Προς το περιεχόμενο

Νέος σε Mac, πειραματισμοί σε PC και mac mini

polaki

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα, σκέφτομαι σοβαρά τη μετάβαση σε mac, και ειδικότερα σε mac mini.

Οι απαιτήσεις μου είναι χρήση internet και προβολή HD ταινιών, πολύ νορμάλ πράγματα.

Σκέφτομαι τα εξής 3 και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Κατ'αρχάς, γνωριμία με τον κόσμο του mac σκέφτομαι να κάνω εγκαθιστώντας το δοκιμαστικά στο PC μου, εχω επεξεργαστη core 2 duo 6700 και 4gb ram οπότε απο θέμα ισχύς είμαι οκ. Kατεβαζω κάτι που λέγεται MAC OS X Snow Leopard 10.6.2 [sSE2-SSE3] FOR INTEL-AMD, θα είναι οκ? Απο θέμα serial etc θα έχω πρόβλημα, χρειάζεται οπωσδήποτε για να ξεκινήσει ή μπαίνει σαν trial αν δεν του κάνεις activation (όπως τα Windows)? Δεν με νοιάζει αν ειναι trial για λίγες μέρες, μετά θα το βγαλω ετσι κ αλλιως γιατί θα πάρω το mac mini.

Πάμε στο mac mini. Σκέφτομαι το φθηνό, μιας και οι διαφορές που βλέπω είναι μόνο στη μνήμη και στον επεξεργαστή. Για τον επεξεργαστή δεν με ενδιαφέρει, αλλά για τη μνήμη επειδή θα του βάλω και windows θέλω να του βάλω 4gb, απ'ότι είδα μπορώ να πάρω κάποια στιγμή 2x2gb της crucial, σωστα? Φανταζομαι με λιγη προσπάθεια θα ανοίξει το case του, με κάποια σπάτουλα πχ. Θεωρείται καλή την αγορά αυτή ή να πάρω κατ'ευθείαν το πιο δυνατό να τελειώνουμε? Απλα το σκέφτομαι γιατι με τα χρήματα αυτά παίρνω keyboard και mouse αλλά και την μνημη..

Τέλος θα χρειαστώ ένα netbook σύντομα οπότε σκέφτηκα το Dell mini 10. Ειδα ενα βιντεο εδω http://www.hackintosh.com/ που κανει install το mac OS έχοντας 2 DVD του λειτουργικού, το ένα ειναι το original retail, και το άλλο ενα δικό του image. Μόνο με το image δεν γίνεται? Αν όχι, μπορώ να χρησιμοποιήσω το DVD του mini ή πρέπει οπωσδήποτε να αγοράσω την retail?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν βαζεις τα Mac στο PC σου και σταματας εκει λεω εγω ? Γιατι να πληρωσεις Mac ενω μπορεις να χεις πολυ φθηνοτερα και το ιδιο Hardware και το ιδιο Software ?

Οσο για αυτους που υποστηριζουνε οτι εχει μεγαλη διαφορα..εαν εξαιρεσεις μερικα Kernel crash, το ιδιο και καλυτερο ειναι μην σου πω.

αν πας για mac mini θα σου προτεινα να περιμενεις λιγο καιρο μιας και αναμενονται να ανανεωθουν και φανταζομαι οτι μπορει να εχει και 4gb ram το φθηνο!!

http://buyersguide.macrumors.com/#Mac_mini

Δεν βαζεις τα Mac στο PC σου και σταματας εκει λεω εγω ? Γιατι να πληρωσεις Mac ενω μπορεις να χεις πολυ φθηνοτερα και το ιδιο Hardware και το ιδιο Software ?

Οσο για αυτους που υποστηριζουνε οτι εχει μεγαλη διαφορα..εαν εξαιρεσεις μερικα Kernel crash, το ιδιο και καλυτερο ειναι μην σου πω.

Μη λέμε ότι θέλουμε...λίγο προσοχή.

Ώπα όρτσα ρε φίλε που είναι και το ίδιο και καλύτερο. Μην τρελαθούμε. Το hardware της Apple είναι κατασκευασμένο για mac. Και είναι ΤΟ μακ, όχι ΤΑ.

Η apple πουλάει υπολογιστές, ενώ η micro$oft πουλάει λειτουργικό, εντοπίστε τις διαφορές.

Στο αρχικό ποστ:

Αν θες macmini εγώ θα σου πρότεινα να περιμένεις μήπως βγουν καινούρια, και επίσης άμα δεν βγουν, να πάρεις κάποιο μεταχειρισμένο, σε όλες τις διεδομένες κοινότητες mac της Ελλάδας υπάρχουν πολλές ευκαιρίες, κυρίως όσο αναφορά τους iMac και τα Macmini.

Κοιτά ήμουνα στην φάση σου κανά χρόνο πριν είχα ένα νετμπουκ και έπαιζα με hackintosh από απόδοση ήταν νορμαλ αλλά είχα πολλά kernel panic (το οποίο φτιάχνεται) αλλά είχα και πολλές ασυμβατοτητες σε software (parallels,vlc player (βασικά πράγματα δλδ). Εν τελεί κατέληξα με ένα μακμπουκ το οποίο παίζω και desktop με μια εξωτερική οθόνη και εξωτερικό πληκτρολόγιο ποντίκι (κάνω και την δουλειά mac mini ) αυτό σου προτείνω να κανείς και συ,σε επίπεδο δυνατοτήτων είναι ακριβώς ίδια

Εχεις δίκιο Komos, το οικονομικό βέβαια ειναι ενα θέμα με το macbook οπότε θα πρέπει να ειμαι σιγουρος οτι αυτο το λειτουργικό θέλω να κρατήσω, γιαυτο και θέλω να δοκιμάσω πρώτα με hackintosh. Γιατί ναι μεν με το macbook μπορω να εχω και Windows σε dual boot, αλλα αν τελικά το MacOS για τον Χ Ψ λόγο δε μου κάνει, θα εχω πληρωσει ακριβα ενα laptop που θα τρεχει Windows.

Θα δω, προς το παρών αφήνω το mac mini και θα κοιτάξω το hackintosh, απο κει και πέρα αν οντως με βολεψει, το macbook όντως ειναι η καλύτερη λύση.

Εχεις δίκιο Komos, το οικονομικό βέβαια ειναι ενα θέμα με το macbook οπότε θα πρέπει να ειμαι σιγουρος οτι αυτο το λειτουργικό θέλω να κρατήσω, γιαυτο και θέλω να δοκιμάσω πρώτα με hackintosh. Γιατί ναι μεν με το macbook μπορω να εχω και Windows σε dual boot, αλλα αν τελικά το MacOS για τον Χ Ψ λόγο δε μου κάνει, θα εχω πληρωσει ακριβα ενα laptop που θα τρεχει Windows.

Θα δω, προς το παρών αφήνω το mac mini και θα κοιτάξω το hackintosh, απο κει και πέρα αν οντως με βολεψει, το macbook όντως ειναι η καλύτερη λύση.

Ήμουν σε ανάλογο δίλημμα πριν λίγο καιρό. Είχα καταλήξει στο δυνατό Μακ μίνι γιατί θεωρούσα ότι άξιζαν τα +200 ευρώ ο επεξεργαστής και η μνήμη και γιατί είχα ήδη ένα πολύ καλό μονιτορ να το συνδέσω. Τελικά όμως το απέρριψα γιατι αφενός αν και μικρό ήταν στην ουσία ένας σταθερός υπολογιστής και αφετέρου με λίγα λεφτά παραπάνω πήγαινα σε macbook. Τελικά επειδή προσπαθώ να παίρνω δυνατά μηχανήματα για να μου βγάζουν χρόνια πήγα σε Macbook Pro 17" για να το έχω ως αυτόνομή μονάδα αλλά ταυτόχρονα πήρα και ένα αντάπτορα minidispaly port -> dvi και το έχω συνδέσει στο 22αρι μου.

