Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν έβαλα το χάλκινο πλακίδιο, πάστα και απ' τις 2 μεριές και τα έσφιξα όλα καλά με πένσα :devil:.

Βέβαια, δεν έχω εντυπωσιαστεί με τις θερμοκρασίες, καθώς με 1,250 εξακολουθεί να μην την παλεύει με furmark. Εδώ να σημειώσω πως σήμερα στο δωμάτιο μου είχα κάπου στους 33C, ίσως γι' αυτο. Ίσως να έχω πέσει και σε λίγο πιο ζεστό κομμάτι. Απο βδομάδα το pc όμως θα πάει στο σαλόνι αγκαλιά με το air condition οπότε θα δείξει.

Αύριο θα παίξω περισσότερα παιχνίδια και θα σας ενημερώσω για θερμοκρασίες. Έχω παίξει μόνο AC2 μέχρι στιγμής όπου εκεί είχα μια πτώση της τάξης των 10 βαθμών. Κάτι άλλο που δεν μ' άρεσε, είναι ότι μετά από full load αργεί αρκετά να ρίξει την θερμοκρασία στα idle επίπεδα.

@Teokos: Ντάξει δεν είναι και τόσο άσχημη. :P

Παιδιά εσείς που είχατε/έχετε Musashi, πόσους βαθμούς κερδίσατε με την τοποθέτηση της σε σχέση με την stock;

Δημοσ.

Χμμ.. μάλιστα.

Α ξέχασα να αναφέρω, το θετικό είναι ότι πλέον σε stock σχυνότητες/ρεύματα με furmark δεν ξεπερνάω τους 66°C.

Δημοσ.

To oti αυτές οι αφτερμαρκετ ψυκτρες ουσιαστικα τον ζεστο αερα τον στελνουν μεσα στο κουτι και οχι εξω μας "αγγιζει" καθολου?

Η επειδή εχουν τοσο μεγαλη διαφορα θερμοκρασιων απτην στοκ,δε πειραζει?

Δημοσ.
To oti αυτές οι αφτερμαρκετ ψυκτρες ουσιαστικα τον ζεστο αερα τον στελνουν μεσα στο κουτι και οχι εξω μας "αγγιζει" καθολου?

Η επειδή εχουν τοσο μεγαλη διαφορα θερμοκρασιων απτην στοκ,δε πειραζει?

αν εχεις καλο και ανετο κουτι με σωστη ροη αερα δεν σε αγγιζει... αν παλι οχι τοτε σε παραγγιζει!!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Λοιπόν έβαλα το χάλκινο πλακίδιο, πάστα και απ' τις 2 μεριές και τα έσφιξα όλα καλά με πένσα :devil:.

Βέβαια, δεν έχω εντυπωσιαστεί με τις θερμοκρασίες, καθώς με 1,250 εξακολουθεί να μην την παλεύει με furmark. Εδώ να σημειώσω πως σήμερα στο δωμάτιο μου είχα κάπου στους 33C, ίσως γι' αυτο. Ίσως να έχω πέσει και σε λίγο πιο ζεστό κομμάτι. Απο βδομάδα το pc όμως θα πάει στο σαλόνι αγκαλιά με το air condition οπότε θα δείξει.

Αύριο θα παίξω περισσότερα παιχνίδια και θα σας ενημερώσω για θερμοκρασίες. Έχω παίξει μόνο AC2 μέχρι στιγμής όπου εκεί είχα μια πτώση της τάξης των 10 βαθμών. Κάτι άλλο που δεν μ' άρεσε, είναι ότι μετά από full load αργεί αρκετά να ρίξει την θερμοκρασία στα idle επίπεδα.

@Teokos: Ντάξει δεν είναι και τόσο άσχημη. :P

Παιδιά εσείς που είχατε/έχετε Musashi, πόσους βαθμούς κερδίσατε με την τοποθέτηση της σε σχέση με την stock;

στην 5850 ειδα 14 κατω σε σχεση με την στοκ στο 100% με 1,225 πυρηνα . σε furmakι αυτα .

edit οχι μετα απο πολυ ωρα λογω vrm .

Επεξ/σία από p_under
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε εμένα την χάρισε τη mushashi ο Θοδωρής (TEOKOS) για να την δοκιμάσω στην 5850 προκειμένου να μην αγοράζω και φάω καμμιά ήττα. Η αλήθεια είναι ότι αυτές τις μέρες καταπιάστηκα με το στήσιμο του htpc και δεν βρήκα χρόνο. Απο την άλλη διαβασα σε διαφορα φόρα καθώς και στο φόρουμ της ίδιας της scythe να αναφέρεται απο τους χρήστες που την δοκίμασαν στην 5850 ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι πολύ καλές για το εγχείρημα, καθώς όπως αναφέρεται η mushashi δεν την παλεύει με τέτοιου επιπέδου κάρτες λόγω του ότι έχει μόνο 2 heatspreaders με αποτέλεσμα ακόμα και στο full να βάλεις τα fans να μην γίνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εννοείται όλοι χρησιμοποιήσαν το backplate του στόκ cooler για ψύξη μνημών - Vrm. Απο την άλλη σκέφτομαι, εφόσων δεν είναι κάτι το φοβερό σε temps, ποιός ο λόγος να ρισκάρω να βγάλω το reference cooler?

Είναι κάτι που σαφώς το έχω κάνει πολλές φορές με διάφορες κάρτες κατα καιρούς αλλά με τις 5850 το σκέφτομαι λόγω vrm's. Και αν σου κάτσει? και έχεις κανα περίεργο θόρυβο μετά?

