Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για default setτings αναφέρομαι πάντα phanispal ( Τhanks κιόλας για την άμεση απάντηση, να'σαι καλα!:-) )

Εδώ η συγκεκριμένη αγοράστηκε για να μπει σε τηλεόραση 32" για προβολή Divx....(no comments)

Πιστευω η πλειοψηφία καταλαβε ότι εδώ έγινε αγορά με κριτήριο τι είναι ακριβό... οχι με specs και αναγκες και δει κάτι τεχνικο κατα νου.....

Οπως και να έχει many thanks again! ;)

• 11 μήνες μετά...
  • Απαντ. 255
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς με πιο πρόγραμμα μπορώ να βλέπω την ώρα που παίζω σε Real Time το GPU Usage, θερμοκρασίες, συχνότητα, κλπ;

Το MSI Afterburner το κατέβασα, αλλά νομίζω πως δεν το κάνει. Κάποιο έβαζα πιο παλιά όταν είχα nVidia, αλλά δεν θυμάμαι ποιο.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. :)

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς με πιο πρόγραμμα μπορώ να βλέπω την ώρα που παίζω σε Real Time το GPU Usage, θερμοκρασίες, συχνότητα, κλπ;

Το MSI Afterburner το κατέβασα, αλλά νομίζω πως δεν το κάνει. Κάποιο έβαζα πιο παλιά όταν είχα nVidia, αλλά δεν θυμάμαι ποιο.

Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη. :)

Γίνεται με το afterburner. Πας settings -> Monitoring και επιλέγεις στα πράγματα που θέλεις να σου εμφανίζει στο OSD το "Show in On screen display". Τώρα λογικά θα πρέπει να χεις ένα νέο εικονίδιο του afterburner στο tray, άνοιξε το και βάλε από κει το "show onscreen display" σε ΟΝ.

Δημοσ.

Τα βρήκα όλα αυτά.

Στην επιλογή για το Frame Rate όμως δεν έχω δυνατότητα να κάνω Enable. Έχω κατεβάσεις την τελευταία έκδοση.

Δημοσ.

Τα βρήκα όλα αυτά.

Στην επιλογή για το Frame Rate όμως δεν έχω δυνατότητα να κάνω Enable. Έχω κατεβάσεις την τελευταία έκδοση.

Δεν ξέρω γιατί αλλά δοκίμασε απ'το εικονίδιο του display server στο tray την τελευταία επιλογή , show own statictics.

Δημοσ.

Όλα εντάξει. Άλλαξα μάλιστα και το χρώμα στα γράμματα και από ροζ τα έκανα γκρι ώστε να μην χτυπάει την ώρα που παίζω.

Περισσότερο να δω το Scaling που κάνει η κάρτα και αν από idle ο πυρήνας πάει σε Full, γιατί κάποιες φορές θέλει Restart για να ξεκολλήσει με αποτέλεσμα αν δεν κάνω να έχω χαμηλή απόδοση, αφού η συχνότητα μένει στην idle επιλογή.

Ευχαριστώ.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα επειδη περασε 1 χρονος και απο τοτε που αγορα την 5870 υλοποιηση της powercolor(refernce) σκεφτομαι να αλλαξω θερμοαγωγιμη παστα.σκεφτομαι για αγορα την Arctic Cooling MX-4 και να την τοποθετησω με μια πλαστικη καρτα!το θεμα ειναι θα κανει την δουλεια της αυτη η παστα?και το σημαντικο οταν θα αποσυναρμολογω την καρτα πως να αποφυγω να μν καταστραφουν τα thermal pads?

Δημοσ.

Τα Thermal Pads τα βγαζεις με προσοχη απο τη μια επιφανεια και ξαναμπαινουν μετα.

Βαλε λιγο στο κεντρο και θα απλωσει μονη της. Οχι οτι ειναι κακο να την απλωσεις εσυ.

Θα χασεις την εγγυηση βεβαια.

