Προς το περιεχόμενο

Τι γλωσσα να χρησημοποιησω;

gealan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για σας, θελω να φτιαξω ενα προγραμμα, ειμαι τελειως αρχαριος και για αυτό δεν ξερω απο που να ξεκινησω να διαβαζω, για να μαθω πως θα το φτιαξω, θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που θα βαζω καποια links και θα τους βαζω tags, ετικετες, και θα εχει μια μηχανη αναζητησης και μολις καποιος βαζει τη λεξη κλειδι θα βρισκει αυτα τα link. Ρωτησα εναν φιλο που ξερει και μου ειπε οτι πρεπει μαλων να παρω μια αλλη μηχανη αναζητησης και να την εισχωρησω στο δικο μου προγραμμα (γιατι δικια μου αποκλειεται να φτιαξω) αλλα εχω πελαγωσει:rolleyes:, αν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνομων... :-)

Δημοσ.
ειμαι τελειως αρχαριος και για αυτό δεν ξερω απο που να ξεκινησω να διαβαζω

Μάλλον εννοείς ότι δεν έχεις ασχοληθεί καθόλου ή έχεις ασχοληθεί ελάχιστα με τα βασικά του προγραμματισμού.

Ο καθ'ένας έχει εντελώς διαφορετική άποψη για το από που πρέπει να ξεκινήσει κάποιος για να μάθει προγραμματισμό. Προσωπικά θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να διαβάζεις C++. Ίσως η πιο δυνατή γλώσσα προγραμματισμού, καθώς σχεδόν τα πάντα φτιάχνονται με βάση αυτή, αλλά όχι και τόσο δύσκολη ώστε να ξεκινήσεις να μαθαίνεις. Επίσης θα σε εντάξει στα βασικά του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού και θα είναι πιο εύκολο να μεταπηδήσεις σε πολλές άλλες γλώσσες οι οποίες χρησιμοποιούνται αρκετά συχνά (Java, C#, VB κτλ).

Όποια και να αποφασίσεις να μάθεις δεν θα φτάσεις τόσο εύκολα όσο φαντάζεσαι σε αυτό που θέλεις να μάθεις... Πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά και να συνεχίσεις διαβάζοντας και πειραματιζόμενος με ότι μαθαίνεις.

Ο πιο εύκολος-απλός τρόπος για να φτιάξεις την μηχανή που θέλεις (και ταυτόχρονα από τους χειρότερους, αρχάριους τρόπους) είναι με το να αποθηκεύεις τις λέξεις κλειδιά και τα Link σε κοινά αρχεία (πχ .txt) και από εκεί να ανακτείς όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για την αναζήτηση.

Αργότερα αν συνεχίσεις να μαθαίνεις αρκετά θα ανακαλύψεις και άλλους τρόπους, όπως αποθήκευση σε XML και Βάσεις Δεδομένων.

Ελπίζω να σε βοήθησα και σίγουρα να μην σε απογοήτευσα...!!!

Δημοσ.
Για σας, θελω να φτιαξω ενα προγραμμα, ειμαι τελειως αρχαριος και για αυτό δεν ξερω απο που να ξεκινησω να διαβαζω, για να μαθω πως θα το φτιαξω, θελω να φτιαξω ενα προγραμμα που θα βαζω καποια links και θα τους βαζω tags, ετικετες, και θα εχει μια μηχανη αναζητησης και μολις καποιος βαζει τη λεξη κλειδι θα βρισκει αυτα τα link. Ρωτησα εναν φιλο που ξερει και μου ειπε οτι πρεπει μαλων να παρω μια αλλη μηχανη αναζητησης και να την εισχωρησω στο δικο μου προγραμμα (γιατι δικια μου αποκλειεται να φτιαξω) αλλα εχω πελαγωσει:rolleyes:, αν μπορειτε να με βοηθησετε θα σας ειμαι ευγνομων... :-)

Δεν είμαι σίγουρος ότι κατάλαβα τι θες, αλλά μάλλον θα σου πρότεινα Python και να κοιτάξεις τη δομή του λεξικού.

Δημοσ.

αν θες να το φτιάξεις γρήγορα και εύκολα C# και αποθηκεύεις τα tags σε xml ή sqlServer compact και την αναζήτηση μπορείς να την κάνεις εύκολα μόνος σου δεν χρειάζεσαι μηχανές

Δημοσ.
αν θες να το φτιάξεις γρήγορα και εύκολα C# και αποθηκεύεις τα tags σε xml ή sqlServer compact και την αναζήτηση μπορείς να την κάνεις εύκολα μόνος σου δεν χρειάζεσαι μηχανές

Για να το φτιάξει εύκολα και γρήγορα σε C# με δυνατότητες ADO (sqlServer, XML) προϋποθέτει ότι ξέρει πρώτα C# και το πολύ πολύ να μάθει το ADO. Ένας αρχάριος στον προγραμματισμό για να ξεκινήσει να διαβάζει για να μάθει C# και να φτάσει σε επίπεδο ADO χρειάζονται αρκετοί μήνες και σίγουρα αρκετή εξοικείωση με τον προγραμματισμό...

