marialalala Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Γεια σας, Θα ηθελα να ρωτησω κατι σχετικα με αποστολη δεματων σε περιπτωση που καποιος γνωριζει. Θελω να στελνω δεματα στην αθηνα (εγω ειμαι απο νησι) καθως και να λαμβανω. Θα ηθελα να ρωτησω καταρχην ποση ειναι η χρεωση. Επισης, τι χρειαζεται να κανω για να παραλαβω το δεμα. Επειδη μενω σε χωριουδακι, θα πρεπει να πηγαινω στο κεντρο,στην πολη στα ΕΛΤΑ για να το παραλαμβανω; Χρειαζεται ταυτοτητα; Μου ερχεται ειδοποιηση (πχ συστημενο) ??
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Κατ' αρχάς δες στη ιστοσελίδα των ΕΛΤΑ μπας κι έχουν τιμοκατάλογο (χλωμό, αλλά δες). Αν όχι, ζήτα να σου δώσουν έναν απ' το γραφείο της περιοχής σου. Όσον αφορά τις χρεώσεις, εξαρτώνται κυρίως από το βάρος και τον όγκο κάθε φορά. Αν υπάρχει καμμιά μεταφορική ή ΚΤΕΛ που φτάνει μέσω φέρυ στο νησί, ρώτα, αν τα δέματα είναι σχετικά ογκώδη, διότι πχ ένα δέμα διαστάσεων όσο ένας υπολογιστής ή μια μικρή tv (κι ας είναι και ΑΔΕΙΟ), παίζει να σου βγούνε ακριβότερα με ΕΛΤΑ. Αν βέβαια δεν μπορεί ο παραλήπτης να πάει να παραλάβει από ΚΤΕΛ ή μεταφορική (γενικών μεταφορών εννοώ, όχι courier), τότε τα ΕΛΤΑ είναι μονόδρομος. Όσον αφορά τις παραλαβές σου : πάρε τηλ (θα το βρεις στον κατάλογο του ΟΤΕ) και ρώτα τα αυτά, για το πώς λειτουργεί το γραφείο στην "χώρα" : κατά πάσα πιθανότητα, θα σε υποχρεώνουν να πηγαίνεις η ίδια να το παραλάβεις, λέω 'γω... Συνεννοήσου όμως μαζί τους, μπας κι έρθετε σε κάποια "συμφωνία". Αν χρειαστεί πάντως να πηγαίνεις, σε κάθε περίπτωση πρέπει να πηγαίνεις με ταυτότητα. Αν τυχόν στο φέρουνε και δε σε βρούνε, αφήνουν ειδοποίηση, ανεξάρτητα αν είναι συστημένο ή όχι (στο συστημένο, απλά παραδίδουν αυστηρά σε 'σένα την ίδια,,,υποτίθεται έστω, συν το ότι σε περίπτωση απώλειας, μπορούν να το "ψάξουν" με βάση τον αριθμό αποστολής του συστημένου. Των μη συστημένων, μέχρι τυχόν να επιστρέψουν στον αποστολέα, αγνοείται η τύχη τους).
PCharon Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Αναλυτικότατα στο site τους. Για τα δέματα εσωτερικού δες αυτό http://www.elta.gr/packages_eswt.pdf * Ταυτότητα θέλει για την παραλαβη. Ειδοποίηση φυσικά κι έρχεται, όταν δεν είναι με υπηρεσία παράδοσης (αυτό ρώτα το στο ταχυδρομείο να δεις αν σε συμφέρει και τί μπορεί να γίνει ανάλογα με τον τόπο διαμονής).
paylidis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 μέχρι 2 κιλά για παραλαβή και παραδοση απο το καταστημα (τονιστε το τουλαχιστον 10 φορές) υπάρχει και η υπηρεσία δεμάτων στην speedex με 6 ευρώ. Γρήγορα και πανελλαδικό δικτυο και ευτυχώς χωρίς ουρές. Εγώ τα εκοψα τα ελτα γιατι μου χαθηκαν διάφορα δέματα και μια επιταγή (ευτυχώς ηταν δίγραμμη και ονομαστική και όποιος φούστης την πήρε μονο κωλοχαρτο μπορεί να την έκανε)...
