F1spa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Λίνουξ σιντί, και άμα του τον Κώστα Πρέκα Δε ξέρω πως να το δουλέψω ρε γαμώτο. Τη προηγούμενη φορά πέταγε σφάλματα, κι εκτός αυτού δε μπορούσα να επιστρέψω στα xp. Μέχρι που τα πέρασα πάλι και τώρα τα έχω διπλά. Δεν το κατέχω καθόλου
Marker Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Κάν το restore από το recycle bin και δοκίμασε να το διαγράψεις από την αρχη σε safe mode ή ακόμη και σε normal άν θες να ξανα
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Υποθέτω πως εκτός από διαγραφή, γενικά δε δέχεται κατ/κόπι κτλ, Marker. Κι αυτό επειδή μάλλον δεν υπάρχει ΚΑΝ αρχέιο εκεί-κάποιο glitch του μητρώου θα είναι (λέω). F1spa, υποθέτω μιλάς για εγκατάσταση λίνουξ. Εγώ λέω να φτιάξεις ένα μπούταμπλ λίνουξ ΣΙΝΤΙ (που φορτώνετασι στη μνήμη), και να ξεκινήσεις απ' αυτό. Το οποίοο μετά το resart το βγάζεις και τέλος. Τα 2α win είναι στον ίδιο δίσκο;
F1spa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2010 Υποθέτω πως εκτός από διαγραφή, γενικά δε δέχεται κατ/κόπι κτλ, Marker. Κι αυτό επειδή μάλλον δεν υπάρχει ΚΑΝ αρχέιο εκεί-κάποιο glitch του μητρώου θα είναι (λέω). Δε κατάλαβα λέξη, ελπίζω να μην χρειζόταν να καταλάβω F1spa, υποθέτω μιλάς για εγκατάσταση λίνουξ. Εγώ λέω να φτιάξεις ένα μπούταμπλ λίνουξ ΣΙΝΤΙ (που φορτώνετασι στη μνήμη), και να ξεκινήσεις απ' αυτό. Το οποίοο μετά το resart το βγάζεις και τέλος.; Και πώς ακριβώς το κάνω αυτό? Τα 2α win είναι στον ίδιο δίσκο; Ναι, είναι στον ίδιο δίσκο με όνομα φακέλου WINDOWS.0, το αναφέρω κι εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=383292 Όμως αυτό το λειτουργικό υπάρχει(διαλέγω στο boot που θα μπω και λειτουργεί κανονικά), δεν είναι εκείνο που έσβησα και (μάλλον) άφησε κατάλοιπο στον κάδο ανακύκλωσης. Αυτό προσπαθώ να το σβήσω και στο παραπάνω θέμα αναρωτιέμαι πώς, αλλά είπα να λύσω ένα ένα τα προβλήματα... Μαντάρα τά'χω κάνει, κι ελπίζω να μη χαλάσω το λειτουργικό γιατί αυτό το καιρό χρησιμοποιώ συνεχώς κάποια προγράμματα και μου είναι απαραίτητα...
F1spa Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Νομίζω πως με κοροϊδεύει ο φάκελος... RevoUnistaller: ---------- Προσθήκη στις 04:13 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:22 ---------- By the way, τα χαρακτηριστικά του φακέλου(μες στο κάδο) είναι προς φύλαξη και κρυφό.
