Melissa_virus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Λοιπόν έχει έρθει στα χέρια μου ένα netbook T9/NB Mutlirama_HT XPRESS BOOK LITE. Έχει φάει μη αναστρέψιμη φρίκη και θέλω να κάνω recovery. Μπορεί να το λέω και λάθος. Κοινώς θέλω να πατήσω κανά F12 η F9 που είναι σε μερικά laptop και να ξαναφορτωθούν τα windows και να είναι όπως ήταν στην αρχή το netbook. Δοκίμασα κάποιους συνδυασμούς πλήκτρων αλλά δεν έχω βρει τον σωστό... Ξέρει κανένας να βοηθήσει? Ευχαριστώ.
isay Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 To recovery mode δεν υποστηρίζεται από όλες τις μάρκες υπολογιστων. Είναι θέμα κατασκευαστή.Για το συγκεκριμένο netbook πρέπει να κοιτάξεις το manual αν το υποστηρίζει και πως. Πες στον ιδιοκτήτη να σου φέρει ότι cd/dvd του δώσανε μαζί με τον υπολογιστή. Ένας άλλος<<βρώμικος>> τρόπος είναι να δεις αν υπάρχει κρυφό partition (συνήθως με όνομα winRE). Αν δεν υπάρχει, τότε μπορείς να το επαναφέρεις μόνο με cd/dvd EDIT: Αν δεν βγάζεις άκρη, δοκίμασε την άλλη μέθοδο. Βρες ίδια windows και χρησιμοποίησε το key που είναι στο κολλημένο ταμπελάκι
Melissa_virus Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δεν έχω εξωτερικό cd-rom αλλιώς θα είχα μπει με κανένα linux live και θα είχα κόψει κίνηση... Θα κάνω το πρώτο που λες. γιατί δυστυχώς δεν δουλεύει τίποτα από τα κλασσικά. απλά έλεγα μπας και έχει κανένας το ίδιο για να βοηθήσει.
outlaw Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Τα LITE δεν έχουν recovery mode, μόνο τα Xpress με 7 starter. "πάρε" backup τον φάκελο Drivers απο το C:\ βρές ένα iso απο xp και φτιάξε ένα bootable usb stick (google it).
Melissa_virus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Thanks outlaw. Έχεις απόλυτο δίκιο. Είχα στείλει και ένα mail και στο multirama και μου ήρθε απάντηση που λέει το ίδιο... Τώρα θα προχωράω στην εύκολη λύση μήπως και βρω από κανά γνωστό κανένα εξωτερικό dvd-rom και αν δεν κάτσει αυτό θα το ψάξω και ταυτόχρονα από usb πως γίνετε. Απλά θα πρέπει να βρω τρόπο να πάρω και τους drivers που λες, και χωρίς cd-rom δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι. Εκτός και αν μπορώ να βάλω το hiren's που έχει live xp αν μπορώ να το βάλω και αυτό σε usb stick.
isay Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μπορείς να κάνεις δουλειά με 1-2 usb sticks και εξωτερικό δίσκο. Στα usb περνας linux live cd, hirens, windows ή ότι αλλο θες και το εξωτερικο δισκο τον κρατας ως αποθηκευτικο χωρο. Για δημιουργια usb boot google it ή κοιτα στο wiki
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.