ouzoubourou Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 καλησπερα στο φορουμ εχω εναν lenovo thinkpad r61i το οποιο στην εκκινηση μου πεταει ενα fan error κ τελος δεν με αφηνει ουτε στο bios να μπω ουτε πουθενα εχει κανεις καμια ιδεα,αυτα που σκεφτηκα ειναι 2 το πρωτο κατσαβιδι βρισκω μοντελο ανεμιστηρα κ αλλαγη το δευτερο απευθειας επισκεψη στο σερβις το οποιο δεν εχω ιδεα που ειναι κ ποσο θα με χρεωσουν αφου το λαπτοπ ειναι εκτος εγγυησης....... τι μου προτινεται απο τα δυο εχω εμπειρια απο ανοιγμα λαπτοπ τον δικο μου το εχω ανοιξει αρκετες φορες εναν toshiba a100-912 κ του χω αλλαξει μνημη-οθονη-πληκτρολογιο-καθαρισμα των παντων αλλαγη θερμοαγωγιμης παστας,εχει τραβηξει πολλα ο κακομοιρης αλλα ειναι σαν καινουριος,αλλα με lenovo δεν εχω ασχοληθει καθολου του ειχα εμπιστοσυνη αλλα η ψυχη που το χε ενω ειχε ξεχωριστη βαση με ανεμιστηρα την ειχε απλα για να το βλεπει,οποιος εχει την ευγενη καλοσυνη ας ριξει μια προταση!!!!!!! thanks a lot...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Xristaras12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 εγω θα προτεινα να ψαξεις για κανενα οδηγο ανοιγματος πρωτα για το lenovo να δεις τι παιζει.Αν το βρεις ευκολο κανε το μονο σου(γνωμη μου παντα) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
P270 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 πρεπει να βγει το k/b και το palm rest για φτασεις στο fan αλλα θα πρεπει να το παραγγειλης σε καποιο service γιατι ερχετε μαζι με την ψυκτρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ouzoubourou Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 φιλοι μολις ανοιξα το λαπτοπ ομολογω ευκολο παρα την ποικιλια βιδων.......εφτασα στον ανεμιστηρα,ο οποιος οπως ειπε κ ο παραπανω φιλος ειναι μαζι με την ψυκτρα......googlaρα το μοντελο κ η τιμη ειναι αρκετα υψηλη 95 $ χωρις τα μεταφορικα........ http://www.acsparts.com/42W2403-ThinkPad.html το λαπτοπ ειχε μαζεψει μεσα οτι μπορειτε να φανταστηται κ ολα μεσα ηταν χιονισμενα....του ριχνω τωρα ενα γερο ξεσκονισματακι θα βαλω καινουρια παστα μπας κ δουλεψει το υπαρχων φουρφουρι γιατι με βλεπω χλωμο να αγοραζω 80 ευρω ψυκτρα διχως τα μεταφορικα κ χωρις εγγυηση οτι θα δουλεψει....!!!!!! ---------- Προσθήκη στις 17:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:21 ---------- μαγκες τζιφος τζαμπα ο κοπος επιμενει fan error....... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SPANK Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Για ρίξε μια ματιά εδω ειναι σε πολλή καλή τιμή fan και ψύκτρα μαζί $45.00 -->38 euro και δωρεάν μεταφορικά http://cgi.ebay.com/New-IBM-LENOVO-THINKPAD-LAPTOP-R61-R61i-Fan-42X4913-/320529109039?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4aa106102f Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
