geioannou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 επεξεργαστης Ρ4 3.0 του αλλαξα μητρικη και παιζει σαν 1,5 !!! τι συμβαινει ?
cabdik Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 γιατι δεν δινεις λεπτομερειες, για να καταλαβουμε κι εμεις? τι μητρικη ειχες? ποια εβαλες? ποιον επεξεργαστη εχεις.....ακριβως?
ahristos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 γιατι δεν δινεις λεπτομερειες, για να καταλαβουμε κι εμεις? τι μητρικη ειχες? ποια εβαλες? ποιον επεξεργαστη εχεις.....ακριβως? Είναι άσκηση ντε... Όσο περισσότερα μαντέψεις τόσο μεγαλύτερη η βαθμολογία Συνήθως ρίχνει το FSB για να μην ξεπεράσει το όριο των μνημών. Αν ξέρεις ότι έχεις 200άρες μνήμες, βάλε χειροκίνητα στο BIOS το FSB στα 200MHz και το λόγο μνημών στο 1 προς 1. Αλλιώς διάλεξε το συνδυασμό που ταιριάζει στις μνήμες, με συχνότητα FSB πάντα 200 (Χ15=3GHz).
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=365798
geioannou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Είναι άσκηση ντε... Όσο περισσότερα μαντέψεις τόσο μεγαλύτερη η βαθμολογία μην βαρατε παιδια ! μολις παω στο σπιτι επλιζω να μπορεσω να δωσω περισσοτερες πληροφοριες. αυτο που λετε ομως για την ωρα ειναι οτι στο FCB εχει δωθει μικρη τιμη και ετσι δεν μπορει να δει τον μεγαλυτερο επεξεργαστη. εαν το αλλαξω δηλαδη αυτο θα ειναι οκ ? μου κανει εντυπωση ομως το γιατι να εχει γινει αυτο μιας και οι 2 επεξεργαστες ανοικουν στη ιδια γενια, οποτε για ποιο λογο να το κανουν αυτο...?
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ποιοι «2 επεξεργαστές»; Μητρική δεν είπες ότι άλλαξες, κρατώντας τον ίδιο επεξεργαστή... ;
geioannou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ποιοι «2 επεξεργαστές»; Μητρική δεν είπες ότι άλλαξες, κρατώντας τον ίδιο επεξεργαστή... ; ο 2ος επεξεργαστης που αναφερω ειναι ο προηγουμενος επεξεργαστης της μητρικης (ο οποιος ηταν στα 1,5). ειχα δηλαδη εναν επεξεργαστη Ρ4 3,0 και ενα pc με επεξεργαστη Ρ4 1,5. πηρα λοιπον το pc και του εβαλα τον Ρ4 3,0. (απο εκει προκυπτει το "2 επεξεργαστες") εγινε κατανοητο τωρα.
phanispal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Πες αναλυτικότερα ποιες μητρικές έχεις και ποιους επεξεργαστές και τι έκανες.
geioannou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 οταν θα παω στο σπιτι και μπορεσω να δω τα χαρακτητιστικα του hardware θα ποσταρω ---------- Προσθήκη στις 18:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:04 ---------- λοιπον ποσταρω νεα στοιχεια. αρχικα να πω οτι η μητρικη εχει επανω ενα διακριτικο Platinix 2-a το οποιο εαν το google-αρεις δεν οδηγει πουθενα. καποιο αλλο πιο ξεκαθαρο χαρακτηριστικο για την μητρικη δεν υπαρχει. απο εκει και περα μεσα απο το BIOS στο CPU speed easy setup διαδοχικα αλλαζα τις τιμες αρχικα ηταν defult kai μετα ανεβαζα σε 100/33mzh 105/35mzh ..... ..... 123/41mzh 128/36mzh ειναι οι πρωτες 2 απο αρχη και τελος αλλα η μεγαλητερη μοναδα που μου εδωσε για τον επεξεργαστη ηταν 1,89 (!!!!!!!!!!!!!) ο τυπος που αναγραφετε επανω στο επεξεργαστη ειναι Ρ4 3 GHZ /512/800 οτι αλλο θελετε στην διαθεση σας μπας και μπορεσω να αξιοποιησω τον επεξεργαστη
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 εν τάχει διαβάζοντας το θρεντ, το πιο πθανό είναι πως η μητρική είναι με 400άρι FSB ενώ ο 3άρης είναι στα 533 (ή και παραπάνω), τουτέστιν σα να βάζεις μηχανή πόρσε σε ντεσεβώ
nick#18 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ακριβος οπως το ειπε ο washcloud.. η μητρηκη μαλλον εχει μικροτερο fsb απο τον επεξεργαστη...
