Προς το περιεχόμενο

iphone vs other smart phones

DoukiMan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
τα android είναι πολύ φρέσκο OS για να το εμπιστευτεί κανείς

Γιατι αυτο? Θελω να πω, που μπορει να σε κρεμασει?

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Φίλε μου δεν υπάρχει σύγκριση πάρε το iphone και δε θα αλλάξεις κινητό ξανά...τα κινητά οπως τα ξέραμε πεθάνανε και είναι θέμα χρόνου να καταλάβει ο κόσμος πως nokia και SE οτι είναι να δώσουν..δώσανε..τα windows mobile δε πείσανε κανένα και τα android είναι πολύ φρέσκο OS για να το εμπιστευτεί κανείς

πάρε το iphone

λοιπον

1)οθονη αφης

2)απλη χρηση

3)δυνατο ηχειο

4)χορητικοτητα

5)να μην κολλαει

6)ανθεκτικοτητα

7)δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ η καμερα με 5 μεγκαπιξελς ειμαι κομπλε

8)wi-fi απλα να μην με πεταει μετα το 10λεπτο

9)τιμη maxmax 500 το πολυ max αντε το πολυ κατι ακομα αλλα να τηρει αυτα τα κρητιρια και με το παραπανω

τηρει ομως τα παραπανω το ιφονε και για ποια εκδοση αναφερεσαι?

Δημοσ.
Φίλε μου δεν υπάρχει σύγκριση πάρε το iphone και δε θα αλλάξεις κινητό ξανά...τα κινητά οπως τα ξέραμε πεθάνανε και είναι θέμα χρόνου να καταλάβει ο κόσμος πως nokia και SE οτι είναι να δώσουν..δώσανε..τα windows mobile δε πείσανε κανένα και τα android είναι πολύ φρέσκο OS για να το εμπιστευτεί κανείς

πάρε το iphone

Το android μια χαρά πληρέστατο OS είναι. Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το OS του iPhone.

Όταν λες δε μπορεί να το εμπιστευθεί κάποιος, το έχεις δοκιμάσει; Έχεις δοκιμάσει π.χ. την έκδοση 1.5 με Sense UI; Μια χαρά OS είναι, με απίστευτο Stability. Και μιλάω πάντα για τη πρώτη έκδοση Android που βγήκε.

Άντε, μην ακούω τέτοια χαζά.

Δημοσ.

Το θέμα είναι το feedback που παίρνει η google και οι εκάστοτε κατασκευαστές απο τους χρήστες δεν μένει ανεκμετάλευτο. Αυτό είναι σημαντικό. Δηλαδή οι χρήστες λέγανε εγκατάσταση των εφαρμογών στην sd card λύθηκε στην έκδοση 2.2. Οι χρήστες λέγανε bluetooth file transfer . Λύθηκε στην έκδοση 2.1. Οι χρήστες λέγανε ραδιόφωνο λύθηκε στα κινητά που βγήκαν με έκδοση 2.1. Αυτό είναι σημαντικό . Πιστεύω ότι το android θα πάει πολυ καλά.

Το market δυστυχώς δεν έχει ανοίξει ακόμα για πολλές χώρες γιατί χρειάζεται συννενόηση με τους providers. Σε αντίθεση με την apple το 30% το κρατάει ο provider και όχι η google. H Ελλάδα δεν βλέπει ακόμα paid applications. Ένα πακετάκι όμως απο paid apps αν τα βρεις στο internet τα εγκαθιστάς πολύ έυκολα χωρίς σπάσιμο του κινητού. Δεν μπορώ να διαμορφώσω όμως πλήρη άποψη για το market.

Ότι και αν πάρεις android ή iphone μια χαρά θα κάνεις την δουλειά σου αν καλύπτουν φυσικά τις ανάγκες σου. Εγώ πχ μου αρέσει που έχω διαμορφώσει το sense ui με πολύ όμορφο αποκλειστικά προσωπικό τρόπο σε σχέση με το iphone 3gs που είναι μαύρο φόντο με εικονίδια.Άλλος του αρέσει το αντίθετο και ότι τα x ms γρηγορότερη απόκριση είναι σημαντικότερο. Έτσι πάει.