Δεν θα δεις βεβαια διαφορα σε θερμοκρασιες. Σε Full Load 83C βαραει η καρτα ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

Τα pads της 5850/5870 είναι υπερβολικά ευαίσθητα, ειδικά τα μοναχικά (το πάνω αριστερό VRM πχ). Θέλει μεγάλη προσοχή στο βγάλσιμο, απίθανο μου φαίνεται να μείνουν όλα ανέπαφα... Και τις δύο 58ΧΧ όταν τις άνοιξα, τα pads τους ήταν τελείως θρυμματισμένα/αποξηραμένα, αδύνατον να επανατοποθετηθούν με αξιοπιστία.

Στη θέση σου θα τα άλλαζα τα pads με κάτι τελείως καινούργιο. Η ΜΧ4 από τις καλύτερες. Τώρα, δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα δεις κάποια διαφορά στις θερμοκρασίες, αλλά και μόνο για το "φρεσκάρισμα" ίσως και να αξίζει.

• 11 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από 2,5 χρόνια, είπα να βάλω στη "γριά" μου ένα Waterblock για να ψύχεται μιας και φαινόταν να ζηλεύει τον πιτσιρικά FX 8150.

Πρόσφατα έστησα με νερό τον 8150 με το Swiftech Apogee HD. Πιο πριν ο Q6600 ήταν με το Block του φίλου μας Eleven.

http://www.insomnia....-am3-εμπειρίες/

Τσίμπησα σήμερα το Waterblock από τον πολύ ευγενικό και εξυπηρετικό Φώτη (aka inetus3r), στα 50 Ευρώ και φυσικά δεν άργησα να στήσω το κύκλωμα.

(Η ειρωνεία είναι πως μία μέρα πριν έλυσα την κάρτα γραφικών για να την καθαρίσω. Που να φανταστώ ότι θα βρω Waterblock!)

Δυστυχώς δεν έκατσε να πάρω το Block για την κάρτα γραφικών μαζί με του επεξεργαστή, οπότε έπρεπε να αδειάσω πάλι τα νερά.

Δεν πειράζει όμως, έγινε και ένα καθάρισμα στο νέο νερό που είχα βάλει με ότι βρώμα μπορούσαν να έχουν τα parts παρόλο που τα είχα καθαρίσει πριν στήσω τον 8150 με το Apogee HD.

IMG_0354.jpg

IMG_0355.jpg

Η διαδικασία έγινε ως εξής:

1.

Έφυγε το σύστημα ψύξης της κάρτας.

IMG_0356.jpg

2.

Καθαρίστηκε η θερμοαγώγιμη (φρέσκια φρέσκια αφού όπως είπα χθες γκρρρ...) και καθαρίστηκαν και οι μνήμες από τα απομεινάρια που άφησαν τα thermal pads.

IMG_0357.jpg

3.

To thermal pad που αγόρασα για να το εφαρμόσω στις μνήμες και στα VRM.

IMG_0358.jpg

4.

Κόπηκε όσο χρειαζόταν...

IMG_0360.jpg

5.

... και τοποθετήθηκε...

IMG_0361.jpg

6.

Βουαλά.

IMG_0362.jpg

7.

Επειδή δεν ήμουν σίγουρος για το πάχος του Thermal pad και αν τελικά θα πατήσει σωστά, έβαλα θερμοαγώγιμη πάνω τους, ώστε αφού βιδώσω το block, βγάζοντας το στη συνέχεια να δω την εφαρμογή που κάνουν.

IMG_0363.jpg

8.

Άπλωσα την θερμοαγώγιμη ώστε να καταλάβω καλύτερα την εφαρμογή.

IMG_0364.jpg

9.

Βγάζοντας το, είδα ότι έκανε άψογη εφαρμογή. Μάλιστα στα Thermal pads, χαράχθηκαν και τα γράμματα των chip της μνήμης. :P

IMG_0365.jpg

10.

