kmastrog Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Γεια σας, Παιδιά ψάχνω Recovery Disks για ένα Sony VAIO VGN-AR51J μίας φίλης μου η οποία έσβησε το recovery partition χωρίς να δημιουργήσει πρώτα τα recovery disks. Το λειτουργικό που είχε ήταν: Windows Vista home premium 32bit ENG. Σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια σας.
alex89 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Πες στη φίλη σου να επικοινωνήσει με τη Sony στην Ελλάδα. Με την αγορά του φορητού πλήρωσε και το λειτουργικό, οπότε λογικά η sony θα της ζητήσει κοντά στα 30 ευρώ για να της στείλει τα δισκάκια με το λειτουργικό και τους drivers. Ας ρωτήσει στη sony πόσο είναι η χρέωση.
panos2000gr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μια άλλη λύση είναι να βρεις ένα δισκάκι windows vista premium Eng (ακριβώς την ίδια έκδοση) απο το Internet ή απο φίλο σου και να περάσεις την άδεια που υπάρχει στο αυτοκόλλητο κάτω απο το λάπτοπ σου. Ύπάρχει περίπτωση να σου ζητήσει ενεργοποίηση μέσω τηλεφώνου...είναι εντελώς δωρεάν και πολύ εύκολη. Έχω κάνει την ίδια διαδικασία στο VAIO FE41S της αδελφής μου που έχασε τα recovery disks και δούλεψε μια χαρά. Φυσικά φρόντισε πρωτού αρχίσεις την διαδικασία να έχεις κατεβάσει τους drivers απο το site της sony. http://support.vaio.sony.eu/computing/vaio/downloads/updates/index.aspx?l=el_GR&m=VGN-AR51J Ένα επιπλέον ώφελος αυτής της εγκατάστασεις είναι ότι "γλυτώνεις" τα preinstalled περιττά/διαφημιστικά προγράμματα. Υ.Γ: Αυτό που προτείνει ο alex89 ισχύει (είχα πάρει και εγώ στην SONY για να μου τα στείλουν) αλλά αν θυμάμαι καλά το κόστος ήταν γύρω στα 50 ευρώ με τα μεταφορικά.
kmastrog Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Έχω επικοινωνίσει με τη Sony και ο λόγος που γράφω σε αυτό το forum είναι για τα 50 euros που μου ζήτησαν. Αυτό που προτείνει ο "panos2000gr" είναι μια λύση αλλά θα προτιμούσα να μπορεί η φίλη μου να έχει τη δυνατότητα να κάνει restore μόνη της το φορητό της. Αυτό που είχα στο μυαλό μου είναι αν θα μπορούσε κάποιος που έχει το ίδιο φορητό να δημιουργήσει τα recovery disks και με κάποιο τρόπο να τα πάρω (είτε να συναντηθούμε είτε με courier κ.α.) Σας ευχαριστώ και πάλι.
ektor7 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 μπορεις να κανεις recovery image μεσον των windows. control panel->system and security->backup and restore και επελεξε το create a system image! φυσικα ετσι θα κανεις backup οτι εχει αυτη την στιγμη ο δισκος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.