Προς το περιεχόμενο

Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας;

beatshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
nefelodamon, όπως λες το κλειδί είναι η ανάπτυξη. Επειδή όμως άλλο η θεωρεία και άλλο το τι γίνεται στη πράξη (Π.χ. Τα Ελληνικά προϊόντα να είναι ακριβότερα από αυτά του εξωτερικού + μεταφορικά), δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη τόσο εύκολα όσο μας το δείχνεις. Άρα ναι, προτιμούμε να ξεπληρώνουμε το χρέος με άλλα δάνεια απ'το να ελπίζουμε στην άνθιση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγής. Όχι μόνο ανταγωνιστικοί εγχώρια, αλλά και στις εξαγωγές προϊόντων. Έχουμε ένα σωρό προϊόντα Π.Ο.Π που δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να τα προστατεύσουμε. Δεν ξέρω τι λένε τα βίντεο και ούτε θα κάτσω να τα παρακολουθήσω. Έχουν γίνει όλοι pro στα οικονομικά στη tv, όπως και ο καθένας που βρίσκει ότι παπαρ... θέλει στο internet. Αφού όλοι είναι τόσο έξυπνοι που ανεβάζουν charts και αναλύσεις σε blogs, γιατί δεν προσφέρουν έργο εκτός του διαδικτύου;

Αυτο ειναι το θεμα.

Οτι για να ξεφυγουμε χρειαζομαστε ΠΛΗΡΗ αναδιαρθρωση του κρατους και της οικονομιας

Οι τομεις που χρειαζονται δουλεια ειναι αμετρητοι, ξεκινωντας απο την εκπαιδευση , την παραγωγη, τον δημοσιο τομεα κτλ

Δεν χρειαζετε να επενδυσεις για φτηνοτερα αγροτικα προιντα για αναπτυξη (και μαλλον ειναι αδυνατο με τα σημερινα δεδομενα) , αλλα μπορεις να επενδυσεις στην ποιοτητα , την τυποποιηση κτλ.

Ουτε γινεται να σωσεις την κλωστουφαντουργεια πχ, δεν γινεται να χτυπησεις τους κινεζους.

Σαν πρωτυπο δειτε τις σκανδιναβικες χωρες, εκει εχουν ericson nokia κτλ, εμεις δεν παραγουμε κατι ανταγωνιστικο για τα σημερινα δεδομενα!

Τωρα πως γινεται να κανεις πληρη αλλαγη στην παραγωγη??

Δεν γινεται καμια κυβερνηση να αλλαξει την παραγωγη, η παραγωγη θα αλλαξει μονη της απο την αγορα.

Αυτο που μπορει να γινει ειναι μια σημαντικη αναδιαρθρωση ωστε να δημιουργηθουν οι καταλληλες συνθηκες για αναπτυξη

• Απαντ. 270
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αυτο ειναι το θεμα.

Οτι για να ξεφυγουμε χρειαζομαστε ΠΛΗΡΗ αναδιαρθρωση του κρατους και της οικονομιας

Οι τομεις που χρειαζονται δουλεια ειναι αμετρητοι, ξεκινωντας απο την εκπαιδευση , την παραγωγη, τον δημοσιο τομεα κτλ

Δεν χρειαζετε να επενδυσεις για φτηνοτερα αγροτικα προιντα για αναπτυξη (και μαλλον ειναι αδυνατο με τα σημερινα δεδομενα) , αλλα μπορεις να επενδυσεις στην ποιοτητα , την τυποποιηση κτλ.

Ουτε γινεται να σωσεις την κλωστουφαντουργεια πχ, δεν γινεται να χτυπησεις τους κινεζους.

Σαν πρωτυπο δειτε τις σκανδιναβικες χωρες, εκει εχουν ericson nokia κτλ, εμεις δεν παραγουμε κατι ανταγωνιστικο για τα σημερινα δεδομενα!

Τωρα πως γινεται να κανεις πληρη αλλαγη στην παραγωγη??

Δεν γινεται καμια κυβερνηση να αλλαξει την παραγωγη, η παραγωγη θα αλλαξει μονη της απο την αγορα.

Αυτο που μπορει να γινει ειναι μια σημαντικη αναδιαρθρωση ωστε να δημιουργηθουν οι καταλληλες συνθηκες για αναπτυξη

Δεν υπάρχει βιωσιμότητα για την βιομηχανία στην Ελλάδα. Είχαμε ένα σωρό βιομηχανίες που έκλεινε η μία μετά την άλλη. Ο τουρισμός που είναι μεγάλο ατού αλλά δεν προωθείται (Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις/επαγγελματισμός, αρχίζει να εμφανίζεται τρομοκρατία). Για την αγροτική παραγωγή, όπως είπα και νωρίτερα έχουν γίνει ορισμένες προσπάθειες, αλλά οι αγρότες προτίμησαν το καφενείο του χωριού και την επιδότηση στη τράπεζα.

