Προς το περιεχόμενο

Safari 5

Whiteyez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από λίγο περισσότερη χρήση (για cache,cookies κτλ) μου φαίνεται ότι αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι διαφορά στην ταχύτητα.

Επέστρεψα σε Safari και τελικά έστειλα το Chrome στο χρονοντούλαπο!

Αυτό που δεν έχω βρει ακόμα είναι όταν ενεργοποιείται το Reader πως μπορώ να έχω πρόσβαση στο RSS της σελίδας... Γιατί αν παρατηρήσετε με το που μπαίνει το κουμπάκι Reader, εξαφανανίζεται το RSS.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 74
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Η αλήθεια είναι ότι οι λειτουργίες Reader, History (iTunes style) και Top Sites είναι όλα τα λεφτά!!!!!! Νομίζω ότι με την έκδοση 5 ο Safari ξαναπαίρνει τα σκύπτρα του καλύτερου browser.

Για την μπλε μπάρα πολύ καλά έκαναν που την ξαναέβαλαν! Πριν δεν ήξερες αν φόρτωνε ή ήταν στάσιμη η σελίδα καθώς δεν υπήρχε η ένδειξη....

edit. για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που με χαλάει ακόμα είναι ότι όταν χρησιμοποιείς το gesture των τριών δαχτύλων πάνω-κάτω στο touchpad δεν σε πάει στην αρχή ή στο τέλος της σελίδας!!!!!! Και είναι σπαστικό να πρέπει να κάνεις scroll ολόκληρη σελίδα, όταν έχεις συνηθίσει με μία κίνηση να βρίσκεσαι στην αρχή αφού την έχεις διαβάσει όλη.... Και το περίεργο είναι ότι ο Firefox υποστηρίζει αυτό το gesture, ενώ ο Safari που είναι και της Apple όχι..... Μου διαφεύγει κάτι;;; Υπάρχει από κάπου ενεργοποίηση που δεν έχω πάρει χαμπάρι;;;; Αλλά δεν νομίζω..... :) Ευτυχώς τα υπόλοιπα gestures τα υποστηρίζει (δύο δάχτυλα πάνω-κατω scroll, τρία δάχτυλα μπρος-πίσω previous page-next page)

http://safariextensions.tumblr.com/

Στο παραπάνω site μπορείτε να βρείτε κάποια extensions για το Safari 5.

Για να ενεργοποιήσετε τα Extensions...

Safari-> Preferences-> Extensions-> Turn On

Η αλήθεια είναι ότι οι λειτουργίες Reader, History (iTunes style) και Top Sites είναι όλα τα λεφτά!!!!!! Νομίζω ότι με την έκδοση 5 ο Safari ξαναπαίρνει τα σκύπτρα του καλύτερου browser.

Για την μπλε μπάρα πολύ καλά έκαναν που την ξαναέβαλαν! Πριν δεν ήξερες αν φόρτωνε ή ήταν στάσιμη η σελίδα καθώς δεν υπήρχε η ένδειξη....

edit. για να είμαι ειλικρινής, το μόνο που με χαλάει ακόμα είναι ότι όταν χρησιμοποιείς το gesture των τριών δαχτύλων πάνω-κάτω στο touchpad δεν σε πάει στην αρχή ή στο τέλος της σελίδας!!!!!! Και είναι σπαστικό να πρέπει να κάνεις scroll ολόκληρη σελίδα, όταν έχεις συνηθίσει με μία κίνηση να βρίσκεσαι στην αρχή αφού την έχεις διαβάσει όλη.... Και το περίεργο είναι ότι ο Firefox υποστηρίζει αυτό το gesture, ενώ ο Safari που είναι και της Apple όχι..... Μου διαφεύγει κάτι;;; Υπάρχει από κάπου ενεργοποίηση που δεν έχω πάρει χαμπάρι;;;; Αλλά δεν νομίζω..... :) Ευτυχώς τα υπόλοιπα gestures τα υποστηρίζει (δύο δάχτυλα πάνω-κατω scroll, τρία δάχτυλα μπρος-πίσω previous page-next page)

momentum scrolling!!! :-D:-D με 1 το πολυ 2 (αν ειναι μεγαλη η σελιδα) το πετυχαινω! :mrgreen:

edit:

safari extensions:

http://theappleblog.com/2010/06/09/25-safari-extensions-you-can-install-now/

Εγκατέστησα το smart scroll αλλά δεν μου ανεβοκατεβάζει την σελίδα με ρευστότητα... Τρώει μικροκολλήματα και είναι εκνευριστικό... Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω ή θα το ''στείλω''!!!!!