juno12 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 να ρωτήσω κάτι. λογικά ο ανεμιστήρας δεν γυρίζει καθόλου αφού έχεις fan error.έτσι δεν είναι; αν τον ξεσυνδέσεις,σου βγάζει το ίδιο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 κ...toshiba a100-912 κ του χω αλλαξει μνημη-οθονη-πληκτρολογιο-καθαρισμα των παντων αλλαγη θερμοαγωγιμης παστας,εχει τραβηξει πολλα ο κακομοιρης αλλα ειναι σαν καινουριος thanks a lot...... Σαν να διαβάζω εμένα! Καλα τα ίδια πραγματα χαλάνε; Εμενα η οθόνη αρχιζε να μαζευει εσωτερικη βρωμιά...Και αρχιζε να μην παίζει ωρες ωρες! Το πληκτρολογιο ειχαν σπασει κουμπια και χαλασε αλλα τωρα το εχω μια χαρά.. ---------- Προσθήκη στις 03:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:16 ---------- Να χαλάσει και εμενα μου φαίνεται κάπως..Μηπως εχει σκαλώσει τίποτα;Τον καθάρισες καλά; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ouzoubourou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 να ρωτήσω κάτι.λογικά ο ανεμιστήρας δεν γυρίζει καθόλου αφού έχεις fan error.έτσι δεν είναι; αν τον ξεσυνδέσεις,σου βγάζει το ίδιο; ναι δεν γυριζει καθολου τον αποσυνδεσα κ τον επανασυνδεσα,αλλα δεν δοκιμασα,να δω αν δουλευει τελειως αποσυνδεδεμενος,λογικα οχι αφου την δουλεια,απο τα λιγα αγγλικα που ξερω κ διαβασα σε ξενα φορουμ,την κανει ενας αισθητηρας που εχει εσωτερικα Να χαλάσει και εμενα μου φαίνεται κάπως..Μηπως εχει σκαλώσει τίποτα;Τον καθάρισες καλά; τον καθαρισα οσο γινοταν αλλα δοκιμασα να τον φερω μερικες βολτες χειροκινητα με την λαβη του πινελου κ η αληθεια ειναι οτι ηταν σαν να σκαλωνε σε ενα σημειο ο ανεμιστηρας ειναι σε ενα πλαστικο μεσα κατω απο την ψυκτρα αλλα δεν τον ανοιξα τελειως διοτι εχει 4 πολυυυυυυυυυυ μικρα βιδακια στυλ ρολογιου τα οποια δεν ειχα το αναλογο κατσαβιδι.....θα προσπαθησω αυριο ξανα παλι μπας κ κανουμε τιποτα...... για τον φιλο που μου εστειλε την αγορα απο ebay παροτι η ψυκτρα μοιαζει εκπληκτικα δεν μου ταιριαζει 100% οπτικα οτι ειναι η ιδια,κ επειδη το μοντελο που αναφερει ο πωλητης ειναι διαφορετικο δεν θα προβω στην αγορα..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
P270 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 95 ευρω ειναι πολλα πανω κατω πρεπει να εχει γυρω στα 30-35 ευρω τοσο περιπου βγαινει οταν τα ζηταμε για επισκευες απο την ibm-lenovo για να βρεις το δικο του πρεπει να βαλεις το fru number μονο ετσι μπορεις να εισαι σιγουρος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΠάρηςΓ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Για να λες οτι κολάει η κατι εχει μπει η κατι εχει σπάσει.. Παρε ενα κατσαβιδι και δες!Εμενα βγαινει το ανεμιστηρι του εχω ριξη και λιγο λαδι(οχι ελαιολαδο) και ειναι μια χαρα ενω πριν ακουγόταν 5 τετραγωνα παρακάτω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostolos83 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Όταν πατάς το κουμπί να ξεκινήσει ο υπολογιστής ακούς καθόλου το ανεμιστήρι να λειτουργεί ή δεν ξεκινάει καθόλου? Έχω και εγώ Thinkpad και πολλές φορές μου βγάζει fan error ενώ το ανεμιστήρι λειτουργεί κανονικά, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει με τον αισθητήρα και πρέπει να επιμείνω 3-4 φορές μέχρι να ξεκινήσει κανονικά. Πάντως και ο ανεμιστήρας να τα έχει φτύσει όπως είπαν και παραπάνω υπάρχει μεγάλη ποικιλία στο eBay, έπαθα πλάκα όταν πρωτοέψαξα για κάποια εξαρτήματα που