Συμφωνώ μαζί σου IMR, αλλά έχω την εντύπωση πως το μυαλό του Έλληνα σκέφτεται μόνο πως θα κερδίσει μεμονωμένα και πως θα ρίξει το φταίξιμο στο κράτος και στη "πλουτοκρατία". Τέλος, για να γίνουν αυτές οι ριζικές αλλαγές χρειάζονται πόροι που αυτή τη στιγμή (και τις επόμενες 10ετίες) δε μπορούμε να βρούμε χωρίς να δανειστούμε. Μακάρι να άλλαζε μυαλό ο Έλληνας και όλα τα υπόλοιπα θα λύνονταν ευκολότερα.

Δημοσ.
Δεν υπάρχει βιωσιμότητα για την βιομηχανία στην Ελλάδα. Είχαμε ένα σωρό βιομηχανίες που έκλεινε η μία μετά την άλλη. Ο τουρισμός που είναι μεγάλο ατού αλλά δεν προωθείται (Δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις/επαγγελματισμός, αρχίζει να εμφανίζεται τρομοκρατία). Για την αγροτική παραγωγή, όπως είπα και νωρίτερα έχουν γίνει ορισμένες προσπάθειες, αλλά οι αγρότες προτίμησαν το καφενείο του χωριού και την επιδότηση στη τράπεζα.

Συμφωνώ μαζί σου IMR, αλλά έχω την εντύπωση πως το μυαλό του Έλληνα σκέφτεται μόνο πως θα κερδίσει μεμονωμένα και πως θα ρίξει το φταίξιμο στο κράτος και στη "πλουτοκρατία". Τέλος, για να γίνουν αυτές οι ριζικές αλλαγές χρειάζονται πόροι που αυτή τη στιγμή (και τις επόμενες 10ετίες) δε μπορούμε να βρούμε χωρίς να δανειστούμε. Μακάρι να άλλαζε μυαλό ο Έλληνας και όλα τα υπόλοιπα θα λύνονταν ευκολότερα.

σχετηκα με τους αγροτες, κανεις λαθος

οσο γιαττην επιδοτηση αν δεν υπιρχε δεν θα υπιρχε και αγροτηκη παραγωγη στην ελλαδα,πολοι αγροτες εκαναν εικονικα τιμολογια και επαιρναν πολυ περισοτερη επιδοτηση απο αυτη που επρεπε ειναι απατη να τους βαλουν προστημο και να τους βαλουν φυλακη επισεις επιδοτηση επαιρναν και πολοι ξεκαρφωτοι πχ διμοσιοι υπαλλιλοι που ειχαν 5 ρηζες ελιες στο ονομα τους.... εντελος γελοιο

και επισεις πολοι νεοι ανθρωποι προτημουν να μενουν ''στην αθηνα'' και να κοιμουνται ολη μερα παρα να γυρισουν στο χωριο τους και να δουλεψουν σε αγροτηκες δουλειες......... :mad:

Δημοσ.
σχετηκα με τους αγροτες, κανεις λαθος

οσο γιαττην επιδοτηση αν δεν υπιρχε δεν θα υπιρχε και αγροτηκη παραγωγη στην ελλαδα,πολοι αγροτες εκαναν εικονικα τιμολογια και επαιρναν πολυ περισοτερη επιδοτηση απο αυτη που επρεπε ειναι απατη να τους βαλουν προστημο και να τους βαλουν φυλακη επισεις επιδοτηση επαιρναν και πολοι ξεκαρφωτοι πχ διμοσιοι υπαλλιλοι που ειχαν 5 ρηζες ελιες στο ονομα τους.... εντελος γελοιο

και επισεις πολοι νεοι ανθρωποι προτημουν να μενουν ''στην αθηνα'' και να κοιμουνται ολη μερα παρα να γυρισουν στο χωριο τους και να δουλεψουν σε αγροτηκες δουλειες......... :mad:

Μου λες ότι κάνω λάθος και μετά λες για κάθε είδους κομπίνες. οξύμωρο σχήμα.

