Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 4

kage

Ποιο χρώμα του iPhone 4 σας αρέσει περισσότερο ;  

381 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Ποιο χρώμα του iPhone 4 σας αρέσει περισσότερο ;

• Άσπρο
      276
    • Μαύρο
      532
    • Whatever brotha
      141

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κάποιος μου έρχεται στο μυαλό τώρα.. :P

Να θυμίσω πως τον καιρό που κουβεντιάζαμε, κανείς δεν το είχε (πολέμιοι και μη) και οι λίγοι που το απέκτησαν νωρίς, μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημα είναι μικρό (ή και ανύπαρκτο, σύνηθες). Ε λοιπόν τώρα που επιτέλους το έχω, έχω την εντιμότητα να πω ότι, σε αντίθεση με αυτά που πίστευα και έλεγα, είναι αρκετά μεγαλύτερο, όχι καταστροφικό αλλά σημαντικό. Αναρωτιέμαι πόσοι εδώ μέσα έχουν πράξει κάτι αντίστοιχο...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Να θυμίσω πως τον καιρό που κουβεντιάζαμε, κανείς δεν το είχε (πολέμιοι και μη) και οι λίγοι που το απέκτησαν νωρίς, μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημα είναι μικρό (ή και ανύπαρκτο, σύνηθες). Ε λοιπόν τώρα που επιτέλους το έχω, έχω την εντιμότητα να πω ότι, σε αντίθεση με αυτά που πίστευα και έλεγα, είναι αρκετά μεγαλύτερο, όχι καταστροφικό αλλά σημαντικό. Αναρωτιέμαι πόσοι εδώ μέσα έχουν πράξει κάτι αντίστοιχο...

Πάντως, το χρησιμοποιώ εδώ και 2-3 μέρες, σε περιοχή, όπου το μεγιστο σήμα που μπορεί να πιάσει κινητό να είναι 1-2 μπάρες το πολύ (και εντός Λεκανοπεδίου, παρακαλώ...) και δεν μου έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα... Δλδ έχει 1 μπάρα και δύσκολα τη χάνει! Και σήμερα το πρωί που ήμουν έξω και είχε full σήμα 3G και το επιανά στο "ευαίσθητο σημείο" του και περίμενα να δω να πέφτει, δεν συνέβη τίποτα... Τι να πω? Ενα θέμα μπαταρίας είχα, αλλά τελικά, είχαν όντως δίκιο τα παιδιά έδώ, και κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα μπαταρίας επειδή δεν είχε σήμα! Παρήγγειλα, πάντως, κι εγώ καλού-κακού αυτή τη δωρεάν θήκη που δικαιούμαι (αν και μου είπαν από την Vodafone ότι μπορεί να κάνει και 6 μήνες να έρθει), αλλά μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει χρειαστεί... Μια θήκη Puro που πήρα σήμερα απ' το Public, μια χαρά είναι και πολύ όμορφη! (καλά δεν είναι και έργο τέχνης, αλλά δεν χαλάει την αισθητική του...) :-)

Επεξ/σία από elenpi

Ε λοιπόν τώρα που επιτέλους το έχω, έχω την εντιμότητα να πω ότι, σε αντίθεση με αυτά που πίστευα και έλεγα, είναι αρκετά μεγαλύτερο, όχι καταστροφικό αλλά σημαντικό. Αναρωτιέμαι πόσοι εδώ μέσα έχουν πράξει κάτι αντίστοιχο...

Μα πέρα από τις πλάκες που κάνουμε, κι εγώ αυτό θέλω. Ανεξαρτήτως του αν γουστάρει ή όχι κάποιος την Apple, να κάνει αυτό που έκανες κι εσύ.

Κύριοι έχω το κινητό, έχει πρόβλημα, προσέχτε. Αντ' αυτού ακούγαμε βρε δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα ο ένας κι έσκιζε τα ρούχα του ακόμα και μετά την ανακοίνωση της Apple, βρε iPhone4 θα πάρουν μόνο οι ηλίθιοι του μάρκετινγκ ο άλλος.

Γι' αυτό και τότε είχα πει ότι εφόσον το γράφουν παντού, μάλλον το κινητό κάπου μπάζει και η τυφλή στήριξη προς την Apple, βλάπτει τελικά εμάς τους καταναλωτές. Δεν νομίζω να έλεγα κάτι παράλογο, τα είπαμε και στο pm τότε.

