Προς το περιεχόμενο

Ερωτησεις σχετικα με τον εκτελωνισμο...

Amanece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω εχω παρει κατι Γυαλια μεσω ebay αξιας πρπ 200ευρο. Τα γυαλια ηρθαν απο Αμερικη κ εμαθα καθυστερημενα οτι πρεπει να παω να τα εκτελωνισω...Εχω τις εξης ερωτησεις:

1.Ποσο περιπου θα κοστισει ο εκτελωνισμος...? (ειναι μαλλον 5 μερες στο αεροδρομιο)

2.Τι χρειαζεται ο εκτελωνισμος...? (χαρτια,ταυτοτητες κτλ.. επισης η αγορα εγινε μεσς καρτας ενος φιλου μ,ειναι απαραιτητο να ειναι κ αυτος εκει? μπορει να γινει με εξουσιοδοτηση? )

3.Ποιες ωρες μπορω να παω κ αν η διαδικασια ειναι πολυ χρονοβορα..?

Ευχαριστω πολυ για τον χρονο σας...

Δημοσ.
οι απαντησεις ειναι εδω

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=197291

Στα πεταχτα

1. υπολογισε κάπου 100 ευρώ

2.Ταυτοτητα του παραλήπτη του πακετου

3.Πρωι και θα φας τουλαχιστον 2 ωρες

Tο ειδα το thread κ σ ευχαριστω,ομως πραγματικα βιαζομαι κ να διαβασω 400+ σελιδες ειναι σχεδον αδυνατο κ ισως τα πραγματα να εχουν αλλαξει κιολας.Επισης μ ειπαν οτι αμα μεινει πανω παπο μια βδομαδα στο αεροδρομιο το πακετο θα ειναι χ2 τα λεφτα στον εκτελωνισμο...Οποτε πρεπει να παω αυριο κ πρεπει να παω κ να το παρω...

Κατι ακομα...χρειαζεται μονο ταυτοτητα του παραληπτη η κ ο ιδιος ο παραληπτης..?

Επισης ολη η διαδικασια γινεται μεσα στο αεροδρομιο ή καπου αλλου..?

Δημοσ.

Τον εκτελωνισμό μπορεί να τον κάνει μόνο ο ιδιοκτήτης του δέματος ή επαγγελματίας εκτελωνιστής.Άλλος δεν μπορεί να κάνει εκτελωνισμό.Όσον αφορά το κόστος εκτελωνισμού,αν τον κάνει μόνος του ο παραλήπτης του δέματος θα κοστίσει μόνο το ύψος του δασμού και τον ΦΠΑ.Αν το εκτελωνίσει επαγγελματίας θα πληρωθεί και αυτός οπότε δε θεωρώ ότι μπορεί να συμφέρει τόσο.Πόσο είναι ο δασμός δεν ξέρω,τηλεφώνησε στο Υπουργείο Οικονομικών στη δ/νση τελωνείων να σου πουν την κλάση και το ποσοστό του δασμού.Αν π.χ ο δασμός είναι 7% τότε θα τον υπολογίσεις στο άθροισμα καθαρή αξία+μεταφορικά+ασφάλεια (αν είναι ασφαλισμένο το δέμα),C.I.F (Cost Insurance,Freight).Μετά στο νέο σύνολο θα προσθέσεις και το 21% ΦΠΑ και θα δεις τι θα πληρώσεις.Στο παράδειγμα μου βγαίνει:58,94€ (200€+7%)+21%=258,94-200€ η αγορά=58,94€

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...