Δεν ξέρω τι θα κάνω ακόμα. Πάντως θα προτιμούσα κάτι πιο δελεαστικό σε πτώση

θερμοκρασιών για να αξίζει το ρίσκο.

Αν η accelero twin turbo pro μπορούσε να μπεί χωρίς μόντα (κόψε -ράψε) θα το αποφάσιζα ευκολότερα διότι έχω δεί τι κάνει σε HD4890. :-)

Επεξ/σία από lionheart75
Δημοσ.

Το άλλο κακό είναι ότι αυξήθηκαν οι θερμοκρασίες στον επεξεργαστή, λόγω του ότι πετάει τον αέρα μέσα στο κουτί. Εγώ τελικά δεν είχα τα αποτελέσματα που περίμενα, παρόλα αυτά δεν θα την βγάλω, ντάξει και -13 δεν είναι και λίγο, θα περιμένω να κάτσει λίγο καλά και η πάστα, θα γίνει και η μετακόμιση στο σαλόνι και θα πέσουν οι θερμοκρασίες.

Δημοσ.

Στην δικές μου δοκιμές που έκανα κατά καιρους η ψύκτρα που μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις ήτανε μια Thermalright T-Rad² .Δεν ξέρω αν βγαίνει ακόμη και αν ταιριάζει με την καινούργια γενιά καρτών .Πάντως ακόμη και τότε τσιμπούσε η τιμή της αρκετά.

Δημοσ.

Λογικό είναι να ανέβουν οι θερμοκρασίες στο υπόλοιπο σύστημα με τη θερμότητα να τη πετάει μέσα στο κουτί. Και καλό Airflow να υπάρχει, φαντάζομαι ότι αυτός ο ζεστός αέρας θα "περπατήσει" έστω και γρήγορα για να βγει έξω, αλλά θα έχει περάσει πρώτα από τα υπόλοιπα κοντινά Parts του συστήματος.

Από την άλλη δεν βλέπω πολύ ενθουσιασμό από τον d3m0n και μάλλον δεν θα τη πρότεινε. Σωστά κατάλαβα?

Δημοσ.

Λοιπον , έτσι για την ιστορία και για να δούμε όντως τι ψωμιά πιάνουν διάφορες ψυκτρόυλες, μολις γυρίσω θα κάνω ενα συγκριτικό μεταξύ Mushasi, Battle Axe και VF1000 που έχω στα χέρια μου.. αντε να δούμε και αν τα 4 heatpipes της battle κανουν την διαφορά!!!

Απλά για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην battle θα χρησιμοποιήσω και το πλακάκι της Mushasi διότι επιδή η ΑΤΙ δεν έχει καπάκι στις GPU της και η Battle χρησιμοποιεί direct heatpipe contact αν την βάλω σκέτη θα ακουμπούν στο τσιπ μόνο τα δύο pipes!!

Δημοσ.
Από την άλλη δεν βλέπω πολύ ενθουσιασμό από τον d3m0n και μάλλον δεν θα τη πρότεινε. Σωστά κατάλαβα?

Όντως δεν είμαι πολύ ενθουσιασμένος με την απόδοση της, παρόλα αυτά και - 12-13C δεν θεωρούνται και λίγα. Για μια μέτρια ψύκτρα σίγουρα θα την πρότεινα αφού έχει και καλή τιμή, αλλά για κάποιον που έχει ήδη μεγάλες θερμοκρασίες και θέλει να έχει την κάρτα στα όρια, μάλλον πρέπει να ψάξει για κάτι καλύτερο. Ίσως είχα θέσει και εγώ κάποια πιο υψηλά απ' ότι έπρεπε standarts γι' αυτή την ψύκτρα.

Λοιπον , έτσι για την ιστορία και για να δούμε όντως τι ψωμιά πιάνουν διάφορες ψυκτρόυλες, μολις γυρίσω θα κάνω ενα συγκριτικό μεταξύ Mushasi, Battle Axe και VF1000 που έχω στα χέρια μου.. αντε να δούμε και αν τα 4 heatpipes της battle κανουν την διαφορά!!!

Απλά για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στην battle θα χρησιμοποιήσω και το πλακάκι της Mushasi διότι επιδή η ΑΤΙ δεν έχει καπάκι στις GPU της και η Battle χρησιμοποιεί direct heatpipe contact αν την βάλω σκέτη θα ακουμπούν στο τσιπ μόνο τα δύο pipes!!

Ωραία θα περιμένουμε, γιατί θα έχει πολύ ενδιαφέρον! :-)

Edit: Μπαίνει η Battle Axe σε 5850; Γιατί στο site τους για μέχρι 4870 λένε.

Δημοσ.

Εχωντας την mushashi ειχα πανω κατω 10-15 βαθμους διαφορα,βεβαια σε συγκριση με το "professional cooling system" (ο θεος να το κανει)της powercolor ηταν σαν να ηρθε ο μεσσιας,ησυχασα,δεν υπηρχε αυτο που παθενα με την αλλη καρτα ψηνοτανε πριν μπει στα windows και αμα εκανες κατι αρχιζε να ανεβαζει στροφες σαν κομπρεσερ,με την mushashi ομως καμια σχεση μερα με την νυχτα

Δημοσ.

Ποιος ο λογος να ασχοληθει καποιος με παλιες ψυκτρες οταν πλεον υπαρχουν λυσεις σαν την MK13 / VF3000 και αλλες ?

Οταν βγηκαν και η Battle Axe και η Mushashi και η VF1000 ηταν καλες, πανε ομως κοντα 2 χρονια απο τοτε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...