Πάντως, το χρησιμοποιώ εδώ και 2-3 μέρες, σε περιοχή, όπου το μεγιστο σήμα που μπορεί να πιάσει κινητό να είναι 1-2 μπάρες το πολύ (και εντός Λεκανοπεδίου, παρακαλώ...) και δεν μου έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα... Δλδ έχει 1 μπάρα και δύσκολα τη χάνει! Και σήμερα το πρωί που ήμουν έξω και είχε full σήμα 3G και το επιανά στο "ευαίσθητο σημείο" του και περίμενα να δω να πέφτει, δεν συνέβη τίποτα... Τι να πω? Ενα θέμα μπαταρίας είχα, αλλά τελικά, είχαν όντως δίκιο τα παιδιά έδώ, και κατανάλωνε μεγάλη ποσότητα μπαταρίας επειδή δεν είχε σήμα! Παρήγγειλα, πάντως, κι εγώ καλού-κακού αυτή τη δωρεάν θήκη που δικαιούμαι (αν και μου είπαν από την Vodafone ότι μπορεί να κάνει και 6 μήνες να έρθει), αλλά μέχρι στιγμής, δεν φαίνεται να έχει χρειαστεί... Μια θήκη Puro που πήρα σήμερα απ' το Public, μια χαρά είναι και πολύ όμορφη! (καλά δεν είναι και έργο τέχνης, αλλά δεν χαλάει την αισθητική του...) :-)

Το ΣΚ ήμουν επαρχία με μέτριο σήμα, σήμερα στην Αθήνα, το πρωί σε περιοχή με άθλιο σήμα και τώρα σε περιοχή με τέλειο σήμα. Μα το Θεό μπάρμπα να έχεις, τα 20 db δεν τα γλυτώνεις.

-Αν ξεκινάς από τα -55, κλάιν μάιν. Παρόλ'αυτά, μειώνεται το upload αρκετά (το download ανεπηρέαστο).

-Αν ξεκινάς εκεί γύρω στα -90, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βγεις εκτός δικτύου. Όσο για τις ταχύτητες, κλάφτα χαράλαμπε.

Επίσης, μια και κανείς δε βλέπω να το θίγει το θέμα, είχα πάρα πολλές χαμένες κλήσεις, δηλαδή κλήσεις που δεν έλαβα ποτέ γιατί φαινόμουν εκτός δικτύου ενώ δεν ήμουν (είχα μέχρι και 3 μπάρες). Ψάχνοντάς το διάβασα ότι αποτελεί περιορισμό του edge και όχι πρόβλημα του κινητού. Δηλαδή, όταν γίνεται χρήση δικτύου με edge/gprs, δε μπορεί να λάβει κλήση παρά μόνο αφού λήξει και περάσει και ένα λεπτό. Μετά διάβασα ότι υπάρχει edge type 1 και type 2 και ότι ο 2ος τύπος δεν έχει αυτόν τον περιορισμό. Τόσο καιρό δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα στο 3GS, όμως είχα άλλο πάροχο, είχα Wind ενώ τώρα στο 4 έχω Voda. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω την κάρτα της voda στο 3GS για να δω αν τελικά είναι θέμα του παρόχου, θα το κάνω. Στρ 3GS, πάντως, με την κάρτα της wind, χτυπάει κανονικά το τηλέφωνο διακόπτοντας την όποια data δραστηριότητα. Στο 4 με edge και voda, δε γίνεται, χάνεται η εισερχόμενη κλήση και σου ρχεται στο καπάκι sms (προτεραιότητα στο data; ).

Σημασία έχει ότι με edge/gprs ανοιχτό (και είμαι edge τύπος) χάνω αρκετές κλήσεις και φυσικά η κατάσταση επιβαρύνεται αν έχει κανείς ωθήσεις, μετακλήσεις κλπ ανοιχτές που συνεχώς κάνουν χρήση ίντερνετ. Σε 3G δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, κάνεις ότι γουστάρεις, οπότε το γύρισα σε 3G υποχρεωτικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με τον πάροχο, δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαιτερότητα της συσκευής, θα δείξει. Με κλειστό data, εννοείται ότι οι κλήσεις φτάνουν κανονικά. Θα ήθελα πάντως να γραφτεί μια εφαρμογή που να κλείνει εντελώς το data όταν πχ κλειδώνει η συσκευή (υπάρχει μια στο cydia αντίστοιχη που κλείνει το 3G για εξοικονόμηση ενέργειας) αλλά κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα όταν θες να ακούσεις ράδιο online πχ, ίσως με κάποιο τρόπο (εξαιρέσεις εφαρμογών) να λυνόταν εύκολα.

