Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία i7 920 σε full load

Finalizator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι υπερβολικές για ''στοκ ρολόγια'' i7. Μάλλον η ψύκτρα δεν έχει ''κουμπώσει σωστά''.

Δημοσ.
Παίρνει πολύ Vcore χωρίς λόγο, ότι να 'ναι δίνει η μητρική. Ρύθμισε το Vcore κάτω από 1,2V και δες αν είσαι σταθερός με OCCT τι θερμοκρασίες ανεβάζεις.

Το Vcore φτάνει στα 1,27 μόνο σε full load. Idle είναι γύρω στα 0,85-0,90. Επίσης το Vcore είναι στο Auto, ανεβοκατεβάζει κατά βούληση την τάση.

---------- Προσθήκη στις 11:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:17 ----------

Οι θερμοκρασίες που αναφέρεις είναι υπερβολικές για ''στοκ ρολόγια'' i7. Μάλλον η ψύκτρα δεν έχει ''κουμπώσει σωστά''.

Το έλεγξα αλλά φαίνεται πολύ καλά κουμπωμένη. Δεν θέλω να την πειράζω γιατί δεν έχω πάστα για να αναπληρώσω

Δημοσ.
Το Vcore φτάνει στα 1,27 μόνο σε full load. Idle είναι γύρω στα 0,85-0,90. Επίσης το Vcore είναι στο Auto, ανεβοκατεβάζει κατά βούληση την τάση.

Το ίδιο λέμε, και εγώ σου ξαναλέω ότι δίνει πολύ Vcore η μητρική γι' αυτό ίσως θα 'πρεπε να το βάλεις χειροκίνητα. Βάλε κάτω από 1,2V και τσέκαρε σταθερότητα και θερμοκρασίες.

Δημοσ.
Το ίδιο λέμε, και εγώ σου ξαναλέω ότι δίνει πολύ Vcore η μητρική γι' αυτό ίσως θα 'πρεπε να το βάλεις χειροκίνητα. Βάλε κάτω από 1,2V και τσέκαρε σταθερότητα και θερμοκρασίες.

Οκ, θα το δοκιμάσω. Πίστευα ότι υποχρεωτικά ανέβαζε την τάση τόσο πολύ προκειμένου να λειτουργήσει σε full load αλλά αν λανθασμένα ανεβαίνει τόσο τι να πω. Ευχαριστώ πολύ.

Δημοσ.

Το έλεγξα αλλά φαίνεται πολύ καλά κουμπωμένη. Δεν θέλω να την πειράζω γιατί δεν έχω πάστα για να αναπληρώσω

Μαν δε χάνεις και τίποτα να το πειράξεις, με τέτοιες θερμοκρασίες ούτως ή άλλως η πάστα θα έχει εξατμιστεί! :o

Στην ανάγκη προμηθεύσου μια πάστα και στίσετο μόνος σου να είσαι σίγουρος.

Δημοσ.
Μαν δε χάνεις και τίποτα να το πειράξεις, με τέτοιες θερμοκρασίες ούτως ή άλλως η πάστα θα έχει εξατμιστεί!

Χαλάει η πάστα με τις ψυλές θερμοκρασίες?

Δηλαδή όταν τρέχω IntelBurntest και φτάνω και 90C η πάστα χαλάει?

Δημοσ.

Finalizator έχεις κανά "ζεστό" cfx/sli στο κουτί σου;

Όχι ότι θα ευθύνεται εξ'ολοκλήρου αυτό βέβαια..

Τι μητρική είναι αυτή θεέ μου.. σουίτ :-)

Δημοσ.
Χαλάει η πάστα με τις ψυλές θερμοκρασίες?

Δηλαδή όταν τρέχω IntelBurntest και φτάνω και 90C η πάστα χαλάει?

Ντάξη το είπα και λίγο για πλακά αλλά λογικά (χωρίς να το έχω ψάξει) όσο ποιο συχνά δουλεύεις στις αντοχές του εκάστοτε υλικού, θα έχεις και ποιο σύντομη φθορά. Ή πάστα μετά από καιρό ούτως ή άλλως θέλει μια ανανέωση, πόσο μάλλον σε αυτές τις (ακραίες) συνθήκες.

Δημοσ.
όσο ποιο συχνά δουλεύεις στις αντοχές του εκάστοτε υλικού, θα έχεις και ποιο σύντομη φθορά.

Στα ηλεκτρονικά η φθορά είναι αμελητέα, καθώς δεν έχουν κινούμενα μέρη.

Σίγουρα υπάρχει, αλλά συνήθως στα χέρια μας χαλάνε από αστοχία υλικού. Τη φυσιολογική τους φθορά, σπάνια τη βλέουμε, αφού μέχρι τότε τα έχουμε πουλήσει (έχου, αλλάξει,

. Ή πάστα μετά από καιρό ούτως ή άλλως θέλει μια ανανέωση, πόσο μάλλον σε αυτές τις (ακραίες) συνθήκες.

Επειδή έβαλα χθες πάστα (έστησα πάλι από την αρχή την υδρόψυξη, αν δεν κάνω λάθος για να απλώσει σωστά, πρέπει να δουλέψει κάποιες ώρες το μηχάνημα και μάλιστα αν γίνεται και σε Full Load για να απλώσει πιο γρήγορα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...