Προς το περιεχόμενο

Asus P6T πρόβλημα με αναγνώριση μνήμης

Westcoast

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα έχω την μητρική Asus P6T τις μνήμες της υπογραφής μου και πιστεύω ότι έχω πρόβλημα.

Ενώ έχω 6GB εγκατεστημένη το BIOS αναγνωρίζει 4GB.

Τώρα έχω windows vista 32bit και στις ιδιότητες υπολογιστή αναφέρει 4GB και φυσικά χρησιμοποιεί τα μισά.

Δεν ξέρω αν πρέπει να αναφέρει 6GB στα 32bit.

Το παράξενο είναι ότι το CPU-Z την αναγνωρίζει κανονικά όλη την μνήμη 6144mbytes.

Το χειρότερο είναι ότι έκανα αναζήτηση στο google για το πρόβλημα αυτό και βρήκα σε forums να το αντιμετωπίζουν και άλλοι σε windows 7 64bit.

Και έχουν το ίδιο πρόβλημα με μένα στο BIOS και στο λειτουργικό παρόλο που είναι 64bit αναγνωρίζει 4GB και στο CPU-Z όλα κανονικά.

Επειδή θα εγκαταστήσω windows 7 64bit με αυτά που διάβασα πιστεύω και σε μένα θα συμβεί αυτό.

Δημοσ.

τα 32bit λειτουργικα οση ραμ και να βαλεις δεν αναγνωριζουν πανω απο 3,25

στα 64bit οση ραμ και να βαλεις δεν θα εχεις προβλημα

Δημοσ.

Πρωτον για να αναγνωριστουν και τα 6 gb απο το λειτουργικο αυτο πρεπει να ειναι.. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 64bit... αυτο το εχουμε πει χιλιαδες φορες εδω μεσα!!

Δευτερον... για την μη αναγνωριση στο bios.. προσπαθησε σε πρώτη φάση να απενεργοποιήσεις την επιλογη memory remmaping η καπως έτσι τελος πάντων στο bios.. αν δεν πιάσει αυτό τότε κανε bios update.. αν τελικα και με αυτο δεν γίνει τπτ... τοτε ή υπαρχει ασυμβατότητα μνήμης - μητρικης ή το ένα από τα τρία dimms έχει πρόβλημα οποτε καισ τις δύο περιπτώσεις τις πας για rma!!

Δημοσ.
τα 32bit λειτουργικα οση ραμ και να βαλεις δεν αναγνωριζουν πανω απο 3,25

στα 64bit οση ραμ και να βαλεις δεν θα εχεις προβλημα

Όταν λέω αναγνώριση εννοώ στις ιδιότητες υπολογιστή την εγκατεστημένη μνήμη αν τα 32bit λειτουργικά λένε μέχρι 4GB.

Στην διαχείριση εργασιών που χρησιμοποιεί τα μισά το καταλαβαίνω αυτό.

Πρωτον για να αναγνωριστουν και τα 6 gb απο το λειτουργικο αυτο πρεπει να ειναι.. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ 64bit... αυτο το εχουμε πει χιλιαδες φορες εδω μεσα!!

Δευτερον... για την μη αναγνωριση στο bios.. προσπαθησε σε πρώτη φάση να απενεργοποιήσεις την επιλογη memory remmaping η καπως έτσι τελος πάντων στο bios.. αν δεν πιάσει αυτό τότε κανε bios update.. αν τελικα και με αυτο δεν γίνει τπτ... τοτε ή υπαρχει ασυμβατότητα μνήμης - μητρικης ή το ένα από τα τρία dimms έχει πρόβλημα οποτε καισ τις δύο περιπτώσεις τις πας για rma!!

Δεν έχει επιλογή memory remmaping και το bios είναι καινούριο.

Ασυμβατότητα μνήμης δεν είναι γιατί τις αναφέρει στο manual στην λίστα συμβατότητας.

Δύο πιθανά προβλήματα που διάβασα κάπου είναι:

If your 6gb kit is only seeing 4gb, make sure your cpu heatsink tension isn't too tight. This can cause your ram to not be fully recognized.

Dead dimm slot, only recognizes 4gb of 6 ram.

Δημοσ.

Πάμε πάλι με την σειρά. Στα 32bit το λειτουργικό θα βλέπει μέχρι 3,25GB (στα svista υπάρχει περίπτωση να αναφέρει ότι η μνήμη είναι 4GB αλλά θα χρησιμοποιεί μόνο τα 3,25). Το CPU-Z μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με το bios και γι' αυτό να αναφέρει 6GB.

Στα 64bit το λειτουργικό θα αναφέρει 6GB και θα την χρησιμοποιεί όλη.

Για να καταλάβεις αν έχεις πρόβλημα με την μνήμη κλείσε το POST screen από το BIOS και δες πόση μνήμη διαβάζει στην εκκίνηση του υπολογιστή. Δοκίμασε να κουμπώσεις καλά τα dimms στην θέση τους.

Τελευταίο και σημαντικότερο: επειδή ο Χ άγνωστος αντιμετώπισε το Υ πρόβλημα επειδή δεν πρόσεξε πώς έβαλε την ψύκτρα του επεξεργαστή δεν σημαίνει ότι το ίδιο θα συμβεί και σε εσένα! Αν η μητρική είχε πρόβλημα από το εργοστάσιο θα έβγαζε ανακοίνωση η ASUS με τη μορφή του προβλήματος και τις ενδεχόμενες λύσεις. Όπως έκανε η Seagate για τους 7200.11 σκληρούς.

Δημοσ.

Δοκίμασε να αλλάξεις θέσεις στα dimmakia.... αλλα απο την στιγμή που το cpu-z βλέπει και τα 6 μαλλον πρόβλημα μνήμων είναι!!

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Την Δευτέρα πήρα το PC από το πλαίσιο.

Το πρόβλημα ήταν στην μητρική dead dimm slot.

Την αντικατέστησαν και τώρα το BIOS αναγνωρίζει όλη την μνήμη.

Απλά με βάλανε την P6T SE πριν είχα την P6T ρώτησα το λόγο και με είπαν ότι δεν υπήρχε διαθέσιμη στο κατάστημα αυτή που είχα.

Τώρα γιατί δεν έκαναν παραγγελία δεν ρώτησα αλλά δεν με πειράζει καλή είναι και αυτή η μητρική σε overclocking.

Επίσης το λειτουργικό παρόλο που είναι 32bit τώρα στις ιδιότητες υπολογιστή αναγνωρίζει 6GB εγκατεστημένη RAM.

Πριν ήταν πρόβλημα που αναγνώριζε 4GB εγκατεστημένη RAM θα είχα πρόβλημα και σε windows 7 64bit.

Δημοσ.

Κανονικά δεν έπρεπε να το δεχτείς η P6T SE είναι χειρότερη απ' την P6T. Και είναι και πιο φθηνή η SE.

Δημοσ.

Μπορει να σου βλεπει 6 αλλα θα σου χρησιμοποιησει 3,6.Αν ψαξεις στο Google η στο site της Microsoft θα το βρεις.Αλλα γιατι να χρησιμοποιησεις με τετοιο καλο hardware που εχεις παλαιομοδιτικα windows 32 bit?

---------- Προσθήκη στις 15:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:42 ----------

Κανονικά δεν έπρεπε να το δεχτείς η P6T SE είναι χειρότερη απ' την P6T. Και είναι και πιο φθηνή η SE.

Εχει δικιο ο mr.Demon σου πιασανε τον ποπακο.Σε ειδανε μικρο και σε εκμεταλευτηκαν.:devil:

Δημοσ.

Τη μητρική που έχω τώρα το πρόβλημα είναι ότι το BIOS δεν βλέπει πάντα 6GB.

Την πρώτη φορά κάθε πρωί που κάνω εκκίνηση το PC βλέπει 4GB όμως αν το κλείσω και το εκκινήσω ξανά βλέπει 6GB.

Παρατήρησα όταν είναι κλειστό το PC για ώρες π.χ. το βράδυ μέχρι το πρωί την πρώτη φορά που κάνω εκκίνηση δεν τη βλέπει όλη τη μνήμη.

Οι μνήμες δεν έχουν πρόβλημα είμαι σίγουρος για αυτό τις αναφέρει και η Asus στις συμβατές μνήμες.

Ρώτησα γιατί με βάλανε την SE και μου είπε ο τεχνικός ότι δοκίμασε άλλες 2 P6T και είχαν το ίδιο πρόβλημα.

Ανώτερο μοντέλο και να πλήρωνα τη διαφορά δεν γίνεται να βάλουν με είπαν.

Στο forum της Asus και γενικά στο Internet πολλοί χρήστες έχουν αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

Θα πάω το PC άλλη μια φορά στο πλαίσιο αλλά αν δεν γίνει τίποτα πάλι τι να κάνω;

Να αλλάξω εταιρία πχ. Gigabyte πληρώνοντας ξανά;

:cry:

Δημοσ.

Γιατι δεν σου εκαναν αλλαγη με καλυτερο μοντελο και να πληρωσεις την διαφορα? Εχουν υποχρεωση να σε βοηθησουν αν αγορασες και την μνημη απο αυτους!Να σου δωσουν μια μητρκη που να βλεπει τις μνημες που σου εδωσαν!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...