+1 στον kirileman...

φιλε το εχεις ψαξει πολυ το θεμα... επισης δεν ξερω εαν σας εχει συμβει το εξης: χτυπαει το τηλ και δεν μπορουσα να το ξεκλειδωσω για να απαντησω. Χρειαστηκε να το κλησω για να δουλεψει μετα κανονικα!!!

Είχα Vodafone και με το 3G και έχω και με το 4. Το θέμα με τις χαμένες κλήσεις όταν χρησιμοποιείς Ίντερνετ είναι θέμα δικτύου. Υπήρχε και υπάρχει ακόμα.

Τώρα όσο αναφορά το σήμα, ναι πέφτει όταν το κρατάς στο γνωστό σημείο αλλά No Service δεν έχω δει ακόμα. Επίσης και στο 3G iPhone έπεφτε λίγο το σήμα όταν το αγκάλιαζα με το χέρι. Και σε εκείνο αν είχα 3G σήμα 1-3 γραμμές έπεφτα σε GPRS.

Προσωπική μου άποψη είναι πως θέμα με το σήμα στο 4 υπάρχει αλλά δεν είναι τόσο τραγικό ώστε να λέμε τη συσκευή προβληματική.

Είχα Vodafone και με το 3G και έχω και με το 4. Το θέμα με τις χαμένες κλήσεις όταν χρησιμοποιείς Ίντερνετ είναι θέμα δικτύου. Υπήρχε και υπάρχει ακόμα.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Να σημειώσω εδώ ότι η Vodafone με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πριν λίγο δοκίμασα με τη sim της voda στο 3GS, φόρτωνα cydia και η κλήση ήρθε κανονικά διακόπτοντας το φόρτωμα της εφαρμογής. Το ίδιο και όταν δοκίμασα να ανοίξω μια σελίδα στο Safari, πάντα με gprs. Όταν ξανάλλαξα τις sim και δοκίμασα το ίδιο στο 4, η εισερχόμενη κλήση δεν ερχόταν και ο αριθμός φαινόταν εκτός δικτύου. Μετά από ένα λεπτό απραξίας, δεχόταν πια τις εισερχόμενες κανονικά.

Επίσης, μια και κανείς δε βλέπω να το θίγει το θέμα, είχα πάρα πολλές χαμένες κλήσεις, δηλαδή κλήσεις που δεν έλαβα ποτέ γιατί φαινόμουν εκτός δικτύου ενώ δεν ήμουν (είχα μέχρι και 3 μπάρες). Ψάχνοντάς το διάβασα ότι αποτελεί περιορισμό του edge και όχι πρόβλημα του κινητού. Δηλαδή, όταν γίνεται χρήση δικτύου με edge/gprs, δε μπορεί να λάβει κλήση παρά μόνο αφού λήξει και περάσει και ένα λεπτό. Μετά διάβασα ότι υπάρχει edge type 1 και type 2 και ότι ο 2ος τύπος δεν έχει αυτόν τον περιορισμό. Τόσο καιρό δεν είχα κανένα τέτοιο πρόβλημα στο 3GS, όμως είχα άλλο πάροχο, είχα Wind ενώ τώρα στο 4 έχω Voda. Δεν έχω δοκιμάσει να βάλω την κάρτα της voda στο 3GS για να δω αν τελικά είναι θέμα του παρόχου, θα το κάνω. Στρ 3GS, πάντως, με την κάρτα της wind, χτυπάει κανονικά το τηλέφωνο διακόπτοντας την όποια data δραστηριότητα. Στο 4 με edge και voda, δε γίνεται, χάνεται η εισερχόμενη κλήση και σου ρχεται στο καπάκι sms (προτεραιότητα στο data; ).