Δημοσ.
nefelodamon, όπως λες το κλειδί είναι η ανάπτυξη. Επειδή όμως άλλο η θεωρεία και άλλο το τι γίνεται στη πράξη (Π.χ. Τα Ελληνικά προϊόντα να είναι ακριβότερα από αυτά του εξωτερικού + μεταφορικά), δεν πρόκειται να υπάρξει ανάπτυξη τόσο εύκολα όσο μας το δείχνεις. Άρα ναι, προτιμούμε να ξεπληρώνουμε το χρέος με άλλα δάνεια απ'το να ελπίζουμε στην άνθιση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγής. Όχι μόνο ανταγωνιστικοί εγχώρια, αλλά και στις εξαγωγές προϊόντων. Έχουμε ένα σωρό προϊόντα Π.Ο.Π που δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να τα προστατεύσουμε.

Ι rest my case here. Ποτε δεν υποστηρηξα οτι το να βγουμε απο το ευρω ειναι κατι που πρεπει να γινει. Γνωριζω πολυ καλα, και απο πρωτο χερι τα αρνητικα του να μην ζεις σε χωρα με ευρω (να πω και του στραβου το δικιο ομως και τα καλα του). Μην ξεχνας ομως πως το θεμα που ξεκινησαμε να συζηταμε ειναι: Τι γίνεται σε περίπτωση πτώχευσης της χώρας μας;

Το να αγνοεις ομως τον κινδυνο του να γινει μια πραγματικοτητα ειναι κατι το οποιο μας οδηγησε σε αυτην την κατασταση. Μην το αρνηθεις αυτο. Απο τις κυβερνησεις που περασαν μεχρι σημερα, αυτο το εχουν πραξει ολες ανεξαιρετως. Παρασυροντας μαζι και τον κοσμο, πειθοντας τον πως ειμαστε κατι ξεχωριστο, πως η οικονομια μας δεν εχει σχεση με τις αλλες, πως η κριση των "ξενων" δεν μας αγγιζει. Η αντιληψη "δεν θα συμβει ποτε σε μας" εχει πεσει εξω πολλες φορες μεχρι τωρα. Το να λες "προτιμούμε να ξεπληρώνουμε το χρέος με άλλα δάνεια απ'το να ελπίζουμε στην άνθιση της ανταγωνιστικότητας και παραγωγής" ειναι οτι χειροτερο μπορει να ειπωθει απο καποιον.

Tο να κανεις ομως εσωτερικη υποτιμηση (με ολα τα μετρα που εχουν παρθει μεχρι τωρα) σε κανει ΗΔΗ ΠΙΟ ΦΤΩΧΟ! Εχοντας ηδη χασει 20% της αγοραστικης σου δυναμης σαν καταναλωτης απο μειωσεις σε μισθους, απολυσεις, μειωσεις ωραριων, παυση υπερωριων κλπ. σε κανουν πιο φτωχο. Kαι το κλειδι εδω (και η διαφωνια μας ελπιζω) ειναι αν θα λειτουργησει.

Η αποψη μου ειναι οχι. Καθως το ευρω δεν ειναι σχεδιασμενο για αυτο. Θα λειτουργουσε μονο αν καναμε εσωτερικη υποτιμηση μονοι μας. Δυστηχως ομως μπηκαμε στο τριπακι οπου ολοι κανουν το ιδιο. Η Γερμανια κανει μειωσεις , Γαλλια, Ισπανια κλπ. Με το ευρω να πλησιαζει σε ιστορικα χαμηλα επιπεδα με το δολλαριο, η Γερμανια, Γαλλια, Ισπανια, Ιταλια κλπ. ροκανιζουν αυτην την προσπαθεια υποτιμησης απο μερια μας. Αυτη η ανταγωνιστηκοτητα μεσα στην ευρωζωνη ακουγεται εντελος παραδοξη αλλα αν αναλογιστει κανεις πως για παραδειγμα η Γερμανια κανει πανω απο το 50% των εξαγωγων της ΜΕΣΑ στην Ε.Ε. τοτε τα πραγματα ειναι δυσκολα για μας.

Κοινώς σε ποιον πουλάει η Γερμανια;

1.gif

Χανωντας λοιπον και την πρωτια απο την Κινα φετος στις εξαγωγες δεν ειναι αφυσικο να συμπερανει πως μια υποτιμηση του ευρω δεν την ζημιωνει τρομακτικα. Δυστηχως αυτη ειναι η Ευρωπη των δυο "ταχυτητων". Χωρες παραγωγοι και χωρες καταναλωτες.

Σημειωση:ουτε κομουνιστης ειμαι, ουτε δεξιος ουτε αριστερος, αναρχικος κλπ. Ελληνας μονο και χωρις τα κομπλεξ περι μεγαλειων και αλησμονητων πατριδων.

