Προς το περιεχόμενο

vsync on η off σε παιχνιδια με ati 5850????

bi171184

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα!θα ηθελα να ρωτησω αν θα πρεπει εγω με το συστημα της υπογραφης μου,να εχω ενεργοποιημενο η οχι το vsync???τα παιχνιδια που παιζω ειναι:cod mw2,bbc2,just cause 2,metro 2033,assassin's creed 2,splinter cell conviction,dragon age,blur+split second σε 1680χ1050 με full ρυθμισεις και σε lcd 23'(ενταξει,εκτος απο το metro το οποιο σε full ρυθμισεις,ειναι σαν να παιζω σε slow motion!!:lol::-D:-):confused::cry:)

και αυτο γιατι σε διαφορα benchmarks για games με την συγκεκριμενη καρτα,αλλοι το εχουν ενεργοποιημενο και αλλοι οχι..με ενα προχειρο τσεκαρισμα σε just cause 2 και bbc 2,δεν ειχα tearing και με vsync off,ειχα τουλαχιστον +10 frames διαφορα..

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

αν θες να παιζεις, να ευχαριστιεσαι το παιχνιδι και να μη βγαζεις τα ματια σου θα το εχεις παντα on, αλλo τι κανουν αυτοι που bench-αρουν για να πιασουν παραπανω frames, αυτο δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα

τα 60fps που σου δινουν πολλα παιχνιδια με το vsync ενεργοποιημενο ειναι υπεραρκετα

το να κοβεται η οθονη ειναι απο τα πιο ενοχλητικα πραγματα στο κοσμο, προτιμω να ριξω ολα τα εφφε παρα αυτο (το ιδιο φυσικα ισχυει και για την αναλυση)

το just cause δεν με εχει απασχολησει γιατι ειναι σκατοπαιχνιδο, αλλα στο bc 2 θυμαμαι οταν το ειχα παιξει παλιοτερα οτι δεν πολυδουλευε σωστα

και ενεργοποιημενο να το ειχες καποιες στιγμες σκισιματα υπηρχαν , δεν ξερω αν βγηκε κανα patch να διορθωσει τελειως τα πραγματα, ειχα βαλει ενα θυμαμαι

αλλα ακομα και με vsync οn η 4890 μου μια χαρα το ετρεχε με τα παντα high εκτος απο σκιες στο medium και aa x 2, vsync on με αναλυση 1920 χ 1080 ειχα συμφωνα με το fraps

min 36 fps

max 76

avg 57

(ετρεξα για ενα λεπτο το σημειο που πας να σωσεις το χιπη φιλο σου που πιλοταρει το ελικοπτερο κι εχει πιαστει αιχμαλωτος)

Δημοσ.

το vsync θέλει και triple buffering όμως για να αποφευχθούν άλλα προβλήματα με frames το οποίο σε directx εφαρμογές μπορείς να το κάνεις force μόνο με προγράμματα τύπου d3doverrider.

http://http://www.ocworkbench.com/2006/articles/DXtweaker/

διάβασε για να καταλάβεις τί παίζει.

Δημοσ.

μιλαω παντα για offline παιχνιδια..στο split second και στο just cause 2,παρατηρω οτι εχω πτωση απο τα 60 frames στα 30..ειναι λογω ελλειψης triple buffering??? με το d3doverrider τι γινεται ακριβως??να το χρησιμοποιησω??στα υπολοιπα games κλειδωνει λογω hz οθονης στα 60 frames(ειπαμε..εκτος απο metro 2033)..να πω την αληθεια δεν καταλαβαινω διαφορα απο 60 σε 70 η 80!επομενως μενω με vsync on και προσθετω tripple buffer????tearing υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει με την καρτα γραφικων μου???

Δημοσ.

το triple buffering βοηθάει στην αντιμετώπιση του φαινομένου όταν δεν μπορεί να δείξει 60 να πέφτει στα μισά στα 30fps, διάβασε το άρθρο και θα καταλάβεις.