joker900 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 στον επίσημο τιμοκατάλογο στην ιστοσελίδα της speedex δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.είσαι σίγουρος πως από την μία πόλη σε άλλη η χρέωση μέχρι 2 κιλά είναι αυτή που αναφέρεις;
washcloud Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 ...ρωτάς γι' αυτό που τόνισε 10άκις για παράδοση/παραλαβή στο/απ' το κατάστημα;
paylidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 επισημαίνεις τουλαχιστον 10 φορές το παραλαβη και παραδοση απο το καταστημα και είναι 6 ευρώ. υπηρεσία δεμάτων λεγεται, κάτι σαν το Poste restande είναι. το εχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορες. Απο εκει και πέρα επιπλέον κιλά ή υπηρεσίες χρεώνονται εξτρα. Αυτό είναι χρεώση για δέμα μεταξύ πολέων και μέχρι 2 κιλά. Ψάξτε το αλλά τονίστε και επιμείνετε σε αυτό που λέω γιατι συχνά το κάνουνε γαργαρα επίτηδες και πληρώνει ο παραλήπτης τα κέρατα του... Μου το κάνανε και για ένα δέμα-χαρισμα ενός παιδιού απο εδω μέσα που μου ζήταγαν 24 ευρώ (για pc p3 που πήρα τσαμπα και δεν αξίζει καν τόσο). Τελικά η μοσχαρα στο καταστημα που το έδωσε ο φίλος αποδείχτηκε οτι δεν το είχε γράψει... Τελικά αφού τους έκανα εναν περιποιημένο καυγά με χρέωσαν 9 ευρω, όσο επρεπε...)
joker900 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 τι να πω φίλε μου.....ίσως αυτην την εξυπηρέτηση σου την κάνει χατηρικά ο τοπικός αντιπρόσωπος που στέλνεις η παραλαμβάνεις την αποστολή στην πόλη που μένεις.Έχω στείλει κι εγώ αρκετές αποστολές και ο επίσημος τιμοκατάλογος ορίζει 9 ευρώ.Η υπηρεσία δεμάτων συνήθως αφορά πελάτες με καθημερινή κίνηση (πιστωτικοί πελάτες).Τώρα αφού εσύ κάνεις έτσι την δουλειά σου....είσαι τυχερός!!!!Στην Αθήνα δεν νομίζω να κάνει έστω και ένα κατάστημα της speedex τις τιμές που αναφέρεις σε πελάτη λιανικής.
paylidis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Στο λεω με απολυτη βεβαιότητα. με τον τυπά στην κουριερ δεν εχω και τις καλύτερες σχέσεις... Η κουριερ είναι 60 μέτρα απο το σπίτι μου και τον ρώτησα αν γίνεται να πληρώνω λιγότερο γιατι ούτως ή αλλιώς συνήθως εγω παω και παραλαμβανω τα δέματα και μου το πρότεινε. Κάνε μια ερώτηση και στα κεντρικά... τα 6 ευρω για 2 κιλά δεν είναι τίποτα
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 ...τώρα το λες αλλιώς όμως... Και το παληκάρι πιο πάνω, έχει δίκιο : από τα ~3 Ευρώ που είναι το "πάγιο" για τους αντιπροσώπους, ο καθ' ένας τους μπορεί να παίζει (ανάλογα αν πρόκειται για πελάτες με συμφωνία, ή για "δικά τους άτομα"). Άλλο όμως αυτό, κι άλλο το "επίσημη πολιτική της εταιρίας". Μ' άλλα λόγια, σε...βαρέθηκε και στο πρότεινε.
paylidis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 τι να πω. δεν ξέρω... το θέμα είναι οτι η τιμή είναι πολύ καλή και το αναφέρω... Δε με ενδιαφέρει γιατι είναι 6 ευρω τα 2 πρωτα κιλα, με ενδιαφερει το οτι είναι... πάντως ψάξτε το...
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 ...στο ξαναλέω : μέχρι κάποιο ποσό (γύρω στα 3-4€) είναι τα "πάγιά τους" (τόσα αποδίδουν στην εταιρία). Αν χρεώσουν πιο κάτω, μπαίνουν τελείως μέσα. Από 'κει και προς τα πάνω, είναι ο τζίρος τους. Κι ανάλογα τους πελάτες και τις συμφωνίες για αποστολές, παίζουν και οι χρεώσεις (όταν ο άλλος κάνει 100 αποστολές το μήνα, χρεώνεται προνομιακά). Ο απλός τυχαίος πελάτης, πληρώνει τη στάνταρ χρέωση. Με τα 6 που σου παίρνει εσένα, είναι απλά "στα φράγκα του", νομίζω (αν συνυπολογίσεις και τα πάσης φύσεως έξοδά του ως επιχείρηση). Και δεν πρόκειται περί "ειδικής υπηρεσίας" (κάποιου "πακέτου" δλδ) - αν εξαιρέσεις βέβαια την παράδοση του αντικειμένου στο γραφείο αποστολής, διότι αυτή ανέκαθεν χρεωνόταν 1-2 Ευρώ κάτω, με βάση τον τιμοκατάλογο της κάθε μαμάς-εταιρίας. Η δε παραλαβή από το γραφείο στο οποίο πήγε το δέμα, δεν έχει να κάνει, καθώς τα κέρδη των κατά τόπους αντιπροσώπων βγαίνουν ΜΟΝΟ από τις αποστολές που κάνουν, κι όχι από τις παραδόσεις των όσων τους ήρθαν. Χάρη σου κάνει, όπως είπα, δεν είναι κάτι απαιτήσιμο απ' τη μεριά του απλού πελάτη. Έχω κι εγώ έναν γνωστό στην Interattica, που μου έπαιρνε χατιρικώς ένα παρόμοιο ποσό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.