Δεν ξέρω τι λένε τα βίντεο και ούτε θα κάτσω να τα παρακολουθήσω. Έχουν γίνει όλοι pro στα οικονομικά στη tv, όπως και ο καθένας που βρίσκει ότι παπαρ... θέλει στο internet. Αφού όλοι είναι τόσο έξυπνοι που ανεβάζουν charts και αναλύσεις σε blogs, γιατί δεν προσφέρουν έργο εκτός του διαδικτύου;

Αν αυτο προσβαλει μια φορα εμενα, τοτε προσβαλει εσενα που το λες 10 φορες. Αν θελησουμε να αγορασουμε μια καρτα γραφικων, ψαχνουμε στο ιντερνετ, μπλογς, φορουμς και youtube για reviews, συγκρισεις, δοκιμες. Σε ενα τοσο σημαντικο θεμα ομως η αρνηση για ενημερωση και ερευνα ειναι οτι χειροτερο. Δεν ειμαι οικονομολογος, οπως δεν ειμαι τεχνικος σε hardware Η/Υ. Πριν αποριψεις κατι πρωτα γνωρισε το, κατανοησε το και φιλτραρισε το. Για τα παραπανω βιντεο καλο θα ηταν να τα δεις, να ακουσεις ποιος μιλαει, ποιοες ειναι οι ερωτησεις το παρουσιαστη και και εφοσον εχεις αντιρηση να τα αποριψεις. Δεν αποδεχομαι απορριψη σε τετοιο στυλ ομως.

Υ.Γ. Για τα ΠΟΠ θα πω το εξής:

Μενω Πολωνια. Βαρσοβια για την ακριβεια (μππππρρρρρ κρυο)...200 γρ φετα ΜΕΒΓΑΛ τα αγοραζω 3 ευρω.... Γιατι ρε φουστη;... Εβλεπα κατι λαδια στο Carrefour απο Κρητη και Μανη 25 ευρω τα 500ml . Τι να κανω; Λαδι απο Ισπανια παιρνω (3 ευρω τα 750 μλ) και φετα ΜΟΥΦΑ Aristedes (white cheese) MADE IN GERMANY (1.3 ευρω τα 200 γρ.)!!!!

Αυτη ειναι η ανταγωνιστηκοτητα των ΠΟΠ!!!!! ΜΕΒΓΑΛ μονο στα γενεθλια μου!

Δημοσ.

Υ.Γ. Για τα ΠΟΠ θα πω το εξής:

.......Εβλεπα κατι λαδια στο Carrefour απο Κρητη και Μανη 25 ευρω τα 500ml..........

και να ξερες ποσο το αγοραζουν απ τους παραγωγους..... 2 ευρω

Δημοσ.
Αν αυτο προσβαλει μια φορα εμενα, τοτε προσβαλει εσενα που το λες 10 φορες. Αν θελησουμε να αγορασουμε μια καρτα γραφικων, ψαχνουμε στο ιντερνετ, μπλογς, φορουμς και youtube για reviews, συγκρισεις, δοκιμες. Σε ενα τοσο σημαντικο θεμα ομως η αρνηση για ενημερωση και ερευνα ειναι οτι χειροτερο. Δεν ειμαι οικονομολογος, οπως δεν ειμαι τεχνικος σε hardware Η/Υ. Πριν αποριψεις κατι πρωτα γνωρισε το, κατανοησε το και φιλτραρισε το. Για τα παραπανω βιντεο καλο θα ηταν να τα δεις, να ακουσεις ποιος μιλαει, ποιοες ειναι οι ερωτησεις το παρουσιαστη και και εφοσον εχεις αντιρηση να τα αποριψεις. Δεν αποδεχομαι απορριψη σε τετοιο στυλ ομως.

Έχεις απόλυτο δίκιο.. Να σου δώσω άλλο παράδειγμα. Ξέρω να βάλω το καλώδιο ethernet στον υπολογιστή. Έτσι γνωρίζω πως να χρησιμοποιώ όλα τα προγράμματα, ανεπτυγμένα δίκτυα και προγραματισμό; Σωστά; Όχι φυσικά.

Το ιντερνετ όσο μπορεί να πληροφορήσει τόσο μπορεί και να παραπληροφορήσει και ποστάροντας charts που βρήκες σε άλλα site και γνώσεις που βρίσκεις ψάχνοντας "What is inflation" στο google π.χ. δεν βοηθάνε. Εκτός αν πιστεύεις πως οι πηγές σου είναι τόσο αμερόληπτες και φερέγγυες.

Είμαι σίγουρος πως πρέπει να προσβάλλομαι επειδή σου είπα πως το internet είναι... είναι... είναι αναξιόπιστο!