Εφαρμόστηκε λοιπόν και από την άλλη μεριά, όπου δηλαδή θα κάνουν εφαρμογή οι μνήμες με τα Thermal pads.

Μπήκε θερμοαγώγιμη και στο GPU φυσικά το οποίο μάλιστα το άπλωσα και άπλωσα και λίγο στη μεριά του block όπου θα ακουμπήσει.

IMG_0366.jpg

11.

Τέλος κουμπώθηκε.

IMG_0369.jpg

12.

Κόπηκε ο σωλήνας από την έξοδο του επεξεργαστή, ώστε να μπει όπως είναι φυσικό στην είσοδο της κάρτας γραφικών.

IMG_0373.jpg

13.

Ευτυχώς προνόησα και πήρα 45 μοιρών αντάπτορα και αποστάτη ώστε να βιδώνει το compression fitting.

IMG_2435.jpg

14.

Αφού λοιπόν ήταν έτοιμο να μπει το νερό, πριν μπει έπρεπε να φιλτραριστεί.

Το νερό το είχα μαζέψει σε μία κατσαρόλα. Με ένα χωνί και με ένα φίλτρο γαλλικού καφέ έγινε το φιλτράρισμα.

IMG_2430.jpg

IMG_0376.jpg

15.

Υπήρχαν μερικά σκουπιδάκια. Δεν είχε πολλά επειδή όταν έβαλαν τον 8150, όλα είχαν καθαριστεί.

IMG_0375.jpg

Γέμισα και πάλι το μπουκάλι του.

IMG_0374.jpg

16.

Τέλος το καθαρό φιλτραρισμένο νερό προστέθηκε και όλα έτοιμα.

IMG_0377.jpg

Με θερμοκρασία δωματίου περίπου στους 17C, τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά. 40C σε Full Load (Furmark), ενώ μία μέρα πριν που δοκίμασα με τη stock ψύξη, χτύπαγε 80+C.

Όπως βλέπουμε το CPU δεν την άκουσε καθόλου. Οι θερμοκρασία του CPU, δεν είναι σωστή. Μετά τους 40C σύμφωνα με την AMD αρχίζει να μετράει σωστά.

Οπότε όλα κομπλέ.

Capture-32.jpg

Έπρεπε να το είχα κάνει καιρό!

Να ευχαριστήσω τον φίλο Γιώργο (aka Κοπρίτη) για την πολύτιμες συμβουλές του!

Edit:

Είχα ξεχάσει να βάλω σε κάποια σημεία thermal pad. Το διόρθωσα. :)

IMG_2436.jpg

Επεξ/σία από Heatspreader
  • Like 3
Δημοσ.

Πραγματικά δεν πίστευα ότι το νερό έχει τέτοια ιδιότητα. Πίστευα ότι από τη στιγμή που μου έλεγαν πως η κάρτα γραφικών από 80 θα πέσει 50 (τελικά πήγε 40), αυτοί οι 30C-40C, θα πήγαιναν και λίγο στο CPU! Πίστευα ότι θα δω 10C πάνω στο CPU.

Κακός που είχα μόνο στο CPU τόσο καιρό!

Δημοσ.

Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με την εγκατάσταση της υδρόψυξης και χαίρομαι που το waterblock για άλλη μια φορά απέδειξε ότι δεν είναι τυχαίο το όνομα του !

Πραγματικά δεν πίστευα ότι το νερό έχει τέτοια ιδιότητα. Πίστευα ότι από τη στιγμή που μου έλεγαν πως η κάρτα γραφικών από 80 θα πέσει 50 (τελικά πήγε 40), αυτοί οι 30C-40C, θα πήγαιναν και λίγο στο CPU! Πίστευα ότι θα δω 10C πάνω στο CPU.

Κακός που είχα μόνο στο CPU τόσο καιρό!

Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να ενημερώσεις την υπογραφή σου.

Δίπλα στην ASUS EAH 5870 να προσθέσεις το ταίρι της, "Watercool HEATKILLER® GPU-X³ 58X0"

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...