Προς το περιεχόμενο

Θερμοκρασία i7 920 σε full load

Finalizator

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους.

H CPU μου είναι η i7 920 και σε full load το Asus Probe μου δείχνει 90 βαθμούς ενώ τα cores στο OCCT δείχνουν από 95 έως και 98 βαθμούς. Το case έχει 3 ανεμιστήρες (1 μπροστά, 1 στο πλάι και 1 πίσω) και η θερμοκρασία του δωματίου είναι 22 βαθμούς. Η ψύκτρα είναι η εργοστασιακή της intel kai εφαρμόζει πολύ καλά στη θέση της. Ξέρω ότι οι θερμοκρασίες δεν είναι φυσιολογικές και μάλιστα το Asus Probe με το OCCT έχουν 8 βαθμούς απόκλιση και δεν ξέρω ποιο να πιστέψω.

Τι μπορώ να κάνω για να ρίξω τις θερμοκρασίες; Αν δεν κάνω κάτι υπάρχει περίπτωση να καεί η CPU;

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.

Δημοσ.
αγόρασε μια after market ψύχτρα για τον επεξεργαστή και είσαι οκ!

Εν τέλει αυτό θα κάνω. Μα τόσο κακές αυτές οι box ψύκτρες της intel, κανονικά θα έπρεπε να ήτανε πιο αποδοτικές.

Δημοσ.

Η μητρική είναι η ASUS P6X58D. Στο BIOS όλα είναι στο Auto και δεν έχω κάνει Overclock. Μάλιστα είναι η δεύτερη μητρική γιατί η πρώτη μου κάικε αλλά ακόμα και στην πρώτη είχα τις ίδιες θερμοκρασίες πάλι.

Δημοσ.

Έχεις βάλει πάστα;

Ο πίσω ανεμιστήρας ελπίζω να βγάζει τον αέρα απ' το κουτί...

Πιο κουτί έχεις;

Δημοσ.
Έχεις βάλει πάστα;

Ο πίσω ανεμιστήρας ελπίζω να βγάζει τον αέρα απ' το κουτί...

Πιο κουτί έχεις;

To κουτί είναι το Thermaltake Armor+ VH 6000, πάστα δεν γνωρίζω αν έβαλαν οι τεχνικοί που άλλαξανε την μήτρικη αλλά και πριν που είχε την εργοστασιακή επίστρωση της Intel δεν είχε διαφορά στις θερμοκρασίες. Οι δύο ανεμιστήρες (μπροστά και πλάι) εισάγουν αέρα ενώ ο πίσω τον βγάζει από το κουτί.

---------- Προσθήκη στις 11:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:07 ----------

Πόσο είναι το VID του και πόσο είναι το Vcore @ cpu-z;

Το Vcore κυμαίνεται από 0.85 έως και 1.27 περίπου. Το VID ποιο είναι;

Δημοσ.

Παίρνει πολύ Vcore χωρίς λόγο, ότι να 'ναι δίνει η μητρική. Ρύθμισε το Vcore κάτω από 1,2V και δες αν είσαι σταθερός με OCCT τι θερμοκρασίες ανεβάζεις.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...