Υ.Γ. Για τα ΠΟΠ θα πω το εξής :

Μενω Πολωνια. Βαρσοβια για την ακριβεια (μππππρρρρρ κρυο)...200 γρ φετα ΜΕΒΓΑΛ τα αγοραζω 3 ευρω.... Γιατι ρε φουστη;... Εβλεπα κατι λαδια στο Carrefour απο Κρητη και Μανη 25 ευρω τα 500ml . Τι να κανω; Λαδι απο Ισπανια παιρνω (3 ευρω τα 750 μλ) και φετα ΜΟΥΦΑ Aristedes (white cheese) MADE IN GERMANY (1.3 ευρω τα 200 γρ.)!!!!

Αυτη ειναι η ανταγωνιστηκοτητα των ΠΟΠ!!!!! ΜΕΒΓΑΛ μονο στα γενεθλια μου!

Ανταγωνιστικότητα 0, έρχεσαι στα λόγια μου.

Δημοσ.
Έχεις απόλυτο δίκιο.. Να σου δώσω άλλο παράδειγμα

.......

Είμαι σίγουρος πως πρέπει να προσβάλλομαι επειδή σου είπα πως το internet είναι... είναι... είναι αναξιόπιστο!

Ανταγωνιστικότητα 0, έρχεσαι στα λόγια μου.

Αν το ιντερνετ ειναι λοιπον αναξιοπιστο τι μενει? Η Ελληνικη τηλεοραση, οι Ελληνικες εφημεριδες; Τι; Απο που; Οπως εγγραψα νωριτερα: Πριν αποριψεις κατι πρωτα γνωρισε το, κατανοησε το και φιλτραρισε το.

Αλλα τουλαχιστον εχε αποψη, σχηματισε μια με στοιχεια. Η ΑΓΝΟΙΑ του κοσμου ειναι αυτο που μας οδηγησε εδω.

Φυσικα και θα βρεθεις μπροστα σε αναξιοπιστα αρθρα. Τα στοιχεια ομως δεν ειναι αμφισβητησημα. Τα συμπερασματα μου στην τελικη μπορουν να ειναι εσφαλμενα, αλλα ειναι συμπερασματα δικα μου και οχι καθοδηγημενα απο δημοσιογραφους-καρεκλοκενταυρους με παχυλους μισθους.

Οπως λενε και στο σκακι: Καλυτερα ενα κακο σχεδιο, παρα καθολου σχεδιο.

Και αναδιατυπωνω: Καλυτερα μια εσφαλμενη αποψη, παρα καθολου αποψη.

Και μην μου πεις οι αποψεις μου σπερνουνε τον φοβο και τον πανικο. Ο κοσμος το'χει τουμπανο και μεις κρυφο καμαρι. Πιο επικηνδυνες απο τους εκφοβισμους "Καραβι που βουλιαζει" σε μια ανυσηχη αγορα δεν ειναι.

Και το ανταγωνιστηκοτητα 0 το γνωριζω. Αλλα σε προκαλω να μου απαντησεις με στοιχεια η εστω μια λογικη αντιπαραθεση αποψεων (καθως τα στοιχεια που θα μπορουσες να βρεις απο το ιντερνετ ειναι αναξιοπιστα):

Πως οι μειωσεις σε μισθους δημοσιων υπαλληλων, αυξηση ΦΠΑ, περικοπες σε δαπανες ασφαλιστικου και ολα αυτα τα μετρα της εσωτερικης υποτιμησης θα ριξουν την τιμη της φετα ΜΕΒΓΑΛ στην Βαρσοβια;

Γιατι αυτο προσπαθω να αποδειξω εδω και ωρες...

Οτι για να σταματησω να τρωω τον Αριστειδη απο την Γερμανια , η ΜΕΒΓΑΛ πρεπει να ΠΕΣΕΙ! Και με αυξηση της ανεργιας στην Ελλαδα σαν λυση, η κοιλιτσα μου θα συνεχισει να τρωει αυτην την αηδια.

---------- Προσθήκη στις 20:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:58 ----------

Η συνδεση μου δεν την παλευει σημερα :-( Ξανα μανα διπλο ποστ.

Δημοσ.
Οπως λενε και στο σκακι: Καλυτερα ενα κακο σχεδιο, παρα καθολου σχεδιο.

Και αναδιατυπωνω: Καλυτερα μια εσφαλμενη αποψη, παρα καθολου αποψη.

