Προς το περιεχόμενο

αγορά μέσω ίντερνετ από κοτσόβολο

IMAndreas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερίζω...

Προσπάθησα να κάνω μια παραγγελία μέσω ιντερνετ από το κατάστημα του κοτσόβολου και δεν μπορούσα να κάνω login έκανα και άλλο λογαριασμό και πάλι τα ίδια....κάτι πρόβλημα υπάρχει στην σελίδα τους και έτσι είπα να πάω από εκεί να το πάρω στην τιμή "ιντερνετ" (μέσω του παζαρεψέ το).

Όταν όμως πήγα δεν μπόρεσα να το αγοράσω στην τιμή του ίντερνετ αφού τους έβαλα να ρωτήσουν και τον υπεύθυνο.

Και ρωτάω εδώ τον λόγο που δεν γίνεται αυτό το πράγμα? Υπάρχει ειδικότητα πωλήσεις μέσω ιντερνετ και όσες πιο πολλές κάνει τόσο περισσότερα λεφτά θα πληρωθεί;

Δημοσ.

ο κοτσοβολος αλλα και καποια αλλα καταστηματα ( multirama,plaisio κτλ) εχουν αυτην την πολιτικη ,διαχωριζουν δηλ το φυσικο καταστημα απο το ηλεκτρονικο για διαφορους δικους τους λογους,οποτε μην αγχωνεσε επι του θεματος....;) αν θελησεις να αγορασεις μεσω ιντερνετ και εχεις προβλημα με τον λογαριασμο οπως λες καλυτερα κανε τηλεφωνικα την παραγγελια σου...

Δημοσ.

Ειχα εναν ξαδελφο που δουλευε στο πλαισιο και τον ειχα ρωτησει για το συγκεκριμενο θεμα και μου ειχε πει οτι και καλα οταν πας στο καταστημα να αγορασεις ενα προιον απασχολεις καποιον-καποιους υπαλληλους με αποτελεσμα να μην μπορουν να εξηπηρετησουν αλλους πελατες(εκεινη την στιγμη τουλαχιστον).Με λιγα λογια σου χρεωνουν την "εξηπηρετηση".Ξερω ακουγετε ηλιθιο αλλα ετσι μου ειχε πει......το γιατι το κανουν πραγματικα δεν γνωριζω

Δημοσ.

αυτό είναι γενική πρακτική σε πολλά καταστήματα της ελλάδας και του εξωτερικού. Για παράδειγμα θα δείτε πως το Πλαίσιο δίνει κάποια προϊόντα φθηνότερα μέσω ίντερνετ για να προωθεί τις ηλεκτρονικές πωλήσεις αντί των "κλασικών" στο κατάστημα αφού αυτές έχουν μεγαλύτερο κόστος.

Δημοσ.
Ειχα εναν ξαδελφο που δουλευε στο πλαισιο και τον ειχα ρωτησει για το συγκεκριμενο θεμα και μου ειχε πει οτι και καλα οταν πας στο καταστημα να αγορασεις ενα προιον απασχολεις καποιον-καποιους υπαλληλους με αποτελεσμα να μην μπορουν να εξηπηρετησουν αλλους πελατες(εκεινη την στιγμη τουλαχιστον).Με λιγα λογια σου χρεωνουν την "εξηπηρετηση".Ξερω ακουγετε ηλιθιο αλλα ετσι μου ειχε πει......το γιατι το κανουν πραγματικα δεν γνωριζω

Γιατι ακουγετε ηλιθιο?Ετσι ακριβως ειναι.Τον υπαλληλο που θα τον απασχολησεις εσυ εστω και 5 λεπτα θα μπορουσε να τον χρησημοποιησει το καταστημα για μια αλλη απασχοληση.Ειναι το ιδιο πραγμα οταν πας στην τραπεζα και κανεις καταθεση, αμα πας στο ταμειο θα πληρωσεις επιπλεον ενα μικρο ποσο + θα περιμενεις μια ωρα στην ουρα ενω απο atm θα κανεις τσακ μπαμ την δουλεια σου.Γι αυτο το λογο ηλεκτρονικα οι τιμες ειναι καλυτερες αμα σκεφτεις και φωτα,ενοικια λογικο ειναι η τιμη να πεφτει κατα πολυ σε μερικες περιπτωσεις.Αλλα παλι κερδος εχει το καταστημα, μην νομιζεις δηλαδη οτι σου κανει χαρη.:o

Δημοσ.

Andrea είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν ειδικές τιμές μόνο μέσω Internet. Είναι θέμα πάγιων εξόδων. Είναι αυτό που λέμε "τιμές αποθήκης".

Το πλήρες κατάστημα έχει μεγάλα ενοίκια, ρεύμα (φώτα, aircondition), καθαρισμός, design, κλπ.

Μια αποθήκη έχει τέσσερις τοίχους, χαμηλό φωτισμό, οικονομία χώρου, και υπαλλήλους χαμηλού κόστους.

Δημοσ.
Andrea είναι απόλυτα λογικό να υπάρχουν ειδικές τιμές μόνο μέσω Internet. Είναι θέμα πάγιων εξόδων. Είναι αυτό που λέμε "τιμές αποθήκης".

Το πλήρες κατάστημα έχει μεγάλα ενοίκια, ρεύμα (φώτα, aircondition), καθαρισμός, design, κλπ.

Μια αποθήκη έχει τέσσερις τοίχους, χαμηλό φωτισμό, οικονομία χώρου, και υπαλλήλους χαμηλού κόστους.

ναι όμως για να μου το στείλουν σπίτι πληρώνουν ταχυδρομικά και ιστορίες....άσε που απασχόλησα σήμερα και υπάλληλο χωρίς να κάνω αγορά...

δηλαδή υπάρχει περίπτωση στο μέλλον να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και να πατάμε με το δάχτυλό μας σε μια επιφάνεια αναγνώρισης δαχτυλικού αποτυπώματος έτσι ώστε να βλέπουν πόσο συχνά μπαίνουμε στο μαγαζί και λερώνουμε την μοκέτα τους και απασχολούμε υπαλλήλους και πόσο συχνά φεύγουμε από εκεί με σακούλα? και άμα σπάνια αγοράζουμε κάτι και απλά κοιτάμε και ρωτάμε τότε στην τελική τιμή θα προστίθεται ένα επιπλέον ποσό "εργατικού δυναμικού" ?

(το παραπάνω το είπα στα πλαίσια αστείου...)

Τέλος πάντων το θέμα κυρίως έγινε για το λόγο του ΟΤΙΝΑΝΑΙ του κοτσόβολου γιατί στο πλαίσιο παίρνω τηλέφωνο για να αγοράσω κάτι και παρόλο που ήταν μέσω τηλεφώνου και όχι μέσω ιντερνετ (που άλλος υπάλληλος είχε πει πως έχει διαφορά) μου λέει "δεν πειράζει πέρνα από εδώ τιμή ιντερνετ θα το πάρεις"

Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως οκ καταστήματα που είναι αλυσίδες και έχουν και αποθήκες λογικότατο το βρίσκω να έχουν άλλη τιμή ιντερνετ από το κοντά αλλά εφόσον πήγα εκεί και τους γλίτωσα από ταχυδρομικές και θα πλήρωνα στο ταμείο μετρητά δεν υπήρχε λόγος για αυτό το "άκυρο". Σε άλλη αλυσίδα δεν θα είχα αυτό το πρόβλημα πιστεύω....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...