Θα σου πρότεινα είτε το Μακμπουκ είτε αν μπορείς να το φτάσεις ένα Μακμπουκ 15αρι με I5. για να έχεις το μηχανημά σου για αρκετά χρόνια αρκετά δυνατό. :-)

Εγώ θα σου ξαναπώ να μην δοκιμάσεις hackintosh γιατί θα απογοητευθείς. Εγώ προσωπικά το μακμίνι μου το πήρα δώρο όπως λέμε δώρο, μας το έδωσαν έτσι όπως ήταν χαλασμένο και το φτιάξαμε και το κράτησα, δεν είχα επιλογή δηλαδή να πάρω macbook, και μπορώ να πω πια ότι και να είχα, πάλι τούτο το macmini θα κράταγα. Βέβαια τώρα έχει παλιώσει, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα :P

Στη θέση σου πάντως δεν θα δοκίμαζα hackintosh ξαναλέω, αλλά ένα μεταχειρισμένο μακμίνι. Φαντάσου ότι άμα βγουν καινούρια θα τρέξουν όλοι να πουλήσουν τα παλιά τους.

Εγω φιλε θα σου ελεγα hacintosh για να παρεις μια ιδες ή καλυτερα να παιξεις με καποιο μακ για να δεις το λειτουργικο του. Πηγαινε σε κανεναν φιλο η βρες καποιο μηχανημα να παιξεις λιγο...

Γενικα εχοντας εμπειρια και απ τα δυο, το μακ ειναι ποιο ξεκουραστο, οτι του βαζεις αυτο παιζει και το κανει και αρκετα καλα..

Απ την αλλη το Pc σαφως θα ειναι ποιο γρηγορα, θα εχει ισως ποιο πολλες δυνατοτητες απο αποψη δυναμης αλλα δεν θα εχεις Mac OS..αλλα με Win 7 νομιζω οτι το χασμα αρχιζει να καλυπτεται...

ΣΑΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΠΑΡΕ ιδεες απο τα παιδια αλλα κανε αυτο που προσταζει η τσεπη που και οι αναγκες σου....

Και γω πριν παρω Apple, καποιοι το θεοποιησουν αλλα μετα απο χρηση απλα ειναι ενα αξιοπιστο λέιτουργικο...

Προσφατα αγορασα ενα μακ μινι (το μικρο, τελευταιας γενιας)... Ημουν (κι ειμαι) χρηστης windows χρονια.. δε μπορω να πω οτι τρελαθηκα με το μακ...νταξ, καλο ειναι, οχι κατι το τρομερο και κοστιζει κι ολας..

Τωρα, στη θεση σου, δεν ειμαι σιγουρος οτι θα εκανα την αλλαγη.. με λιγοτερα χρηματα (αλλα περισσοτερο κοπο) φτιαχνεις πολυ πιο δυνατο μηχανημα (μιας και το θες για HD ταινιες) και το παραμετροποιεις οπως θελεις.

Αν θες να παιζεις αναλυση 1080 να παρεις το μεγαλο μινι, αλλα τοτε το κοστος ξεφευγει αρκετα.. οποτε ενα pc θα σου κανει πιο οικονομικα τη δουλεια σου.

Αν θες να παιζεις αναλυση 1080 να παρεις το μεγαλο μινι, αλλα τοτε το κοστος ξεφευγει αρκετα..

Μια χαρά παίζει και το "μικρό" Mac Mini. :-)

οντως παιζει μια χαρα, αλλα εαν πας να το ζορισεις λιγο εκει δεν τα βγαζει και τοσο ευκολα..

Γενικα παντως εαν πας απο 4πηρυνο σε mac mini τρως μεγαλη ξενερα

οντως παιζει μια χαρα, αλλα εαν πας να το ζορισεις λιγο εκει δεν τα βγαζει και τοσο ευκολα..

Γενικα παντως εαν πας απο 4πηρυνο σε mac mini τρως μεγαλη ξενερα

δλδ?? :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...