Προς το περιεχόμενο

Απορία για το Word

horse1980

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους. Αν και δουλεύω πολλά χρόνια το word, έχω μία απορία που αν μου τη λύσετε, θα με διευκολύνετε πολύ. Έχω ακούσει ότι υπάρχει τρόπος να δημιουργήσω εσωτερική σχέση-σύνδεση μέσα στο ίδιο έγγραφο word. Για να γίνω πιο σαφής. Σε πολλές εργασίες για τη σχολή μου, παραπέμπω πολλές φορές σε άλλες σελίδες της ίδιας εργασίας. Καθώς, όμως κατά την πορεία της εργασίας κάνω αρκετές αλλαγές στο κείμενο, με αποτέλεσμα να αλλάζει η σελιδοποίηση, πρέπει κάθε φορά να γυρνάω και να διορθώνω τις παραπομπές αυτές, ώστε να παραπέμπουν στην σωστή σελίδα. Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό? Θέλω δηλ. να συνδέσω το σημείο που λέω: "Βλ. σελ. 25" με ένα κομμάτι κειμένου από την σελίδα αυτή, ώστε, αν μετά από αλλγές αυτό το κομμάτι μεταφερθεί στη σελίδα 26, να αλλάξει αυτόματα και η παραπομπή και να λέει πλέον: "Βλ. σελ. 26".

---------- Προσθήκη στις 14:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:26 ----------

Τελικά το βρήκα. Χρειάζεται να οριστεί αρχικά κάποιος σελιδοδείκτης και μετά να εισαχθεί ένα πεδίο. Αν κάποιος θέλει περσσότερες διευκρινίσεις, ας μου πει για να το εξηγήσω λεπτομερώς.

Δημοσ.
Καλημέρα σε όλους. Αν και δουλεύω πολλά χρόνια το word, έχω μία απορία που αν μου τη λύσετε, θα με διευκολύνετε πολύ. Έχω ακούσει ότι υπάρχει τρόπος να δημιουργήσω εσωτερική σχέση-σύνδεση μέσα στο ίδιο έγγραφο word. Για να γίνω πιο σαφής. Σε πολλές εργασίες για τη σχολή μου, παραπέμπω πολλές φορές σε άλλες σελίδες της ίδιας εργασίας. Καθώς, όμως κατά την πορεία της εργασίας κάνω αρκετές αλλαγές στο κείμενο, με αποτέλεσμα να αλλάζει η σελιδοποίηση, πρέπει κάθε φορά να γυρνάω και να διορθώνω τις παραπομπές αυτές, ώστε να παραπέμπουν στην σωστή σελίδα. Ξέρει κανείς πως γίνεται αυτό? Θέλω δηλ. να συνδέσω το σημείο που λέω: "Βλ. σελ. 25" με ένα κομμάτι κειμένου από την σελίδα αυτή, ώστε, αν μετά από αλλγές αυτό το κομμάτι μεταφερθεί στη σελίδα 26, να αλλάξει αυτόματα και η παραπομπή και να λέει πλέον: "Βλ. σελ. 26".

---------- Προσθήκη στις 14:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:26 ----------

Τελικά το βρήκα. Χρειάζεται να οριστεί αρχικά κάποιος σελιδοδείκτης και μετά να εισαχθεί ένα πεδίο. Αν κάποιος θέλει περσσότερες διευκρινίσεις, ας μου πει για να το εξηγήσω λεπτομερώς.

Aν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να γράψεις πώς το έκανες;

Επίσης, δουλεύει μόνο με παραπομπές σε σελίδες, ή και με παραπομπές σε κεφάλαια ή άλλες υποσημειώσεις (ή π.χ. σε πλάγιους αριθμούς);

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Καλημέρα Myron και συγγνώμη για την μεγάλη καθυστέρηση, αλλά έλειψα για αρκετές μέρες. Λοιπόν η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει κανείς είναι η εξής:

Αρχικά επιλέγουμε το κείμενο στο οποίο θέλουμε να παραπέμπει η υποσημείωσή μας. Αφού το επιλέξουμε πάμε Εισαγωγή>Σελιδοδείκτης, δίνουμε ένα όνομα στο σελιδοδείκτη και πατάμε Προσθήκη. Έπειτα πάμε στην υποσημείωση, όπου θέλουμε να γίνεται αναφορά στην σελίδα που βρίσκεται το μαρκαρισμένο κείμενό μας και πατάμε Εισαγωγή>Πεδίο. Ανοίγει ένα παράθυρο στο οποίο υπάρχουν αρκετές κατηγορίες πεδίων και σε κάθεμια πολλά διαφορετικά πεδία (με μονό κλικ στο καθένα μας δίνει κάτω μια σύντομη περιγραφή για το τι ακριβώς κάνει). Εγώ για να πετύχω αυτό που ήθελα επέλεξα ως κατηγορία το "Συνδέσεις και παραπομπές" και μέσα σε αυτήν την κατηγορία το πεδίο PageRef. Μετά επιλέγουμε το όνομα του σελιδοδείκτη, που εμείς δώσαμε νωρίτερα και αντιστοιχεί στο κείμενό μας. Τικάρουμε αν θέλουμε και την επιλογή "υπερσύνδεση με την παράγραφο", ώστε με Ctrl+κλικ πάνω στο πεδίο να μας πηγαίνει στο αντίστοιχο μαρκαρισμένο κείμενο μας. Τέλος πατάμε ΟΚ και το πεδίο μας (στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αριθμός σελ. όπου βρίσκεται το κείμενο που επιλέξαμε) εμφανίζεται. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για κάθε πεδίο. Αν το κείμενο είναι μεγάλο και θέλουμε να ξεχωρίζουν τα πεδία, πάμε Εργαλεία>Επιλογές και από την αναδιπλούμενη λίστα κάτω από το "Σκίαση πεδίων" επιλέγουμε "πάντοτε". Τώρα τα πεδία είναι σκιασμένα και φαίνονται μ' ένα γρήγορο πέρασμα, χωρίς φυσικά η σκίαση να φαίνεται στην εκτύπωση. Τώρα για τα πλαγιαστά γράμματα, που με ρωτάς, δεν ξέρω αν έχει ξεχωριστή επιλογή σε κάποια από τις κατηγορίες πεδίων (μπορείς να πειραματιστείς). Φαντάζομαι πάντως ότι μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου με τον τρόπο, που σου είπα παραπάνω, δηλ. μαρκάροντας τα σημεία που σε ενδιαφέρουν και ορίζοντας τα ως σελιδοδείκτες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...