Δημοσ.

παιδια τι λετε τωρα το ν8 θα ειναι πολυ καλυτερο

Πλεονεκτηματα που βλεπω ειναι οτι στο N8 λεει VideoCalling με VGA αναλυση,εχει 3D Graphics Accelerator,Wifi UPNP,Καλυτερο Browser,για το TV-out με HDMI δεν ξερω αν το εχει και το iphone,εχει Ραδιοφωνο το N8 και στο iphone λεει οτι η βιντεοκληση γινεται μονο με Wifi,το N8 εχει Bluetooth Version 3 και το ελεος ειναι οτι το iphone 4 δεν υποστηριζει Java και το χειροτερο ειναι οτι θα εχει παλι Κλειδωμενο Bluetooth.

Ετσι οπως το ειδα το N8 ειναι καλυτερο, οσο για το iphone γιατι να δωσουμε 600ε+ για κλειδωμενη συσκευη ?

Τελος θα εχει και καλυτερη ποιοτητα ηχου το νοκια αφου το απλε θα εχει το ιδιο με το 3g.Τι λετε?

Δημοσ.

Το πρόβλημα του android για μένα είναι η πολυφωνία στις συσκευές... πχ htc wildfire που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η οθόνη του είναι πιο μικρή από άλλες συσκευές και θα υπάρχει ένα θέμα με κάποιες εφαρμογές (όπως υπάρχει τώρα για ένα άλλο κινητό της htc του οποίου το όνομα μου διαφεύγει).

Άλλο παράδειγμα είναι αυτό που ξανά αναφέραμε με το ότι κάθε εταιρία έχει ψιλό customάρει το android

Τέτοιο πρόβλημα δεν έχεις με το iphone... ξέρεις ότι εκτός και αν έχεις 2-3 χρόνων συσκευή, οτιδήποτε υπάρχει στο app store θα τρέχει.

Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα με το pc/mac κατ εμε... η έλλειψη επιλογών και high end parts στα mac με σίγουρη όμως την λειτουργία του με το λειτουργικό.

Δημοσ.
Το πρόβλημα του android για μένα είναι η πολυφωνία στις συσκευές... πχ htc wildfire που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Η οθόνη του είναι πιο μικρή από άλλες συσκευές και θα υπάρχει ένα θέμα με κάποιες εφαρμογές (όπως υπάρχει τώρα για ένα άλλο κινητό της htc του οποίου το όνομα μου διαφεύγει).

Άλλο παράδειγμα είναι αυτό που ξανά αναφέραμε με το ότι κάθε εταιρία έχει ψιλό customάρει το android

Τέτοιο πρόβλημα δεν έχεις με το iphone... ξέρεις ότι εκτός και αν έχεις 2-3 χρόνων συσκευή, οτιδήποτε υπάρχει στο app store θα τρέχει.

Υπάρχει μεγάλη ομοιότητα με το pc/mac κατ εμε... η έλλειψη επιλογών και high end parts στα mac με σίγουρη όμως την λειτουργία του με το λειτουργικό.

'Η πολυφωνία δεν είναι κακή. Δηλαδή δεν σου αρέσει εμφανησιακά το ένα κινητό παίρνεις το άλλο. Δεν σου αρέσει η κάμερα του ενός παίρνεις το άλλο κοκ. Το custom δεν ισχύει. Το sense ui την htc πχ είναι ένα shell που τρέχει απο επάνω. Μπορείς να γυρίσεις στο κανονικό android ui όποτε θέλεις και τούμπαλιν. Όσον αφορά τις εφαρμογές ο σωστός developer μπορεί να φτιάξει τις εφαρμογές να τρέχουν παντού . Οι εφαρμογές που είναι απλά με controls δεν έχουν πρόβλημα. Όσες έχουν γραφικά θα πρέπει να προσαρμόζονται. Σίγουρα όμως δημιουργεί ένα πρόβλημα.