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2010 Υποθέτω πως εκτός από διαγραφή, γενικά δε δέχεται κατ/κόπι κτλ, Marker. Κι αυτό επειδή μάλλον δεν υπάρχει ΚΑΝ αρχέιο εκεί-κάποιο glitch του μητρώου θα είναι (λέω). Δε κατάλαβα λέξη, ελπίζω να μην χρειζόταν να καταλάβω ...το αρχείο δεν είναι μόνο ότι δεν διαγράφεται, αλλά ούτε cut μπορείς να το κάνεις. Σωστά; Ε αυτό είναι γιατί μάλλον δεν υπάρχει καν αρχείο εκεί - είναι κάποια εγγραφή που έμεινε στο Μητρώο (Registry) των Win. Αυτό ΕΛΕΓΑ - αλλά μετά είπες ότι έκανες αρκουδιές με διπλο-εγκαταστάσεις, και δεν το 'χω σίγουρο ότι έτσι ακριβώς είναι τελικά. F1spa, υποθέτω μιλάς για εγκατάσταση λίνουξ. Εγώ λέω να φτιάξεις ένα μπούταμπλ λίνουξ ΣΙΝΤΙ (που φορτώνετασι στη μνήμη), και να ξεκινήσεις απ' αυτό. Το οποίο μετά το restart το βγάζεις και τέλος.; Και πώς ακριβώς το κάνω αυτό? δες εδώ : http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3415907&postcount=42 Ναι, είναι στον ίδιο δίσκο με όνομα φακέλου WINDOWS.0, το αναφέρω κι εδώ: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=383292 Όμως αυτό το λειτουργικό υπάρχει(διαλέγω στο boot που θα μπω και λειτουργεί κανονικά), δεν είναι εκείνο που έσβησα και (μάλλον) άφησε κατάλοιπο στον κάδο ανακύκλωσης. Αυτό προσπαθώ να το σβήσω και στο παραπάνω θέμα αναρωτιέμαι πώς, αλλά είπα να λύσω ένα ένα τα προβλήματα... Μαντάρα τά'χω κάνει, κι ελπίζω να μη χαλάσω το λειτουργικό γιατί αυτό το καιρό χρησιμοποιώ συνεχώς κάποια προγράμματα και μου είναι απαραίτητα... ...απ' ό,τι είδα στο άλλο θρεντ σου, δεν είναι απλά στον ίδιο δίσκο που ρωτούσα. Στο ίδιο PARTITION είναι. Πράγμα που σημαίνει ότι εκείνη η εγκατάσταση είναι ανενεργή = άρα μπορείς να διαγράψεις τους φακέλους με "0" (Win0, ProgFiles 0, κτλ). Είχα ρωτήσει, για να δω μπας και ήταν σε άλλο ΔΙΣΚΟ, απ' όπου θα μπορούσες να μπουτάρεις και να σβύσεις το "επίμονο" αρχείο. Τεσπα υποθέτω άλλος ΔΙΣΚΟΣ (με ελεύθερο χώρο για να κάνεις ΕΚΕΙ μια εγκατάσταση Windows), δεν υπάρχει. Άρα δες το πιο πάνω λινκ για να φτιάξεις "Linux live CD". ...Πριν όμως απ' αυτό, για δοκίμασε αυτό που είχες κάνει προηγουμένως, με την κονσόλα γραμμής εντολών (cmd), αλλά εκτός απ' την παράμετρο /F, βάλε (μη ξεχάσεις ν' αφήσεις space) KAI την /Η , για τους κρυμμένους φακέλους.
F1spa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Πράγμα που σημαίνει ότι εκείνη η εγκατάσταση είναι ανενεργή = άρα μπορείς να διαγράψεις τους φακέλους με "0" (Win0, ProgFiles 0, κτλ). Δεν είναι καθόλου ανενεργεί σε πληροφορώ. Μπαίνω κανονικά. Προσπαθώ να βρω λύση για να σβήσω τον φάκελο windows.0 αλλά μέχρι τώρα δεν έχω βοηθηθεί! Πατάω διαγραφή και δε σβήνεται, οπότε απ'το boot αν τα επιλέξω δουλεύουν κανονικά. Τεσπα υποθέτω άλλος ΔΙΣΚΟΣ (με ελεύθερο χώρο για να κάνεις ΕΚΕΙ μια εγκατάσταση Windows), δεν υπάρχει. Έχω έναν ελεύθερο δίσκο 250GB που είχα σκοπό να βάλω τα 7 μόλις ξεμπερδέψω απ'όλα τα προβλήματα, αλλά δε με βλέπω!! ...Πριν όμως απ' αυτό, για δοκίμασε αυτό που είχες κάνει προηγουμένως, με την κονσόλα γραμμής εντολών (cmd), αλλά εκτός απ' την παράμετρο /F, βάλε (μη ξεχάσεις ν' αφήσεις space) KAI την /Η , για τους κρυμμένους φακέλους. Πατάω κάτι λάθος??
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 τί να σε πω.....δεν ξέρω. Γράψε del/? και πάτα enter να δεις και μόνος σου τις δυνατότητες (και τους διακόπτες) της εντολής del (για την ιστορία πάντως, είχα πει μαζί να δώσεις /F και /Η. Τον ένα διακόπτη μετά τον άλλον, σε ΜΙΑ εντολή) ...όσο για το μπουτάρισμα στα "win0" : δεν παίζει. Το ότι υπάρχoυν σαν επιλογή κατά το μπουτάρισμα, δε λέει κάτι (σβύνεις την εγγραφή απ' το boot.ini και καθαρίζεις). Εκτός κι αν μου πεις πως επιλέγεις "win0", και τα windows που ανοίγουν, είναι διαφορετικά από τα πρόσφατα και "κανονικά" σου (αν πχ είχες κάτι στο desktop των "win0" που δεν έχεις στα άλλα, και το βλέπεις). Θα βαρέσω ένεση πάντως αν είναι έτσι.
