Προς το περιεχόμενο

Zantolastixa

AbreLosOjos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βλέποντας ότι πολλοί ασχολούνται με αυτοκίνητα, θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας.Θέλω να βάλω ζαντολάστιχα σε ένα Swift 1.3.

Τώρα έχει 155/70 R13 με πάχος ζάντας 4.5 ίντσες.

Λέω αν είναι δυνατό να βάλω 14" ζάντα και 175 mm λάστιχο.

Έχω χαθεί λίγο με τις διαμέτρους της ρόδας, με το αν θα βρίσκει στα πεζοδρόμια η ζάντα κλπ.<p>Τι λέτε (και για μάρκα ελαστικών);

Δημοσ.

Xoris na egguomai, nomizo oti to Swift de tha exei provlima me 14" zantes.. Tora ean to kopanas sta pezodromia,den ksero tongue.gif" border="0

Gia lastixa, ta Bridgestone Potenza einai ap'ta pio kala lastixa pou mporeis na vreis rolleyes.gif" border="0

De me les, to Swift-aki turbo einai? smile.gif" border="0

Δημοσ.

Το αν θα βρίσκει η ζάντα στα πεζοδρόμια εξαρτάται από το πάχος της, σε σχέση με το πάχος που έχει το λάστιχο.(ε, και από τον οδηγό smile.gif" border="0 )

Για τα Bridgestone έχω διαβάσει κι εγώ καλά λόγια. Απο τιμή πόσο πάνε περίπου;<p>[ 21-12-2001: Message edited by: AbreLosOjos ]</p>

Δημοσ.

Οτι και να κάνεις φίλε μου πρόσεξε να μην αλλάξεις σημαντικά το "βήμα" του αυτοκινήτου σου. Το βήμα που έχεις τώρα λογικά θα το γράφει στην αριστερή πόρτα (πόρτα οδηγού) ή στο manual του αυτοκινήτου...

Δημοσ.

Τα βρήκα μόνος μου.

Αν ψάξετε για "tyre size calculator" θα μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τις διάφορες διαστάσεις.<p>Η διάμετρος της ρόδας βρίσκεται ως εξής:

(πάχος) x (aspect_ratio) x 2 + (ύψος ζάντας) x 25,4<p>π.χ. 155x0,7x2 + 13x25,4 = 547,2 mm<p>Αν κάνω λάθος διορθώστε με:

- Αν βάλεις πολύ φαρδύ λάστιχο σε ένα ελαφρύ αυτοκίνητο, τότε σε πολύ νερό το αυτοκίνητο "επιπλέει".

- Αν αλλάξει η διάμετρος της ρόδας, χάνει το ταχύμετρο. Αν μικρύνει, δείχνει περισσότερα, και ελαφραίνουν οι σχέσεις (πχ. σε 100 μέτρα έχεις αλλάξει όλες τις ταχύτητες). Αν μεγαλώσει, το αντίθετο.

Δημοσ.

Κατέληξα σε 185/55 R14.

Από μάρκα τί προτείνετε;

- AVON ZV1 (3 χρόνια εγγύηση)

- BRIDGESTONE POTENZA 720 (άκουσα πως είναι πολύ σκληρά)

- CHAMPIRO

- KUMHO

Δημοσ.

megale ta potenza 720 se ena nissan chery (entaksi thelete tipota?! wink.gif" border="0 ) kai file mou afou zestathoune ligo termatizei h anarthsh kai to amaksei den feygei den sou kano plaka GAMANE. (bebaios den exo emphria apo ta alla pou anafereis... grin.gif" border="0 tongue.gif" border="0

Δημοσ.

Είμαι Χίο και έχουμε πολλές λακκούβες!

Γι'αυτό τα Bridgestone μάλλον δεν είναι για εδώ. Αν οι δρόμοι ήταν καλύτεροι ίσως...

Μάλλον, τα AVON ή BFGoodrich θα βάλω που είναι και πιό μαλακά και έχουν 4 χρόνια εγγύηση.

Πάντα 185/55 R14 (αλλάζει ελάχιστα το βήμα).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...