Πως μπορώ όταν ξανανοίγω τον Safari να τον βρίσκω ακριβώς έτσι όπως τον έκλεισα;;; Δηλαδή με τα tabs και τις σελίδες που είχα την στιγμή του κλεισίματος...

Δεν βρήκα σχετική ρύθμιση και πάντα όταν τον ανοίγω με βγάζει με ένα μόνο tab στην home page!

B)

Εγκατέστησα το smart scroll αλλά δεν μου ανεβοκατεβάζει την σελίδα με ρευστότητα... Τρώει μικροκολλήματα και είναι εκνευριστικό... Δεν ξέρω αν θα το κρατήσω ή θα το ''στείλω''!!!!!

Πως μπορώ όταν ξανανοίγω τον Safari να τον βρίσκω ακριβώς έτσι όπως τον έκλεισα;;; Δηλαδή με τα tabs και τις σελίδες που είχα την στιγμή του κλεισίματος...

Δεν βρήκα σχετική ρύθμιση και πάντα όταν τον ανοίγω με βγάζει με ένα μόνο tab στην home page!

History - Reopen All Windows from Last Session.

Χμμμ, μήπως δε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες στο μήνυμα σας ; Υπενθυμίζουμε ότι απαγορεύεται η χρήση greeklish

B)

Αυτόματα δεν γίνεται εεεεε;;;;; Πολλά ζητάω;;;;; :-)

Παίζει κανένα extension για χρωματιστά tabs;;;; :-)

Εγκατέστησα το Xmarks για να κάνω import τα bookmarks από τον firefox και δούλεψε τέλεια.... Μου πέρασαν στον Safari ακρβώς όπως τα είχα οργανωμένα στον Firefox.

Το glims κάνει (και) αυτή τη δουλειά.

http://www.machangout.com/

Πώς μπορώ στον Safari να έχω τα bookmarks να φαίνονται πάντα αριστερά όπως στο Firefox και όταν ανοίγω ένα να μην κλείνει πάλι το παράθυρο με τα bookmarks?

γιατι κατω απο το url bar δε σε βολευουν?? :whistle:

γιατι κατω απο το url bar δε σε βολευουν?? :whistle:

Ναι δουλεύει εκεί αλλά δεν βολεύει πολύ, καθώς πρέπει κάθε φορά που ανοίγω ένα bookmark να πατάω ξανά το βελάκι και να βλέπω πάλι τα bookamrks.

Ναι δουλεύει εκεί αλλά δεν βολεύει πολύ, καθώς πρέπει κάθε φορά που ανοίγω ένα bookmark να πατάω ξανά το βελάκι και να βλέπω πάλι τα bookamrks.

τι λες ρε! :whistle:

με 1 click βρισκεσαι στην σελιδα που θες!!

safari4.jpg

τι λες ρε! :whistle:

με 1 click βρισκεσαι στην σελιδα που θες!!

safari4.jpg

Μπορείς να βάλεις και φάκελο όπου τότε σου βγάζει βελάκι. Το θέμα είναι ότι όπως δείχνεις πόσσα bookmarks χωράνε? Άσε που αν βάλεις πολλά δεν φαίνεται και το όνομα... Σε ευχαριστώ για την θέλησή σου να βοηθήσεις!

Μπορείς να βάλεις και φάκελο όπου τότε σου βγάζει βελάκι. Το θέμα είναι ότι όπως δείχνεις πόσσα bookmarks χωράνε? Άσε που αν βάλεις πολλά δεν φαίνεται και το όνομα... Σε ευχαριστώ για την θέλησή σου να βοηθήσεις!

εγω εχω βαλει 11 που χρησιμοποιω πολυ συχνα (χωρανε αλλα τοσα) και τα υπολοιπα σε φακελους οπου απλα ειναι 1 click παραπανω δλδ 2 clicks

το οποιο ειναι επισης αρκετα βολικο αρκει να τα οργανωσεις σωστα. μια αλλη επιλογη ειναι να χρησιμοποιησεις το top sites το οποιο φαινεται

στην ιδια εικονα που εβαλα ποιο πανω οπου βλεπεις 24 κουτακια με τις σελιδες που επισκεπτεσαι πιο συχνα (μπορεις να το τροποποιησεις και αυτο).

αλλιως μπορει να βγει και κανενα extension σε λιγο καιρο μιας και ο καινουριος safari 5 τα υποστηριζει αν δεν εχει βγει ηδη (το extension)... B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...