Ημιμάθεια χειρίστη της αμάθειας. Αρχαίο ρητό και όχι κίνηση απελπισίας όπως αυτό που λες για το σκάκι και ελεεινά/λανθασμένα μεταφέρεις στις απόψεις. Αυτοί που διαβάζουν αηδίες και τις πιστεύουν/μεταδίδουν δεν είναι επικίνδυνοι; Έχουν βγάλει διάφορα μαργαριτάρια με πιο τρανταχτό το " Κόβουν δραχμές τα βράδια"

Πως οι μειωσεις σε μισθους δημοσιων υπαλληλων, αυξηση ΦΠΑ, περικοπες σε δαπανες ασφαλιστικου και ολα αυτα τα μετρα της εσωτερικης υποτιμησης θα ριξουν την τιμη της φετα ΜΕΒΓΑΛ στην Βαρσοβια; [/b]

Γιατι αυτο προσπαθω να αποδειξω εδω και ωρες...

Οτι για να σταματησω να τρωω τον Αριστειδη απο την Γερμανια , η ΜΕΒΓΑΛ πρεπει να ΠΕΣΕΙ! Και με αυξηση της ανεργιας στην Ελλαδα σαν λυση, η κοιλιτσα μου θα συνεχισει να τρωει αυτην την αηδια.

Πάλι στα λόγια μου έρχεσαι και με αυτό τον τρόπο καταρρίπτεις τα ίδια σου τα επιχειρήματα!

Όπως είπα, για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός. Όχι μόνον εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό. Αφού όμως ΔΕΝ υπάρχει ανταγωνισμός στις Ελληνικές τιμές, δεν υπάρχει ανάπτυξη. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να υπάρξουν απολύσεις εάν το μειωμένο σε τιμή προϊόν φέρει νέους αγοραστές.

Δεν καταλαβαίνω πως εμπλέκεις τη ΜΕΒΓΑΛ με το έλλειμα, κατά κάποιον περίεργο τρόπο. Καλό είναι να μην λέμε ότι να' ναι επειδή και τα 2 αφορούν χρήματα. Η ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στον τομέα της μικροοικονομίας και το κράτος στον τομέα της Μακροοικονομίας. Έλεος δηλαδή. Όχι τίποτε άλλο, δείχνεις τα κενά στις ιντερνετικές γνώσεις σου..

Αφού είναι τόσο καλά, διάβασέ τα εσύ στο διαδίκτυο και άσε τους άλλους τους βλάκες να ξοδεύουν χρόνια απ΄τη ζωή τους στα πανεπιστήμια και στα βιβλία.

Δημοσ.
Ημιμάθεια χειρίστη της αμάθειας. Αρχαίο ρητό και όχι κίνηση απελπισίας όπως αυτό που λες για το σκάκι και ελεεινά/λανθασμένα μεταφέρεις στις απόψεις. Αυτοί που διαβάζουν αηδίες και τις πιστεύουν/μεταδίδουν δεν είναι επικίνδυνοι; Έχουν βγάλει διάφορα μαργαριτάρια με πιο τρανταχτό το " Κόβουν δραχμές τα βράδια"

Θα συμφωνησω πως τα δημοσιευματα για δραχμες ειναι γελοια.

Αλλα ειναι γελοιο και το ακολουθο αρθρο;

Deutsche Βank συνεχίζει να εφαρμόζει την τακτική του «καρότου και του μαστιγίου» στην Ελλάδα. Το μαστίγιο είχε χθες πάλι την τιμητική του, με χρήστη του το μέλος του προεδρείου της τράπεζας Χούγκο Μπάντσιγκερ. Μιλώντας ενώπιον τραπεζιτών στη Μαδρίτη, ο επικεφαλής του τμήματος αντιμετώπισης κρίσεων της Deutsche Βank προέβη σε προσομοίωση χρεοκοπίας της Ελλάδας. « Είμαστε προετοιμασμένοι σε ικανοποιητικό βαθμό να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο » είπε. Αυτό όμως, πρόσθεσε, δεν θα αρκούσε αν η κρίση επεκτεινόταν και σε άλλες χώρες.

Η εφημερίδα «Financial Τimes» της Γερμανίας διερωτάται σε σχετικό ρεπορτάζ πώς είναι δυνατόν να γίνεται «έτσι ξαφνικά» μια τέτοια προσομοίωση, τη στιγμή που είναι ακόμη πρόσφατη η απόφαση για τη χορήγηση πιστώσεων ύψους 110 δισ. ευρώ ακριβώς για να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=16&artId=305498&dt=12/06/2010#ixzz0qlijR5cg

Ο στρουνθοκαμιλισμος ειναι οτι χειροτερο αυτην την στιγμη. Δεν μπορεις να αγνοεις οτι λεγεται γυρω σου.