F1spa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 τί να σε πω.....δεν ξέρω. Γράψε del/? και πάτα enter να δεις και μόνος σου τις δυνατότητες (και τους διακόπτες) της εντολής del (για την ιστορία πάντως, είχα πει μαζί να δώσεις /F και /Η. Τον ένα διακόπτη μετά τον άλλον, σε ΜΙΑ εντολή) ...όσο για το μπουτάρισμα στα "win0" : δεν παίζει. Το ότι υπάρχoυν σαν επιλογή κατά το μπουτάρισμα, δε λέει κάτι (σβύνεις την εγγραφή απ' το boot.ini και καθαρίζεις). Εκτός κι αν μου πεις πως επιλέγεις "win0", και τα windows που ανοίγουν, είναι διαφορετικά από τα πρόσφατα και "κανονικά" σου (αν πχ είχες κάτι στο desktop των "win0" που δεν έχεις στα άλλα, και το βλέπεις). Θα βαρέσω ένεση πάντως αν είναι έτσι. Δε καταλαβαίνω ακριβώς τί εννοείς. Ανοίγει ο υπολογιστής και καθ'υπόδειξη ενός άλλου παιδιού στο φόρουμ επέλεξα για ονόματα στο boot τα εξής: "Window XP!!!" και "Windows XP". Προσωρινό τίτλο είχα βάλει για να μη μπερδεύομαι. "Window XP!!!"= τα τωρινά μου "Windows XP"= αυτά με τον φάκελο windows.0 Ορίστε: Όλο αυτό έγινε καταλάθος, κα8ώς όταν έκανα εγκατάσταση τα XP, κάνει επανεκκίνηση κι εγώ μπερδεύτηκα όταν άνοιξε και πάτησα εγκατάσταση!! Οπότε έκανε 2 φορές εγκατάσταση!! Όταν μπαίνω στα XP.0, φυσικά και είναι άλλο περιβάλλον. Δικά του document(άρα και επιφάνεια εργασίας-αν θες παραθέτω και photo), άλλος χρήστης. Συγκεκριμένα administrator.0 Y.Γ.:Να ξαναπω, πως πριν λίγες μέρες είχα πει ότι έσβησα ένα φάκελο με Windows και μετά δημιουργήθηκε ο φάκελος στο κάδο. Αυτά τα windows ήταν κάτι παλιά που είχα σε άλλο δίσκο-για να μη μπερδευτούμε το αναφέρω πάλι. Σχολίασε τα παραπάνω πριν σε ρωτήσω για να κινέζικα που αράδιασες πιο πάνω και με μπέρδεψες
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δύο εγκαταστάσεις στο ίδιο partition δεν γίνεται. Η νέα ακυρώνει την άλλη. Το windows0 είναι απομεινάρι. Τώρα τί διάλο φορτώνει που λες (user0 κτλ), δεν ξέρω (γενικά πάντως τα έχεις κάνει όπως ο Κούλθαρντ στο Σπα το 98 ) Tεσπα, δεν κατάλαβα για ποιά κινέζικα λες.
F1spa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Καταρχάς ήταν λάθος του Μιχαλάκη Πάμε τώρα: Δε λέει administrator.0 τελικά: [boot loader] timeout=30 default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0 [operating systems] multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS.0="Microsoft Windows XP Professional!!!" /noexecute=optin /fastdetect multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect Μπορώ να σβήσω τη δεύτερη γραμμή του boot, αλλά τα Windows πως τα σβήνω? Θα δοκιμάσω το Linux τώρα. Θα βρω το αρχείο κάπου στο κάδο και θα το κάνω διαγραφή? Πάντως για μία βδομάδα περίπου χρησιμοποιούσα μονίμως και τα 2 λογισμικά. Να φανταστείς και τα 2 χρησιμοποιούσαν ως default τον φάκελο program files για εγκαταστάσεις.