Σημασία έχει ότι με edge/gprs ανοιχτό (και είμαι edge τύπος) χάνω αρκετές κλήσεις και φυσικά η κατάσταση επιβαρύνεται αν έχει κανείς ωθήσεις, μετακλήσεις κλπ ανοιχτές που συνεχώς κάνουν χρήση ίντερνετ. Σε 3G δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, κάνεις ότι γουστάρεις, οπότε το γύρισα σε 3G υποχρεωτικά και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Υποψιάζομαι ότι έχει να κάνει με τον πάροχο, δεν πιστεύω ότι είναι ιδιαιτερότητα της συσκευής, θα δείξει. Με κλειστό data, εννοείται ότι οι κλήσεις φτάνουν κανονικά. Θα ήθελα πάντως να γραφτεί μια εφαρμογή που να κλείνει εντελώς το data όταν πχ κλειδώνει η συσκευή (υπάρχει μια στο cydia αντίστοιχη που κλείνει το 3G για εξοικονόμηση ενέργειας) αλλά κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε πρόβλημα όταν θες να ακούσεις ράδιο online πχ, ίσως με κάποιο τρόπο (εξαιρέσεις εφαρμογών) να λυνόταν εύκολα.

Αυτό που λες σχετικά με χαμένες κλήσεις, το είδα κι εγώ σήμερα που ενώ είχα full 3G σήμα, μου ήρθε μνμ οτι με είχαν καλέσει 2 φορές, και μου φάνηκε εξαιρετικα περίεργο, αλλά επειδή έχω συνηθίσει στο να μην έχω σήμα και να μου ερχονται μνμτα, δεν έδωσα και πολύ σημασία...

Πάντως, πιστεψέ με, αν είχα διαπιστώσει οποιοδήποτε θέμα από αποψη σήματος, δεν πρόκειται να το κατάπινα και να μην έλεγα τπτ! Εδώ, πίστευα ότι είχα πρόβλημα μπατρίας και έγινα Τούρκος και θα το πήγαινα σούμπιτο στη Vodafone! Όσο και να είμαι φαν της Apple, άμα αυτό που πάρω (και έχω ακριβοπληρώσει...) βγεί προβληματικό, θα το έλεγα! Ισως έχω συνηθίσει να μην έχω σημα και να μην το έχω καταλάβει! τι να πω! :-( Μέχρι στιγμής πάντως, δεν με έχει προδώσει από άποψη σήματος... Το μόνο που με έκανε να "ξενερώσω" αν θες είναι, ότι αν εξαιρεσεις τα τεχνικά χαρακτηριστικά (οθόνες, επεξεργαστή κλπ) δεν έιχε και τπτ διαφορετικό από το 3GS! Προσωπική μου γνώμη έτσι... Εξωτερικά, μπορεί να διαφέρει σαν design αλλά δεν είναι και η απιστευτη διαφορά! Και σαν λειτουργικό σύστημα, επειδή φοράει το ίδιο με το 3GS, δεν εντωπωσιάστηκα... Περίμενα κάτι πιο... διαφορετικό! :-( Δλδ, αν με ρώταγε κάποιος (που έχει ήδη 3GS) αν άξιζε να το αλλάξει, εγώ θα του έλεγα όχι... Οτι δεν αξίζει να δώσει τόσα γι' αυτό! Αλλά κατα τ' άλλα, καλά! :-)

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος; Να σημειώσω εδώ ότι η Vodafone με διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Πριν λίγο δοκίμασα με τη sim της voda στο 3GS, φόρτωνα cydia και η κλήση ήρθε κανονικά διακόπτοντας το φόρτωμα της εφαρμογής. Το ίδιο και όταν δοκίμασα να ανοίξω μια σελίδα στο Safari, πάντα με gprs. Όταν ξανάλλαξα τις sim και δοκίμασα το ίδιο στο 4, η εισερχόμενη κλήση δεν ερχόταν και ο αριθμός φαινόταν εκτός δικτύου. Μετά από ένα λεπτό απραξίας, δεχόταν πια τις εισερχόμενες κανονικά.

Παιδιά εγώ με το 3G όταν πχ διάβαζα μαιλ ή σερφαρα με τον safari δε μου έρχονταν οι κλήσεις. Και μου ερχόταν μήνυμα μετά. Ισως να μη συνέβαινε πάντα, αλλά τις περισσότερες φορές. Δεν είχα δώσει πολύ σημασία.

Με το 4 σε 4 μέρες χρήσης μια φορά έχει συμβεί μόνο, αλλά θέλει χρόνο για να το τεσταρω καλύτερα!