Δημοσ.
'Η πολυφωνία δεν είναι κακή. Δηλαδή δεν σου αρέσει εμφανησιακά το ένα κινητό παίρνεις το άλλο. Δεν σου αρέσει η κάμερα του ενός παίρνεις το άλλο κοκ. Το custom δεν ισχύει. Το sense ui την htc πχ είναι ένα shell που τρέχει απο επάνω. Μπορείς να γυρίσεις στο κανονικό android ui όποτε θέλεις και τούμπαλιν. Όσον αφορά τις εφαρμογές ο σωστός developer μπορεί να φτιάξει τις εφαρμογές να τρέχουν παντού . Οι εφαρμογές που είναι απλά με controls δεν έχουν πρόβλημα. Όσες έχουν γραφικά θα πρέπει να προσαρμόζονται. Σίγουρα όμως δημιουργεί ένα πρόβλημα.

Δεν διαφωνώ... ειδικά όσο αφορά τις συσκευές είναι πολύ μεγάλο αβαντάζ αλλά θα πρέπει να πάρουν τα πράγματα τον δρόμο που αναφέρεις... γιατί αν δεν "στρώσει" αυτό από τώρα που είναι στην αρχή ακόμα, στο μέλλον θα υπάρχει πρόβλημα.

Οι cutomιες πάλι συμπεριλαμβάνουν και τις εκδόσεις του android (το εννοούσα δεν το έγραψα)...

Εκτός αυτού φοβάμαι ότι στο μέλλον το "sence" κάθε εταιρίας θα δημιουργήσει ίσως προβλήματα αλλά σίγουρα "ρεύματα"... γενικά η πολλές κατηγορίες εμένα τουλάχιστον με προδιαθέτουν (κοιτούσα πχ video με το nexus one και το δικό μου desire... ίδιο κινητό ίδια όλα διαφορετική εμφάνιση)

Για αυτό μου άρεσε που η microsoft ανακοίνωσε ότι στα mobile seven δεν θα έχει "sences"

Δημοσ.

Αυτα τα παρε το Iphone και θα καταλαβεις δεν μου λενε κατι.Ατεκμηριωτα παντα..:P

Για το Android οτι και να πουμε ειναι λιγο...

1. Ανεπισημο Support χρονια μπροστα
  2. Ολες οι συσκευες ακομα με μια μικρη καθυστερηση θα παρουν το 2.2
  3. Απο χαρακτηριστικα το μονο που μπορω να δωσω Credits στο Iphone ειναι η Οθονη αν και εχουν ακουστει πολλα(Check Engadget) αν θες να ακουσεις κατι σωστο ακου το απο εναν Apple Enthousiast που πρεπει να ειναι αντικειμενικος για να μην φαει κραξιμο.
  4. Δεν χρειαζεται να αλλαξεις μετα απο 1 χρονο συσκευη για να παρεις λιγα Features παραπανω ενω ο ανταγωνισμος τα εχει απο μηνες εως 6 χρονια μπροστα παρουσιαζοντας τα ως πρωτοποριακα
  5. Τιμη ;)(ποτε προλαβατε να ποσταρετε και οι 2;Τεσπα αυτο παει και για την γκαμα των συσκευων 400 350 300 και παει λεγοντας δεν ειναι αναγκη να κοιταμε μονο την εμφανιση για να επιλεξουμε ενα κινητο(για πολλους και η τιμη και το οριο που θετουμε ειναι το παν) + οτι πεφτει κατακορυφα μετα απο 2 3 μηνες)

Ενδεχομενως να υπαρχουν και αλλα που βαριεμαι να γραφω αλλα οτι και να πω θα πεφτω σε εναν τοιχο οπως η πιπιλα ποιοτητα κατασκευης ευχρηστια κλπ

Για τα apps εγω με Free δουλευω και αν θελω Apps ή Games απο τα καλα ;) ας ειναι καλα τα Sites (χωρις παντα να χρειαστω να σπασω-brickarω το κινητο μου):devil:

Οσο για το οτι το κινητο εχει παρει τον ρολο ενος MiniPC οκ Whatever...