Το d3doverrider βοηθάει να αποφευχθεί αυτό (όπως και άλλες παρόμοιες εφαρμογές) απλά το τρέχεις, και κάθεται στην μνήμη και κάνει force τον triple buffering όταν τρέχεις 3d εφαρμογές. Αυτό πάντα για vsync, το οποίο εγώ το έχω πάντα on λόγω καλύτερης ποιότητας εικόνας.

Δημοσ.

Αν έχεις 60fps ( τεσταρε με το fraps) με το VSync: on , τότε είσαι μια χαρά. Αν έχεις λιγότερο και σε ενοχλεί, βγάλε το και βλέπεις. Προσωπικά στα COD πιάνω 280fps με 300 και το έχω off γιατί δεν "σπάει"¨την εικόνα. Στο PES 2010 όμως είναι πολύ σπαστικό και το έχω πάντα On.

Δημοσ.

ελεος ρε τι λέτε στο παιδί.. (ναι ξέρω σεβαστές οι γνώμες σας κτλπ...) ... βγάλε το vsync να ευχαριστηθείς gaming φίλε.... έχω 2 4890 σε crossfire δεν υπάρχει game που να το έχω αφήσει on... και μην ακούς ότι να ναι... 60 fps είναι αρκετά..? yeah right....... ειδικά για mw2 multiplayer αν είσαι κάτω απο 91 fps είσαι πεθαμένος..

edit: φυσικά αν δείς πρόβλημα το ανάβεις αλλα μάλλον αυτό θα γίνει μόνο σε παραπληγικά games..

Δημοσ.
ελεος ρε τι λέτε στο παιδί.. (ναι ξέρω σεβαστές οι γνώμες σας κτλπ...) ... βγάλε το vsync να ευχαριστηθείς gaming φίλε.... έχω 2 4890 σε crossfire δεν υπάρχει game που να το έχω αφήσει on... και μην ακούς ότι να ναι... 60 fps είναι αρκετά..? yeah right....... ειδικά για mw2 multiplayer αν είσαι κάτω απο 91 fps είσαι πεθαμένος..

Το mw2 με vsync on φαίνεται πολύ γαμάτο στο multi...

Δημοσ.

edit: φυσικά αν δείς πρόβλημα το ανάβεις αλλα μάλλον αυτό θα γίνει μόνο σε παραπληγικά games..

δεν παιζουν ολοι με αλλους καμμενους για να παρουν το πρωταθλημα φιλε και σε μερικους δεν αρεσει να κοβεται η εικονα τι να κανουμε τωρα..

Δημοσ.

Αναλογα το παιχνιδι. Ειναι παιχνιδια που εχουν τρομερο προβλημα χωρις το v-sync ON γιατι χαλαει την ατμοσφαιρα (bioshock παραδειγμα). Υπαρχουν ομως και αυτα που δεν κανει τοσο αισθητη την απουσια του (Crysis παραδειγμα). Γενικα παντως ειναι καλυτερα να το εχεις στο ON στα single player και μαλλον off στα multiplayer.

Δημοσ.

Τι λέτε ρε παιδιά εγώ παίζω με vsync on το mw2 και μπορεί να ταβανιάζουν τα fps στα 60 αλλά τρέχει πιο smooth και από ότι με 91 fps.

Δημοσ.
Τι λέτε ρε παιδιά εγώ παίζω με vsync on το mw2 και μπορεί να ταβανιάζουν τα fps στα 60 αλλά τρέχει πιο smooth και από ότι με 91 fps.

ναι αλλα αμα παιξεις ονλινε εισαι νεκρος φιλε shifty.gif σημασια εχουν μονο τα kills..

Δημοσ.

οπως και να εχει,μιλαω για offline gaming μονο..ασε που ξαναλεω,δεν μπορω να καταλαβω διαφορα απο 60 σε 70 η 80 frames...θα το αφησω on λοιπον..θα πρεπει να ενεργοποιησω και το triple buffering???αν ναι,πως γινεται αυτο???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...