• Super Moderators

Επειδή κάποιοι θέλουν με το ζόρι να αποκτήσουμε πρόβλημα, να αναφέρω πως από την Παρασκευή που το πήρα δεν είχα ποτέ no service και ούτε ειδοποιησεις για χαμένες κλήσεις. Αν χουφτωσω το τηλέφωνο εντελώς από κάτω χανω μια μπάρα και μέχρι εκεί (το ίδιο έκανε και το 3GS)! Δεν επηρεάζονται ούτε οι κλήσεις αλλά ούτε και data! Δεν κατεβαζω torrents για να με απασχολεί η μείωση στο download speed! Έχω unlimited data στο συμβόλαιο μου για να έχω συνεχώς επαφή με τα emails μου και γενικώς οποιαδήποτε υπηρεσία χρησιμοποιεί Internet και αυτά λειτουργούν άψογα!

Αυτά από μένα σχετικά με το "πρόβλημα" και δεν θα ασχοληθώ ξανά γιατί δεν με απασχολεί!

:)

Αυτό που λες σχετικά με χαμένες κλήσεις, το είδα κι εγώ σήμερα που ενώ είχα full 3G σήμα, μου ήρθε μνμ οτι με είχαν καλέσει 2 φορές,

Αυτό ακριβώς έπαθα δύο φορές, μια χθες και μια σήμερα, σε εντελώς διαφορετικό χώρο κάθε φορά, με φουλ σήμα σε vodafone με iPhone 3GS. Και τις δύο φορές συνέβη ενώ κατέβαζα email.

Ρε παιδια κι εγω χανω κλησεις στο ασχετο! Τι εννοω λεγοντας ασχετο? οτι δεν κατεβαζω mail, ειμαι safari κλπ. Το τηλ ειναι απλα σε φαση αναμονης, με το 3g απενεργοποιημενο.

Το μομαδικο πραγμα που μου σπαει τα νευρα στη συσκευη! Ο παροχος μου ειναι βοντα.

Τωρα για το 4αρι..γιατι η apple εχει δωσει τη συγκεκριμενη ημερομηνια για τις θηκες; Υποτιθεται οτι τα επομενα δε θα χουν προβλημα η τυχαι;;

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Αυτό ακριβώς έπαθα δύο φορές, μια χθες και μια σήμερα, σε εντελώς διαφορετικό χώρο κάθε φορά, με φουλ σήμα σε vodafone με iPhone 3GS. Και τις δύο φορές συνέβη ενώ κατέβαζα email.

Κι εγώ Vodafone έχω, δεν ξέρω αν είναι σχετικό. Πάντως, είχα σίγουρα full 3G σήμα και εγώ, σε αντίθεση με εσάς, δεν είχα καμία εφαρμογή ανοιχτή (πέραν του Facebook). Στην τσέπη μου το είχα. Δεν θυμάμαι αν είχε συμβεί ανάλογο περιστατικό με το 3GS, γιατί, όπως προείπα, έχω συνηθίσει να μην έχω σήμα και να μου έρχονται τα μνμτα με τις κλήσεις και δεν έδινα ποτέ ιδιαίτερη σημασία. Έτσι συνέβη και σήμερα το πρωί... Αν δεν έπεφτε το μάτι μου στο post δε θα είχα δώσει καμία σημασία.

---------- Προσθήκη στις 23:28 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:24 ----------

Τωρα για το 4αρι..γιατι η apple εχει δωσει τη συγκεκριμενη ημερομηνια για τις θηκες; Υποτιθεται οτι τα επομενα δε θα χουν προβλημα η τυχαι;;

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Λογικά, θα πιστεύουν ότι θα έχει "φύγει" η παρτίδα... Να όρισαν τυχαία ημερ/νία μου φαίνεται πολύ περίεργο και ανούσιο. Αλλά έχω ακούσει πολλούς να λένε "Πάρτε εσείς τα πρώτα να πάρουμε τα επόμενα να μην έχουν το πρόβλημα" το οποίο το βρίσκω εξίσου χαζό, καθώς εκ των πραγμάτων αν κανείς δεν αγοράζει για να πάρει απ' την επόμενη παρτίδα, δε θα παραγγείλουν νέα παρτίδα αν πρώτα δεν έχει φύγει η άλλη. :rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...