Μπορεις να εχεις καλο σημα;Μπορει η μπαταρια σου να κραταει μερες;Μπορεις να γραφεις ελληνικα;Μπορεις να εχεις μια συσκευη που ειναι πρωτα τηλεφωνο και οχι κατι αλλο που απλα παιρνει και τηλεφωνα;

Ξαναλεω ειχα και τις 3ς πλατφορμες και προσωπικα για την χρηση που κανω Gps,Camera,Internet,μουσικη,video και πανω απο ολα τηλεφωνα(Btw πειτε μου τι παραπανω κανετε εσεις και χρειαζεστε υπερκινητα των 500 euro;) περισσοτερο με εχει βολεψει το 5800 και το Ν82 παρα το Iphone ή το Android.(Μεγαλο ξενερωμα στις υπερπλατφορμες η μπαταρια και το σημα)

Και παμε αλλη μια αν το Iphone 3GS σας το τελειοτερο πραγμα που εχει βγει στην Γη γιατι μετα απο εναν χρονο τα σκοτωνετε ολοι για να παρετε το 4;Στις αγγελιες γινεται ο χαμος...

Σημειωση:Η Νοκια για εμενα ειχε πεθανει οχι τοσο για το Symbian αλλα για την κοροιδια,αυτο που με απετρεπε χρονια να παρω Erickson δλδ το ιδιο ακριβως κινητο με αλλο σχημα και αλλο γραμματακι μπροστα Κ,W,G κλπ

Περιμενω απαντηση του στυλ μη παρεις τοτε Iphone να υπαρχει διαθεσιμοτητα οταν βγει για εμας ;) Οχι απο τους 2 τελευταιους... :-D

Δημοσ.

Στο θεμα OS ναι το iOS ειναι μπροστα αλλα τι να το κανω αν με περιοριζει μεχρι εκει που δεν παει το Hardware του και το Jailbreak ειναι μονοδρομος;Εχω κανει σε 4 φιλους μου εγω την διαδικασια και οπως και να το κανουμε δεν ειναι ευκολο για ολους.

Δηλαδή τι δύσκολο εχει η διαδικασία???

Ενα .exe κατεβάζεις και το τρέχεις με το κινητό συνδεδεμένο.

Sorry αλλά το να hackareis Windows mobile είναι πολύ πιο σύνθετο και δύσκολο.

Iphone ή Android απο μένα.

Η κανά symbian μέχρι 300 ευρό 5800 ή Χ6 γιατί έρχονται χαλεποί καιροί.:-)

Δημοσ.

490 ευρω και φτηνοτερο παιρνεις το htc desire το κορυφαιο android κινητο εχει της παναγιας τα ματια μεσα..και ειναι ολα ξεκλειδωτα εννοειτε :)

• Moderators
Δημοσ.
Δηλαδή τι δύσκολο εχει η διαδικασία???

Ενα .exe κατεβάζεις και το τρέχεις με το κινητό συνδεδεμένο.

Sorry αλλά το να hackareis Windows mobile είναι πολύ πιο σύνθετο και δύσκολο.

Iphone ή Android απο μένα.

Η κανά symbian μέχρι 300 ευρό 5800 ή Χ6 γιατί έρχονται χαλεποί καιροί.:-)

Συγγνωμη, τι ειδους χακαρισμα χρειαζονται τα windows mobile? Ως πλατφορμα εννοω, οχι εφαρμογες...

Δημοσ.
490 ευρω και φτηνοτερο παιρνεις το htc desire το κορυφαιο android κινητο εχει της παναγιας τα ματια μεσα..και ειναι ολα ξεκλειδωτα εννοειτε :)

Ε όχι και όλα ξεκλείδωτα. Πρέπει να το σπάσεις για να κάνεις overclock underclock :-)

Δημοσ.

Αν θες να φορτώσεις συχρόνο πράμα πχ τελευταίες version των WM θέλεις πειραγμένη rom.

Αν θες καλύτερο σήμα wifi-gps-3g θέλει να ψάχνεις βελτιωμένα radios (τουλάχιστον στο omnia ήθελε)

Αν θες εφαρμογές σπασμένες θέλει κόπο και μια μια.

Αν προσπαθήσεις να το στήσεις ακριβώς οπως θες (εμφάνιση εφαρμογές κτλ) θέλει άπειρο χρόνο σε σχέση με το jaibreak του iphone.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...