Δημοσ.

Σαν μέθοδο δεν την αμφισβητώ. Και εγώ με Data Base θα το έκανα κατά πάσα πιθανότητα. Απλά διαφωνώ λίγο στο κατά πόσο είναι κατάλληλο για έναν αρχάριο να ασχοληθεί κατευθείαν με βάσεις δεδομένων.

Για να μάθει και προγραμματισμό θεωρώ πιο λογικό το να ξεκινήσει με απλές εντολές και απλή διαχείριση αρχείων, μετά να πάει στον αντικειμενοστραφή προγραμματισμό και αργότερα να κάνει συνδέσεις σε βάσεις. (Προσωπική μου άποψη πάντα, δεν θέλω να έρθουμε σε ρήξη)

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια σας αλλα επειδη ο καθενας εχει μια διαφορετικη αποψη δεν κατελήξα σε καποιο συμπερασμα δε φταιτε εσεις παντως εγω ειμαι ασχετος... :)

Δημοσ.

Ποσο χρονο εισαι διατεθειμενος να ξοδεψεις σε διαβασμα και εξασκηση ωστε να φτασεις σε ενα επιπεδο που να μπορεις να κανεις αυτο που ζητας;

Δημοσ.
Ποσο χρονο εισαι διατεθειμενος να ξοδεψεις σε διαβασμα και εξασκηση ωστε να φτασεις σε ενα επιπεδο που να μπορεις να κανεις αυτο που ζητας;

Οσο χρειαστει επειδη τελειωνουν οι εξετασεις και ερχεται το καλοκαιρι μπορω να αφιερωσω πολυ χρονο (2-6 ωρες/μερα αναλογως τη μερα βεβαια) μεχρι τις 18 Ιουλιου που παω διακοπες απο 17 Ιουνιου που μπορω να αρχισω (31 μερες δηυλαδη περιπου 120-140 ωρες) μου φτανουν για να πετυχω αυτο που θελω; :rolleyes:

Δημοσ.
Κάποιος μου είπε ότι στο μέλλον θα προγραμματίζουν σε αρχαία ελληνικά

Έτσι λέει η Microsoft, σε μία ανακοίνωση, λόγω των εύκολων ευρετηρίων της ελληνικής γλώσσας. Το να μάθεις όμως από τώρα αρχαία για να προγραμματίσεις σε αρκετά χρόνια, αν γίνει ποτέ, δεν νομίζω να είναι και ότι καλύτερο :P

Οσο χρειαστει επειδη τελειωνουν οι εξετασεις και ερχεται το καλοκαιρι μπορω να αφιερωσω πολυ χρονο (2-6 ωρες/μερα αναλογως τη μερα βεβαια) μεχρι τις 18 Ιουλιου που παω διακοπες απο 17 Ιουνιου που μπορω να αρχισω (31 μερες δηλαδη περιπου 120-140 ωρες) μου φτανουν για να πετυχω αυτο που θελω; :rolleyes:

Αν αποφασίσεις να το κάνεις σου φτάνουν αυτές οι ώρες. Αν αρχίσεις να ασχολείσαι και δεις ότι σε ενδιαφέρει θα τα καταφέρεις σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα. Αρκεί πάντα να μην το δεις σαν αγγαρεία .

Δημοσ.

Λοιπόν μια ποιό σοβαρή απάντηση. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό που θες, όχι ακόμη. Πρέπει να δουλέψεις λίγο για να αποκτήσεις ένα α επίπεδο.. δεν έχει σημασία με ποιά γλώσσα θα αρχίσεις.. σημασία έχει να αρχίσεις.

Δημοσ.

Βρες αυτό που ψάχνεις έτοιμο στο νετ (google it). Σίγουρα θα το βρεις υλοποιημένο σε php. Είχα βρει κάτι παρόμοιο για κάποιο φίλο που του χρειαζόταν σε εργασία για μεταπτυχιακό ! Τώρα πως σου ήρθε ότι μπορείς να το κάνεις μόνος σου, 17 χρονών (αν είσαι τόσο) και χωρίς ιδέα από προγραμματισμό, ένας θεός ξέρει !

Υ.Γ. Το πόσο αρέσει σε ορισμένους να κάνουν ότι ξέρουν ότι bleeding edge τεχνολογία υπάρχει χωρίς να τις έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ δε λέγεται ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...