Scatman Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Καλησπέρα, θέτεις νέες βάσεις στη συζήτηση. Πρώτα-πρώτα, παρακαλώ ξεκαθαρίστε μου εάν όντως EMS=EΛΤΑ ? AN όχι ποια μέθοδος αποστολής τα αντιπροσωπεύει? Έπειτα, φίλε Ather με μπερδεύεις λίγο : Οπότε αν τα πάρει με τα ΕΛΤΑ και χρειαστεί να πληρώσει το τελωνείο θα πληρώσει ΦΠΑ + 8 ευρώ νομίζω βάσει της υπουργικής απόφασης. Αυτά αν ξεπεράσει κάποιο όριο (δηλαδή το να πληρώσει ΦΠΑ). Δλδ μου λες, 21% από αξία προϊόντος + 8 euro. Δεν είναι κι άσχημα. Περί ορίου, αναφέρεσαι στη θεωρία που κυκλοφορεί και λέει μέχρι 100 euros αγορές?
Moderators Malthador Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Τι λέτε ρε παιδιά; Τα έξοδα του τελωνείου είναι συγκεκριμένα τα δε ΕΛΤΑ έχουν και το κόστος τον υπηρεσιών σε Υπουργική Απόφαση. Υπάρχει κάπου στα internetz αυτή η απόφαση; Περιέχει λίστα αναλυτικά με όλα τα προϊόντα; Ο εκτελωνισμός στις άλλες εταιρίες είναι φλου. Πχ για τα ηλεκτρονικά είδη (υπολογιστές) οι δασμοί είναι 0% συνεπώς κάποιος πληρώνει μόνο το ΦΠΑ. Οπότε αν τα πάρει με τα ΕΛΤΑ και χρειαστεί να πληρώσει το τελωνείο θα πληρώσει ΦΠΑ + 8 ευρώ νομίζω βάσει της υπουργικής απόφασης. Αυτά αν ξεπεράσει κάποιο όριο (δηλαδή το να πληρώσει ΦΠΑ). Υπάρχει πάντα η περίπτωση να μην πληρώσει τίποτα από ΕΛΤΑ (ειδικά από ΑΣΙΑ). Απαντάω για ΕΛΤΑ διότι εκεί έχω εμπειρία. Προσωπικά έχω κάνει αγορές από ΗΠΑ και HongKong δεν έχω πληρώσει ποτέ φόρο, χωρίς να μου το έχουν σημειώσει ποτέ ως gift. Πάντα με την κανονική αξία. Κάτσε γιατί δεν είναι πολύ ξεκάθαρο έτσι όπως το θέτεις. Τι εννοείς "κανονική αξία"; Την αξία που αναγράφεται επάνω στο δέμα; Ή την αξία του προϊόντος στην Ελλάδα; Δηλαδή αν παραγγείλω iphone (εμπίπτει στα ηλεκτρονικά είδη νομίζω) από Κίνα με 100 ευρώ ας πούμε θα πληρώσω άλλα 29 ευρώ (21 ΦΠΑ+8) στο τελωνείο; Ή θα πληρώσω 21% επί την αξία του στην Ελλάδα, δηλαδή 155 ευρώ (147 ΦΠΑ + 8); Άμα ισχύει το πρώτο είμαι πολύ μαλ*κας που τόσα χρόνια δεν αγοράζω ηλεκτρονικά κλπ από Ταϋλάνδη, Βιετνάμ κ.ο.κ. Όμως, αν ισχύει αυτό, τότε ποιός ο λόγος του να υφίσταται τελωνείο; Για πες, γιατί με ψήνεις να παραγγείλω κανά Alienware από Κίνα. :Ρ
Ather Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Φυσικά τα έχω ξαναγράψει. Το όριο νομίζω έχει αλλαξει προς τα επάνω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι υποχρεωτικά θα εκτελωνιστεί το προϊόν. Είμαι ξεκάθαρος, ως προς τα ΕΛΤΑ. Επίσης το EMS (από ΑΣΙΑ συνήθως) το αναλαμβάνουν τα ΕΛΤΑ. Επίσης και το USPS (Αμερική) πάλι τα ίδια. Το ΦΠΑ είναι επί της αξίας από όπου το αγόρασες. Iphone με 100€ λίγο χλωμό. Aphone ίσως Αν είναι δώσε link Για αυτά που είπα τα link είναι. Αντιγραφή από προηγούμενο post μου ΦΕΚ Β/1413/2008 Ιούλιος. Σελίδα 9 Τέλος παρουσίασης στο Τελωνείο για κάθε αντικείμενο που φέρει τη σφραγίδα "Τελωνειακώς Ελεύθερο" 3 ευρώ α και για να ξέρεις Τέλος Διαχείρισης δασμών, για κάθε αντικείμενο του Επιστολικού Ταχυδρομείου που επιβαρύνεται με δασμούς 4 ευρώ. Τέλος εκτελωνισμού για κάθε αντικείμενο που συνοδεύεται από τελωνειακή διασάφιση 8 ευρώ. Το ΦΕΚ το δίνει δωρεάν το Εθνικό Τυπογραφείο στην ηλεκτρονική του σελίδα. http://www.et.gr επίσης για taric codes http://ec.europa.eu αλλά δε θυμάμαι που είχα βρει ακριβώς τα ηλεκτρονικά! Πάντως δεν έχουν δασμούς από 1-1-2007 από παντού.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.