Πάλι στα λόγια μου έρχεσαι και με αυτό τον τρόπο καταρρίπτεις τα ίδια σου τα επιχειρήματα!

Όπως είπα, για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να υπάρξει ανταγωνισμός. Όχι μόνον εγχώρια αλλά και στο εξωτερικό. Αφού όμως ΔΕΝ υπάρχει ανταγωνισμός στις Ελληνικές τιμές, δεν υπάρχει ανάπτυξη. Και φυσικά δεν είναι απαραίτητο να υπάρξουν απολύσεις εάν το μειωμένο σε τιμή προϊόν φέρει νέους αγοραστές.

Το παραπανω παραδειγμα το εφερα για να δειξω πως αν δεν υπαρξουν τομες, αλλαγες και βελτιωσεις στον τροπο που λειτουργουν οι επιχειρησεις μεσα και εξω απο την Ελλαδα οτι μετρα και να παρθουν για εσωτερικη υποτιμηση δεν θα καρποφορησουν. Η κατασταση θα γινει ολοενα και πιο ασφυκτικη. Οταν η κανουλα με το ρευστο κλεισει και οι δοσεις σταματησουν (αν δεν σταματησουν νωριτερα απο αποκλιση των στοχων) τοτε μια σταση πληρωμων δεν αποφευγεται.

Οταν η Γαλλια θελει να περιορισει το ελλειμα της στο 3% του ΑΕΠ της μεχρι το 2013 πως να ανταγωνιστεις μια τετοια οικονομια; Αδυνατον. Δεν καταλαβαινω μια τετοια προσυλωση στο να αγνοεις το αναποφευκτο (με τα τωρινα παντα στοιχεια). Μια τετοια αγνοια κινδυνου ειναι οτι χειροτερο.

Αποφευγεις συστηματικα να απαντησεις πως απο μονα τους ολα τα μετρα μιας εσωτερικης υποτιμησης με συνεχιζομενα δανεια απο ΔΝΤ και χωρες της ευροζωνης μπορουν να αποτρεψουν το μοιραιο.

Δεν καταλαβαίνω πως εμπλέκεις τη ΜΕΒΓΑΛ με το έλλειμα, κατά κάποιον περίεργο τρόπο. Καλό είναι να μην λέμε ότι να' ναι επειδή και τα 2 αφορούν χρήματα. Η ΜΕΒΓΑΛ ανήκει στον τομέα της μικροοικονομίας και το κράτος στον τομέα της Μακροοικονομίας. Έλεος δηλαδή. Όχι τίποτε άλλο, δείχνεις τα κενά στις ιντερνετικές γνώσεις σου..

ΒΤW εσυ ανεφερες πρωτος τα ΠΟΠ σε προηγουμενο σου ποστ.

Αφού είναι τόσο καλά, διάβασέ τα εσύ στο διαδίκτυο και άσε τους άλλους τους βλάκες να ξοδεύουν χρόνια απ΄τη ζωή τους στα πανεπιστήμια και στα βιβλία.

Μεχρι τωρα πιστευα πως καναμε διαλογο. Διαλογο οπου ολοι μπορουν να συμμετεχουν αναλογα με τις γνωσεις που διαθετουν. Μαλλον εκανα λαθος εδω. Ποτε δεν καταφερθηκα εναντιων των γωσεων σου η της νοημοσυνης σου. Το μονο που ζητησα, στο πλαισιο του διαλογου ηταν μια εμπεριστατωμενη αποψη, οποια και να ειναι αυτη.

Δημοσ.
Θα συμφωνησω πως τα δημοσιευματα για δραχμες ειναι γελοια.

Αλλα ειναι γελοιο και το ακολουθο αρθρο;

Ο στρουνθοκαμιλισμος ειναι οτι χειροτερο αυτην την στιγμη. Δεν μπορεις να αγνοεις οτι λεγεται γυρω σου.

Δεν ξέρω τι σχέση έχει δημοσίευμα μιας τράπεζας με τις πηγές σου που θεωρώ αμφιλεγόμενες.

Το παραπανω παραδειγμα το εφερα για να δειξω πως αν δεν υπαρξουν τομες, αλλαγες και βελτιωσεις στον τροπο που λειτουργουν οι επιχειρησεις μεσα και εξω απο την Ελλαδα οτι μετρα και να παρθουν για εσωτερικη υποτιμηση δεν θα καρποφορησουν. Η κατασταση θα γινει ολοενα και πιο ασφυκτικη. Οταν η κανουλα με το ρευστο κλεισει και οι δοσεις σταματησουν (αν δεν σταματησουν νωριτερα απο αποκλιση των στοχων) τοτε μια σταση πληρωμων δεν αποφευγεται.

