Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 4

kage

Ποιο χρώμα του iPhone 4 σας αρέσει περισσότερο ;  

381 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο χρώμα του iPhone 4 σας αρέσει περισσότερο ;

• Άσπρο
      276
    • Μαύρο
      532
    • Whatever brotha
      141

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Την super amoled (που αν διαβάσεις είναι αρκετά διαφορετική από την amoled, ειδικά στον ήλιο), θα τη συγκρίνουμε με την Retina του iphone4!

B)

η τεχνολογία της οθόνης του iPhone 4 είναι LCD με IPS Panel, όχι "Retina"... :o

Εγω ειμαι σχεδον σιγουρος οτι η οθονη του iphone 4 θα ειναι καλυτερη απο τις amoled. Αυτο λενε αλλωστε και τα περισσοτερα sites που ειχαν την ευκαιρια να την δουν απο κοντα.

καλύτερη σε θέματα χρωμάτων ή ευκρίνειας?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συγνώμη που επεμβαίνω... δεν το έχω ξανακάνει...

και φοβάμαι... :shock::shock:

Πρώτον, έχεις καταντήσει βαρετός, ελπιζώ να το καταλαβαίνεις αυτό.

Δεύτερον, έγινες και ειδικός φωτογραφιολόγος τώρα?? εκτος απο πληροφοριακολόγος? με τρομάζεις... :shock::shock::shock:

Τρίτον, εγώ μια χαρά βλέπω τα καμμένα pixel στην φωτο του νεξους.

Τέταρτον, αυτό σημαινει οτι τραβάει καλύτερες νυχτερινές φωτογραφίες, που αν το νεξους έχει τον ίδιο αισθητήρα με το hero

συγχώραμε για αυτό θεε της γνώσης, δεν ειμαι σιγουρος

τότε... κλάφτα Χαράλαμπε...

Αυτά, προφανώς και δεν θα ξανα απαντήσω για ευνόητους λόγους

χαχχα 3 φωτογραφιες δημοσιευμενες σε περιοδικα (2 στον φωτογραφο) μια εκ των οποιων ειναι σε βιβλιο φωτογραφιας και καμια 25.000 ληψεις σου κανουν; Αν παλι δεν πιθεσαι δες μερικες απο τις φωτογραφιες σε ενα πολυ προχειρο site που εχω...

http://dimitris.dom.gr/

Και προς ενημερωση σου, το οτι καιει τα φωτινα δεν σημαινει οτι εχει καλυτερη ληψη στα σκοτινα, απλα οτι δεν εχει καλο φωτομετρο...

• Super Moderators
η τεχνολογία της οθόνης του iPhone 4 είναι LCD με IPS Panel, όχι "Retina"... :o

καλύτερη σε θέματα χρωμάτων ή ευκρίνειας?

Αυτό σε πείραξε? Retina display την βαφτίσαμε για να την ξεχωρίζουμε! Δεν έχουν όλα τα IPS LCD panels τα ίδια ppi!

B)

http://www.apple.com/iphone/features/retina-display.html

χαχχα 3 φωτογραφιες δημοσιευμενες σε περιοδικο μια εκ των οποιων ειναι σε βιβλιο φωτογραφιας και καμια 25.000 ληψεις σου κανουν; Αν παλι δεν πιθεσαι δες μερικες απο τις φωτογραφιες σε ενα πολυ προχειρο site που εχω...

http://dimitris.dom.gr/

δεν γίνεται να το δουν όλοι... είναι σε flash :lol:

• Super Moderators
Αυτό σε πείραξε? Retina display την βαφτίσαμε για να την ξεχωρίζουμε! Δεν έχουν όλα τα IPS LCD panels τα ίδια ppi!

