Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ήχο και βίντεο

Greekchaosman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έχω ένα βίντεο σε μορφή .mkv και έχω το εξής πρόβλημα: πρώτα ακούγεται ο ήχος και μετά απο μερικά κλάσματα δευτερολέπτου κουνιούνται τα χείλη του ανθρώπου (πχ). Έχω δοκιμάσει τα πάντα, έχω ψάξει στο Google, έχω κάνει εξαγωγή απο .mkv σε .wav αλλά δεν βρήκα πρόγραμμα που να μπορώ να καθυστερήσω τον ήχο για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου. Έχω δοκιμάσει και το VirtualDubMod και το Audacity αλλά δεν κατάφερα τίποτα. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Δημοσ.

VLC, Video Lan

Αν θυμαμαι καλα με τις ,. μπορεις να το κανεις αυτο οταν παιζει το αρχειο.

Γενικα σε ολα σχεδον γινεται, Gomplayer, VLC κτλ κτλ κτλ.

Τωρα αν θελεις να το φτιαξεις και να το σωσεις με καθυστερηση δεν το εχω ψαξει το θεμα.

Δημοσ.
VLC, Video Lan

Τωρα αν θελεις να το φτιαξεις και να το σωσεις με καθυστέρηση δεν το εχω ψαξει το θεμα.

Τα έχω και τα δύο προγράμματα αλλά θέλω να το σώσω χωρίς καθυστέρηση για να το γράψω σε DVD.

---------- Προσθήκη στις 17:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:56 ----------

Θα κάνεις remux το MKV αρχείο με το mkvmerge GUI, ορίζοντας την κατάλληλη καθυστέρηση milliseconds στο audio track:

[ATTACH]31461[/ATTACH]

Πολύ καλό πρόγραμμα το έχω για να βγάζω τους υπότιτλους και τα ανεπιθύμητα audio αλλά κολάει όταν βάζω το συγκεκριμένο .mkv , "το αρχέιο τάδε σταμάτησε να λειτουργεί" κτλ. Άλλα αρχεία .mkv τα παίρνει κανονικά.

Δημοσ.
κολάει όταν βάζω το συγκεκριμένο .mkv , "το αρχέιο τάδε σταμάτησε να λειτουργεί" κτλ. Άλλα αρχεία .mkv τα παίρνει κανονικά.

1. Τρέχεις την τελευταία διαθέσιμη έκδοση;

2. Αν ναι, μπορείς και με το Avidemux να σώσεις ορίζοντας καθυστέρηση στο audio track

Δημοσ.

Λοιπόν επειδή και με αυτό το πρόγραμμα AVI-Mux_GUI-1.17.7 μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα "το στοιχείο Avimux έπαψε να λειτουργεί", αποφάσισα να μετατρέψω το .mkv σε .avi με το Clone2Go Video Converter Professional (περίμενα αρκετές ώρες) και μετά να το επεξεργαστώ με το AVI-Mux_GUI-1.17.7, και τελικά πέτυχε, ευχαριστώ για την ανταπόκριση.

---------- Προσθήκη στις 01:36 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:33 ----------

VLC, Video Lan

Τωρα αν θελεις να το φτιαξεις και να το σωσεις με καθυστερηση δεν το εχω ψαξει το θεμα.

Τώρα που το ξαναβλέπω η δικιά σου αντοπόκριση ήταν τρομακτικά γρήγορη :-)

Χθες 02:56

Greekchaosman

Χθες 02:57

Nik.K VLC, Video Lan

Δημοσ.
Avidemux, όχι AVI-Mux GUI!

Κανένα πρόγραμμα για να κόψω το avi με ακρίβεια εκατοστού του δευτερολέπτου ξέρεις? Θέλω να κόψω λίγο (πολύ λίγο) την αρχή. Έχω δοκιμάσει το ImTOO Video Cutter το AimOne AVI Cutter & Joiner και το SolveigMM AVI Trimmer. Αλλά κανένα δεν μπόρεσε να κόψει εκατοστά του δευτερολέπτου.

Δημοσ.

Δε μπορείς να κόψεις με arbitary (όση θες εσύ δηλαδή) ακρίβεια! Η στοιχειώδης μονάδα στα αρχεία video είναι το ένα frame (καρέ).

Π.χ. σε ένα AVI με ρυθμό αναπαραγωγής 25 fps (frames per second/καρέ ανά δευτερόλεπτο), ένα καρέ αντιστοιχεί σε 1000 / 25 = 40 millisecond ή 4 εκατοστά του δευτερολέπτου. Άρα, μπορείς να κόβεις επάνω σε πολλαπλάσια αυτής της στοιχειώδους μονάδας: 00hrs00min00sec.000, 00hrs00min00sec.040 και ούτω καθεξής.

Δημοσ.
Δε μπορείς να κόψεις με arbitary (όση θες εσύ δηλαδή) ακρίβεια! Η στοιχειώδης μονάδα στα αρχεία video είναι το ένα frame (καρέ).

Π.χ. σε ένα .avi με ρυθμό αναπαραγωγής 25 fps (frames per second/καρέ ανά δευτερόλεπτο), ένα καρέ αντιστοιχεί σε 1000 / 25 = 40 millisecond ή 4 εκατοστά του δευτερολέπτου. Άρα, μπορείς να κόβεις επάνω σε πολλαπλάσια αυτής της στοιχειώδους μονάδας: 00hrs00min00sec.000, 00hrs00min00sec.040 και ούτω καθεξής.

Το δικό μου .avi έχει ρυθμό 23.967 fps οπότε 1000 / 23.976 = 41,708 ms. Μια χαρά είναι. Κανένα πρόγραμμα που να κόβει υπάρχει? Εγω με το SolveigMM AVI Trimmer κατάφερα να κόψω 30 minutes (για να σιγουρευτώ ότι δουλεύει) όμως όταν έκοψα 2 seconds, το .avi ήταν ακριβώς ίδιο με το αρχικό.

Δημοσ.

Προγράμματα υπάρχουν ένα σωρό και έχουν αναφερθεί εδώ στο φόρουμ εκατοντάδες φορές, δεν είσαι ο πρώτος που κάνει αυτήν την ερώτηση. Δες τα sticky threads της παρούσας ενότητας, κάνε και μία αναζήτηση για threads με τον όρο «κόψιμο»...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...