Οταν η Γαλλια θελει να περιορισει το ελλειμα της στο 3% του ΑΕΠ της μεχρι το 2013 πως να ανταγωνιστεις μια τετοια οικονομια; Αδυνατον. Δεν καταλαβαινω μια τετοια προσυλωση στο να αγνοεις το αναποφευκτο (με τα τωρινα παντα στοιχεια). Μια τετοια αγνοια κινδυνου ειναι οτι χειροτερο.

Αποφευγεις συστηματικα να απαντησεις πως απο μονα τους ολα τα μετρα μιας εσωτερικης υποτιμησης με συνεχιζομενα δανεια απο ΔΝΤ και χωρες της ευροζωνης μπορουν να αποτρεψουν το μοιραιο.

Εγώ λέω πως το δάνειο είναι προσωρινή λύση. Εάν καταφέρουμε να επενδύσουμε σωστά με αυτά τα χρήματα, μπορεί κάτι να καταφέρουμε. Ωστόσο, κυρίως διαφωνώ με αυτά που προτείνεις εσύ και που ενώ όπως λες δεν είσαι ειδήμων στα οικονομικά επιμένεις με επί μέρους γνώσεις.

ΒΤW εσυ ανεφερες πρωτος τα ΠΟΠ σε προηγουμενο σου ποστ.

Εγώ αναφερόμουν στην ανάπτυξη μέσω ανταγωνιστικότητας και όχι στο πως η φέτα θα μειώσει το έλλειμμα. Μην τα μπερδεύεις. Εάν αδυνατείς να καταλάβεις, μην επιμείνεις σε παρακαλώ.

Μεχρι τωρα πιστευα πως καναμε διαλογο. Διαλογο οπου ολοι μπορουν να συμμετεχουν αναλογα με τις γνωσεις που διαθετουν. Μαλλον εκανα λαθος εδω. Ποτε δεν καταφερθηκα εναντιων των γωσεων σου η της νοημοσυνης σου. Το μονο που ζητησα, στο πλαισιο του διαλογου ηταν μια εμπεριστατωμενη αποψη, οποια και να ειναι αυτη.

Διάλογος γίνεται όταν τα οι συζητητές δεν επιμένουν σε αμφιλεγόμενες απόψεις και έχουν έρθει με διάθεση να ακούσουν τα επιχειρήματα των άλλων και να τα αποδεκτούν εάν είναι σωστότερα. Δεν μπορώ να κάνω διάλογο με κάποιον που θεωρεί το διαδίκτυο αξιόπιστη πηγή και ουσιαστικά είναι φερέφωνο, αφού όπως λες δεν είσαι ειδικός.

Υ.Γ: Από το δημοσίευμα της Deutsche Βank, βλέπω πως οι ειδικοί θεωρούν το σχέδιο αμφιλεγόμενο σε περίπτωση που η κρίση εξαπλωνόταν. Εσύ τι πιστεύεις; Είναι λίγες οι πιθανότητες να γινόταν κάτι τέτοιο; Και το μισό άρθρο που πόσταρες έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια.

Ορισμένοι αναλυτές «πιάνουν» κυριολεκτικά το κεφάλι τους χαρακτηρίζοντας την ενέργεια αυτή « απροσδόκητη » και « αήθη » και τονίζοντας ότι καμιά άλλη ευρωπαϊκή τράπεζα δεν διανοήθηκε ποτέ να κάνει, δημοσίως τουλάχιστον, μια τέτοια προσομοίωση. Του γεγονότος αυτού είχε προηγηθεί η δήλωση του προέδρου της Deutsche Βank Γιόζεφ Ακερμαν ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιτύχει, παρά την «ευρωβοήθεια», τον στόχο της σταθεροποίησης των οικονομικών της. Δήλωση που είχε προκαλέσει την μήνιν άλλων αναλυτών, οι οποίοι κατηγόρησαν ευθέως τον κ. Ακερμαν ως έναν από τους κύριους « αποσταθεροποιητές » της ελληνικής οικονομίας.
Δεν είναι καθόλου σίγουρη η προσομοίωση.
Δημοσ.
όπως λες δεν είσαι ειδικός.

ουτε εγω ειμαι ειδικος δεν μπορω να συμμετασχω στην συζητηση? φορουμ ειναι οποιος θελει μιλαει δεν μιλας δηλαδη με οποιον θεωρει το ιντερνετ αξιοπιστη πηγη>? δηλαδη καθε μερα για τα νεα μετρα πρεπει να κυκλοφορει ενα βιβλιο που να τα αναλειη (σορρυ για το ορθογραφικο)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...