shado22 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Motherboard:Asus P5E3 Deluxe CPU:Core 2 Quad [email protected] GHz O.C @3.2 RAM:OCZ3RPR1333 2Gb O.C@1700 PSU:650W Thermaltake GPU:ASUS 3870X2 Ψύξη:Vendetta 2 Θελω να κανω μια αναβαθμιση στην Ram γιατι πηγα στα w7 64-bit και ειμαι πολυ περιορισμενος με τη ηδη υπαρχουσα (2gb) οπως μπορειτε να φανταστειτε.Ασχολουμαι με 3ds MAX,Maya,After Effects και Photoshop.Το να κανω αυτη την αναβαθμιση ειναι ζωτικο θεμα οταν κανεις rendering και post processing.Στο πλαισιο μου ειπανε για κατι μνημες τις corsair με χαλια timings (XMS3 1333 η 1600 με cl9).Ειναι καλη ιδεα αυτο που παω να κανω η να περιμενω να μαζεψω κι αλλα χρηματα και να παω για τους καινουριους και πολλα υποσχομενους intel i7 η amd x6????Τα λεφτα που μπορω να δωσω ειναι μεχρι 300 ευρω!Θελω πριν αποχωριστω αυτη τη μητρικη να τη πουσαρω οσο παει(αν και προβληματικη).Μπορει να μου πει καποιος καμια συμβουλη για 4bg/6bg ή 8gb(το καλυτερο) RAM σ'αυτη την μητρικη????!!Οι καινουριες μνημες με τα χαμηλα βολτ θα τρεξουνε στο συστημα μου????Τα τριπλα kit ειναι συμβατα γιατι ειναι πολυ δελεαστικα...Τελος με ενδιαφερουν και η ταχυτητα και τα timings!!Θελω οτι πιο γρηγορο μα πανω απ'ολα 100% συμβατο!!!Πολλα πραγματα για να σκεφτω οποτε πιστευω πως χρειαζομαι τη βοηθεια σας παιδες!
phanispal Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δε νομίζω πως ανέφερε κάπου πρόβλημα που εντοπίζεται στη μητρική. Σχετικά με την αναβάθμιση μνήμης έχω την εντύπωση ότι ρωτάει.
shado22 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τώρα εχω τις OCZ Reaper 2χ1gb στα 1333ΜΗΖ και ειναι υπερχρονισμενες στα 1700...Δεν εχω προβλημα να τις κρατησω θα μου ερθει και πιο οικονομικα και με αλλα 4 gb παω στα εξι οπου τα βρισκω υπεροχα!Το προβλημα φιλε μου ειναι οτι δεν τραβαει ο υπολογιστης στα windows 7 64-bit.(Οσο για το προβληματικη που ειπα ειναι οτι μου εχει φαει λιγο τισ πιστη με το πειραματικο Express Gate που εχει πανω).Αλλα το εχω παρει αποφαση πως θα ζησω και χωρις αυτο..Τι μου προτεινετε για αναβαθμιση????
cnagr Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και να πας στους καινούργιους θα χρειαστείς πάλι τα άλλα 2+GB ram ούτως ή άλλως. Το πρόβλημά σου αυτή την στιγμή δεν έχει να κάνει τόσο με τον επεξεργαστή όσο με την χαμηλή μνήμη. Επίσης σε όποιον και να πας i7/X6 σίγουρα θα χρειαστείς νέα μητρική. Οπότε προς το παρόν θα σου πρότεινα να πάρεις άλλο ένα σετάκι από τις μνήμες που ήδη φοράς και μελλοντικά κινείσαι ανάλογα. Άλλωστε τις μνήμες μπορείς να τις μεταφέρεις στο καινούργιο σύστημα ούτως ή άλλως. Ο υπολογιστής δεν τραβάει στα 64άρια σχεδόν αποκλειστικά και μόνο λόγω της μνήμης. Στο δικό μου C2D E7300 με 4GB μνήμης μια χαρά πάνε τα 7x64 (και με DDR2 single channel).
shado22 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Και να πας στους καινούργιους θα χρειαστείς πάλι τα άλλα 2+GB ram ούτως ή άλλως. Το πρόβλημά σου αυτή την στιγμή δεν έχει να κάνει τόσο με τον επεξεργαστή όσο με την χαμηλή μνήμη. Επίσης σε όποιον και να πας i7/X6 σίγουρα θα χρειαστείς νέα μητρική. Οπότε προς το παρόν θα σου πρότεινα να πάρεις άλλο ένα σετάκι από τις μνήμες που ήδη φοράς και μελλοντικά κινείσαι ανάλογα. Άλλωστε τις μνήμες μπορείς να τις μεταφέρεις στο καινούργιο σύστημα ούτως ή άλλως. Ο υπολογιστής δεν τραβάει στα 64άρια σχεδόν αποκλειστικά και μόνο λόγω της μνήμης. Στο δικό μου C2D E7300 με 4GB μνήμης μια χαρά πάνε τα 7x64 (και με DDR2 single channel). Οταν λεω δεν τραβαει δεν λες οτι σερνεται αλλα με το που το ανοιξω τρεχει στα 45% ram φαντασου τι γινεται οταν προσπαθω να φτιαξω κατι πολυπλοκο στο 3ds max η να παιξω με πολλα λέυερ στο After effects.Γενικα ειμαι πολυ του multitasking...Θελω Ram απλα ηθελα και τη γνωμη σας για το αν αξιζει να δωσω 300 ευρω για να το παω στα 8gb η να περιμενω για μια ολοκληρωτικη ανβαθμιση.Απ'οτι καταλαβα οι Ram δεν πανε χαμενες ακομα και για μετεπειτα. Οποτε πειτε μου αν γινετε πιο ειναι το καλυτερο κιτ που μπορω να βαλω και σε ταχυτητα και σε timings και να ειναι συμβατο με τη x38 mobo που εχω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.