ήθελα, μπορείς να ξαναχτίσεις το πιτσι σου απο την αρχή ! ! ! Αν μπορείς πες μας ποιο μοντέλο ακριβώς έχεις για να ψάξουμε καλύτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ouzoubourou Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 το μοντελο ακριβως ειναι το R61i type 7650-a31 το fru δυστηχως δεν το συγκρατησα οταν ανοιξα το λαπτοπ(τωρα ειναι παλι συναρμολογημενο) αλλα θυμαμαι οτι ειχε δυο σχεδον πανομοιοτυπους αριθμους πανω στον ανεμιστηρα ο ενας ηταν ο fru κ ο αλλος ελεγε Part Number 42W2403,οι δυο αριθμοι δεν ηταν ιδιοι αλλα παρομοιοτυποι.....τα 95 δολαρια που ανεφερα στην αρχη ηταν για ολα μαζι (ψυκτρα-ανεμιστηρα) αλλα αυτο που καταλαβα ειναι πως το Part Number ειναι για ολη την ψυκτρα κ το fru μονο για τον ανεμιστηρα σωστα??? αν ειναι ετσι θα πρεπει να ξανανοιξω το λαπτοπ να βρω τον αριθμο του fru κ να προσπαθησω να βρω μονο τον ανεμιστηρα..... Έχω και εγώ Thinkpad και πολλές φορές μου βγάζει fan error ενώ το ανεμιστήρι λειτουργεί κανονικά, κάποιο πρόβλημα θα υπάρχει με τον αισθητήρα και πρέπει να επιμείνω 3-4 φορές μέχρι να ξεκινήσει κανονικά. παντως εμενα ουτε με 10 εκκινησσεις δεν ανοιγει.....κολλαει στο fan error,δυστηχως δεν το ειχα εγω τον υπολογιστη για να ξερω αν ειναι αθορυβος η οχι κ δεν φαινεται πουθενα το ανεμιστηρακι ειναι καλυμενο απο τις ψυκτρες απο την εμπειρια μου πιστευω οτι λειτουργει θα το ξανανοιξω κ θα το εκκινησω χωρις το πληκτρολογιο για να σιγουρευτω κ να απαντησω..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ouzoubourou Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2010 Για να λες οτι κολάει η κατι εχει μπει η κατι εχει σπάσει..Παρε ενα κατσαβιδι και δες!Εμενα βγαινει το ανεμιστηρι του εχω ριξη και λιγο λαδι(οχι ελαιολαδο) και ειναι μια χαρα ενω πριν ακουγόταν 5 τετραγωνα παρακάτω. Επανερχομαι μετα απο πολλες ημερες για να ευχαριστησω τον φιλο παρη για την εξοχη ιδεα που μου εδωσε,σημερα βρηκα λιγο χρονο ελυσα τα παντα κ ξεκινησα το λαπτοπ με ανοιχτο το καπακι ο ανεμιστηρας δεν δουλευε κ μου εβγαζε fan error στην συνεχεια ελυσα την ψυκτρα κ το ανεμιστηρακι εβαλα λιγο λαδι μηχανης 10-40 στον κυλινδρο απο τον ανεμιστηρα(μιση σταγονα) παω να ξεκινησω το ανεμιστηρακι δουλεψε αλλα παλι φαν ερρορ εκει που απογοητευτηκα τελειως λεω δεν αλειφω με πινελακι κ τον ροτορα (αλλη μιση σταγονα)κ οτι γινει....... ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΨΑΝ TΕΛΕΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΛΑΔΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
stelios2609 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Ειστε ωραιοι το εφτιαξα κι εγω με λαδακι! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apostolos83 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Share Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2013 Η ιδέα με το λαδάκι πρέπει να έσωσε πολύ κόσμο.. Το δοκίμασα και εγώ πριν από λίγο καιρό στο laptop μου καθώς είχαν πέσει αισθητά η απόδοση των ανεμηστήρων (2 fan παρακαλώ, IBM αθάνατο) και έγινε σαν καινούργιο... Ευχαριστώωωωωωω..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα