Kostas75 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Ψάχνω για ένα καλό USB TV Tuner DVB-T/T2 με το οποίο να βλέπουμε βέβαια και τα ψηφιακά που θα βγουν στον αέρα στις 18 Ιουνίου (MPEG4) εδώ στην Αθήνα, εκτός απο τα ήδη υπάρχοντα ΣΠΟΡ+, ΠΡΙΣΜΑ+ κτλ. (MPEG2). Εννοείται ότι προτιμώνται τα Hybrid και με επιπλέον δυνατότητητες, αν υπάρχουν, αλλά πρώτα απ'όλα να βλέπουμε άνετα και με καλό σήμα όλα τα ψηφιακά κανάλια (νέα και παλιά). Ποιό προτείνετε λοιπόν και γιατί;; ---------- Προσθήκη στις 15:33 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:47 ---------- Ψάχνοντας για λίγο, βρήκα τα ακόλουθα καλά: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702663 http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-H810-Aver-TV-Tunner-Pilot-USB-DVB-T-Analogue.htm Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ότι καλύτερο. Για αυτό ζητάω και τις γνώμες όλων σας. Τι λέτε για αυτά;;; Ή έχετε να προτείνετε κάτι άλλο καλύτερο;;
Kostas75 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Τι να τα κάνω αυτά;; Είναι για τηλεοράσεις, δεν είναι; Εγώ το θέλω για να βλέπω τηλεόραση στο PC μου.
LouCi4er Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2010 Τι να τα κάνω αυτά;; Είναι για τηλεοράσεις, δεν είναι; Εγώ το θέλω για να βλέπω τηλεόραση στο PC μου. Αμα ειναι σταθερος παρε αυτο http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-Avertv-Super-007-Hybrid-Fm-Pci-61M135HBF0AP.htm.
Kostas75 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Προτιμώ όχι κάτι σε κάρτα PCI. Είχα πάρει παλιότερα και δεν ήμουν ικανοποιημένος, πρέπει να υπήρχε και μείωση της ποιότητας του σήματος, λόγω παρεμβολών από το υπόλοιπο εσωτερικό hardware του PC μου. Επιπλέον η λύση της AverMedia προσφέρει και GPS, ενώ και η AverMedia όπως και η Terratec προσφέρουν στο πακέτο με τα USB και ωραίες μίνι κεραιούλες για DVB-T λήψη, χωρίς να χρειάζεται να φέρω καλώδιο από την εξωτερική ή να βάλω κάποια άκομψη εσωτερική από τις κλασσικές.
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Καλύτερη ποιότητα εικονας σε usb από pci μην περιμένεις πάντως... στην καλύτερη ίδια και τις περισσότερες φόρες λίγο χειρότερη!! Εγώ χρησιμοποιώ αυτές της δύο.. http://www.avermedia.com/avertv/Product/ProductDetail.aspx?Id=293 ουσιαστικά είναι η ίδια κάρτα με αυτή που διάλεξες χωρίς το gps. και αυτή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/TV-Radio-Cards/AverMedia-Avertv-Ultra-Pci-E-Rds-H777.htm αυτή 'εχει και την κεραιούλα που λες... και ας είναι εσωτερική!!! Από την δεύτερη είμαι πολύ πιο ευχαριστημένος!!! Και καλύτερη ποιότητα εικόνας έχω και πιο γρήγορη σαν κάρτα είναι!! (πχ. στην εναλλαγή καναλιών) Βεβαίως την δεύτερη οταν την πήρα εγώ είχε 70Ε και οχι 90Ε .. ΕΛΕΟΣ!!
Kostas75 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Φίλε stm00192: Η πρώτη που προτείνεις είναι αμφίβολο αν θα παίζει τα ψηφιακά της Digea. Θα μας πεις στις 18 Ιουνίου! Το δεύτερο που προτείνεις δεν είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που ήδη κοιτάω από την AverMedia, απλά δεν έχει το GPS.
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μπορώ να σου πώ είναι από τώρα οτι δουλέυουν και τα δύο κανόνικα με τα DIGEA!!! διότι είμαι Θεσσαλόνίκη που τα πίανουμε ήδη εδώ και καιρο!!! Να και κατι που έγινε στην Θεσσαλονικη πριν την Αθήνα!!! ;-P Πλακίτσα κάνω μην με παρεξηγήσουν κιόλλας οι απανταχου Αθηναίοι!!
Kostas75 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Χαχά, σωστά!! OK φίλε μου, θα τα κοιτάξω τότε! Για πες μας και κάτι (off topic): Υπάρχει όντως διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ή είναι ίδια με τα αναλογικά (εφόσον είσαι σε περιοχή με καλή λήψη σε αναλογικά), οπότε.. "μάπα το καρπούζι" της DIGEA και της όλης διαφήμισης γύρω από τα ψηφιακά;;
stm00192 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Κοίτα η ποιότητα και της εικόνας και του ήχου είναι σαφώς καλύτερα από τα αναλογικά!! Ουσιαστικά δεν έχει καθόλου παρεμβολές, διπλες εικονες, χιονια κτλ κτλ. Στις κάρτες για υπολογιστή δεν φαίνεται τοσο αλλά σε κανονικές lcd τηλεοράσεις φαίνεται πολύ έντονα!! Θέλω να ελπίζω ότι αργότερα το σήμα θα γίνει και HD που πίστεύω είναι και ένα από τα δυνατοτερα σημεία της ψηφιακής εκπομπής όπως και η δυνατότητα του EPG (πολύ χρήσιμο για προγραματισμό εγραφών) η οποια δυστυχώς δεν λειτουργεί και πολύ σωστα με τα ελληνικά κανάλια!!
LouCi4er Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2010 Χαχά, σωστά!! OK φίλε μου, θα τα κοιτάξω τότε! Για πες μας και κάτι (off topic): Υπάρχει όντως διαφορά στην ποιότητα της εικόνας ή είναι ίδια με τα αναλογικά (εφόσον είσαι σε περιοχή με καλή λήψη σε αναλογικά), οπότε.. "μάπα το καρπούζι" της DIGEA και της όλης διαφήμισης γύρω από τα ψηφιακά;; Μην περιμενεις οτι θα εχεις ποιοτητα κανονικης τηλεορασης.Καμια σχεση.
Kostas75 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2010 Είναι και ένα άλλο θέμα: Έχω οθόνη 24" Full HD (Eizo 2441W), οπότε είναι και το θέμα αν θα έχω σωστή full screen εικόνα με το tv tuner μου. Πιστεύετε με τις λύσεις που έχω βρει αλλά και με όσα μου προτείνετε θα είμαι ΟΚ;; Ή θα έχω προβλήματα με την ποιότητα της εικόνας, αλλοιώσεις χρωμάτων, κτλ.;; Ποιά η άποψή σας, πρέπει να προσέξω κάποια συγκεκριμένα πράγματα;;;
stm00192 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Κοιτα μια μείωση της ποιοτητας της εικόνας λογο upscale απο την sd ανάλυση των καναλιών σε full screen θα την έχεις... επίσης αν δεν lockαρεις το Ratio σε 4:3 θα έχεις και μια μικρή παραμόρφωση λόγο μετατροπης σε 16:9.... Αλλά όλα τα παραπάνω έτσι και αλλιώς πλέον συμβαίνουν και σε μια κανονική lcd τηλεόραση!! (ας είναι καλά τα ελληνικά κανάλια που δεν λένε να αλλάξουν την εκπομπή τους ούτε καν σε 16:9... για hd δεν γίνεται καν λογος έτσι!! μονο το σκαι κατι κανει!!!)
Kostas75 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 ΟΚ. Εφόσον δεν μου προτείνετε άλλες ενδιαφέρουσες λύσεις σε USB TV Tuners, αν υποθέσουμε ότι τελικά θέλω να επιλέξω ανάμεσα στις λύσεις που είχα βρει και παρέθεσα στο αρχικό post μου για το topic, τότε ποιό από τα 2 μου προτείνετε, το AverMedia ή το Terratec;;; Γενικά ανάμεσα στις δύο μάρκες ξέρετε ποιά έχει τη καλύτερη "παράδοση" για καλύτερο προϊόν ποιοτικά αλλά και σαν αποτέλεσμα overall που λέμε;; Εγώ δεν έχω εμπειρία από τα συγκεκριμένα brands και ειδικά για την Terratec δεν έχω ιδέα αν έχει καλά προϊόντα! ...
stm00192 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2010 Και οι δύο εταιρίες έχουν μεγάλη εμπειρία και στα tv-tuner και στο video-capturing... οποτε και από τις δύο πιστεύω ότι θα είσαι ευχαριστημένος.. Τώρα εγώ από εκεί και πέρα αν δεν με ενδιέφερε το διπλό tuner που έχει η terratec θα έπερνα την aver.. λογο του ότι υποστηρίζει και αναλογικα (τα οποιά ειναι far from dead στην ελλάδα ακόμη).. και λόγο του gps το οποίο σε συνδυασμό με ένα netbook είναι ότι πρέπει!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.