B)

http://www.apple.com/iphone/features/retina-display.html

η ποιότητα των χρωμάτων όμως δεν αλλάζει εξαιτίας του μεγαλύτερου ppi :P

• Super Moderators
η ποιότητα των χρωμάτων όμως δεν αλλάζει εξαιτίας του μεγαλύτερου ppi :P

Όχι! Αλλά στην ευκρίνια του κειμένου περιμένω να δω εντυπωσιακές διαφορές!

Τώρα τα χρώματα είναι σχετικό πράγμα! Στο nexus ας πούμε αν και στο μάτι φαίνεται εντυπωσιακή η οθόνη, τα χρώματα είναι υπερβολικά τονισμένα (ορισμένα χρώματα για να είμαι και αντικειμενικός)!

Αλλά κάτσε πρώτα να κυκλοφορήσει το 4 και θα έχουμε καλύτερη εικόνα! Για την ώρα όλα ειναι υποθετικά και στηρίζονται στην παρουσίαση!

B)

• Super Moderators
τότε να διευκρινίζουμε ότι μιλάμε για ευκρίνεια και όχι γενικά για την οθόνη :-)

Αποκλείεις να δούμε μια οθόνη συνολικά καλύτερη από τις AMOLED & Super AMOLED?

• Super Moderators

από συγκεκριμένες υλοποιήσεις όχι, εξαρτάται τι "περικοπές" έχει κάνει ο εκάστοτε κατασκευαστής, ΑΛΛΑ από το καλύτερο που μπορεί να δώσει η τεχνολογία OLED/AMOLED ναι το αποκλείω...

Τώρα για την Γερμανία, το σίγουρο είναι πως θα το έχουν στο τέλος του μήνα! Αυτό που δεν ξέρω ακόμη είναι το αν θα είναι ξεκλείδωτο και αν θα το πουλάνε σκετο σαν συσκευή.

μα ετσι κιαλλιως δεν πωλειται στα apple store αλλα στα t-mobile που ειναι παντου!!

Μάλλον θα σας χαλάσω τη μέρα, αλλά δεν προβλέπεται να είναι ξεκλείδωτο. Ποτέ δεν ήταν στη Γερμανία. Applestore στη Γερμανία έχει στη Φρανκφούρτη, στο Αμβούργο και στο Μόναχο. Πωλείται και σε όλα τα καταστήματα της telekom (αν τους στείλουν αποθέματα στην αρχή). Επίσιμα μπορεί να κάνει κράτηση κάποιος από τις 15 Ιούνη. Ανεπίσημα εδώ και πολύ καιρό. Εγώ είμαι στη λίστα εδώ και 2 βδομάδες. Λογικά θα εξαντληθούν τα αποθέματα αστραπιαία, όπως και τις προηγούμενες φορές. Όπως και να έχει όμως δεν σας πολυενδιαφέρει αυτό γιατί 99% δεν θα πωλείται εκτός συμβολαίου. Δυστυχώς..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και γω την γνώμη μου για το iPhone 4, λέγοντας ότι είμαι κάτοχος του iPhone 2G τα τελευταία 2.5 χρόνια.

Γενικά σαν συσκευή μου αφήνει θετική εντύπωση. Σίγουρα τα specs και τα features που παρουσιάζει δεν είναι όλα πρωτοεμφανιζόμενα, ούτε κάνουν το μπαμ που έκανε το ίδιο το πρώτο iPhone (και είναι πολύ λογικό αυτό, δε νομίζω ότι κάποιος περίμενε στις τελευταίες παρουσιάσεις/εκδόσεις να "συγκινηθεί" στον ίδιο βαθμό όπως στην παρουσίαση του 2G). Ωστόσο αυτό το οποίο προσωπικά περιμένω από την Apple, γενικότερα στα προϊόντα της και ειδικότερα στο iphone, είναι το experience που θα σου προσφέρει στα features που ενσωματώνει/υλοποιεί. Αυτό μου άρεσε στο 2G, αυτό ψάχνω και στους διαδόχους του.

