του άρθρου - νέου - κειμένου αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση. Λογικά σε κάποιο link τύπου "Όροι χρήσης." Πρακτικά έτσι δουλεύουν όλα τα δημοσιογραφικά blogs στη χώρα...
Αδμιν Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Γιατί είναι παράνομο; Εφόσον αναφέρεται η πηγή, μπορείς να αναδημοσιεύσεις οτιδήποτε, εκτός κ αν στην ιστοσελίδα που είναι η πηγή του άρθρου - νέου - κειμένου αναφέρεται ότι δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση. Λογικά σε κάποιο link τύπου "Όροι χρήσης." Θεωρητικά υπάρχουν όροι στις πιο πολλές σελίδες που λένε ότι το RSS είναι μόνο για προσωπική χρήση. Δεν ξέρω αν είναι δεσμευτικό νομικά όμως. Αν αναδημοσιεύεις ένα μέρος του κειμένου μιας είδηση, πάλι θεωρητικά, υπόκειται σε εύλογη χρήση (fair use) οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Πρακτικά έτσι δουλεύουν όλα τα δημοσιογραφικά blogs στη χώρα... Πρακτικά δεν υπάρχουν δημοσιογραφικά blog γενικότερα. Υπάρχουν blog δημοσιογράφων, blog σχολιασμού επικαιρότητας, news sites σε blogspot, aggregators σε blogspot και το τρωκτικό.
_tasos Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Θεωρητικά υπάρχουν όροι στις πιο πολλές σελίδες που λένε ότι το RSS είναι μόνο για προσωπική χρήση. Δεν ξέρω αν είναι δεσμευτικό νομικά όμως.Αν αναδημοσιεύεις ένα μέρος του κειμένου μιας είδηση, πάλι θεωρητικά, υπόκειται σε εύλογη χρήση (fair use) οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Δεν αναφερόμουν στα rss, αλλά στα ίδια τα άρθρα. Εφόσον κάτι δημοσιοποιείται μπορώ εγώ να κάνω αναδημοσίευση. Αυτό ισχύει για τα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) αλλά και βιβλία. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό σήμερα. Απαραίτητο είναι η αναφορά της πηγής σε κάθε περίπτωση.
Αδμιν Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δεν αναφερόμουν στα rss, αλλά στα ίδια τα άρθρα. Εφόσον κάτι δημοσιοποιείται μπορώ εγώ να κάνω αναδημοσίευση. Αυτό ισχύει για τα έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) αλλά και βιβλία. Δεν νομίζω να ισχύει κάτι διαφορετικό σήμερα. Απαραίτητο είναι η αναφορά της πηγής σε κάθε περίπτωση. Νομικά όχι. Δεν μπορείς να τα αναδημοσιεύσεις, ακόμα και με αναφορά πηγής, εκτός αν σου δώσουν άδεια οι δημιουργοί. Ή, αν αποτελεί εύλογη χρήση ο σκοπός της αναδημοσίευσης. De jure πάντως, γιατί de facto αυτό που περιγράφεις είναι.
orck Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Πιθανον ο paredose σαν δικηγορος να ξερει. Εγω δεν ειμαι δικηγορος (φτου-φτου) αλλα ξερω οτι επιτρεπεται ακομη και ενα μικρο αποσπασμα απο την αρχικη δημοσιευση χωρις να ζητησεις αδεια. Μιλαμε για μικρο αποσπασμα. Για δημοσιευση link και βεβαια δεν ειναι παρανομο. Αλιμονο να ειναι παρανομα και τα link.
Αδμιν Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Αλιμονο να ειναι παρανομα και τα link. Υπόθεση blogme http://www.blogme.gr/ -- ξερω οτι επιτρεπεται ακομη και ενα μικρο αποσπασμα απο την αρχικη δημοσιευση χωρις να ζητησεις αδεια. Αυτό ναι, εμπίπτει στην εύλογη χρήση (με την δική μου ερμηνεία, η Associated Press διαφωνεί).
orck Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Η υποθεση blogme νομιζω οτι δεν εχει εκδικαστει ακομη. Κανω λαθος; Ειναι ουσιαστικα ενας αμορφωτος τηλεπωλητης ο οποιος τσιγκουνευτηκε να πληρωσει συμβουλο για να του εξηγησει οτι δεν γραφει τιποτα ο aggregator αλλα το συγκεκριμενο blog. Εκανε μυνηση σε καποιον ασχετο. Πρακτικα και εγω μπορω να σου κανω μια μυνηση ισχυριζομενος οτι με εβρισες σε ιδιωτικη συνομιλια που ειχαμε, θα παμε δικαστηρια. Θα ταλαιπωρηθεις λιγο αλλα δεν υπαρχει περιπτωση να εκδικαστει κατι εναντιων σου, με αυτο θελω να πω οτι το δικαιωμα να κατατεθει μια μυνηση/αγωγη δεν ειναι αυτοματα και καταδικατικη αποφαση.
Αδμιν Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Φυσικά, δεν διαφωνώ. Βέβαια, την υπόθεση blogme δεν την βλέπω να εκδικάζεται ποτέ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.