washcloud Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μπορώ να σβήσω τη δεύτερη γραμμή του boot, αλλά τα Windows πως τα σβήνω? Θα δοκιμάσω το Linux τώρα. Θα βρω το αρχείο κάπου στο κάδο και θα το κάνω διαγραφή? Πάντως για μία βδομάδα περίπου χρησιμοποιούσα μονίμως και τα 2 λογισμικά. Να φανταστείς και τα 2 χρησιμοποιούσαν ως default τον φάκελο program files για εγκαταστάσεις. α) έτσι όπως είναι το λειτουργικό σου, θα σου πρότεινα να μην σβύσεις τίποτα, επειδή είπες το χρειάζεσαι, και δε λέει να γίνει κι άλλα στραβή και να τραβάς τ' αυτιά του Ιντεφίξ. ΟΜΩΣ, θα σου πρότεινα να κάνεις μια άλλη εγκατάσταση στον άλλον δίσκο που είπες έχεις, και σιγά-σιγά, με βάση τί χρειαζούμενο έχεις στα τωρινά σου win, να στήνεις τα καινούρια. Θα σου χρησιμέψουν επίσης για να δεις τον βασικό σου δίσκο μέσα από αυτά, και να διαγράψεις το επίμονο αρχείο (με win στον άλλο δίσκο, δε θα χρειαστεί να "μπλέκεις" και με Linux CD). Όταν με τον καιρό (1; 2 βδομάδες; ) έχεις στήσει σιγά-σιγά την νέα εγκατάσταση, πάρε ένα image της με το Acronis True Image, και "αποσυμπίεσέ το" πάνω στον ΒΑΣΙΚΟ σου δίσκο (θα εξαφανιστούν τα τωρινά σου win, τα win0, και όλο το μπέρδεμα εκεί). Ελπίζω να ήμουν κατανοητός. β) αν έχεις ήδη φτιάξει το Linux CD, ναι, όπως το 'πες : θα μπεις στον φάκελο του RECYCLER και θα σβύσεις το αρχείο που σε χτικιάζει. γ)...και 'γω Μακλάρεν υποστήριζα ανέκαθεν (αν και εδώ και χρόνια δεν το βλέπω οπαδικά πια) αλλά ποιός Μιχαλάκης λες; Ο Κούλθαρντ ήταν που τα είχε κάνει νιμού τότε...
F1spa Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Ιουνίου 2010 α) έτσι όπως είναι το λειτουργικό σου, θα σου πρότεινα να μην σβύσεις τίποτα, επειδή είπες το χρειάζεσαι, και δε λέει να γίνει κι άλλα στραβή και να τραβάς τ' αυτιά του Ιντεφίξ. ΟΜΩΣ, θα σου πρότεινα να κάνεις μια άλλη εγκατάσταση στον άλλον δίσκο που είπες έχεις, και σιγά-σιγά, με βάση τί χρειαζούμενο έχεις στα τωρινά σου win, να στήνεις τα καινούρια. Θα σου χρησιμέψουν επίσης για να δεις τον βασικό σου δίσκο μέσα από αυτά, και να διαγράψεις το επίμονο αρχείο (με win στον άλλο δίσκο, δε θα χρειαστεί να "μπλέκεις" και με Linux CD). Τί win να βάλω, xp ή 7? Μήπως αν βάλω τα 7 χάσω τα xp. Γιατί θυμάμαι όταν είχα vista κι έβαλα μετά xp χάθηκαν τα vista - άλλη αξιομνημόνευτη ταλαιπωρία που είχα τραβήξει... Όταν με τον καιρό (1; 2 βδομάδες; ) έχεις στήσει σιγά-σιγά την νέα εγκατάσταση, πάρε ένα image της με το Acronis True Image, και "αποσυμπίεσέ το" πάνω στον ΒΑΣΙΚΟ σου δίσκο (θα εξαφανιστούν τα τωρινά σου win, τα win0, και όλο το μπέρδεμα εκεί). Ελπίζω να ήμουν κατανοητός. Θα σε ξαναρωτήσω όταν έρθει η ώρα, ασυζητητί! Το linux πάντως το έκαψα, οπότε θα το δοκιμάσω πρώτο.. γ)...και 'γω Μακλάρεν υποστήριζα ανέκαθεν (αν και εδώ και χρόνια δεν το βλέπω οπαδικά πια) αλλά ποιός Μιχαλάκης λες; Ο Κούλθαρντ ήταν που τα είχε κάνει νιμού τότε... .::OFF TOPIC::. Α εσύ λες αυτό: [ame=http://www.youtube.com/watch?v=urCpOXSttAE]αυτό[/ame]: Νόμιζα πώς ελεγες αυτό [ame=http://www.youtube.com/watch?v=irhBKH6AnS8&feature=related]http://www.youtube.com/watch?v=irhBKH6AnS8&feature=related[/ame] , που είχε γίνει τεράστιο θέμα αλλά τελικά ήταν λάθος του Shumi. .::OFF TOPIC::.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.