yiannis_1 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ακριβος οπως το ειπε ο washcloud.. η μητρηκη μαλλον εχει μικροτερο fsb απο τον επεξεργαστη... H qdi platinix 2d με i845 chipset (πάνω κάτω το ίδιο πράγμα) που είχα μέχρι πρόπερσι είχε υποστήριξη για p4 ή celleron εώς northwood core MONO και με fsb μέχρι 133 επίσημα . Για να πας μάλιστα το fsb πάνω από 128 που σου βγάζει και σένα ως όριο στο bios επρεπε να πειραξεις τα τρια τζαμπερακια που υπάρχουν δίπλα στην CPU. Οι ουσιαστικές επιλογές που υπήρχαν μεσω jumpers ήταν τρεις auto-100-133. Eγώ είχα πάνω έναν p4 northwood 1.6 A στον οποίο του είχα κάνει force το bus fsb στα 133 και μου δούλευε στα 16 χ 133 = 2133. από την στιγμή που είχα βάλει τα jumper στο 133 fsb μου εβγαλε επιπλέον επιλογές στο bios παραπάνω από 133 και το σκυλί δούλεψε μέχρι τα 156 χ 16 = 2496 Μου είχε βγάλει και 200 fsb επιλογή αλλά ακόμα και αν είχα CPU 200αρα δεν θα έπαιζε κατα την γνώμη μου, όπως και οι σημερινές μητρικες δεν πιάνουν ποτέ το μέγιστο τρελό νούμερο που έχουν στο fsb ως max. Αν ψάξεις λίγο παίζει να τον κανείς να δουλέψει παραπάνω αλλά κατα την γνώμη μου στην κανονική του ταχύτητα δε θα καταφέρεις να τον πας παρά μόνο αν τον βάλεις σε σωστή μητρική με chipsets i865 και πάνω η κάποιο αντίστοιχο sis. Δεν ξέρω αν είναι ακριβώς τα ίδια τα mboard αλλά πάρε αυτό αν θες να παίξεις και δε βρίσκεις manual. Και κάτι ακόμα το board είναι λίγο χάλια για oc. Διπλα στο fsb σου βγάζει μια δευτερη speed η οποία είναι η pci bus speed 100/33mzh. Όταν είσαι στα 35-38 pci bus είναι ακόμα καλά αλλά καθώς ξεφεύγεις αρχίζει και κάνει κουλά. Στα 39 αρχίζει και κάνει παράσιτα η onboard sound card και αρχίζει να μην την παλεύει ο fdd controller πάνω απο τα 40-43 pci bus αρχίζει να βγάζει errors ο ide controller οπότε γενικά δεν μπορείς να απομακρυνθείς πάνω απο τα standar bus πολύ πάνω απο 19% πχ αν εχεις fsb 100 πας ως τα 119 αν εχεις 133 fsb μπορείς να φτάσεις μέχρι 158 fsb max!!! Εγω για να φτάσω τα 151 έπαιζα με pci soundcard και εξωτερικό fdd. Αλήθεια γιατί δεν αναβαθμίζεις εχεις μείνει 10 χρόνια πίσω?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.