Πάμε πιο συγκεκριμένα στα βασικά χαρακτηριστικά, πάντα από την δική μου σκοπιά:

-- FaceTime.

Ήμουν πάντα της άποψης πως γενικά οι βιντεοκλήσεις είναι ένα χαρακτηριστικό των κινητών τηλεφώνων που περισσότερο λειτουργεί ως εντυπωσιασμός πάρα ως εξυπηρέτηση. Αυτό που θέλω να πω είναι πως με τα δίκτυα κινητής (ειδικά στην Ελλάδα) που δεν έχουν αξιόλογη 3G κάλυψη και ούτε τα αντίστοιχα data plans σε λογικές τιμές δεν έχει κανένα νόημα να ασχολείται κανείς. Αλλά και στο εξωτερικό έχω την εντύπωση ότι δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής η βιντεοκλήση (τουλάχιστον εδώ που είμαι δεν βλέπω να κάνουν βιντεοκλήσεις...). Anyway, για να μην πολυλογώ, θετικό που υπάρχει πλέον, αλλά με αφήνει σχετικά αδιάφορο το FaceTime.

Για όσους γκρινιάζουν (και) για τον περιορισμό της βιντεοκλήσης σε wifi, σίγουρα σε κάποιο επόμενο software update θα προστεθεί και η δυνατότητα βιντεοκλήσης over 3g network.

-- Retina Display.

Πολύ καλό. Υψηλότερη ανάλυση, μεγαλύτερο dpi, καλύτερη τεχνολογία. Νομίζω είναι σημαντικότατη βελτίωση στις ήδη καλές οθόνες που είχαν και τα προηγούμενα μοντέλα. Θα είναι ταυτόχρονα και πιο εντυπωσιακή και πιο λειτουργική.

-- Multitasking.

Μια χαρά. Ήδη το iPhone είχε σε multitasking mode τις εφαρμογές που είναι απαραίτητες (caller, mail, ipod) αλλά τώρα πλέον μπορείς να κρατάς και εφαρμογές της επιλογής σου σε multitasking. GPS, skype, safari, παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο απλώς τα εναλλάσεις μεταξύ τους χωρίς να τα ανοιγοκλείνεις, και με push notifications όπου χρειάζεται. Το αν έχει κάποιον περιορισμό στο πλήθος των εφαρμογών ποσώς με ενδιαφέρει. Μιλάμε για κινητή συσκευή, όχι για υπολογιστή, όποτε η απαίτηση είναι να καλύπτεις προσωρινά βασικές ανάγκες, όχι να βγάζεις full scale εργασία.

-- HD video recording.

Καλό, αν και δεν με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Οι φορές που έκατσα να γράψω βίντεο στο iPhone ήταν ελαχιστότατες, οπότε δεν βλέπω γιατί να αλλάξει αυτό τώρα. Το ότι υπάρχει είναι καλό, αλλά αν κάνω εγγραφή αυτή θα είναι σπανιότατα. Οπότε με αφήνει σχετικά αδιάφορο.

-- 5 MegaPixels camera.

Θετικό το ότι έχει καλύτερη φωτογραφική, αλλά και πάλι η χρήση της θα περιορίζεται σε ψιλοπράγματα. Απλώς τώρα οι χαβαλετζίδικες φωτογραφίες κινητού θα είναι κάπως καλύτερες, ωστόσο και πάλι για σοβαρές φώτος θα χρησιμοποιώ την (φθηνή) ψηφιακή μου. Πάντως την θεωρώ καλή βελτίωση και απαραίτητη για να keep up με τον ανταγωνισμό.

-- Μικρότερο πάχος.

Πολύ σημαντικό για μένα, μιας και συνηθίζω να κρατάω το iphone στη τσέπη του τζην. Περίμενα ότι θα είναι στο ίδιο πάχος με το 3gs, αλλά το κάνανε λεπτότερο. Άψογα. :-)

-- Γυαλινη πλάτη.

