SPANK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Eγω απλά ειπα την γνώμη μου για μια μητρική οτι ειναι απο τις πολύ καλές στο είδος της για overclocking αλλα τόνισα οτι ανεβαίνει το κόστος με την συγκεκριμένη.Δεν ανάγκασα κανέναν να την αγοράσει οπότε δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεση σου.
N.I.C Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Όπως σωστά είπε ο d3mon, ο 930 απεδείχθη ολίγον μπανανέ στο O/C. Απαιτεί πολύ περισσότερο ρεύμα απότι ένας καλός 920 D0, ακόμα και Α batch. Καλά batch στον 930 είναι τα 3001A187/3001A124/3001A126 (σχετικά). Από κει και έπειτα είναι θέμα τύχης. Αν είναι να μπεις σε διαδικασία να το ψάξεις, τότε ψάξε για 920 D0 Β batch (δύσκολα να έχουν μείνει βέβαια ) καθώς και Α batch με product date το πολύ μέχρι Φεβρουάριο. Από'κει και μετά άρχισαν να "ψιλοχαλάνε" και οι 920 Α batch. Όπως και να το δεις, αν θέλεις να το "ξεψειρίσεις" εντελώς και να βρεις πολύ καλό κομμάτι, πρέπει να ψάξεις ( ή να καταφύγεις στην λίγο ακριβότερη μεν, αλλά αξιόπιστη λύση του W3520). Σαφώς και η μητρική παίζει καθοριστικό ρόλο, οπότε θα πρέπει να μας πεις ποιά έχεις/σκέφτεσαι να πάρεις καθώς και τι ψύξη θα χρησιμοποιήσεις. Πάντως όπως ειπώθηκε και παραπάνω, σε αυτό το budget, η R2E δεν είναι η καλύτερη επιλογή, από την στιγμή που υπάρχουν R3E/Classified/UD7 κλπ στα ίδια χρήματα, οι όποιες είναι πολύ καλύτερες για O/C. Αν απλά θες ένα normal Ο/C για καθημερινές καταστάσεις, games κλπ και είσαι λιγουλάκι τυχερός , πάνε διάλεξε όποιον θες, τσίμπα και μια UD5A και όρμα
mellodos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Καλές οι Asus αλλά για x58 μητρική κοίταξε και προς gigabyte.Η ud5 που έχω τώρα μου βγήκε αρκετά σταθερότερη απο την προηγούμενη asus p6t.
phanispal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Eγω απλά ειπα την γνώμη μου για μια μητρική οτι ειναι απο τις πολύ καλές στο είδος της για overclocking αλλα τόνισα οτι ανεβαίνει το κόστος με την συγκεκριμένη.Δεν ανάγκασα κανέναν να την αγοράσει οπότε δεν μπορώ να καταλάβω την επίθεση σου. Ίσως να υπήρξα όντως κάπως εριστικός και να επηρεάστηκα απ' την υπογραφή σου (κακώς βέβαια). Κι εγώ όμως δεν είπα κάτι άτοπο. Θεωρώ πως με μια μητρική με τα μισά χρήματα και ακόμα και με αέρα, τα 4.15GHz πρέπει να τα έχει. Απλά το ότι εσύ έχεις δώσει 4Κ€ (ή όσα έχεις δώσει τέλος πάντων) δεν πάει να πει ότι είναι λογικό να προτείνεις τέτοιες λύσεις (έστω για μητρική καθώς δεν ανέφερες τίποτα για επεξεργαστές όπως ο i7-975 και υδρόψυξη) χωρίς τουλάχιστον να έχει πει ο TS ότι δε θέτει χρηματικό όριο ή χωρίς να τον έχεις ρωτήσει. Είναι σα να ρωτάει κάποιος άποψη για ένα γρήγορο αυτοκίνητο κι εγώ επειδή έχω μια Bugatti Veyron, να του την προτείνω (ακραίο, αλλά ελπίζω να αντιλαμβάνεσαι τι θέλω να πω).
SPANK Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Βασικά πρέπει να μας πει ο φίλος πρώτα τι Budget διαθέτει για να μπορέσουμε να του προτείνουμε ανάλογο.
ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ο 930 βγήκε ψιλομπανάνα στο overclock. Από μένα έναν 920 D0. Όσο για μητρική η Rampage 2 Extreme παίζει να είναι απ' τις χειρότερες επιλογές και σε κόστος και σε γενικότερες επιδόσεις. αυτή τη μητρική έχω και εγώ αλλά δεν νομίζω να είναι όπως ακριβώς τα λές. Τώρα πάλι αν έχεις κάποια κακή εμπειρία από Asus, αλλάζει το πράμα. ---------- Προσθήκη στις 12:29 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:41 ---------- Ο 930 βγήκε ψιλομπανάνα στο overclock. Από μένα έναν 920 D0. Όσο για μητρική η Rampage 2 Extreme παίζει να είναι απ' τις χειρότερες επιλογές και σε κόστος και σε γενικότερες επιδόσεις. Σε αυτό συγκεκριμένα αναφέρομαι. Τα χρήματα που διαθέτω είναι για αυτόν τον επεξεργαστή. Δεν μπορώ να πάω σε κάτι καλύτερο. Απλά ξέρω ότι πρέπει να προσέξεις από ποια παρτίδα παραγωγής είναι το προϊόν. Π.χ. ο 920 D0 έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις από τον D1. Και μιλάμε πάντα για τον ίδιο επεξεργαστή. Το αντίστοιχο όμως για τον 930 που θα πρέπει να προσέξω? ---------- Προσθήκη στις 12:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:29 ---------- Θα ήθελα αρχικά να ζητήσω συγνώμη που δεν διευκρίνησα σωστά το θέμα και έχουν δημιουργηθεί παρεξηγήσεις. Αλλά όταν το έγραφα ήμουνα στη δουλεία (και όταν έχεις αφεντικά πάνω από το κεφάλι σου..... είναι λίγο δύσκολο να είσαι λεπτομερής). Την μητρική (rampage ii extreme - δεν υπήρχε τότε η iii extreme) την είχα αποκτήσει πριν καιρό και περίμενα να φτιάξουν τα οικονομικά μου για να πάρω και τον επεξεργαστή. Το ίδιο και με τις ram.
d3m0n Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τσέκαρε post #17, μια χαρά τα λέει ο N.I.C. Δηλαδή με λίγα λόγια κοιτάς για 920 D0...
ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τσέκαρε post #17, μια χαρά τα λέει ο N.I.C. Δηλαδή με λίγα λόγια κοιτάς για 920 D0... Αυτό σκέφτομαι τώρα αλλά που να το βρώ και συγκεκριμένα αυτόν??? Από θερμοκρασίες τη παλεύουν? Ψύκρα έχω τη v8 αλλά κατά 90% θα πάω για την noctua nh d14
d3m0n Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Πέρνα από κανά πλαίσιο να δεις, δεν είναι σίγουρο ότι έχουν 920 γιατί απ' ότι βλέπω στο site έχουν μόνο 930. Από εκεί και πέρα μπορείς να αρχίσεις να παίρνεις και κανά τηλέφωνο σε άλλα μαγαζιά, αν είναι εξυπηρετικοί οι υπάλληλοι θα σε βοηθήσουν. Από θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστοί οι i7 πάντως..
ivdimentia Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Πέρνα από κανά πλαίσιο να δεις, δεν είναι σίγουρο ότι έχουν 920 γιατί απ' ότι βλέπω στο site έχουν μόνο 930. Από εκεί και πέρα μπορείς να αρχίσεις να παίρνεις και κανά τηλέφωνο σε άλλα μαγαζιά, αν είναι εξυπηρετικοί οι υπάλληλοι θα σε βοηθήσουν. Από θερμοκρασίες είναι αρκετά ζεστοί οι i7 πάντως.. Ο 920 σε σχέση με τον 930?
d3m0n Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ίδια θερμική συμπεριφορά έχουν πάνω κάτω ο 920 με τον 930..
randy1989 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Αυτό σκέφτομαι τώρα αλλά που να το βρώ και συγκεκριμένα αυτόν???Από θερμοκρασίες τη παλεύουν? Ψύκρα έχω τη v8 αλλά κατά 90% θα πάω για την noctua nh d14 http://www.skroutz.gr/s/60962/Intel-Core-i7-920-Box.html?keyphrase=i7-920+ Aπλά πριν το αγοράσεις παίρνεις ένα τηλ και ρωτάς αν είναι D0 ή D1. Μια χαρά θα είσαι με την Noctua και σε πολύ μεγάλα επίπεδα o/c.
N.I.C Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Ιδιαίτερα κακή δεν την λες την R2E αλλά σε αυτά τα χρήματα παίζουν αρκετά καλύτερες επιλογές. Πιστεύω ότι κυρίως από αυτήν την άποψη το είπαν τα παιδιά παραπάνω. Anyway, με την Noctua και 3 καλούς ανεμιστήρες θα κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλα σκέψου και τον χώρο γιατί είναι αρκετά μεγάλη. Αν έχεις άπλα στο κουτί, go for it . Για τον i7, όπως είπα και πριν, αν ψάχνεις να βρεις καλό κομμάτι, τότε πρέπει να ψάξεις batches κλπ πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πας από κοντά (από το τηλέφωνο δύσκολο να κάτσουν να σου πουν τι batches έχουν). Από'κει και έπειτα αν δεν θες να πιάσεις μέχρι και το τελευταίο hz, τότε 920 D0 από skroutz που λέει και ο randy, όπως βλέπεις υπάρχουν ακόμα αρκετά μαγαζιά, τον τσιμπάς και ξεκινάς .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.