Scatman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Πολύ καλό post φίλε beatshooter Αναρωτιέμαι πρακτικά πως θα μπορούσε να τονωθεί η Ελληνική οικονομία γιατί ο δανεισμός με υψηλά επιτόκια δε βοηθά σε αυτό παρά μόνο σε εκπλήρωση βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων υποχρεώσεων , κοινώς λειτουργούν σαν προσωρινά σωσίβια. Μου έχει καρφωθεί η σκέψη πως ένας επαναπροσδιορισμός τιμών θα επωφελούσε σημαντικά. Πιο πάνω ανέφερα ότι οι εμπορικές ισοτιμίες έγιναν αυθαίρετα (100 δραχμές = 1 euro). Εάν η κυβέρνηση, επέβαλε τις "πραγματικές" τιμές των αγαθών, αυτές που είχαμε εν καιρό δραχμής, δε θα έκανε πιο ελκυστική την οικονομία μας? Θα αυξάνοταν οι επενδύσεις από εξωτερικό, οι εξαγωγές και κυρίως ο τουρισμός. Δεν είναι δυνατόν να έχουμε τιμές ανάλογες της πιο ακριβής χώρας του κόσμου, Ιαπωνίας.
scullyist Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Χάζεψα τώρα, απ'ολα τα διάφορα περί πτώχευσης αυτό με τον χρυσό δεν το είχα ξανακούσει. Έγιναν αυτά και στην περίπτωση π.χ.της Αργεντινής? (για τις καταθέσεις εντάξει είναι γνωστό). Να υποθέσω ότι περιλαμβάνει χρυσό σε οποιαδήποτε μορφή ακόμη και τα κοσμήματα?. Και πως πάει το σενάριο της μη παράνομης κατοχής, οφείλεις να τα παραδώσεις στο κράτος και αυτό θα δεσμευτεί *κάποτε* να σου επιστρέψει την αξία τους? Διότι σιγά μην στα εξοφλήσει σε περίοδο πτώχευσης την ώρα που του τα παραχωρείς. Επίσης, μπορεί να φανεί χαζή ερώτηση αλλά, ο απώτερος σκοπός ποιος είναι γι'αυτό, να μαζέψει και να εκμεταλλευτεί το κράτος τον χρυσό για επίλυση των οικονομικών του όπως αντίστοιχα θα χρησιμοποιήσει τις χρηματικές μας καταθέσεις ή έχει κι άλλη προέκταση που δεν μου κόβει τώρα? Αντίστοιχα ισχύει το ίδιο και για κάθε μορφής περιουσίας όπως π.χ. ακίνητα?
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 2 ερωτήσεις προς beatshooter : 1) Έτσι όπως την παρουσιάζεις (δεν είναι ότι ντε και καλά διαφωνώ για τις αναφερθείσες επιπτώσεις) την χρεωκοπία, δεν αποτελεί (στο μυαλό του κάθε λογικού) καν επιλογή και φυσικά "λύση". Έτσι δεν είναι; 2) Τί ακριβώς εννοείς με το "ώρα για δουλειά"; Να λήξει το λοκάουτ των ελληνικών αυτοκινητοβιομηχανίων και των πλατφορμών αντλήσεως πετρελαίου; Ή οι μακροχρόνιες των σε αυτά εργαζομένων απεργίες;
Harkon Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 @beatshooter: αυτά που γράφεις, αν δεν κάνω λάθος, αφορούν την έξοδό μας από το ευρώ και την υποτίμηση της δραχμής και όχι την χρεωκοπία καθε αυτού.
Lucifer Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Και είναι του Θανάση Μαυρίδη. Αυτή τη φορά βάζω εγώ την πηγή, αλλά μην ξανασυμβεί παρακαλώ.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Αν Χρεοκοπούσαμε θα βγαίναμε από την Ευρωζώνη. Αλλά ΔΕΝ πρόκειται να χρεοκοπήσουμε.
De@th L0rd Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Αν Χρεοκοπούσαμε θα βγαίναμε από την Ευρωζώνη. Αλλά ΔΕΝ πρόκειται να χρεοκοπήσουμε. Αυτή η σιγουριά κ η αμφιβολία εκατέρωθεν με κάνει να σκάω. Άσχετο. Όλα τα σουπερμάρκετ στην ελλάδα βασίζονται στην αισχροκέρδια κ την απληστία. Αν ,λέω εγώ τώρα, μείωναν τις τιμές τους σε όλα τα προιόντα που αισχροκερδούν στο μισό, και είχαν απλά τη μισή αισχροκέρδια που θα ήταν πάλι παραπάνω από το υγιές κέρδος δε θα κατάφερναν να αναζοωγονήσουν την υποτονική αγορά; Όχι προσφορές 2 στην τιμή του ενός κ άλλες μαλακιούλες, γιατί δε θέλω να κάνω αποθήκη logistics το σπίτι μου. Μιλάω πχ για το σαπούνι(sic) πιάτων που κάνει 1,5 ευρώ να το πάνε 0.75 χωρίς την κλασική φουστιά του νερουλιάσματος. Το γάλα από 1 ευρώ να πάει 50 λεπτά κ πάει λέγοντας. Καλύτερα δε θα ήταν για την οικονομία γενικότερα και όχι των 4-5 που είναι στη θέση των ισχυρών;
dazeman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Τι θα σήμαινε μία χρεοκοπία;Του Θανάση Μαυρίδη Κάποιοι δεν ήθελαν... ... ... Στο διά ταύτα: Είναι ώρα για δουλειά. Μόνο με σκληρή δουλειά θα μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη ζώνη του λυκόφωτος. Εδώ δεν χωράνε κουτοπονηριές και αλχημείες. Μπορούμε να σωθούμε, αρκεί να το πιστέψουμε και να εργαστούμε σε αυτή την προοπτική. Κάθε άλλη εξέλιξη πέρα από εκείνη της εξόδου της ελληνικής οικονομίας από το τούνελ, δεν την αντέχουμε... Έτσι ακριβώς ενεργεί η χώρα με τους πολιτικούς μας. Είναι λοιπόν να μην φοβόμαστε χρεωκοπία ; Ω! Συγγνώμη, ξέχασα την διαβεβαίωση του φίλου μας : Αν Χρεοκοπούσαμε θα βγαίναμε από την Ευρωζώνη. Αλλά ΔΕΝ πρόκειται να χρεοκοπήσουμε.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Έτσι ακριβώς ενεργεί η χώρα με τους πολιτικούς μας. Είναι λοιπόν να μην φοβόμαστε χρεωκοπία ; Ω! Συγγνώμη, ξέχασα την διαβεβαίωση του φίλου μας : Είναι μόνο οι πολιτικοί κουτοπόνηροι; Όταν ήταν οι φωτιές το 2007 έτρεξαν οι γύφτοι να φέρουν συγγενείς από άλλες περιοχές και έλεγαν πως αν δεν τους έδιναν λεφτά θα τα έκαιγαν όλα. Όταν έβλεπα προχτές στις ειδήσεις πως 15 φαρμακοποιοί πλαστογραφούσαν συνταγές, παίρναν τα λεφτά από το ΙΚΑ (~60 εκ.) και πουλούσαν τα φάρμακα στο εξωτερικό. Όταν οι αγρότες έπαιρναν τις Ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και κάθονταν (έχω έναν γνωστό μου που έλεγε πως μόλις τελειώσουν οι επιδοτήσεις κάτι θα βρουν να κάνουν) Όταν Λαδώνεται ο κάθε τελωνειακός, υπάλληλος εφορείας/δημόσιος υπάλληλος. Όταν δεν κόβει κανένας αποδείξεις ή δεν τις δεχόμαστε εμείς για καλύτερες τιμές. Όσο για την χρεοκοπία.. Μου φαίνεται λίγο δύσκολο με τέτοια μέτρα για την μείωση του Ελλείμματος (βγήκαν και τα αποτελέσματα) και το τεράστιο δάνειο να χρεοκοπήσουμε.
adi32 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Αυτο ειναι το θεμα οτι ολοι κλεβουμε το κρατος δηλαδη την τσεπη μας Αλλοι περισσοτερο αλλοι λιγοτερο Οπως και το οτι ολοι παιρνουμε δανεια απο λεφτα που δεν υπαρχουν και που δεν μπορουμε να τα δωσουμε πισω
dazeman Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 @cb_papi Είναι σωστά αυτά που λές. Τα σκάνδαλα όμως που εμφανίζουν, ωχριούν μπροστά σε αυτά που γίνονται (& τώρα που μιλάμε) στον κρατικό μηχανισμό. Όχι μόνο δεν έχουν στραφεί πρός νοικοκύρεμα αλλά το αντίθετο συμβαίνει. Κι επειδή αυτό το γνωρίζω καλά, γι' αυτό δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος.
cb_papi Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Όσα σκάνδαλα και αν έχουν γίνει, δεν φτάνουν τα 98 δις που είναι μόνο η φοροδιαφυγή για τον Μάιο. Και τα σκάνδαλα που έρχονται στην δημοσιότητα (και έχουν σχέση με χρήματα, όχι σαν τους διορισμούς που έκανε για όλο της το σόι εκείνη η ζαβή ξέρω γω) αφορούν προηγούμενα χρόνια.
Praetorianos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 2) Τί ακριβώς εννοείς με το "ώρα για δουλειά"; Να λήξει το λοκάουτ των ελληνικών αυτοκινητοβιομηχανίων και των πλατφορμών αντλήσεως πετρελαίου; Ή οι μακροχρόνιες των σε αυτά εργαζομένων απεργίες; Γενικά αν παρακολουθείς τον συγκεκριμένο -δεν ξέρω αν έκανες την ερώτηση τυχαία- τείνει προς αυτή τη μεριά. Οπότε αυτός μάλλον θα σου απαντούσε ναι. Μην σου κάνει εντύπωση.
million_voices Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2010 αυτοι που πραγματικα εχουν τις γνωσεις η τις ακρες σε κυκλους που ξερουν δεν μιλανε και ακομα περισσοτερο δεν μαλιοτραβιουνται σε φορουμ,οποτε οποιος περιμενει καποια σιγουρη πληροφορια εδω μεσα γελιεται ομως χοντρικα θα μπορουσε να πει κανεις τα εξης χωρις να απεχει πολυ απο την πραγματικοτητα οταν παιρνεις εντοκα δανεια πχ 100€ απο τα οποια τα 80 πηγαινουν σε εξυπηρετηση παλαιοτερων δανειων ενω ταυτοχρονα δεν παραγεις δεν εξαγεις και εισαι και οτι ναναι σαν λαος ε δεν θελει και μεγαλη σοφια για να καταλαβεις οτι πας για φουντο ομως για φουντο ειναι το μεγαλυτερο ποσοστο των οικονομιων παγκοσμια και σε πολλες περιπτωσεις σε χειροτερη κατασταση απο εμας με την διαφορα οτι παραγουν εξαγουν και δεν ειναι τοσο καραγκιοζηδες τι θα γινει λοιπον? κανεις δεν μπορει να πει με σιγουρια,συμφερει την γερμανια να ριψοκινδυνεψει λ7 στα pigs ακομα και με επαχθεις ρητρες (παιζουν και ξεσηκωμοι) και ολα αυτα για να εχει μια τεραστια αγορα πωλησης των προιοντων της χωρις δασμους? ακομα και να την συμφερει μπορει να το κανει ενω οι αμερικανοι πιεζουν αφορητα,οι κινεζοι προς το παρων αγοραζουν,κλεινουν συμφωνιες εχοντας το μεγαλυτερο αποθεμα χρυσου και το 40% των χρεων των αμερικανων,το παιζουν γυπες η τι αλλο? αν σε ολο το παραπανω συνθετοτατο σκηνικο προσθεσεις και το γεγονος οτι το ιδιο το καπιταλιστικο συστημα ειναι στα ορια του (μιλαω για δυνατοτητες διαχειρισης χρηματοπιστωτικων κρισεων το οποιο ειναι ενδογενες χαρακτηριστικο του) καταλαβαινει κανεις οτι τα πραγματα ειναι εντελως απροβλεπτα παγκοσμια bottom line εγω λεω οτι βγαλεις δεν βγαλεις τα λ7 σου απο την τραπεζα θα υποστεις αργα η γρηγορα πτωχευση η στην καλυτερη επαναπροσδιορισμο χρεους (στην ουσια δλδ πτωχευση που δεν την παραδεχεσαι φωναχτα αλλα στα μουλωχτα) το ζητημα ειναι ποτε γιατι το μονο σιγουρο ειναι οτι αν δεν προλαβεις να τα τραβηξεις θα τα χασεις ολα η μεγαλο μερος τους αποτελεσμα της καταρρευσης του τραπεζικου συστηματος ps1 pret αντι να την ψαχνεις στους οικονομολογους ριχτο στους ιστορικους,θα εκπλαγεις ποσο τα παντα γινονται σε κυκλους τελικα και ποσο ιδιοι ειμαστε χρονια μετα ps2 θα γελασω πολυ με τα σχολια των στρουμφοκατοικων,των γνωστων γαματων,των κομματοσκυλων κλπ κλπ ps3 φιλουμπες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.