Άψογο και αυτό. Η αλουμινένια πλάτη του 2g που έχω γρατζουνίεται σχετικά εύκολα, σε αντίθεση με την μπροστινή γυάλινη όψη. Πλέον θα το ακουμπάς σε τραπέζια χωρίς να φοβάσαι ότι θα φάει γρατζουνιά το μηλαράκι. :P Βελτίωση της ποιότητας της συσκευής η συγκεκριμένη προσθήκη, κατι που είναι πάντα επιθυμητό.

-- Ο επεξεργαστής Α4.

Δεν ξέρω πως είναι η ανταπόκριση στα 3g/3gs, αλλά η αλήθεια είναι πως λίγο παραπάνω μνήμη και ισχύς θα ήταν χρήσιμες στο δικό μου γερασμένο 2g. Τα παιχνίδια δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, ωστόσο ένας δυνατός επεξεργαστής πάντα σου εξασφαλίζει την βέλτιση λειτουργία της συσκευής, ειδικά όταν υπάρχουν και υποσχέσεις για μη αύξηση του power consumption. ;)

-- Μπαταρία.

Αν ισχύσουν και οι υποσχέσεις για μεγάλυρη αυτονομία, τότε πιστεύω πως η συσκευή καλύπτει όλους τους βασικούς άξονες που θα περίμενε κανείς ως προς τις προσθήκες και τις βελτιώσεις. Όμως θα δούμε στην πράξη αν όντως η μπαταρία είναι μεγαλύτερη όπως λένε από την Apple.

-- Γυροσκόπιο.

Δεν είμαι σίγουρος το τι θα προσφέρει ακριβώς ο αισθητήρας αυτός... περιμένω να δω τις ιδέες που θα υλοποιηθούν σε μορφή εφαρμογών. Αν αξιοποιηθεί μόνο από παιχνίδια, τότε μάλλον θα περάσει απαρατήρητο από μένα.

-- Διπλό μικρόφωνο.

Οτιδήποτε βελτιώνει την συνομιλία στο τηλέφωνο είναι θετικότατο. Οπότε ευπροσδεκτο και αυτό το feature, και μάλιστα προτιμότερο από κάποιο άλλο - σε στυλ "παραπάνω megapixels στην κάμερα" ή " 0.2 ίντσες μεγαλύτερη οθόνη - που ενδεχομένως να του "έπερνε" την θέση.

-- Σχεδίαση.

Ικανοποιήθηκα από το γεγονός ότι τα volume buttons είναι ξεχωριστά. Για όποιον έχει προσπαθήσει να αυξομειώσει την ένταση της μουσικής με την συσκευή μέσα στη τσέπη του (δηλαδή να προσπαθείς να πατήσεις τα volume buttons πάνω στο τζην) καταλαβαίνει τι λέω. :lol: Το ίδιο ισχύει και για το standby button που είναι στο πλάι, γιατί γίνεται πιο εύκολο το πάτημα του με το ένα χέρι (πιο εύκολο να πιάσεις την συσκευή οριζόντια παρά κάθετα). Δίνω μεγάλη προσοχή σε τέτοια θέματα εργονομίας και μια συσκευή που προσαρμόζεται ανάλογα κερδίζει πολλούς πόντους στα μάτια μου.

Για τις σχεδιαστικές ιδέες, μου αφήνει λίγο ανάμεικτη γεύση. Από την μία μου αρέσει ο τετραγωνισμός της συσκευής, από την άλλη ομως οι σχισμές στο πλαινό μεταλλικό μου φαίνονται κάπως. Ενδεχομένως να ήθελα κάτι πιο κοντά (σχεδιαστικά) στο 2G. Επιφυλάσσομαι όμως να το δω από κοντά.

Για τα χρώματα, αν και λευκόφιλος στους mac, μάλλον μου αρέσει περισσότερο το κλασικό (για iPhone) μαύρο.

Από τις αντιρρήσεις που βλέπω να υπάρχουν (:rolleyes:), σαν χειροπιαστό παράπονο βλέπω μόνο την έλλειψη ραδιοφώνου. Μου είναι εντελώς αδιάφορο το ραδιόφωνο, γιατί ούτως η άλλως δεν ακούω πολύ. Λίγο στο αμάξι καμιά φορά, και περισσότερο για μουσική πάρα για κανονικές εκπομπές.

Τα υπόλοιπα σχόλια αναλώνονται στο κλασικό apple hating που βλέπουμε σε κάθε είδηση σχετικά με την Apple, οπότε δεν έχω κάτι να σχολιάσω.

Θα το αγοράσω? Δεδομένου ότι κυκλοφορεί κάπου τον φθινόπωρο, και τότε το 2G μου θα κοντεύει τα (σχεδόν) 3 χρονια, και αν με παίρνει οικονομικά τότε ναι. Θεωρώ ότι οι διαφορές 2G/4 είναι μεγάλες και δικαιολογούν απόλυτα την αλλαγή της συσκευής, κάτι που δεν μπορούν να το πούνε π.χ. οι κάτοχοι του 3GS.

Επεξ/σία από Mercyful_Fate

Όχι! Αλλά στην ευκρίνια του κειμένου περιμένω να δω εντυπωσιακές διαφορές!

B)

Στην παρουσίαση δόθηκε η εντύπωση ότι η αλλαγή θα είναι όντως τραγική. Αλλά είχες ποτέ πρόβλημα με το iphone όσο αφορά την ευκρίνεια? Θα είναι μία αλλαγή που για να το καταλάβεις θα πρέπει να το δεις πολύ κοντά στο μάτι σου πράγμα που δεν το κάνεις ποτέ. Εάν δεν βλέπεις το κείμενο αλλάζεις την γραμματοσειρά (zoom στο safari δηλαδή). Εδώ λέει για αυτήν την υπερβολή στην παρουσίαση! Αντί να δείξουν πως θα είναι εάν διπλασιάσεις τα pixels έδειξαν πως θα είναι εάν τα τετραπλασιάσεις... Να μου πεις δεν έγινε και τίποτα... ποιος πιστεύει τις [ame=http://www.youtube.com/watch?v=cKoLp_lGo14]διαφημίσεις[/ame] της apple?

Στην παρουσίαση δόθηκε η εντύπωση ότι η αλλαγή θα είναι όντως τραγική. Αλλά είχες ποτέ πρόβλημα με το iphone όσο αφορά την ευκρίνεια? Θα είναι μία αλλαγή που για να το καταλάβεις θα πρέπει να το δεις πολύ κοντά στο μάτι σου πράγμα που δεν το κάνεις ποτέ. Εάν δεν βλέπεις το κείμενο αλλάζεις την γραμματοσειρά (zoom στο safari δηλαδή). Εδώ λέει για αυτήν την υπερβολή στην παρουσίαση! Αντί να δείξουν πως θα είναι εάν διπλασιάσεις τα pixels έδειξαν πως θα είναι εάν τα τετραπλασιάσεις... Να μου πεις δεν έγινε και τίποτα... ποιος πιστεύει τις
της apple?

Μα τα τετραπλασίασαν!!!!! Αν τα διπλασιάσεις στην μία διάσταση, στις δύο διαστάσεις τα τετραπλασιάζεις (2^2=4) ;)

Το ίδιο ισχύει και για το standby button που είναι στο πλάι, γιατί γίνεται πιο εύκολο το πάτημα του με το ένα χέρι (πιο εύκολο να πιάσεις την συσκευή οριζόντια παρά κάθετα).

Μα, δεν άλλαξε θέση το Standby button. Στην ίδια είναι, στο πάνω μέρος της συσκευής. Στο πλάι υπάρχουν κλασικά, τα 2 volume buttons και το silencer button.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...